Vejret på Bali

Bali har tropisk klima med høj luftfugtighed. Regn forekommer året rundt. December til marts er regntid. Maj til september er tørrere. Da er luftfugtigheden lavere, aftenerne lidt mere svale, bølgerne mindre og vandet klarere.

 

Gennemsnitstemperaturen ligger på 28 grader i oktober-december samt i april. I januar-marts er den 27 grader. Luftfugtigheden er ekstremt høj i regnperioden, og det gør, at man synes, det er meget varmt. Vandet er varmt, 25-26 grader hele året.

Bali
Temperatur Bali

Måned
Temperatur
Nat - Dag
Januar
 
17  - 30
Februar
 
17 - 29
Marts
 
17 - 29
April
 
17 - 31
Maj
 
18 - 31
Juni
 
19 - 31
Juli
 
21 - 31
August
 
22 - 32
September
 
21 - 32
Oktober
 
20 - 32
November
 
19 - 31
December
 
18 - 31

Bali
Generelt om Bali

Bali er hinduistisk, og der er regler, som skal respekteres. Rør for eksempel aldrig ved en hindus hoved. Det opfattes som groft fornærmende. Ved tempelbesøg er det klogt at være pænt klædt, ofte kan man leje saronger. Men ellers er der ingen bestemt dresscode på Bali, her er afslappet, også på finere restauranter.

Tid
Bali er i UTC-8 tidszone (kendt i Indonesien som WITA, Waktu Indonesien Tengah), samme som Vest Australien, Kuala Lumpur og Singapore og 1 time forud for Jakarta.

Elektricitet
Elektricitet leveres ved 220V 50Hz. Stik er den europæiske standard.

Turist informationscentre
Bali turistråd: Jl Raya Puputan No41, Denpasar. ☎ 62 361 235.600.

Nogle større destinationer i Bali har deres egne turistkontorer.

Sprog
Balinesisk er sprogligt meget forskellig fra Bahasa Indonesia, selv om sidstnævnte er lingua franca i Indonesien og tales af stort set alle i Bali. I turistområder, er engelsk og andre fremmedsprog udbredt. Balinesisk er et vanskeligt sprog, og alle besøgende, der gør en indsats for at tale et par ord vil blive varmt modtaget af den lokale befolkning.

Bali
Sikkerhed på Bali
Bali er generelt et sikkert sted, og kun få besøgende støder på reelle problemer.


Bali var skueplads for dødelige terrorbomber i 2002 og 2005, med bølger af angreb rettet mod natklubber og restauranter der var populære blandt udenlandske besøgende. Sikkerheden er derfor stram ved oplagte mål, men det er selvfølgelig umuligt at beskytte sig fuldt ud mod terrorisme. Som besøgende er det vigtigt at sætte risikoen i perspektiv: den triste kendsgerning er, at Balis veje er, statistisk set, langt farligere end selv de mest dødelige bomber. Det kan stadig være klogt at undgå højtprofilerede vestlige hang-outs, især dem uden sikkerhedsforanstaltninger.

Bali er i stigende grad ved at håndhæve Indonesiens hårde straffe mod import, eksport, handel og besiddelse af ulovlige stoffer, herunder hash, ecstasy, kokain og heroin. Flere højt profilerede anholdelser af udlændinge har fundet sted på Bali siden 2004, og et antal er blevet idømt langvarige fængselsstraffe. Selv besiddelse af en mindre mængde narkotika til eget brug medfører risiko for en retssag og fængselsstraf.

Der er en rimelig chance for, at du vil blive tilbudt magiske svampe, især hvis du er ung og er i Kuta. Indonesisk lov er en lidt uklar på dette område, men det er ikke værd at tage risikoen.

Hvis du ser et rødt flag plantet i sandet på stranden, så lad være med at svømme der, da det er en advarsel om farlige hestehuller. Disse strømninger kan trække dig ud på havet med alarmerende hastighed, og selv den stærkeste svømmer kan ikke svømme imod dem. Hvis det sker skal du bevare roen og svømme sidelæns (langs kysten), indtil du er ude af strømmen og først derefter sætte kursen mod kysten. Havet er ikke til at spøge med på Bali, og snesevis af mennesker dør ved at drukne hvert år.

Timeshare-svindel er almindelige i Bali med flere højtprofilerede, tilsyneladende legitime operatører. Hvis du bliver kontaktet af en meget venlig person der beder dig om at gennemføre en undersøgelse og derefter deltage i et feriesteds præsentation for at få din "præmie", så afslå høfligt.

