Rhodos vejret

Det milde middelhavsklima på Rhodos byder på ikke mindre end 300 solskinsdage om året.

Sommeren er meget varm og tør. For det meste sørger en behagelig havbrise dog for at det ikke bliver alt for varmt.

Vinteren på Rhodos også meget mild. Temperaturen når kun sjældent under 10 grader og den gennemsnitlige dagtemperatur er hele 15 grader i januar.

Regn forekommer stort set ikke i sommerperioden juni til september, men vintermånederne byder på noget nedbør.

Rhodos temperatur

Måned

Middel

temp.

celcius

 

 

dage

med regn

 

 

januar

11.7

 

 

16.1

 

 

februar

12.0

 

 

13.4

 

 

marts

13.6

 

 

10.0

 

 

april

16.7

 

 

7.4

 

 

maj

20.5

 

 

4.6

 

 

juni

24.7

 

 

1.5

 

 

juli

26.9

 

 

0.1

 

 

august

26.9

 

 

0.1

 

 

september

24.6

 

 

1.6

 

 

oktober

20.6

 

 

7.0

 

 

november

16.4

 

 

9.2

 

 

december

13.4

 

 

15.3

Rhodos shopping
Den farverige folklore basar i den gamle bydel, stilfulde mærkevare forretninger i New Market, sølvsmykker, læder slid, pels, krystaller, Forskellige souvenirs, turist poster, paraplyer, en bred vifte af vine, ouzo, likør, slik, mælkeprodukter, håndlavet keramik, tæpper, broderi og tekstiler fra landsbyerne er blot noget af hvad der er tilgængeligt lokalt.

Uanset hvilken kategori af shopper du hører til, så har shopping på Rhodos helt sikkert også noget for dig.
Rhodos
Festivaler & højtider på Rhodos

I haven ved paladset i Rhodos by afholdes hvert år fra april til oktober ”Sound & Light”-festival. Generelt sker der sommeren igennem mange begivenheder som koncerter, teaterforestillinger samt danse- og musikopførelser.

 

I byen Afántou afholdes før fasten karneval med speciel stor kolorit. I bjergbyen Émponas afholdes den sidste halvdel af september ”Vinens fest”, hvor der bydes på vin, vindruer og druemostgele. Der danses traditionelle danse, hvor deltagerne bærer de traditionelle dragter.

 

I landsbyen Koskinoú fejres med stor festivitas helgeninden Marína den 17. juli. Der afholdes den 27. september Turismens Dag med buffet, traditionel musik, sang og danse af lokale grupper med traditionelle dragter.

 

Hvis man er på Rhodos i julen er landsbyen Sálakos et besøg værd. Fra den 24. dec. til den 6. jan. opføres en rekonstruktion af Jesus’ fødsel i Makaroúas grotten. Børnene er udklædt og optræder med de uundværlige dyr; lam og små æsler. Englebørnene serverer te til de besøgende, der kommer fra hele Rhódos.

Rhodos
 

Rhodos Grækenland

Rhodos er en af de største og mest frugtbare af de græske øer, og er en af de mest besøgte på grund af sin kombination af strande, arkæologiske udgravninger og omfattende middelalderby. Klimaet er særlig god, med vejret typisk solrigt og mildt. Øen hører til som en af Dodekaneserne.

Der er så mange roser her, at øen er blevet navngivet 'Island of Roses, "men moderne forskere tvivler på den gamle teori om, at øens navn stammer fra det græske ord for Rose. Mens den nordlige kyst er kendt for sine livlige turistområder byder syd på rolige strande og et langsommere, mere enkelt tempo i livet.

Rejser til Rhodos
Udflugter & seværdigheder på Rhodos
Rhodos, riddernes ø, har en rig historie og har gennem årene udviklet vigtige kulturer. I fortiden, påvirket dominans af udenlandske erobrere. Rhodes var hovedstad i middelalderen for adelen og i dag er der en masse imponerende historiske og moderne monumenter, som du bør besøge.

