Rejseråd.

Her på siden REJSERÅD kan du se lidt om alt muligt angående rejser. Nedenstående må kun betragtes som vejledende, søg altid de relevante myndigheder om gældende regler.
Rejseforberedelser.

En god rejseoplevelse forudsætter ofte, at man føler sig godt forberedt. Forberedelse kan ofte reducere risikoen for problemer undervejs eller i det mindste begrænse dem. Omfanget af rejseforberedelserne er individuelle og afhænger af, hvilken rejse du skal på.

Jo før, jo bedre, eller skal jeg vente.
Det kan godt betale sig, at bestille en rejse i god tid, hvis man gerne vil være sikker på, at der ikke bliver udsolgt eller hvis man evt. har specielle ønsker. Eksempelvis et værelse med udsigt, et flysæde ved vinduet eller andet. Desuden kan der være mange penge at spare ved at være hurtigt ude, da det mange gange er de billige flybilletter/rejser der bliver solgt først.
Pas & visum.
Husk, at se efter om dit pas er gyldigt, mange lande kræver at dit pas er gyldigt i et 1/2 år efter at du er kommet hjem fra rejsen. Er der visumkrav hvortil du rejser, kan rejsebureauet orientere dig nærmere herom. Du kan eventuelt se, om du kan finde yderligere informationer på rejsebureauets hjemmeside, omkring indrejsetilladelser. Du kan også kigge på siden Visum, her kan du se meget mere info om visumregler. På hjemmesiden kan man finde frem til, om det er nødvendigt med et visum hvortil du rejser. Man SKAL huske på, at det er den rejsendes ansvar, at pas samt visum er gyldigt.
Vaccination.
Inden du rejser ud i verden, bør du undersøge eventuelle sundhedsmæssige risici i det pågældende land, og om vaccination i givet fald er nødvendig. Nogle steder er visse vaccinationer desuden påkrævet for, at du overhovedet får lov til at rejse til området. Her skal du huske at medbringe din vaccinationsattest på rejsen. Det er vigtigt, at du får foretaget eventuelle vaccinationer mod alvorlige sygdomme i god tid inden rejsen. Nogle vaccinationer skal gives flere gange og påbegyndes op til 4-6 uger før afrejse, så kontakt din læge eller en vaccinationsklinik i god tid og mindst 6 uger inden afrejse. Se meget mere på siden Vaccination
Pillepas
Et pillepas er en medicinattest, der skal medbringes, hvis man rejser til en række europæiske lande og skal have medicin med, som indeholder euforiserende stoffer. Formålet med ”pillepasset” er at etablere en ordning, der gør det let for rejsende at dokumentere deres ret til at medbringe lægemidler med euforiserende stoffer på rejser. Pillepasordningen gælder for alle EU lande. Attesten udstedes med gyldighed i højst 30 dage, er gratis og fås på apotekerne. Det er nødvendigt, at du tager dit pas med på apoteket for at få attesten.
Feriesygdomme.
Sådan undgår du almindelige feriesygdomme, Drik rigeligt vand, 1,5 - 3 liter om dagen afhængigt af varmen og dit aktivitetsniveau. Pas på med at drikke postevand i udlandet, køb hellere plomberet flaskevand eller kog vandet, før du drikker det. Varm mad bør være gennemstegt/kogt og frisklavet. Pas på fisk og skaldyr. Grøntsager og frugt skal være friske, skrællede og skyllede i kogt eller desinficeret vand. Brug solcreme med høj faktor. Undgå for lang tids solbadning midt på dagen kl. 12-16, hvor solen er stærkest. Brug solbriller med UV-filter. Brug solhat, kasket eller lignende. Pas på med at bade i swimmingpools, der ikke bliver rengjort hver dag.
Rejse til USA.

Fra den 12. januar 2009 træder en ny ordning i kraft for at kunne rejse ind i USA. Rejsende, der ikke behøver visum, skal på internettet udfylde og indsende en ansøgning om indrejse, Ansøgningen kan indsendes på et hvilket som helst tidspunkt, men det anbefales at gøre det senest 72 timer før rejsen. Klik her: Link til den elektroniske formular. Det hidtidige skema med personlige oplysninger, der skal afleveres ved check-in, skal stadig udfyldes og afleveres.