For mange vil det største irritationsmoment være sælgere, der dvæler omkring templer, indkøbscentre, strande, og overalt turister samles. Det kan føles vanskeligt eller uhøfligt at ignorere den konstante come-ons for at købe souvenirs, mad og diverse skrammel, men det kan være nødvendigt for at nyde din ferie i fred.

Sidst men ikke mindst skal du være på vagt for aber, som er ved mange templer. De er eksperter i at stjæle ejendele som briller, kameraer og endda tasker, og har været kendt for at angribe mennesker med fødevarer. At fodre dem, er at bede om problemer.

Rabies er til stede i Bali og flere dødsfald som følge af rabies infektioner er blevet registreret i begyndelsen af 2011. Besøgende på øen bør undgå kontakt med hunde, katte, aber og andre dyr, der bærer sygdommen. Hvis du bliver bidt, så søg lægehjælp.

Rejser til Bali, kan udsætte dig for nogle risici i forbindelse med de mange tropiske sygdomme, som er til stede i regionen. Bali er officielt et malaria-fri zone, men dengue feber er et problem, og alle fornuftige forholdsregler skal tages mod at blive bidt af myg.

Bali
 

Bali Indonesien

Bali er øen, som opfylder drømmen om det tropiske paradis. Men den smukke natur, det fascinerende dyreliv og øens spændende kultur er ikke det eneste, Bali har at tilbyde. Her er noget for enhver smag og interesse. Vil du slappe af på eksotiske strande, så er Bali en sjælden perle. Er du til fest og farver, er du også kommet til rette sted. Og vil du have en aktiv ferie med fokus på oplevelser og sport, så kan du godt begynde at glæde dig!

Bali byder på en kultur og en åndelighed, som savner modstykke. Befolkningen og atmosfæren er desuden uimodståeligt venlige. Og så er Bali et shoppingmekka af rang. Prisniveauet er så lavt, at du kan unde dig selv de bedste kulinariske oplevelser, drikkevarer og shopping. Ja, Bali er næsten for god til at være sand! Måske er det derfor, man kalder den for gudernes ø.

Rejser til Bali

Kultur på Bali

I modsætning til alle andre øer, i stort set muslimske Indonesien, er Bali en lomme af hinduistisk religion og kultur. Ethvert aspekt af balinesernes liv er gennemtrængt af religion, men de mest synlige tegn er de små tilbud (canang sari) der findes i alle balinesiske huse, arbejdspladser, restauranter, souvenir-stande og lufthavnens check-in-skranke. Disse blad-bakker er lavet dagligt og kan indeholde en enorm vifte af tilbuds emner: blomster, ris, kager, salt, og selv cigaretter og kaffe.

 

De er anvist med brændende røgelsespinde og stænket med vievand ikke mindre end tre gange om dagen, før hvert måltid. Du må ikke bekymre dig, hvis du træder på en, de er placeret på jorden for netop dette formål, og vil blive fejet væk alligevel.

Balineserne er mester billedhuggere, og templer og gårdhaver er fyldt med statuer af guder og gudinder som Dewi Sri, gudinden for ris og fertilitet, samt vogtere og beskytte dæmoner som toothy Rakasa, bevæbnet med en kølle.

Balinesiske dansere og musikere er også med rette berømte og en stor attraktion for besøgende til øen. Dansene er meget visuelle og dramatiske, og blandt de mest kendte kan nævnes:

Barong eller "løve dans" - en rituel dans skildrer kampen mellem godt og ondt, med kunstnere iført frygtindgydende løve-lignende masker. Denne dans er ofte iscenesat specielt til turister, da det er en af de mest visuelt spektakulære og historien er relativt let at følge.
 

Calonarang - en spektakulær dans, som er en fortælling om at bekæmpe mørk magi og exorsisme af de onde ånder på linje med hekse-dronningen Rangda. Historien har mange variationer og sjældent er to calonarang det samme.

Kecak eller "monkey dance" - faktisk opfundet i 1930'erne af den tyske kunstner Walter Spies for en film, men en forestilling alligevel, med op til 250 dansere i koncentriske cirkler messende "kecak kecak", mens en performer i midten udfører en åndelig dans. En særlig populær Kecak danseforestilling er iscenesat dagligt på Uluwatu-templet.

Legong Keraton - måske den mest berømte og feterede af alle balinesiske danse. Udført af unge piger, dette er en dans af guddommelige nymfer. Prøv at finde en autentisk Legong Keraton med en fuld-længde performance. De korte danseforestillinger der ofte findes i turist-restauranter og hoteller er normalt uddrag fra Legong Keraton.