Gamle By
Den gamle by i Rhodos er den største middelalderlige by i Europa. Det anses for at være en af ​​de vigtigste monumenter af verdens kulturarv heritage. Det er en meget malerisk by, med smalle gader og bygninger i traditionel arkitektur. Lav en tur rundt, og du kan beundre det middelalderlige slot, porte, tårnene, pladserne, de middelalderlige kirker og broerne. Selvfølgelig skal du ikke undlade at besøge Slot Knights, det gamle ur og Akropolis, hvor du vil se en masse monumenter såsom Temple af Zeus og Athena, tempel Apollo og stadion. I den gamle by, du har lyst til at leve i endnu en sæson, og du vil kunne lide det så meget, at du ikke ønsker at forlade det.

Kolossen på Rhodos
Kolossen på Rhodos var en af ​​de 7 vidundere i verden, beliggende på havnen og skibe passerede under den. Det var en bronzestatue på 31 meters højde, man brugte 12 år for bygge den. 66 år efter sin konstruktion, blev det ødelagt af et jordskælv, og blev ikke genopbygget.

Lindos
Lindos er en anden gammel Rhodos by og ligger 31 miles syd-øst for hovedstaden. Lindos er juvelen i Rhodos og måske den mest maleriske by på øen. Der er palæer og smalle gader. Lindos Akropolis er næsten så meget berømt, så meget som Akropolis i Athen. Du kan beundre det gamle tempel og tårne.

Ialyssos
Akropolis i Ialyssos er et anden fremtrædende historisk monument og er placeret på den nordlige del af øen. Der er ruiner fra Achaic, byzantinske og ridder 's periode. Den Dorian tempel Athena, kirken Knights og det middelalderlige kloster, er nogle af de mest værd-besøgte monumenter.

Kamiros
Ancient Kamiros var en af de tre mest aktive byer på Rhodos. Den er beliggende i en afstand af 22 miles syd vest fra hovedstaden, på siden af ​​en bakke. Byen blev ødelagt af et jordskælv, og i dag kan man besøge de ruiner, der blev opdaget i udgravninger. De fleste ruiner var fra den hellenistiske periode og hører til templet Athena, til den gamle markedet og doriske templer.

Aquarium
Akvariet er placeret i New Rhodos by. Dens formål er studiet af flora og fauna, der er udviklet omkring Dodekanesiske Øer. På udstillinger kan man beundre sjældne marine typer, skildpadder og munkesæler. Om du er økolog eller ej, vil du blive overrasket over det unikke syn.

Sommerfugledalen
Sommerfugledalen ligger 15 kilometer sydvest for hovedstaden. Miljøet er meget smukt, fordi den er omgivet af bakker, med en masse træer og vandløb. Hundredvis af farverige sommerfugle vælge steder som dette, med henblik på at lægge deres æg. Dalen er fuld af sommerfugle i løbet af sommeren, fra juni til september, som også er den maksimale turist periode. Dette faktum er foruroligende, fordi turister mange gange laver ballade, og sommerfuglene er generet. Af denne grund bør du forsøge ikke at forårsage en masse støj. Det er en meget smuk beliggenhed, og der er en restaurant for at nyde en middag i et skyggefuldt sted i løbet af de varme dage om sommeren. Endelig er der en butik, der sælger produkter, der har en relation med sommerfugle.

Seven Springs
Seven Springs er placeret i en afstand af 19 miles syd-øst for hovedstaden. Placeringen er flot, med masser af fyrretræer og pinjetræer og af denne grund, er temperaturen lavere. Der er en sø, der udgøres af 7 fjedre, og du kan se gæs, ænder og påfugle. Du må ikke undlade at besøge denne lyssky del og have frokost i restauranten med panoramaudsigt til bjergene.

