Vejret i Agadir
Det marokkanske klima varierer efter årstiden og region. Kysten har en varm middelhavsklima tempereret på den østlige kyst. Inland områder har en varmere mere tørt kontinentalt klima. I den sydlige del af landet er vejret meget varmt og tørt i det meste af året selvom temperaturerne kan falde drastisk om natten, især i månederne december og januar.

Regn falder fra november til marts i kystområder og landet er for det meste tørt med høje temperaturer om sommeren og et køligere klima i bjergene. Marrakech og Agadir nyder en gennemsnitlig temperatur på 21 ° C om vinteren.

Måned

Middel

temp.

celcius

Antal

dage

Regn

januar

14.1

5.4

februar

15.2

5.6

marts

16.7

5.1

april

17.0

3.7

maj

18.7

1.4

juni

20.2

1.3

juli

22.0

0.2

august

22.2

0.4

september

21.9

1.6

oktober

20.3

4.1

november

17.9

5.3

december

14.6

5.3

Nattelivet i Agadir
Nattelivet i Agadir er fantastisk, men kun hvis du ved hvor man kan gå hen. Der er flere diskoteker i Agadir, og alle er i forbindelse med et hotel. De tre bedste af dem er Dreams, flamingo, og Papa GAYO. Du kan finde en masse mindre klubber og barer, men de vil alle opkræve mindst 100 dirham for at komme ind, så du kan lige så godt betale 100 for at komme ind i en ordentlig klub. Mange af klubberne er fulde af prostituerede, så vær forsigtig med, hvem du taler med, fordi de kan opkræve betaling af dig.
 

Agadir Marokko

Med omkring 340 solskinsdage og seks kilometer fint, hvidt sand, er Agadir Marokko det perfekte strand feriested. Agadir er en by i den sydlige del af Marokko. Det er af interesse, primært på grund af sin placering, da det er omgivet af Anti Atlas, Sahara-ørkenen, mange naturparker, og afsondrede strande, der alle er let tilgængelige fra Agadir.

Byen Agadir i sig selv er primært en turistby, der er populær blandt europæiske rejsende. Den har en strand med alle de nødvendige faciliteter til strand-turisme. Byen er især attraktivt, den er ren og ordnet med en meget venlig lokalbefolkning.

Som et moderne, specialbygget feriested, har Agadir relativt få seværdigheder, men de markeder, fiskerihavn og helt nye marina er værd et kig, og golfspillere har tre baner at vælge imellem. Den vigtigste påmindelse om fortiden er Ancienne Talborjt, en græsklædt forhøjning, hvor Medina engang stod, bevaret som en isnende mindesmærke for 1960 jordskælvet: mange mennesker blev fanget her, og aldrig fundet igen.
Rejser til Agadir

Mad & drikke i Agadir

Som en af ​​verdens største leverandører af sardiner, vejer fisk tungt på menuerne i Agadir restauranter. Fra frisk grillede sardiner at fiske Tagine, trækker det lokale køkken sin inspiration fra frugter af havet. Agadirs gastronomiske kultur er også påvirket af behovet for at tage højde for de mange forskellige nationaliteter, der flokkes til sine restauranter, så vil du finde mad at tilfredsstille alle palettes.

Der er tre zoner, når det kommer til at spise i Agadir: The beach: i strand området er mange ligger restauranter, og du har mange forskellige typer af fødevarer at vælge from.New Talbourjt: dette er en af ​​de billigste steder at gå for food.Uniprix: restauranter for både turister og lokale.

La Scala
Beliggende på strandpromenaden, er denne restaurant kendt for sine lækre fiske-og skaldyrsretter.

Johara
Fremragende marokkansk mad, der serveres i stemningsfulde omgivelser med tilhørende musik.

Bab Marrakesh
Det faktum, at denne restaurant besøges af mange af de lokale, er bevis på dens autentiske marokkanske køkken. Superb mad til gode priser.

Mimi La Brochette
Enestående fransk restaurant, der serverer marokkanske lækkerier infunderes med en smag af Frankrig.

The Fish Stalls
For at autentisk marokkansk madoplevelse, gå ned til havnen, hvor der er en række boder, der sælger gode friske fiskeretter til lave priser.

Yacout
Med et lækkert udvalg af kager, bagværk og is, har du svært ved at holde dig væk fra den skyggefulde veranda.

Adamo
Efter shopping, kom slappe af på den hyggelige terrasse Adamo kaffe hus for at nyde en drink eller wienerbrød.

La Fontaine
Stedet at komme og læne sig tilbage og kigge på mennesker, mens du nyder en af deres søde fantasier.

