dtf_all-inclusive_dk  300 x 250
 

Rejseråd.

Her på siden REJSERÅD kan du se lidt om alt muligt angående rejser. Nedenstående må kun betragtes som vejledende, søg altid de relevante myndigheder om gældende regler.
Rejseforberedelser.

En god rejseoplevelse forudsætter ofte, at man føler sig godt forberedt. Forberedelse kan ofte reducere risikoen for problemer undervejs eller i det mindste begrænse dem. Omfanget af rejseforberedelserne er individuelle og afhænger af, hvilken rejse du skal på.

Jo før, jo bedre, eller skal jeg vente.
Det kan godt betale sig, at bestille en rejse i god tid, hvis man gerne vil være sikker på, at der ikke bliver udsolgt eller hvis man evt. har specielle ønsker. Eksempelvis et værelse med udsigt, et flysæde ved vinduet eller andet. Desuden kan der være mange penge at spare ved at være hurtigt ude, da det mange gange er de billige flybilletter/rejser der bliver solgt først.
Pas & visum.
Husk, at se efter om dit pas er gyldigt, mange lande kræver at dit pas er gyldigt i et 1/2 år efter at du er kommet hjem fra rejsen. Er der visumkrav hvortil du rejser, kan rejsebureauet orientere dig nærmere herom. Du kan eventuelt se, om du kan finde yderligere informationer på rejsebureauets hjemmeside, omkring indrejsetilladelser. Du kan også kigge på siden Visum, her kan du se meget mere info om visumregler. På hjemmesiden kan man finde frem til, om det er nødvendigt med et visum hvortil du rejser. Man SKAL huske på, at det er den rejsendes ansvar, at pas samt visum er gyldigt.
Vaccination.
Inden du rejser ud i verden, bør du undersøge eventuelle sundhedsmæssige risici i det pågældende land, og om vaccination i givet fald er nødvendig. Nogle steder er visse vaccinationer desuden påkrævet for, at du overhovedet får lov til at rejse til området. Her skal du huske at medbringe din vaccinationsattest på rejsen. Det er vigtigt, at du får foretaget eventuelle vaccinationer mod alvorlige sygdomme i god tid inden rejsen. Nogle vaccinationer skal gives flere gange og påbegyndes op til 4-6 uger før afrejse, så kontakt din læge eller en vaccinationsklinik i god tid og mindst 6 uger inden afrejse. Se meget mere på siden Vaccination
Pillepas
Et pillepas er en medicinattest, der skal medbringes, hvis man rejser til en række europæiske lande og skal have medicin med, som indeholder euforiserende stoffer. Formålet med ”pillepasset” er at etablere en ordning, der gør det let for rejsende at dokumentere deres ret til at medbringe lægemidler med euforiserende stoffer på rejser. Pillepasordningen gælder for alle EU lande. Attesten udstedes med gyldighed i højst 30 dage, er gratis og fås på apotekerne. Det er nødvendigt, at du tager dit pas med på apoteket for at få attesten.
Feriesygdomme.
Sådan undgår du almindelige feriesygdomme, Drik rigeligt vand, 1,5 - 3 liter om dagen afhængigt af varmen og dit aktivitetsniveau. Pas på med at drikke postevand i udlandet, køb hellere plomberet flaskevand eller kog vandet, før du drikker det. Varm mad bør være gennemstegt/kogt og frisklavet. Pas på fisk og skaldyr. Grøntsager og frugt skal være friske, skrællede og skyllede i kogt eller desinficeret vand. Brug solcreme med høj faktor. Undgå for lang tids solbadning midt på dagen kl. 12-16, hvor solen er stærkest. Brug solbriller med UV-filter. Brug solhat, kasket eller lignende. Pas på med at bade i swimmingpools, der ikke bliver rengjort hver dag.
Rejse til USA.

Fra den 12. januar 2009 træder en ny ordning i kraft for at kunne rejse ind i USA. Rejsende, der ikke behøver visum, skal på internettet udfylde og indsende en ansøgning om indrejse, Ansøgningen kan indsendes på et hvilket som helst tidspunkt, men det anbefales at gøre det senest 72 timer før rejsen. Klik her: Link til den elektroniske formular. Det hidtidige skema med personlige oplysninger, der skal afleveres ved check-in, skal stadig udfyldes og afleveres.

Konkurssikring
Når du indgår en aftale om køb af flybilletter eller billeje, skal sælgeren ifølge loven tilbyde dig, at du kan købe en konkursdækning fra Rejsegarantifonden. Det koster 20 kr., men du skal selv aktivt vælge dækningen til, ellers er du ikke dækket. Du skal købe dækningen samtidig med rejsen.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det flyselskab, du skal rejse med, tilbyder den ekstra dækning, kan du altid spørge bureauet eller selskabet, du handler med. Rejsegarantifonden har også en liste over de selskaber, der er omfattet af reglerne om konkursdækning og som derfor skal tilbyde dækningen. 
Rejseforsikring.