Municipal Museum of Modern Græsk kunst
Dette museum ligger i den middelalderlige by, på Simi pladsen. Museet for Moderne Kunst er en ikke rentabel kommunal institution, og dets formål er at studere og fremme den moderne græske kultur, det lokale og det internationale samfund. Museet indeholder 3 udstillinger: Gallery, New Gallery og Modern Art Centre. Der er en rig samling af maleri, gravering og skulptur. Museet forlænger udstillinger ofte og arrangerer arrangementer for at oplyse offentligheden om emner af kunst og kultur.

Arkæologiske Museum
Det arkæologiske Museum Rhodos ligger i hovedstaden Rhodos. Du kan beundre objekter fra den hellenistiske periode, såsom vaser, keramiske genstande, sarcophaguses, statuer. Her er også en fremtrædende statue af Venus af Rhodos, der blev fremstillet det 5. BC århundrede, og det er juvelen i museet.
rhodos
Byer på Rhodos
Afandou - En af de store byer på øen. Golfbanen på Rhodos ligger i dette område sammen med en lang strand

Archangelos eller (Arhangelos) - Den næststørste by på øen

Asklipio - indre by, stedet for en gammel kirke og et slot

Faliraki - Gå der til at feste, alt andet er bedre et andet sted. Hotellets nord fra Faliraki er meget roligere. Hoteller i nærheden af ​​vandlandet ikke ikke rejste diskoteksgæster, og er rigtig familievenligt. Dejlige strande, en masse mindre end vind på vestkysten og virkelig god offentlig transport.

Gennadi Omkring 64 km fra Rhodos gamle bydel og i nærheden til at Prasonisi, tiltrækker flere ivrige surfere. Blandt de sidste uspolerede kyststrækninger tilbage på Rhodos.

Haraki (Charaki) - Små former for fiskeri landsby, der ligger ved siden af ​​Lindos. En kæde af restauranter omgiver et lukket strand.

Ialysos - Blue Waters, en tilsyneladende endeløs organiserede strand, store hotel komplekser samt mindre venlige dem, butikker af alle slags, og Ibiza nat-klubber. De ideelle forhold i regionen, vigtige internationale windsurfing konkurrencer forpurre finde sted her.

Ixia - West Coast feriesteder, tæt på Paradisi og Tholos, nærliggende til lufthavnen og Rhodos by.

Kalithea - snorkling og gode hoteller.

Laerma - indre landsby i nærheden af ​​nogle monumenter, indeholder et par restauranter, inde i landet fra Lindos via Rhodos. Denne landsby hastighed er løbende blevet beboet siden den før-græske periode. klosteret Taxiarchis Mikhail is 4 km sydvest for Laerma og er det største kloster på Rhodos

Lindos - maleriske landsby, stedet hvor vigtigt det gamle akropolis.

Pefkos - En mindre turist resourt tæt på Lindos. Oprindeligt startede som en lille samling af gårde og private boliger, men hastigheden er vokset til en by i sin egen ret.

Rhodos by - Den største by på øen og sæde for den lokale regering

Theologos (Tholos) - en traditionel landsby
Rhodos
Aktiviteter på Rhodos
Øen er ideel for en række aktioner inden for enhver smag og aldersgrupper fra go-kart baner, cykling, mini fodbold og squash til dykning, vandsport, ridning, tennis og golf for blot at nævne nogle få.

Go-Kart spor: I drift ved Faliraki, Damatria og Lardos.

Bowling: Der er moderne bowling centre andre steder lokale mestre ligaer er organiseret. Mens du spiller en omgang kan du også nyde en kop kaffe eller en drink.

Dykning: På grund af frygten for antikke smugleri, dykning er kun tilladt organiseret af særlige scuba diving skoler i havområdet omkring Kallithea. Daglige udflugter arrangeres med undervisning og certificering.

Vandsport: På mange strande rundt om øen er der er organiseret vandsport centre andre steder en cancer tage lektioner i surfing, katamaran, sejlads, parasailing, jetski, Vandcykler, kano og ekstremsport.
The World Windsurfing VM finder også sted på øen og tiltrækker ​​mange besøgende.