Mad & drikke på Bali

På Bali er hele verdens kogekunst repræsenteret. Man spiser billigt, og maden er rigtig god. Et stort plus er også, at hygiejnen som regel er god, og at man derfor relativt sjældent løber ind i maveproblemer sammenlignet med mange andre lande i Asien.

Priserne varierer en del, men er altid overkommelige efter danske forhold. På luksusrestauranterne kan man få en pragtmiddag med tre retter for omkring 170 kroner, og på en almindelig restaurant koster et måltid som regel mellem 20 og 70 kroner inklusive drikkevarer.

I butikkerne koster en enliters vandflaske 2-3 kroner og en dåse sodavand cirka 3 kroner. Vin er en importvare og derfor forholdsvis dyrt. Der er dog en lokal balinesisk vin, Hatten; den er billig og kan drikkes, men den er ikke af bedste kvalitet. Pas på risvin, det smager som dårlig portvin og passer ikke til almindelig mad. Regn med 10-20 kroner for en flaske øl på en restaurant. Importeret øl er dog dyrere.

Det indonesiske køkken er smagfuldt og stærkt. De almindeligste retter er for eksempel nasi goreng (stegte ris med grøntsager, kylling, svinekød og stegt æg), satay (små trækulsgrillede grillspyd med kød eller kylling, som serveres med jordnøddesauce) og mee goreng (stegte nudler med grøntsager og kød). Babi guling (grillet pattegris) er en anden balinesisk specialitet.

Større restauranter og barer lægger 25 pct. skat på regningen.

Udflugter & Seværdigheder på Bali

Et oplagt udflugtsmål er byen Ubud, som fra gammel tid har været Balis kulturelle centrum. Heroppe i bjergene er klimaet mere svalt, tempoet roligere, og det er i det hele taget lidt mere eksklusivt og en smule dyrere. Ubud er et selvfølgeligt samlingssted for jetset-feriegæster. Blandt andet fejrede Mick Jagger og Jerry Hall deres hvedebrødsdage i Ubud.


Langs vejen mellem hovedstaden Denpasar og Ubud ligger små byer, som hver og en har deres håndværksmæssige speciale: I byen Bantubulan laver man religiøse figurer af den vulkanske stenart paras. Byen Celuk er kendt for sine fine sølv- og guldarbejder, og i nabobyen Mas laves imponerende træarbejder, bl.a. karakteristiske masker, som har rødder i den balinesiske mytologi. Priserne er noget højere end i Kuta, men kvaliteten er som regel også i orden. Husk at prutte om prisen!

Det er også i egnen omkring Ubud, man kan se de farvestrålende dansere, som er en betydningsfuld del af Balis kultur. I byen Batuan kan man se danse som barong, hvor dansere i spektakulære dragter dramatiserer kampen mellem godt og ondt, og kecak, som er en abedans ledsaget af et stort sangkor.

Templer
Der er meget at se og opleve på Bali. Der findes over 20.000 templer (og familietemplerne, som findes i hvert hjem, er ikke medregnet). Det mest kendte og største tempel hedder Besakih og ligger på det hellige bjerg Gunung Aguns skråninger. Det er et imponerende kompleks af 22 templer, som ligger på et tre kilometer stort område på Balis højeste top. En udflugt hertil er henrivende, tidskrævende og eksotisk. Et besøg ved Besakih kræver dog planlægning og professionel guidning.

Ved solnedgang byder templet Tanah Lot på en storslået udsigt. Dele af templet er bygget på en ø. Glem ikke kameraet!

Prutte om prisen & shopping på Bali

For at gøre rigtige kup kræves det, at man prutter om prisen. Men husk, at man ingen vegne kommer på Bali med sure miner, især ikke når det gælder shopping. Udbud og efterspørgsel styrer, så det er umuligt at give præcise prisangivelser. En god tommelfingerregel er at starte med at halvere den tilbudte pris. Koster en sarong 50.000 rupiah, så lad dit første bud være 25.000 (nogle gange endnu lavere). Gør det til en leg at prutte om prisen, og træk på skuldrene, hvis du føler dig ”snydt”. Husk på, at de fleste mennesker i Indonesien har en indkomst på ti kroner om dagen, mens det for os vesterlændinge næppe betyder noget, hvis vi betaler nogle kroner for meget.