Rejs altid med en rejseforsikring. Kufferten er pakket, du er fyldt af forventning og klar til at rejse ud og opleve verden. Er uheldet ude på din rejse, er det vigtigt at have en rejseforsikring med i bagagen, der dækker netop dine behov. Uden den, står du med håret i postkassen, hvis du fx bliver syg eller kommer til skade på din ferie. Markedet for rejseforsikringer er de senere år blevet temmelig uoverskueligt, men tjek prisen hos det selskab, hvor du har dine andre forsikringer, de giver sikkert rabat, hvis du samler alle forsikringer hos dem.

Rejsegarantifonden
Rejsegarantifonden er en privat, selvejende institution. Fonden yder bistand til rejsekunder, der er kommet i knibe, fordi deres rejsearrangør går konkurs.

Fonden dækker pakkerejser, der er købt af rejsearrangører eller agenter med kontor i Danmark. Du kan desuden købe ekstra dækning, der gælder for flyrejser og billeje i udlandet. Det gælder dog kun, hvis selskabet eller den sælger, der formidler aftalen, er etableret i Danmark, fx med et salgskontor.

Hvis du har købt en pakkerejse i et andet EU-land, fx via internettet, vil du være dækket af det pågældende lands rejsegarantiregler.

Du skal være opmærksom på, at lande uden for EU normalt ikke har nogen form for rejsegaranti. Hvis du har købt rejsen i et land uden rejsegaranti, må du selv klare hjemrejsen, hvis arrangøren går konkurs.
Det blå EU-sygesikringskort
EU-sygesikringen dækker ved midlertidige ophold (dvs. op til 1 år) til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, fx når du:
Skal være på ferie.
Skal i praktik eller skal være au-pair.
Skal studere eller følge en faglig uddannelse.
Skal udsendes til arbejde for din danske arbejdsgiver.
Sikkerhed på flyet og i lufthavnen
Af sikkerhedsmæssige grunde er der skrappe regler for, hvad du må medbringe inden for sikkerhedszonerne i lufthavnen og i flyets kabine, fx håndbagage. Reglerne kan variere, så spørg i afgangslufthavnen, hvis du er i tvivl.

Våben og atrapper
Det drejer sig først og fremmest om våben af enhver art. Også attrapper, legetøj og genstande, der er udformet som et våben. Det er fx skydevåben, knive, sabler, slangebøsser og armbrøster – også ceremonielle våben og antikviteter.

Andre genstande
Genstande, der kan bruges som våben, må heller ikke medtages. Det kan fx være køller, sakse, barberknive, lommeknive, neglefile, hobbyværktøj og fyrværkeri.

Du skal være opmærksom på, at reglerne er meget omfattende. Du må derfor ikke tage en fiskestang eller et skateboard med som håndbagage. Der er også en række farlige genstande og stoffer, du slet ikke må medbringe på rejsen - altså heller ikke i bagagen. Det vil typisk være eksplosive stoffer, ætsende stoffer, giftstoffer og lign.

Væsker
Når du rejser fra en lufthavn i EU, skal du være opmærksom på, at det nu kun er tilladt at medbringe mindre mængder af væske og flydende stoffer i håndbagagen. Dette gælder også fx tandpasta, solcreme og parfume. I din håndbagage må du kun medbringe væske i beholdere, som max kan indeholde 1 dl – og ikke flere beholdere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.
At glæde sig til rejsen.

Og husk så at halvdelen af en rejse er, at gå og glæde sig til rejsen. Og på selve rejsen kan rigtig mange problemer ofte løses af godt humør og lidt tålmodighed.

 

Du ønskes en rigtig god rejse.

 
Udenrigsministeriets rejsevejledninger
Nepal
Rejsevejledningen for Nepal er senest opdateret den 26. april 2017 med oplysning om lokalvalg den 14. maj og 14. juni 2017. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Tyrkiet

Der er en stor risiko for terrorangreb i Tyrkiet.

Alle rejser og ophold inden for en radius af 10 km fra Tyrkiets grænse mod Syrien og Irak frarådes. Endvidere frarådes ikke-nødvendige rejser og ophold i det øvrige grænseområde til Syrien og Irak.

Kupforsøget i juli 2016 har skærpet konfrontationerne mellem forskellige sociale, politiske, etniske og religiøse grupper i samfundet. Der er pt. undtagelsestilstand i hele landet. Du bør holde dig på sikker afstand af politiske demonstrationer m.v.

LÆS MERE
Nigeria
Rejsevejledningen for Nigeria er senest opdateret den 20. april 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Egypten

Rejsevejledningen for Egypten er senest opdateret 20. april 2017 med redaktionelle ændringer. Sikkerhedsniveauet er ikke ændret.

LÆS MERE
Iran

Der er en generel risiko for terror i Iran.

Alle rejser frarådes til grænseområderne til Afghanistan og Pakistan, til Sistan-Baluchistan og den østlige del af Kerman-provinsen samt grænseområdet til Irak. Alle ikke-nødvendige rejser til Kurdistan og Khuzestan frarådes.