Café Wien
Slap af på terrassen med udsigt over havet og tab dig selv i deres overdådige kaffe og bagværk.
Agadir

Udflugter fra Agadir

Atlantic Coast
Uanset om det er et ophold i Asilah, den lille hvidkalkede by nær strandene populære med marokkanere, Agadir til den store strækning af sand fyldt med vestlige bekvemmeligheder, eller de smukke og vilde øde kyster nå igennem Oued Massa, Souss Masa og El Houceima nationalparker , Marokkos atlanterhavskyst er en strand-elskere drøm.

Casablanca
Inde i byspredning ligger et charmerende hvidkalket gamle bydel, hvor falmede art deco herligheder fra byens dag som et fransk protektorat sidde ved siden af ​​indviklede maurisk arkitektur (herunder den største moské udenfor Mekka). Casablanca borgere er også den mest vestligt og kulturelt progressiv i landet.

Cascades d'Ouzoud
Hvad kunne være mere af en attraktion i en aride, semi-ørken land end brusende vandfald styrter gennem en byge af pyntegrønt? The Cascades d'Ouzoud i den centrale Atlas er Marokkos største og gøre netop dette, hvilket gør dem til et populært stop punkt mellem Marakech og Fez. Prøv kildevand her, så koldt og forfriskende du ikke ønsker at forlade.

Chefchaouen
Denne betagende gamle bydel, med en medina omfattende malet blå huse spredt ned ad en skrænt i hjertet af Rif bjergene, er en af ​​Marokkos smukkeste. Efter at være blevet hævdet af Spanien som en del af spansk Marokko i 1920'erne, arkitektur gennem sin stejle og snoede brostensbelagte gader er en unik blanding af traditionel arabisk og andalusiske.

Djemaa el Fna, Marrakech
Djemaa el Fna er centrum for livet i Marrakech, og både lokale og turister flokkes her for at se den daglige skue udfolde sig. Da natten falder på den store plads, kommer til live som en myldrende, open-air scene fyldt med akrobater, historiefortællere, slangebid-charmetrold og musikere, der alle parfumerede med røgen fra hundrede madboder. Uændret i århundreder er dette helt sikkert en af ​​verdens "must see" kulturelle vidundere.

Draa Valley
Den Draa Valley er et bånd af frodige grønne, spredt med Berber landsbyer og imponerende casbahs, nogle bygget ind i dalene klippevægge. Dalen er et vidunderligt sted at udforske, og aldrig mere spektakulær end om aftenen, da dyppe solen ild til den røde jord.

Essaouira
Med sit billede-postkort Medina og fæstning voldene rager ud i havet, for ikke at nævne store fisk og skaldyr restauranter, boutique hoteller og en charmerende souk, denne historiske, romantiske, kunstneriske havneby på kysten vest for Marrakech er en flerårig favorit. Den brede, blæsende strand, perfekt til verdensklasse windsurfing, sæler handlen.

Fez
Opklare mysteriet om Fes, den raffinerede gamle centrum af hellig læring og imperialistisk magt. Labyrintiske gader er forankret af de skyhøje minareter af Al-Qarawiyin og Al-Andalus moskeer (ikke åbne for besøgende) og århundreders historie er fanget i Dar Batha Museum. Fez har Medina er et UNESCO World Heritage site, og den største, løbende befolket middelalderlig by i den islamiske verden.

High Atlas Mountains
Udforsk spektakulær bjergkæde kører næsten den fulde længde af det østlige Marokko, og udfordre dig selv med en tur til toppen af ​​sit højeste, Jebel Toubkal, stående på 4.167 m (13.667 ft). Som dine ånde afkast du vil blive belønnet med en betagende udsigt. Turen kan gøres på en dag, men de fleste vandrere tage en afslappet tre.

Jardin Majorelle, Marrakech
Antitesen af ​​Djemaa er den skjulte oase af Jardin Majorelle. Disse ulasteligt præsenterede haver blev skabt i 1920'erne af den franske kunstner Jacques Majorelle. Købt og restaureret til fordums glans tres år senere af Yves Saint Laurent, i dag denne oase af ro blomster med sjældne botaniske eksemplarer, palmer, kaktusser og bambus, der omgiver roligt, dekorative bassiner tunge med åkander.

Meknes og Volubilis
Selv mindre og mere afslappet end Marrakech og Fez, Marokko tredje kejserby er lige i charme. Forbedret i det 17. århundrede af Sultan Moulay Ismail, er byen let navigeret uden en guide, og et udstillingsvindue for islamisk arkitektur. Uden for byen ligger ruinerne af Volubilis, det største site af romerske ruiner i Nordafrika, illustrerer endnu engang den kulturelle mangfoldighed og rigdom Marokkos historie.