Ekstremsport: Hvis du ønsker at få adrenalinet i gang prøve elastikspring på Faliraki eller New World Bungee og Vandmanden Euro-Bungee alle opererer i overensstemmelse med de juridiske sikkerhedskrav og overvåges af uddannet personale.

Camping: Der er en campingplads på øen på Faliraki hvilken hastighed alle de faciliteter til at garantere dig en venligst ophold.

Water Park: imponerende stort med en bred vifte af forlystelser, er vandland bygget amfiteater-lignende på den side af bakken over Faliraki stranden. Bortset fra de traditionelle forlystelser såsom dias, Lazy River og sort hul, men også fremskynde en rafting slide, kæmpe rutschebane, vandgymnastik, livreddere, en bar og restauranter.

Ridning: Du kan leje heste til ridning i nærheden af ​​landsbyen Pastida og Rhodos på den vestlige side af stranden.

Tennis: Rhodes Tennis Klub ligger på vejen fra Rhodos til Kallithea i Karakanero området. Den dækker et stort område og er ideel for fans af sporten.

Cykling: Cykling er mulig over hele øen. Du-kan leje en cykel og nyde din tur enten i byen eller udforske hele øen.
Den Internationale Cykelunion organiserer hvert år i første halvdel af marts et stort cykelløb.

Underwater fiskeri: Der er en organiseret undervands fiskeri midt i landsbyen Lardos.

Golf: Afandou Golf Club - Rhodos Golf Club ligger i Afandou Beach og hører til det græske National Tourist Organization. Området dækker 550 000 m2 og er en 18-hullers bane. De interesserede i at spille kan leje udstyr og beklædning. Der findes også et cafeteria.

Mini Fodbold: 5 x 5 pladser kan findes ved siden til Det Ægæiske Universitet samt 2. km fra Rhodos - Lindos vej.

Mini Golf: Mini Golf baner kan findes over hele øen primært på de store hotelkomplekser.

Paintball: Det er en harmløs spil krigsførelse. Den eneste paintball bane er i Kalythies på vejen mod landsbyen Psinthos.

Squash: Fans af squash kan nyde deres favoritsport på de store hotelkomplekser.

Sejlads: Da der er ingen strande på Rhodos som kun er tilgængelige med båd, lejes yachtser på Rhodos for længere ture til omkringliggende øer som Halki, Symi, Kastellorizo, Kos, Nissyros, Tilos, osv. Marinaen er placeret på Mandraki og har alle de nødvendige faciliteter.

Beach Volleyball: På en del strande på Rhodos du kan spille beachvolley.
Hvert år World Beach Volleyball Championships er faste i Rhodos By løbet af juli måned.
Dansk - Græsk mini parlør

Mini parlør.

Et par venlige ord:
Godmorgen, Kaliméra - Godaften, Kalispera - Godnat, Kaliníchta - Farvel, Andío - Hej, Jássou/jássas - Tak, Efcharistó - Bede om, Tha íthella - Undskyld, Signómi


Almindelige nytteord:
Ja, Næ - Nej, Óchi - Lille, Mikrá - Stor, Megála - God, Kalló - Dårlig, Kakkó - Kold, Kríå - Varm, Zest’å - Til venstre, Arristerá - Til højre, Dexiá - Lige ud, Efthía - Hvor meget koster det?, P’åsså kánni aft’å - Regningen tak, Loggariasmó parakalló - Dyrt/billigt, Agriv’å/Ftiná - Jeg forstår ikke, Den katalavéno - Hvor er?, Pu íne - Dansk, Danós/danída - Græsk, éllinas/éllinida - Guide, Ksenarós - Stop, Stop - Tjener, Servitóros - Læge, Jiadrós