Konkurssikring
Når du indgår en aftale om køb af flybilletter eller billeje, skal sælgeren ifølge loven tilbyde dig, at du kan købe en konkursdækning fra Rejsegarantifonden. Det koster 20 kr., men du skal selv aktivt vælge dækningen til, ellers er du ikke dækket. Du skal købe dækningen samtidig med rejsen.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det flyselskab, du skal rejse med, tilbyder den ekstra dækning, kan du altid spørge bureauet eller selskabet, du handler med. Rejsegarantifonden har også en liste over de selskaber, der er omfattet af reglerne om konkursdækning og som derfor skal tilbyde dækningen. 
Rejseforsikring.

Rejs altid med en rejseforsikring. Kufferten er pakket, du er fyldt af forventning og klar til at rejse ud og opleve verden. Er uheldet ude på din rejse, er det vigtigt at have en rejseforsikring med i bagagen, der dækker netop dine behov. Uden den, står du med håret i postkassen, hvis du fx bliver syg eller kommer til skade på din ferie. Markedet for rejseforsikringer er de senere år blevet temmelig uoverskueligt, men tjek prisen hos det selskab, hvor du har dine andre forsikringer, de giver sikkert rabat, hvis du samler alle forsikringer hos dem.

Rejsegarantifonden
Rejsegarantifonden er en privat, selvejende institution. Fonden yder bistand til rejsekunder, der er kommet i knibe, fordi deres rejsearrangør går konkurs.

Fonden dækker pakkerejser, der er købt af rejsearrangører eller agenter med kontor i Danmark. Du kan desuden købe ekstra dækning, der gælder for flyrejser og billeje i udlandet. Det gælder dog kun, hvis selskabet eller den sælger, der formidler aftalen, er etableret i Danmark, fx med et salgskontor.

Hvis du har købt en pakkerejse i et andet EU-land, fx via internettet, vil du være dækket af det pågældende lands rejsegarantiregler.

Du skal være opmærksom på, at lande uden for EU normalt ikke har nogen form for rejsegaranti. Hvis du har købt rejsen i et land uden rejsegaranti, må du selv klare hjemrejsen, hvis arrangøren går konkurs.
Det blå EU-sygesikringskort
EU-sygesikringen dækker ved midlertidige ophold (dvs. op til 1 år) til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, fx når du:
Skal være på ferie.
Skal i praktik eller skal være au-pair.
Skal studere eller følge en faglig uddannelse.
Skal udsendes til arbejde for din danske arbejdsgiver.
Sikkerhed på flyet og i lufthavnen
Af sikkerhedsmæssige grunde er der skrappe regler for, hvad du må medbringe inden for sikkerhedszonerne i lufthavnen og i flyets kabine, fx håndbagage. Reglerne kan variere, så spørg i afgangslufthavnen, hvis du er i tvivl.

Våben og atrapper
Det drejer sig først og fremmest om våben af enhver art. Også attrapper, legetøj og genstande, der er udformet som et våben. Det er fx skydevåben, knive, sabler, slangebøsser og armbrøster – også ceremonielle våben og antikviteter.

Andre genstande
Genstande, der kan bruges som våben, må heller ikke medtages. Det kan fx være køller, sakse, barberknive, lommeknive, neglefile, hobbyværktøj og fyrværkeri.

Du skal være opmærksom på, at reglerne er meget omfattende. Du må derfor ikke tage en fiskestang eller et skateboard med som håndbagage. Der er også en række farlige genstande og stoffer, du slet ikke må medbringe på rejsen - altså heller ikke i bagagen. Det vil typisk være eksplosive stoffer, ætsende stoffer, giftstoffer og lign.

Væsker
Når du rejser fra en lufthavn i EU, skal du være opmærksom på, at det nu kun er tilladt at medbringe mindre mængder af væske og flydende stoffer i håndbagagen. Dette gælder også fx tandpasta, solcreme og parfume. I din håndbagage må du kun medbringe væske i beholdere, som max kan indeholde 1 dl – og ikke flere beholdere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.
At glæde sig til rejsen.

Og husk så at halvdelen af en rejse er, at gå og glæde sig til rejsen. Og på selve rejsen kan rigtig mange problemer ofte løses af godt humør og lidt tålmodighed.

 

Du ønskes en rigtig god rejse.