Rif bjergene
Den fascinerende og naturskønne område i landets nordlige del er højborg for Berber mennesker. Wonderful trekking muligheder rådighed, herunder gennem gran skove i Talassemtane National Park.

Sahara-ørkenen
Vær vidne til den store tomme majestæt Sahara fra sine vestlige kanter på Ouzina og Merzouga. Vove sig ud på tværs af skiftende hav af sand, trekking med kamel at besøge nomade bosættelser, OASIS, og de mægtige klitter i Erg Chebbi.

Agadir generelt

Bliv ikke snydt af alt for høje priser; husk at prutte om prisen.

Under ramadanen kan der være lukket en del steder.

Spørg om lov, inden du tager billeder af folk. Ifølge islam må man ikke lade sig afbilde, og derfor ønsker en del marokkanere ikke at blive fotograferet.

Lommetyve forekommer, selvom risikoen er lavere end mange andre steder. Udvis normal forsigtighed og brug din sunde fornuft.

Tiggeri er en naturlig ting i muslimske lande. Det skyldes, at man skal dele ud af sin overflod til de fattige. Derfor møder man mennesker overalt, som beder om en mønt. Det er skik og brug blandt marokkanere at give til de trængende, og som gæst i landet bør man naturligvis gøre det samme.

Agadir

Aktiviteter i og omkring Agadir

Bird Valley, Agadir
Den Birds Valley eller Vallée des Oiseaux er ikke kun en voliere, men også en lille zoologisk have.

Beach, Agadir
Agadir har en meget god strand. En bred og lang stribe af tyndt hvidt sand, en regelmæssig og lav surf, ingen skjulte klipper.

Souq El-Had, Agadir
Hvis du er et marked narkoman, kan du have en masse at udforske ved boder på Souq al-Had.

Jardim de Olhao, Agadir
I det sydvestlige hjørne af Jardim de Olhao er et lille museum dedikeret til jordskælvet i 1960.

Amazighe Heritage Museum, Agadir
På groundflour af Det Kommunale Amazighe Heritage Museum er en hal for skiftende udstillinger af samtidskunst.

Camel Ride, Agadir
Her kan du ride på kamel, øverst på Kasbahn. Jeg er ikke sikker på, hvad prisen er, men jeg ved med sikkerhed, at du skal blive enige om prisen før man kommer på kamelen.

Surfing, Agadir
I Agadir er der mange surf spots på grund af af deres verdensklasse bølger.

Choo Choo Train, Agadir
Der er et lille tog, der kører turister rundt centrale Agadir (sigtseeing).

 
Agadir
Stranden i Agadir

Livet i Agadir kredser omkring stranden, som er enorm, og i modsætning til andre dele af nordafrikanske Atlanterhav, rimelig godt læ fra havets vinde.

Byens myndigheder holde det både rent og sikkert, solbadere kan generelt slappe af i fred takket være iøjnefaldende politipatruljer, som minimerer besværet fra hustlers og gadesælgere. Der er masser af sjove ting på tilbud, herunder jet-ski, quadbikes, dune buggies, hest og kamel forlystelser, og et lille turist tog. Den eneste ulempe er den understrøm som kan gøre svømning farligt.

Strandene mod nord og syd er relativt uudviklede og spændende at udforske. Taghazout, 15 km nord for Agadir, har utrolige bølger, der tiltrækker surfere fra vidt og bredt, mens Souss-Massa National Park, 35 km syd for byen, tilbyder fremragende fugle-kiggeri. Massa lagunen og nærliggende klitter er besøgt af sandhøne, kraner og flamingoer i store tal.

Shopping i Agadir

Agadir vil tage højde for alle dine behov. Uanset om det er håndlavede keramik, læder, udskårne figurer eller krydderier til at tage med hjem og sørg for at have kontanter og aldrig acceptere den første pris. I den nye by, er den største shopping ligger omkring Boulevard Hassan II og Avenue du Prince Moulay Abdullah. Du vil finde mange butikker og varehuse, hvorfra en række af modevarer samt souvenirbutikker, som sælger alle former for marokkanske smykker og charms.

Men for den autentiske marokkanske shopping oplevelse, gå til den muromkransede Souk al-Had og vandre rundt i snoede stræder, indånd seværdigheder, lyde og lugte i denne livlige marked. Her vil du finde landmænd sælger deres frisk dyrkede produkter, krydderier, duft luften og som fint er formgivet i pyramider, metalarbejder, der er blevet behændigt ind i de mest overpyntet lanterner ... alt dette, og et utal af andre kuriositeter og særheder er venter på at blive opdaget i de hemmelige stræder for souk.