Indkøb, mad, drikke:
Guld, Hrisó - Sølv, Assimi - Avis, Efiremída - Lighter, Anaptídas - Cigaretter, Cigara - Frimærke, Hramadosímo - Salt, Aládi - Is, Parodó - Brød, Psomí - Mælk, Hrála - Ost, Divi - Peber, Pipéri - Kylling, Kotópoulo - Vand, Neró - Fisk, Psaro/psari - Isterning, Paraikia - Sukker, Sahrai - Vin, Krasí - Kød, Kreas - Æg, Afra - Øl, Bira


Ugedagene:
Mandag, Defterá - Tirsdag, Tríti - Onsdag, Tetárdi - Torsdag, Pémpti - Fredag, Paraskeví - Lørdag, Saváto - Søndag, Kiriakí


Tallene:
1, Ena - 2, Dio - 3, Tria - 4, Tessera - 5, Pende - 6, Eksi - 7, Epta - 8, Októ - 9, Enja - 10, Deka - 20, íkosi - 30, Triánda - 40, Saránda - 50, Penínda - 60, Eksínda - 70, Evdomínda - 80, Októnda - 90, Enenínda - 100, Ekató - 500, Pentakósia

 
Rhodos

Mad & drikke på Rhodos

Rhodos By har masser af tavernaer og internationale restauranter, det græske køkken må efterhånden være kendt af de fleste, lækkert, enkelt og med masser af lam hvis man er til det. Naturligvis har byen også adskillige restauranter med typisk turistmad, ikke alle steder er lige gode, tjek eventuelt på nettet for gode steder at tilbringe en aften. Man spiser sent aftensmad på Rhodos, typisk fra klokken 20.00.

Græsk fast-food er glimrende til et hurtigt måltid, måske til frokost. Gyros er mest populært, det minder meget om kebab og ªsmager glimrende. Man kan selvfølgelig også finde pizzasteder, McDonalds og Burger King.

I den vestlige del af Rhodos By ligger Orfanidou Street, byens populære bargade. Hele sommeren er stemningen høj og der bliver virkelig festet igennem i de lune sommernætter. Musikken drøner ud af højttalerne på de åbne barer og hele gaden er en stor fest. Omkring Mandraki-havnen er publikummet mere modent, her er caféer, bouzoukiklubber og barer.

Rhodos strande

Der er et godt udvalg af strande på Rhodos. Den østlige side af øen er næsten endeløse sandstrande med rolige vande. Strande på vest er for det meste mere stenet. Vinden meste kommer ind fra vest, og også havet tendens til at være noget grovere til vest, så den side af øen er bedre egnet til surfing eller kitesurfing.

Lindos. Den fantastisk smukke by strand ved bugten. Meget trendy, så bær din thong bikini her, hvis du vil passe ind

Kalithea. Lige nord for Faliraki, var oprindeligt en italiensk bygget spa. Det er meget dejligt sted, men kan være overfyldt. En række separate strande, hver tilsyneladende med deres egen taverna ligger lige syd for spa.

Faliraki. En lang sandstrand med masser af taverner at vælge imellem. Der er heller ingen mangel på folk til at leje jet ski fra eller til at organisere andre aktiviteter. I den sydlige ende, er der en quiter, mere stenet strand, men havet er uhensigtsmæssigt lavt for svømmere. Den eneste juridiske nudist strand på øen, som har fremragende faciliteter, herunder solarium leje, toiletter samt fødevarer og drikkevarer butikker findes også syd for Faliraki.

Ladiko Beach (Anthony Quinn Bay). Dette er et meget seværdigt sted. På den ene side af bugten er en forholdsvis lille strand. Den anden side er stenet, men en menneskeskabt platform giver yderligere plads til solbadning og adgang til havet.

Gennadi Beach. Dette område og i nærheden Prasonisi tiltrækker surfere. The Village Resort er fredeligt og roligt. Virgin sand, hoteller og strandbarer er en funktion. Gennadi begyndte først at blive udviklet relativt nylig. Den vigtigste kystvejen langs stranden er ved at udvikle med nye hoteller og villaer, der tilhører folk fra Rhodos.