 
Udenrigsministeriets rejsevejledninger
Ukraine
Rejsevejledningen for Ukraine er senest opdateret den 18. januar 2018. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Saudi Arabien

Rejsevejledningen for Saudi Arabien er senest opdateret den 17. januar 2018. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Sikkerhedsniveau
Der er en generel risiko for terrorangreb i Saudi Arabien.

Alle rejser frarådes inden for 50 km af grænsen til Yemen.

 

LÆS MERE
Tyrkiet

Rejsevejledningen for Tyrkiet er senest opdateret den 16. januar 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Sydafrika

Rejsevejledningen for Sydafrika er senest opdateret den 16. januar 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Nigeria

Rejsevejledningen for Nigeria er senest opdateret den 16. januar 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Uganda

Rejsevejledningen for Uganda er senest opdateret den 16. januar 2018.

Anbefalingen for Karamojo-regionen er ændret fra at vi tidligere frarådede alle-ikke nødvendige rejser til at vi nu opfordrer til at være forsigtig.

LÆS MERE
Tanzania

Rejsevejledningen for Tanzania er senest opdateret den 16. januar 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Kina

Rejsevejledningen for Kina er senest opdateret den 16. januar 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Marokko

Rejsevejledningen for Marokko er senest opdateret den 16. januar 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Kenya
Rejsevejledningen for Kenya er senest opdateret den 5. januar 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Iran

Rejsevejledningen for Iran er senest opdateret den 3. januar 2018 med omtale af demonstrationer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Sikkerhedsniveau
Der er en generel risiko for terror i Iran.

Alle rejser frarådes til grænseområderne til Afghanistan og Pakistan, til Sistan-Baluchistan og den østlige del af Kerman-provinsen samt grænseområdet til Irak. Alle ikke-nødvendige rejser til Kurdistan og Khuzestan frarådes.

LÆS MERE
Libanon
Rejsevejledningen for Libanon er senest opdateret den 22. december 2017. Sikkerhedsniveauet for Tripoli og resten af det nordlige Libanon er ændret fra at alle rejser frarådes til at vi fraråder ikke-nødvendige rejser. For områder vest for Naqoura-Tyre-Sidon-Beirut hovedvejen frarådes nu alle ikke-nødvendige rejser. LÆS MERE
Mexico

Rejsevejledningen for Mexico er senest opdateret den 25. september 2017 med information om jordskælv den 19. september 2017 i nærheden af Puebla og ca. 140 km sydøst for Mexico City. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Læs rejseveljledningen her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/mexico/

LÆS MERE
Afghanistan
Rejsevejledningen for Afghanistan er senest opdateret den 19. december 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Brasilien

Rejsevejledningen for Brasilien er senest opdateret den 19. december 2017. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Zimbabwe
Vi har ikke nogen rejsevejledninger for dette land og henvise til andre landes rejsevejledninger. LÆS MERE
Egypten

Rejsevejledningen for Egypten er senest opdateret den 28. november 2017 med information om det seneste terrorangreb. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Sikkerhedsniveau

Der er stor risiko for terrorangreb i hele Egypten.

Du bør udvise forsigtighed ved rejser til det centrale Kairo (inkl. området med Sfinksen og Kheops, Khefren og Mykerinos pyramiderne), Alexandria, turistområderne Sharm el-Sheikh, Dahab og St. Catherine, turistområderne langs Rødehavets vestkyst (herunder Hurghada og Marsa Alam) samt Luxor og Aswan, og nilkrydstogter imellem disse byer og Abu Simbel. Men vi fraråder ikke rejser til disse områder.

Vi fraråder ikke-nødvendige rejser til det øvrige Egypten med undtagelse af det nordlige Sinai, hvortil vi fraråder alle rejser.

OBS!

Der er undtagelsestilstand i Egypten. Du opfordres til altid at bære gyldigt ID.

LÆS MERE
Indonesien

Rejsevejledningen for Indonesien er senest opdateret den 27. november 2017 med oplysning om askeudslip på Bali: Mount Agung. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Thailand
Rejsevejledningen for Thailand er senest opdateret den 23. november 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Bangladesh

Rejsevejledningen for Bangladesh er senest opdateret den 18. november 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Sikkerhedsniveau
Der er stor risiko for terrorangreb i Bangladesh.