Man kan shoppe næsten overalt, ikke mindst langs hovedgaden, Legian Road. Et tip til at gøre gode handler er at besøge et supermarked eller et varehus først (fx Mata Hari ved Kuta Square), så man kan få et realistisk billede af prislejet. Desuden er det lettest at få de bedste priser om morgenen. Balineserne er et overtroisk folkefærd og tror, at hvis dagens første handel går igennem, så bringer det lykke resten af dagen. Helt frem til frokost råder den billige ”morning prize” på markeder og i mindre butikker.

Festivaler & højtider på Bali
The Day af Absolute Silence


Nyepi (Balinesisk nytår) er en meget speciel dag for det balinesiske folk da dette er den dag, de har til at narre alle onde ånder, til at tro at der ingen mennesker er på Bali - Derfor er der behov for stilhed. Hvis dette kan opnås, så menes det, at de onde ånder vil gå andre steder hen for at søge deres bytte og forlade Bali øen for endnu et år. Balinesiske folk er meget religiøse og livet er fuld af ritualer - Nyepi er en af de vigtigste dage i deres kalender.


På Nyepi er absolut alt på øen lukket ned mellem 06:00 på dagen for det nye år og 06:00 den følgende morgen. Turister er begrænset til deres hoteller, og bliver bedt om at være så stille som muligt hele dagen. Efter mørkets frembrud skal lys holdes på et absolut minimum. Ingen er tilladt på strandene eller gader. Lufthavnen forbliver lukket for hele dagen, hvilket betyder, ingen fly ind i eller ud af Bali for 24 timer. Færgehavnene er lukket. Den nøjagtige dato for Nyepi skifter hvert år, og er ikke endeligt fastlagt indtil sent på året før.


Der er anslået 20.000 templer på øen, som hver især besidder festivaler mindst to gange om året.

Galungan er en 10 dages festival, der kommer omkring hver 210 dag og fejrer død tyrannen Mayadenawa. Guder og forfædre besøger jorden og bliver hilst med gaver. Den sidste dag af festivalen er kendt som Kuningan.
 

Alle nationale helligdage i Indonesien gælder på Bali, selv om Ramadanen naturligvis er en meget mindre begivenhed her end i landets muslimske regioner.

Rejser til Bali
Transport på Bali
Med båd

Færger sejler fra Ketapang på øen Java til Gilimanuk i det vestlige Bali hver 15 min, 24 timer hver dag. Disse er meget billige, og Overfarten tager kun 30 min (plus nogle gange betydelig ventetid på lastning og losning).

Der findes også offentlige færger fra Lembar, Lombok, og Padang Bai ca. hver anden time, turen tager omkring 3 til 4 timer. Denne service har en bemærkelsesværdig sikkerhed, drift og spørgsmål om standarder, nogle færger er bedre end andre, eller værre afhængig af dit perspektiv. Forsinkelser er almindelige på grund af lastning og losning og tjenester kan blive aflyst eller udskudt i perioder med dårligt vejr.

Komme rundt
Bali er en forholdsvis stor ø, og du får brug for en metode til at komme rundt, hvis du har planer om at udforske mere end hotellets pool. Hurtig, tilsyneladende ukontrolleret udvikling og en aldrende infrastruktur, betyder, at vejene har svært ved at klare trafikken. I større turistområder er trafikken kaotisk, og der er daglige trafikpropper. Særlige sorte pletter er Ubud, Kuta, Seminyak og Denpasar.

For forskellige udflugter rundt på øen, er det almindeligt at deltage i en rundtur via dit hotel eller en af de mange gade agenturer, der findes overalt i kabiner normalt mærket "Tourist Information".

Med bus
Perama busselskabet betjener budget rejsende godt i Bali, og de har kontorer i flere større turist-destinationer på øen.

Der er andre planlagte shuttle busser mellem mange af Balis mest populære rejsemål, og disse er billige og pålidelige. Check lokalt annoncerede tjenester (du kan ikke gå glip af dem) og book en dag i forvejen.

 

Med taxa
Taxaer er meget almindelige i det sydlige Bali så langt nordpå som Denpasar, men få og langt imellem andre steder. Udgangspunktet er en start afgift på Rp 5.000 for de første to kilometer, og Rp 5.000 pr km efter det. Ventetid koster Rp 30.000 pr time. Ture udenfor det sydlige Bali vil pådrage sig et ekstra gebyr på 30%, da føreren er nødt til at køre tilbage tom.