De fleste butikker har åbent kl. 9-12 og 14.30-19.30. Lukket om søndagen.

Basarerne har åbent hele dagen. Markedet Souk el Had er åbent tirsdag-søndag kl. 8-19.

Agadir
Transport i Agadir
Biludlejning:
Internationale og lokale biludlejningsfirmaer har kontorer i større byer. Billeje er generelt dyrt. Minimumsalderen for at køre en lejet bil er 21.

Taxi:
Afmålte petit taxier er til rådighed i de større byer. Større og store taxaer er normalt Mercedes biler, der anvendes til rejser uden medinas og til områder uden for byerne. Disse kan deles, men billetpriserne skal aftales inden afgang, da de ikke har meter.

Dokumentation:
Udenlandske kørekort accepteres, såvel som internationale kørekort. Tredjeparts forsikring er nødvendig. Forsikring dokumentation og en licens skal ske med dig på alle tidspunkter. En Green Card er også nødvendigt. Forsikring kan arrangeres lokalt.

Kom omkring i byer:
Der er omfattende busforbindelser i Casablanca og andre store byer. Pre-køb billetterne sælges. Byområde Petits taxier er rigeligt og har afmålte billetpriser. Taxachauffører skal normalt ikke tippes, selv om det er almindeligt at runde priserne op mindst til næste Dirham på korte ture.

Jernbane:
Det marokkanske jernbanesystem, der drives af Office National des Chemins de Fer (ONCF) (www.oncf.ma) giver rutekørsel. Togbilletter er meget rimelige, og grænseløs togtrafik gennem landet er tilgængelig som en del af den Interrail Zone F billet. Asupplement skal betales for airconditionerede tog. Sleeping biler og restaurant biler er til rådighed.

Netværket løber fra Oujda i nordøst til Casablanca på vestkysten, Tanger på nordkysten og Fes og Marrakech i det indre. Imidlertid er kun en lille del af landet serveret, og selv store centre som Agadir og Essouira er ikke omfattet. Den mest nyttige rute er fra Fes til Rabat og Casablanca, med fem daglige og to natten tog. Der er også to daglige tog og en nattoget (uden sveller), der kører fra Casablanca til Marrakech, og mandag til fredag​​, et tog kører hvert 30. minut fra Kenitra til Rabat.
Marokko´s historie
Historien om Agadir går langt tilbage. Desværre er der intet tilbage at vise. Det hele endte med et stort jordskælv i 1960.

Før den skæbnesvangre dag, nød Agadir den samme historie som de fleste af de andre kystbyer i sultanatet. Den blev erobret af portugiserne i det 15. århundrede. Den europæiske handles direkte med Sahara campingvogne, som skåret ud af de mellemhandlere fra Fes og Marrakesh. En portugisisk købmand byggede slottet i Santa Cruz de Capo Gere. Slottet blev hurtigt den største og mest profitable portugisisk fort i Marokko. Det Saadians, en hellig familie fra Draa Valley, generobret Agadir i det 16. århundrede. Det nød en vis autonomi fra den centrale stat i århundreder til at følge, primært fordi det var på den anden side af Atlasbjergene.

Agadir lavet verdens overskrifter i 1911, da tyskerne sendte en kanonbåd til havnen. Ved udgangen af ​​det 19. århundrede, havde Spanien, Frankrig, Italien og Storbritannien opdelt Nordafrika i aftalte områder, bortset fra tyskerne. I påskud af at hjælpe en marokkansk sultan krav uafhængighed, sendte tyskerne en kanonbåd til Agadir. Efter megen koloniale diplomati og udsættelser, blev Marokkos uafhængighed købt for flere millioner kvadrat miles af Fransk Vestafrika.

Kort efter midnat, i februar 1960 blev Agadir totalt ødelagt, og halvdelen af ​​dens indbyggere blev begravet levende i et jordskælv, der ville ændre ansigt af denne kystby.
Valuta i Marokko

Den marokkanske valuta hedder dirham (MAD). Den er ikke konvertibel og kan ikke tages ind og ud af landet. Man kan altså ikke veksle hjemmefra. Har du dirham tilbage ved hjemrejsen, kan du veksle tilbage til konvertibel valuta i lufthavnen (inden paskontrol) mod forevisning af vekslenota.

 

Du kan ikke betale med dirham i taxfree-butikkerne i Marokkos lufthavne.

Webcam Agadir
Webcam Agadir, Morocco 2 - Afrika, Marokko, AgadirAgadir
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net