Rejsende bør udvise forsigtighed.

LÆS MERE
Tunesien

Rejsevejledningen for Tunesien er senest opdateret den 16. oktober 2017 med redaktionelle ændringer.  Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Sikkerhedsniveau
Der er stor risiko for terrorangreb i Tunesien.

Alle rejser frarådes til grænseområderne mod Algeriet og Libyen og til Jebel Chaambi nationalparken. Ikke nødvendige rejser frarådes til resten af landet med undtagelse af Tunis samt turistområderne langs kysten, hvor man bør udvise øget forsigtighed.

Der er undtagelsestilstand i Tunesien.

LÆS MERE
Forenede Arabiske Emirater
Rejsevejledningen for De Forenede Arabiske Emirater er senest opdateret den 16. oktober 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Filippinerne
Rejsevejledningen for Filippinerne er senest opdateret den 11. oktober 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Irak
Rejsevejledningen for Irak er senest opdateret den 28. september 2017 med oplysning om, at international luftfartstrafik til og fra det kurdiske område forudses at foregå via Bagdad fra den 29. september 2017. Det er nødvendigt med irakisk visum. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Etiopien
Rejsevejledningen for Etiopien er opdateret den 15. september 2017 med oplysning om, at der er stigende spændinger på grænsen mellem Somali og Oromia regionerne. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Cuba

Rejsevejledningen for Cuba er senest opdateret den 8. september 2017 med oplysning om orkanen Irma. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Orkanen Irma: Hvis du befinder dig i Cuba, er det vigtigt, at du nøje følger de cubanske myndigheders råd og anvisninger, herunder om evakuering. Du bør sørge for at være opdateret om situationen og kan bl.a. følge orkanens udvikling via National Hurricane Center. Du bør også holde kontakt til dine pårørende.

Hvis du har en forestående rejse til Cuba og er i tvivl om mulighed for gennemførelse af din rejse eller har ønske om at ændre dine rejseplaner, så kontakt dit rejse- eller forsikringsselskab.

LÆS MERE
Den Demokratiske Republik (Nordkorea)

Gyldig fra d. 4. september 2017

Udenrigsministeriet har den 4. september oprettet en midlertidig rejsevejledning for Nordkorea (DPRK).

Ikke-nødvendige rejser til Nordkorea frarådes.

Muligheden for at give konsulær bistand fra dansk side i Nordkorea er begrænset.  Du kan dog henvende dig hos den svenske ambassade i Pyongyang, hvis du har brug for hjælp. Det er også en god ide, at skrive til dem før dit besøg.

Du bør af flere grunde meget nøje overveje, om du vil rejse til Nordkorea:

Der er få internationale rejsende i Nordkorea.  Der er flere eksempler på turister, som er blevet arresteret i længere tid for noget, som ikke er ulovligt i andre lande. Det kan derfor være svært at sikre, at du ikke gør noget ulovligt.

Som turist kan du ikke rejse frit rundt.  Du skal rejse med en lokal guide,. Guiden holder øje med alt, hvad du gør. Det kan være strafbart, hvis du ikke følger guidens anvisninger. Du skal have en tilladelse, hvis du vil rejse uden for Pyongyang. Du bør altid følge de lokale myndigheders instruktioner. Udenlandske mobiltelefoner virker ikke i Nordkorea. Der er meget begrænset adgang til internationale nyheder, medier og internettet. Hvis du står i en nødssituation, må du regne med, at du ikke kan komme i kontakt med personer uden for Nordkorea.  Det vil også være meget svært at finde hjælp i Nordkorea. Det er ikke muligt at betale med kreditkort eller at hæve kontanter i Nordkorea. Du skal derfor tage euro, amerikanske dollars eller kinesiske yuan med i kontanter. Prisniveauet for udlændinge er højt.

Der er igen stigende spændinger på den koreanske halvø med gentagne nordkoreanske missilaffyringer og en atomprøvesprængning den 3. september. Situationen kan ændre sig hurtigt og uden forvarsel. 
 
Hvis du rejser til Nordkorea bør du gøre rejsen så kort som muligt. Vi råder dig til at fortælle dine pårørende og den svenske ambassade, hvor du planlægger at opholde dig.   Du bør også skrive dig på danskerlisten før din rejse.