Med bemo
Bemos er minibusser, der tjener som en fleksibel bus service og er Bali´s "traditionelle" form for transport. De er dog i vid udstrækning afløst af taxier i syd. Billetpriser på fælles bemos kan være meget billige, men chaufførerne vil ofte insistere på, at udenlandske turister chartrer hele køretøjet, i hvilket tilfælde de vil bede om en pris svarende til en taxa eller endnu mere.
 

Kør-selv-bil eller motorcykel
Kørsel i Bali er i venstre side. Bil og motorcykel udlejere er bredt tilgængelige, men du skal tænke meget grundigt over din evne til at håndtere kørsel i Bali med dens mangel på formelle færdselsregler. Overvej at leje en bil og chauffør, så du kan slappe af, være sikker og ikke fare vild. Hvis du lejer en bil for at køre selv, bør en moderne fire-dørs Toyota Avanza eller Daihatsu Xenia koste Rp 150.000 - 170.000 om dagen. Hvis du er på et strammere budget, bør du være i stand til at få en gammel, rå Suzuki Jimny fra ca Rp 90.000 til 110.000 om dagen.

Udlejnings motorcykler eller scootere kan være en skræmmende, alligevel fascinerende oplevelse. De er typisk 125cc, nogle med automatgear, og leje mellem Rp 50.000 og 100.000 om dagen. I områder uden for turist-enklaver i det sydlige Bali, er en motorcykel en vidunderlig måde at se øen, men i det sydlige Bali, med sin knusende trafik, er chancerne for en ulykke øget betydeligt. Bali er intet sted at lære at køre på motorcykel.

Et internationalt kørekort (IDP) er påkrævet for biludlejningsfirmaer, med en motorcykel påtegning, hvis du lejer en motorcykel.

 

Leje bil med chauffør
Udlejningsbil tjenester ejes af enkeltpersoner eller virksomheder og er nemme at finde på Bali, og dette er den bedste løsning for første gang besøgende. Lejet bil med chauffør er helt sikkert billigere end taxaer og langt mere effektivt end at bruge andre offentlige transportmidler. Chaufførerne er som regel engelsk-talende og de kan også fungere som uformelle turistguider, anbefale gode destinationer og restauranter. Hvis du vælger at leje fra et stort selskab er det naturligvis dyrere end fra en privatperson.

Prisen varierer mellem Rp 300.000 til 600.000 om dagen (normalt defineret som 10 timer) afhængig af dine forhandlingsevner og klassen / alder af bilen. Sørg for, at prisen inkluderer benzin og chauffør for dagen. Adgangsbilletter til turistmål og eventuelle parkeringsafgifter vil blive opkrævet af dig, og det er god tone at købe frokost til din chauffør. For dem på en stram tidsplan, der vil besøge de fleste af de store turistdestinationer i Bali, har brug for omkring 3 dage med en lejet bil og chauffør.

bali
Aktiviteter på Bali
Vandaktiviteter


Der er mange interessante dykkersteder omkring Bali. Særligt populære er: vraget af USAT Liberty på Tulamben i øst, Padang Bai, det fredfyldte rev omkring Menjangan Island i nordvest, og dykning ud for Nusa Penida i syd. Bali er et stort undervisnings center, og der er talrige velrenommerede dykkercentre rundt på øen tilknyttet PADI og SSI.

Varmt vand, skarer af unge backpackere, billige leveomkostninger og pålidelig bølger holde Bali nær toppen af verdensklasse surfing destinationer. Den sydlige kyst på Kuta, Legian og Canggu, Bukit-halvøen og Nusa Lembongan er de primære trækplastre. Der er formelle surfer skoler ved Legian stranden og Kuta stranden. De mere eventyrlystne kan opsøge uformelle erfaringer fra en af de mange lokale selvbestaltede surfer lærere, som kan blive fundet hængende på enhver strand i det sydlige Bali.

Der er en række velrenommerede white-water rafting operatører i Ubud området, og rafting er af god kvalitet, især i den våde sæson.

Sportsfiskeri er en stadig mere populær aktivitet med besøgende til øen. Trolling, jigging og bundfiskeri kan alle være meget givende, og hvor store fangster langt fra er usædvanligt. Både er til rådighed fra mange kystnære områder, men de mest populære steder med en konkurrencedygtig række af muligheder er Benoa Harbour og nærtliggende Serangan tæt på Kuta, mod nord i Sanur og Padang Bai på østkysten.

Andre sport, eventyr og familieaktiviteter


Bali er blevet en berømt destination for golfspillere, og der er 5 golfbaner:

Bali Handara Kosaido Country Club i bjergene nær Bedugul.

