Hurghada vejret

I Hurghada skinner solen næsten hver dag året rundt. Man ser sjældent en regndråbe her, og når det endelig sker, så er det nærmest som en velsignelse fra oven.

Om sommeren (maj-september) kan der være ekstremt varmt i Hurghada, og det er ikke ualmindeligt, at temperaturen overstiger 40 grader. Først i december begynder det at blive svalt og rart igen, specielt om natten. Januar er den koldeste måned, og da ligger dagstemperaturerne et sted mellem 15-22 grader, mens det om natten kan gå ned til frysepunktet, i hvert fald, hvis man er ude i ørkenen.

 

På turiststederne bliver det sjældent koldere end omkring 10 grader, men det kan godt blæse en del. Så glem ikke at pakke en varm trøje, hvis du skal til Hurghada i vintermånederne.

Hurghada
Hurghada udflugter

Det er næsten et must at tage på en udflugt til Cairo eller Luxor, når du er i Egypten. Fra Hurghada er det enkelt at komme hertil, da mange arrangører tilbyder 1- og 2-dages ture med bus. Henvend dig hos din egen rejsearrangør, så du er sikker på en ordentlig standard.

Det anbefales ikke at vælge de lokale arrangører på gaden i Hurghada. De er ganske vist billigere, men faktum er, at de sælger udflugterne til Cairo og Luxor ulovligt. Det er lovbestemt, at kun din egen rejsearrangør må sælge dig disse udflugter. Det er din garanti for en sikker tur med et seriøst indhold. Køber du en ulovligt udbudt tur, kan det skabe mange praktiske problemer, og i værste fald går du glip af de fantastiske byer, samtidig med at du mister dine penge.

Cairo & Luxor fra Hurghada

Cairo
Ægyptens hovedstad har nogle af verdens mest fantastiske kulturskatte.
Hvis man tager til Cairo, så er der ting, man ”skal” se. Heriblandt Det Ægyptiske Museum med de over 120.000 genstande, blandt andet fra faraoen Tutanhamons skatte samt Pyramiderne og Sfinksen i Giza.


Fra Hurghada er der ikke mere end 500 kilometer, og hvis man tager en af de arrangerede 1- eller 2-dages-ture, så får man de vigtigste seværdigheder i en pakke, hvor der indgår: busrejse, hotel, entre, guide med mere. Men man kan også tage bussen derop på egen hånd – det koster 70 LE per person. Bussen går flere gange om dagen alle ugedage.

Luxor
Luxor ligger cirka 280 kilometer fra Hurghada, ved Nilens strand. Under Det Nye Rige var dette en stor metropol med faraoer som Ramses, Seti, Tutmoses og sidst, men ikke mindst, Hatschepsut – dronningen, der afbildes som en mand, og som styrede Ægypten i en 20-årig periode.


Området omkring Luxor plejer at kaldes for verdens største friluftsmuseum. Oplev kongernes dal med alle dens gravkatakomber som arkæologer har gravet frem gennem årtier, Dronning Hatschepsuts tempel, Ramses III’s tempel, Karnaktemplet og meget mere med egne øjne.

 

Mange arrangører tilbyder 1-dages udflugter til Luxor, hvor alting indgår: bus, entre, guide med mere. Men du kan også selv tage hertil med en lokalbus.

Hurghada
Hurghada temperatur

 

Måned

Middel

Temp.

   

Dage med

Regn

   
januar 17.6 °C     0.3    
februar 18.7 °C     1.0    
marts 21.2 °C     0.5    
april 25.0 °C     0.1    
maj 28.8 °C     0.0    
juni 31.6 °C     0.0    
juli 32.1 °C     0.0    
august 32.7 °C     0.0    
september 31.1 °C     0.0    
oktober 26.9 °C     0.7    
november 22.6 °C     0.1    
december 19.3 °C     0.8
Hurghada
Egypten Moskeer

I Egypten er det tilladt for en ikke-muslim at besøge en moské. Man skal dog ikke gøre det, mens der er bøn. Det er vigtigt at vise hensyn gennem at være anstændigt klædt, hvilket vil sige lange bukser til mænd, lang kjole eller lange bukser for kvinder, som desuden også skal have skuldre og hoved dækket. Det er tilladt at tage billeder samt videofilme, men respekter at det er et helligt sted, du besøger.

 

Hurghada Egypten

Hurghada var engang en forholdsvis lille fiskerby, der ligger ved siden af Det Røde Hav og kan prale med en række fantastiske strande. I dag er Hurghada næsten uigenkendelig fra sit tidligere liv, og er vokset til at blive det mest besøgte turistmål i hele Egypten, med mere end 100 forskellige hoteller, hvoraf mange ligger lige på kystlinjen.