Vi opfordrer dig til at holde dig orienteret om situationen gennem dit rejsebureau. Hvis sikkerheden forværres, vil der være information på hjemmesiden for den danske ambassade i Sydkorea. Udenrigsministeriets globale vagtcenter kan altid kontaktes på +4533921112.

Læs andre landes rejsevejledninger.

LÆS MERE
Nepal
Rejsevejledningen for Nepal er senest opdateret den 22. august 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Burkina Faso

Rejsevejledningen for Burkina Faso er senest opdateret den 16. august 2017. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Somalia
Rejsevejledningen for Somalia er senest opdateret den 12. juli 2017. Det overordnede sikkerhedsniveau er ændret. LÆS MERE
Indien

Rejsevejledningen for Indien er senest opdateret den 7. juli 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Sikkerhedsniveau
Der er en generel risiko for terrorangreb i Indien.

Alle rejser frarådes til delstaten Jammu og Kashmir frarådes undtagen Ladakh-distriktet.  Alle rejser frarådes også til delstaterne Manipur og Tripura samt til grænseområderne til Pakistan, bortset fra byerne Amritsar og Jaisalmer og Wagah-grænseovergangen.

LÆS MERE
Sri Lanka

Rejsevejledningen for Sri Lanka er senest opdateret den 28. juni 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Sikkerhedsniveau
Der er en generel risiko for terrorangreb i Sri Lanka.

LÆS MERE
Bolivia
Rejsevejledningen for Bolivia er senest opdateret den 16. juni 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Cambodja
Rejsevejledningen for Cambodja er senest opdateret den 14. juni 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Rusland
Rejsevejledningen for Rusland er senest opdateret den 1. juni 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er uændret. LÆS MERE
Venezuela

Udenrigsministeriet har den 17. maj 2017 oprettet en midlertidig rejsevejledning for Venezuela.

Ikke-nødvendige rejser til Venezuela frarådes.

Venezuela oplever for tiden omfattende uroligheder og voldelige demonstrationer, der kan opstå med kort varsel. Hvis du bor eller rejser i Venezuela, bør du holde dig væk fra demonstrationer og større forsamlinger. Vi råder til, at du holder dig løbende opdateret om situationen via de lokale medier og følger myndighedernes anvisninger.

For yderligere information henviser vi til andre landes rejsevejledninger.

LÆS MERE
Mali

Rejsevejledningen for Mali er senest opdateret den 11. maj 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Malaysia

Rejsevejledningen for Malaysia er senest opdateret den 10. maj 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Sikkerhedsniveau
Der er en generel risiko for terrorangreb i Malaysia.

Ikke-nødvendige rejser frarådes til Sabahs østkyst mellem havnebyerne Sandakan og Tawau samt øerne ud for kysten pga. risiko for bortførelse. Det gælder blandt andet øerne Pom Pom, Mabul, Sipadan, Selingan ("Turtle Island") og Langkayan.

LÆS MERE
Israel

Rejsevejledningen for Israel er senest opdateret den 8. maj 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Sikkerhedsniveau
Der er en generel risiko for terrorangreb i Israel.

Rejsende bør udvise forsigtighed.

OBS!
Vær opmærksom på særlige indrejseforhold, se nedenfor.

LÆS MERE
Palæstina

Rejsevejledningen for Palæstina er senest opdateret den 8. maj 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Sikkerhedsniveau
Der er stor risiko for terrorangreb i Gaza. Der er en generel risiko for terrorangreb på Vestbredden og i Jerusalem.

Alle rejser til Gaza frarådes. Ikke-nødvendige rejser til Vestbredden frarådes.

LÆS MERE
Maldiverne

Rejsevejledningen for Maldiverne er senest opdateret den 4. maj 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Syrien

Rejsevejledningen for Syrien er senest opdateret den 22. februar 2017. Det overordnede sikkerhedsniveau er ændret.

LÆS MERE
Vietnam
Rejsevejledningen for Vietnam er senest opdateret den 21. februar med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret. LÆS MERE
Ghana
Rejsevejledningen for Ghana er senest opdateret den 15. februar 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er uændret. LÆS MERE
Pakistan

Rejsevejledningen for Pakistan er senest opdateret den 16. januar 2017 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

LÆS MERE
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2017 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net