Bali Golf & Country Club i Nusa Dua.

9-hullers bane på Grand Bali Beach Hotel i Sanur.

Nirwana Bali Golf Club i nærheden af Tanah Lot.

New Kuta Golf Course på Pecatu på Bukit-halvøen.

Besøgende kan se dyr i Bali Zoo i Singapadu nær Ubud, i Bali Bird Park, i Taro Elephant Park, og i Bali Marine og Safari Park beliggende i nærheden af Ubud.

Mange operatører tilbyder også adventure aktiviteter som Paragliding i Nusa Dua, Mountain biking i bjergene i Ubud eller downhill biking fra Bedugul og Kintamani, Jungle trekking, elastikspring på stranden i Seminyak, Ridning i Seminyak og Umalas, og Hikiing i ris marker nær Ubud og mange andre steder i bjergene.

Naturen kan blive iagttaget ved trekking i Vest Bali National Park, i Butterfly Park, i Wanasari, eller i Bali Botaniske Have i Bedugul. Inde i Botanisk Have, kan de besøgende også få et fugleperspektiv af naturen fra Bali Treetop Adventure Park.

Bali
Oplevelser på Bali
Bali er et paradis for spa-elskere, og alle former for behandlinger er bredt tilgængelige. Den balinesiske lulur body scrub med urter og krydderier der traditionelt udføres som en bryllup ceremoni er særligt populær. Balinesisk massage sker oftest med olie. I stærk kontrast til ublu vestlige massage gebyrer, er balinesisk massage utrolig billig, og besøgende bør absolut benytte sig af denne luksus. I lokal saloner, vil en en-times fuld kropsmassage koste mellem Rp 70.000 og 100.000, og en 2 timers Mandi lulur, der omfatter en body scrub og fugtgivende yoghurt kropsmaske som supplement til massage, vil koste omkring Rp 150.000. Det spøjse navn creambath er en afslappende hovedbundsmassage og skuldermassage, normalt varig 45 min, hvor en tyk creme er arbejdet gennem håret og ind i hovedbunden. En creambath koster typisk ca Rp 60.000. Bemærk, at disse samme ydelser i et eksklusivt hotel vil koste mange gange mere.


Bali har nogle af de fineste yoga og velvære centre og retreats i verden. Du kan finde et væld af fantastiske yoga klasser, der passer til alle niveauer i de fleste turistområder. Kig efter de bedste yoga centre i Ubud og Seminyak.

Bryllupper på Bali er blevet meget populære i de senere år. Mange par, der allerede er lovligt gift vælger Bali som stedet at forny deres løfter. Færdige bryllup-organiserende tjenester er bredt tilgængelige: ceremoni arrangementer, fotografi, video, blomster, musikere, dansere og catering. Der er flere bryllupskapeller til rådighed, som normalt er knyttet til luksushoteller, og antallet vokser hele tiden. Der er mange professionelle arrangører til at håndtere dit bryllup på Bali, og disse er nemme at finde via internettet.

En glimrende måde at få mere at vide og forstå mere af landet er ved at lave noget frivilligt arbejde. Der er organisationer, der arrangerer arbejder for internationale frivillige på Bali og andre steder i regionen.

 
Bali
Strande på Bali

Sol & strand.

Bali er et eldorado for surfere. Kuta Beach, som strækker sig langs Kuta-Legian-Seminyak, er en af verdens mest legendariske surfingstrande. Og de smukke solnedgange over Kuta Beach er verdensberømte! Men de høje bølger gør også, at vandet ofte er mindre velegnet til badning. Desuden er lumske undervandsstrømme almindelige, hvilket gælder for flere af Balis strande. De dage, hvor vindene er svage og bølgerne små, kan man dog sagtens dyppe sig på Kuta Beach. Læg mærke til, hvor alle andre bader netop den dag, og gå i samme sted. Men vær forsigtig alligevel! Hav for vane aldrig at gå længere ud, end at vandet når til taljen.

 

Strande
Nær Kuta ligger den populære sandstrand Gegger Beach, som har et roligere vand end Kuta Beach. En taxi hertil fra Kuta koster cirka 20 kr. Det kan være en god idé allerede på udvejen at aftale med chaufføren, hvornår du vil tilbage, det koster ikke meget ekstra. På Gegger Beach finder du mange enkle restauranter (warungs), som tilbyder gratis liggestole og adgang til toilet. Som en uskreven regel spiser og drikker man så på den warung, hvis stol man låner.