Rhodos

Rhodos transport

Der findes to busstationer i Rhodos By, den vestlige station ved det nye marked, omkring Averof Street, har ruter til bla. Kamiros og Kalithea. Den østlige station ved Rimini-pladsen har afgange til bla. Faliraki, Lindos og Lardos. Regn med en pris på ca. 2-3 Euro for en tur med bussen.

Der er rigtig mange taxier på øen, de kører som regel efter taxameter, men sørg for at det bliver slået til. Lufthavnen ligger ca. 15 km syd for Rhodos By, her kan man flyve til bla. Athen, Santorini, Mykonos og Heraklion på Kreta. Øhop er populært i Grækenland, fra mandrakihavnen i Rhodos By er der afgang til adskillige øer, bla. Kos, Karpathos, Patmos, Symi osv.

Transport til Rhodos

Færge til & fra Rhodos.

Pireaus, Thessaloniki, Atypálea, Kálymnos, Kárpathos, Kásos, Kos, Léros, Níssiros, Pátmos, Sími, Tílos, Hálki, Ágios Nikolaus (Kreta), Sitia (Kreta), Amorgós, Mílos, Sýros, Kastellórizo, Lipsi

Indenrigsfly til Rhodos.

Athen, Thessaloníki, Astypálea, Kárpathos, Kásos, Kastellórizo, Kos, Léros, Iráklio, Lésvos, Límnos, Sámos, Híos
Rhodos natteliv
Nattelivet på Rhodos, især i sommermånederne, begynder tidligt på aftenen og varer indtil daggry. Der er utallige valgmuligheder, og alle musikalske smag tilgodeses. Rhodos by night konkurrerer med mange andre turistområder i Grækenland, som natteliv i Mykonos, Kos, Santorini eller Athen

Coffee shops med vellavet aromatisk kaffe, friske slik og snackbar med en varm atmosfære og passende variabel belysning med græsk eller udenlandsk musik Dækker jazz til etniske og rock-and-bar med roligere musik for romantiske sjæle er alle tilgængelige.

Der er klubber med høj musik til at danse natten væk og natklubber med kærlighed populære og traditionelle forestillinger. Selvfølgelig er der ingen mangel på steder med rembetiko musik.
Rhodos historie

2000 f. Kr. Fønikerne ankommer til Rhodos.

1500 Det minoiske Rige får hovedsæde på Rhodos og anlægger byerne Líndos, Kámiros og Ialyssos.

1400 Achaierne fra Mykene erobrer Rhodos.

1100 Dorerne indvandrer og sætter gang i udviklingen i de tre byer.

1100-700 Det Doriske Seksby-forbund har magten i ca. 400 år og er i år 700 f. Kr. en stærk sømagt med naboøen Kos.

408 Kamiros, Lindos og Ialyssos får Rhodos som fælles hovedby.

305 Den makedonske fyrste Demetrios 1. Poliorketes belejrer i et år Rhodos med avanceret krigsteknisk udstyr i forsøget på at besætte øen.

300 Kolossen opføres, efter at det lykkedes Rhodos at afvise makedonske forsøg på besættelse. Kolossen er et af verdens syv vidundere.

227 Et jordskælv lægger Rhodos by i ruiner, og Kolossen ødelægges.

51 e. Kr. Kristendommen kommer til Rhodos med apostlen Paulus.


395 Romerriget deles, og Rhodos bliver en del af Det østromerske Rige. Den byzantinske periode varer indtil 1453.


1082 Venezianerne begynder at handle fra Rhodos.


1240 Venezianerne får kontrollen over Rhodos.


1309 Johanitterridderne erobrer Rhodos og bygger mange borge for at forsvare sig.


1522 Tyrkerne erobrer Rhodos.


1912 Italienerne besætter Rhodos.


1943 Rhodos besættes af tyskerne.


1948 Rhodos bliver en del af Grækenland.


1960’erne Turistrejser til Rhodos begynder.

Rhodos

Læs også

rejsebeskrivelsen Rhodos

Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net