LÆS MERE
Etiopien
Rejsevejledningen for Etiopien er opdateret den 10. april 2017 med information om, at undtagelsestilstand i landet er forlænget t.o.m. den 8. august 2017. LÆS MERE
Rusland
Rejsevejledningen for Rusland er senest opdateret den 4. april 2017 efter  terrorangrebet den 3. april 2017 i St. Petersborg. Det overordnede sikkerhedsniveau er uændret. LÆS MERE
Ukraine
Rejsevejledningen for Ukraine er senest opdateret den 31. marts 2017 med information om Eurovision 2017 i Kiev. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Kina
Rejsevejledningen for Kina er senest opdateret den 27. marts 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Kenya
Rejsevejledningen for Kenya er senest opdateret den 24. marts 2017 med information om, at rejserestriktion ophæves for flyrejser til Lamu og Manda øerne. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Mali

Rejsevejledningen for Mali er senest opdateret den 10. marts med en præcisering af terrorrisiko. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Israel

Der er en generel risiko for terrorangreb i Israel.

Rejsende rådes til at udvise forsigtighed.

LÆS MERE
Palæstina

Der er stor risiko for terrorangreb i Gaza. Der er generel risiko for terrorangreb på Vestbredden og i Jerusalem.

Alle rejser til Gaza frarådes. Ikke-nødvendige rejser til Vestbredden frarådes.

LÆS MERE
Saudi Arabien
Rejsevejledningen for Saudi Arabien er senest opdateret den 6. marts 2017. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Indien

Rejsevejledningen for Indien er senest opdateret den 6. marts 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Afghanistan
Rejsevejledningen for Afghanistan er senest opdateret den 2. marts 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Syrien

Rejsevejledningen for Syrien er senest opdateret den 22. februar 2017. Det overordnede sikkerhedsniveau er ændret.

LÆS MERE
Somalia
Rejsevejledningen for Somalia er senest opdateret den 22. februar 2017. Det overordnede sikkerhedsniveau er ændret. LÆS MERE
Malaysia

Rejsevejledningen for Malaysia er senest opdateret den 26. februar 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Mexico
Rejsevejledningen for Mexico er senest opdateret den 26. februar 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Vietnam
Rejsevejledningen for Vietnam er senest opdateret den 21. februar med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Sri Lanka
Rejsevejledningen for Sri Lanka er senest opdateret den 20. februar 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Cambodja
Rejsevejledningen for Cambodja er senest opdateret den 20. februar 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Filippinerne
Rejsevejledningen for Filippinerne er senest opdateret den 17. februar 2017. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Tunesien
Rejsevejledningen for Tunesien er opdateret den 17. februar 2017 med oplysning om, at undtagelsestilstanden er forlænget indtil den 16. maj 2017. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Burkina Faso

Rejsevejledningen for Burkina Faso er senest opdateret den 16. februar 2017. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Ghana
Rejsevejledningen for Ghana er senest opdateret den 15. februar 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er uændret. LÆS MERE
Cuba

Rejsevejledningen for Cuba er senest opdateret den 14. februar 2017. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Brasilien

Rejsevejledningen for Brasilien er senest opdateret den 14. februar 2017. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Thailand
Rejsevejledningen for Thailand er senest opdateret den 6. februar 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Uganda
Rejsevejledningen for Uganda er senest opdateret den 23. januar 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Marokko
Rejsevejledningen for Marokko er senest opdateret den 23. januar 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Bolivia
Rejsevejledningen for Bolivia er senest opdateret den 18. januar med oplysning om, at rejserestriktion på La Paz er ophævet. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Pakistan

Rejsevejledningen for Pakistan er senest opdateret den 16. januar 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Sydafrika
Rejsevejledningen for Sydafrika er senest opdateret den 28. november 2016 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Bangladesh

Rejsevejledningen for Bangladesh er senest opdateret den 29. november 2016 med opdaterede oplysninger med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Irak
Rejsevejledningen for Irak er senest opdateret den 29. november 2016. Det overordnede sikkerhedsniveau for den sydlige region er ændret til stor terrorisiko. LÆS MERE
Zimbabwe
Rejsevejledningen for Zimbabwe er senest opdateret den 28. november 2016 med information om yderligere valutarestriktioner. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Forenede Arabiske Emirater
Rejsevejledningen for De Forenede Arabiske Emirater er senest opdateret den 28. november 2016 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Jordan

Rejsevejledningen for Jordan er senest opdateret den 22. november 2016 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Tanzania
Rejsevejledningen for Tanzania er senest opdateret den 19. november 2016 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Maldiverne

Rejsevejledningen for Maldiverne er senest opdateret den 17. november 2016 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Libanon
Rejsevejledningen for Libanon er senest opdateret den 7. november 2016 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Indonesien

Rejsevejledningen for Indonesien er senest opdateret den 6. oktober 2016 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2017 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net