På Sanur Beach (cirka 20 minutter med taxi fra Kuta) er både tempoet og bølgerne betydeligt roligere. Fredfyldte strande finder man også i de eksklusive ferieområder Bakit og Nusa Dua, som har Balis bedste strande. På denne side af Bali er der rigtig fine snorklemuligheder, for eksempel fra øen Lembongan, som også tilbyder Balis måske mest romantiske beliggenhed med små hyggelige restauranter og hoteller.

Lovina Beach på Balis nordlige del er kendt for sin næsten kilometerlange strand med sort vulkansand. Her og langs strandene ved byen Singaraja er der fremragende muligheder for snorkling og fine koralrev. Også et godt sted for nybegyndere. Lovina er ellers mest kendt for sine mange delfiner.

Det mest populære og måske bedste sted at dykke og snorkle er blandt koralrevene og skibsvragene ved øen Menjangang på Balis nordvestligste spids. Et andet populært dykkested er området omkring vraget efter det amerikanske fragtfartøj USS Liberty, som ligger uden for Talumben på nordøstkysten. Udstyr til dykning og snorkling kan lejes overalt.

Bali
Regioner på Bali
Syd Bali (Kuta, Bukit-halvøen, Canggu, Denpasar, Jimbaran, Legian, Nusa Dua, Sanur, Seminyak, Tanah Lot). Den langt mest besøgte del af øen, med Kuta Beach og smarte Seminyak.


Central Bali (Ubud, Bedugul, Tabanan). Det kulturelle hjerte af Bali og den centrale bjergkæde.

Vest Bali (Negara, Gilimanuk, Medewi Strand, Pemuteran, Vest Bali National Park). Færger til Java og Vest Bali National Park.

Nord Bali (Lovina, Singaraja). Stille sorte sandstrande og den gamle hovedstad.

Øst Bali (Amed, Besakih, Candidasa, Kintamani, Klungkung, Mount Agung, Padang Bai, Tirta Gangga). Laid Back landsbyer ved kysten, en aktiv vulkan og den mægtige Mount Agung.

Sydøstlige Øer (Nusa Lembongan, Nusa Penida, Nusa Ceningan). Stille offshore øer i den sydøstlige del, populære for dykning aktiviteter.

Byer på Bali
Denpasar - en travl by, det administrative centrum og trafikknudepunkt på øen, men ikke et stort turistmål.


Candidasa - en stille kystby, Bali Aga og gateway til østkysten.


Kuta - surfer centralt, langt den mest udviklede område i Bali. Masser af shopping og natteliv og centrum for Fest Kultur på Bali.

 

Jimbaran - Sea-side feriesteder, en dejlig strand med læ og skaldyrsrestauranter syd for Kuta.


Legian - beliggende mellem Kuta og Seminyak, også navnet på Kuta hovedgade.


Lovina - smuk sort vulkansk sand strand og koralrev.


Sanur - Sea-side feriesteder og strande populære hos ældre familier.


Seminyak - roligere, mere upscale strand-resorts og villaer lige nord for Legian, med nogle fashionable dyre restauranter og trendy designer barer og dansesteder.


Ubud - Monkey Forest og masser af kunst og kunsthåndværk butikker

Bali
Valuta på Bali

Indonesiske rhupian. Medbring dollars, 100-dollarsedler giver den bedste kurs. Gå til et af de enkle ”kontorer”, som findes overalt i gaderne. Vær opmærksom på kursen, som kan variere noget. Og tjek nøje, at beløbet stemmer med det lovede – lad dig ikke forvirre af den store seddelmasse.

Den dårligste kurs får man på hoteller og i lufthavne.

Steder på Bali
Amed - et område med fredelige, traditionelle fiskerlandsbyer med sorte sandstrande, koralrev og fremragende dykning.


Bedugul - dejlige søer i bjergene, en golfbane, de botaniske haver og den berømte Ulun Danu Bratan Tempel.


Bukit-halvøen - den sydligste spids af Bali, med verdensklasse surfing, gode strande, og det klippe hængende Uluwatu tempel.


Kintamani - aktive vulkan Mount Batur, fantastisk bjerglandskab, køligere temperaturer og frugtavl.


Mount Agung - højeste bjerg på Bali og templet Besakih.


Nusa Dua - en enklave af high-end resorts og en lang gylden sandstrand.


Nusa Lembongan - god dykning, snorkling og surfing og et godt sted at slappe af.


Vest Bali National Park - trekking, fuglekikkeri og dykning på Bali, eneste betydelige naturligt beskyttede område.

Ankomst til Bali & Visum
De fleste besøgende vil ankomme til Ngurah Rai International Airport, også kendt som Denpasar International Airport. På trods af dette misvisende navn, er lufthavnen faktisk beliggende i Tuban mellem Kuta og Jimbaran, cirka 30 minutter væk fra Denpasar.


Ngurah Rai er Indonesiens 3. travleste internationale lufthavn (efter Jakarta og Surabaya) og et vigtigt knudepunkt med gode forbindelser til Australien, Syd-Øst Asien og resten af Indonesien.

International ankomst procedure

Alle pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra datoen for indrejse i Indonesien og have mindst 2 blanke sider til rådighed for stempler.

 

Der er tre måder med visum til Indonesien:

Visum ved ankomsten. Betal ved ankomsten, få et visum i dit pas, få det stemplet. De fleste besøgende falder i denne kategori.


Visum på forhånd. Få et visum på en indonesisk ambassade før ankomst.


Visumfritagelse. Vis dit pas, få stemplet, det er det. Gælder kun for nogle få udvalgte, for det meste ASEAN-landene.

Besøgende der ankommer til Bali med fly fra et udgangspunkt udenfor Indonesien skal igennem told-og indvandring på Balis Ngurah Rai International Airport. Pr. januar 2010 er den eneste type visum der er tilrådighed ved ankomsten, 30 dage -pris US $ 25,00. Dette kan udvides senere på det lokale Immigration kontor for yderligere én periode på op til 30 dage.

Turist visa kan udstedes i forvejen på nogle indonesiske ambassader før afgang. Check i god tid før din planlagte afrejsedato på den indonesiske ambassade eller konsulat i dit hjemland.

Bali lufthavn
Lufthavnen vil ikke vinde nogen priser for stil, men den er funktionel nok og har det sædvanlige supplement af alt for dyre restauranter, toldfri butikker og andre tjenester. Pengeautomater er tilgængelige i lufthavnens afgang og ankomst-områder samt en række vekselkontorer herunder nogle, der drives af indonesiske banker som BNI, BCA og Mandiri er til rådighed i lufthavnen.


Sikkerheds protokoller herunder passager-og bagage screening, der ligner andre store internationale lufthavne i regionen. Begrænsninger svarer til dem i EU og USA. Internationale passagerer bør være forberedt på kontrol af deres bagage, herunder alt håndbagage. Ved afrejse, vil du sandsynligvis gå igennem hele tre sikkerhedskontroller, og muligvis yderligere et ved gaten, så vær tålmodig, især når der er travlt.

Vær opmærksom på lufthavnens bærere, der kan forsøge at tage kontrol over din bagage enten ved siden af eller umiddelbart op til bagageudlevering. Hvis du ikke ønsker at benytte dig af en portør, så brug en fast, men høflig tone. Hvis du gør det, er en lille erkendtlighed på sin plads med Rp 20,000-50,000 afhængigt af størrelsen og antallet af kufferter.

Ved afrejse fra Bali, er du underlagt en lufthavns skat, der kun kan betales kontant i indonesiske rupiah. Lufthavns afrejse skat Rp 150.000 til internationale afgange og Rp 40.000 til indenlandske afgange.
 

fra lufthavnen

Priser på taxikørsel fra Ngurah Rai Lufthavn til Bali rejsemål

Kuta Rp 50.000
Tuban Rp 35.000
Legian Rp 55.000
Seminyak Rp 60.000 til 70.000
Jimbaran Rp 60.000 til 80.000
Denpasar Rp 70.000 til 100.000
Sanur Rp 90.000
Nusa Dua Rp 95.000 til 110.000
Ubud Rp 105.000 til Rp 265.000
Padang Bai Rp 365.000
Candidasa Rp 385.000
Amed Rp 400.000
Lovina Rp 400.000 til 450.000

 

Med hensyn til transport fra lufthavnen, er Ngurah Rai ikke så slemt, men det er langt fra perfekt. Nogle hoteller arrangerer gratis transport fra lufthavnen, men der er masser af offentlige taxaer tilgængelige: Gå til billetterings standen, på højre side lige efter afkørslen, køb en fast-billet og en chauffør vil blive overdraget til dig.

Webcam´s på Bali
Webcam Jl Cihampelas - BDG — Bandung - Asien, Indonesien, CipaheutCipaheutWebcam Perempatan Yos Sudarso - SBY — Surabaya - Asien, Indonesien, ManangkuliManangkuli
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net