Berømt for sine fantastiske dykker muligheder, så Hurghada appellerer især til dem med lidt erfaring med dykning, som kommer for at beundre de undersøiske rev og fantastiske marine liv. Turisme er nu en stor del af Hurghada, og hvert år vælger mange turister at kombinere deres ferie her med besøg på andre iøjnefaldende steder langs Nilen, herunder den relativt nærliggende by Luxor.

Transport i Hurghada & Egypten

Hughadas lokale transport er en blanding af taxier og lokale minibusser som hedder Jalla jallas. En masse besøgende lejer cykler til at bevæge sig rundt i byen og til den tilstødende ørkenen. Her er en guide til at bevæge sig rundt i Hughada.

Taxa
Lokale taxier i Hurghada er berygtet for at flå turister og forsøge alle trick i bogen for at trække penge fra dem. Besøgende bør sørge for at fastsætte prisen på forhånd da chauffører er kendt for at citere urimelige priser, især for turister fra vest. Find en chauffør, der er velbevandret i engelsk, og det vil gøre din studehandler lidt mere let. Der er kun nogle få gader i Hurghada, som faktisk har navne - resten er identificeret ved deres nærhed til prominente vartegn. Det er bedst at komme ud på den nærmeste destination eller en lokalitet. Hoteller, for eksempel er de bedste steder at stoppe taxaen og gå derfra op til din destination. Ved fastsættelse af pris, skal besøgende sørge for, at de er enige om en samlet pris og ikke en pr sats som foreslået af nogle alt for smarte chauffører. Den korrekte pris vil være ca 5 til 10 LE, hvis du rejser inden for samme område af byen og 20 LE, når de flytter til en anden region i byen.

Offentlig transport
Hurghada har ikke nogen reel offentlig transport som er værd at tale om, og det eneste, der er synlige i navnet af den offentlige transport er jals jall's - Toyota minibusser som ikke har nogen faste ruter eller tidspunkter, og kan stoppes når det kræves med en simpel håndbevægelse . Ikke en masse turister bruger dem, men de er en billig rejseform, det koster blot 1LE at nå overalt i byen.
Rejser til Hurghada

Hurghada shopping

Som et særligt populært egyptisk turistmål, er Hurghada hjemsted for et stort udvalg af butikker og indkøbscentre, som tager sigte på de mange besøgende i området.

Du kan finde et stort antal af tøj butikker og modebutikker, hvor temmelig dyre T-shirts ofte er til salg.

Dykker butikker er også rigelige her, de sælger snorkeludstyr, luffer, beskyttelsesbriller og meget mere.

Hvornår Shopper man/Åbningstider
Mange butikker i Hurghada området forbliver lukket hele dagen om fredagen og også på helligdage. Det er også værd at bemærke, nogle butikker vælger også at forblive lukket om søndagen.

Sommermånederne: fra 09:00 til 13:00, og også fra 17:00 til 22:00
Vintermånederne: fra 10:00 til 18:00
Ramadan måneder: fra 09:30 til 15:30, og også fra 20:00 til 22:00

Hvor & hvordan handler du
Gave butikker er i overflod omkring Hurghada og populære souvenirs omfatter smykker, parfume, malet papyrus, gryder, tæpper, postkort, statuer og meget mere med et stort udvalg af butikker rundt om i downtown distrikt og inden for foyerer af de største hoteller.

Prutning om prisen er naturligvis uundgåeligt, og de fleste butiksindehavere og markedsplads holdere i Hurghada har det godt med at prutte, forudsat at du forbliver venlig og ikke aggressiv. Målet er at købe de fleste varer for omkring 70% af deres pris, du starter dine forhandlinger, til højst 50% af salgsprisen.

Dagligvarebutikker kan findes omkring centrale Hurghada og Sakala distriktet, hvor Abu Ashara butikken er værd at søge ud. Abu Ashara er kendt for sit hjælpsomme personale og godt udvalg af billig snack mad, forfriskninger og flaskevand.

En række charmerende lokale butikker opholde sig i Ad-Dahar distriktet, især omkring 'Souq-området. Mange billige antikviteter er til salg her, og de fleste butiksindehavere har en forvirrende vifte af varer på tilbud, ofte hængende hele vejen rundt om butikken i et forsøg på at lokke dig indenfor.

Hurghada

Sharm el-Naga & Safaga

Sharm el-Naga – snorkling

 

I Hurghada er der ikke rigtigt nogen kystnære koralrev. Du skal ud på dybt vand med båd. Men i Sharm el-Naga ligger revet lige for. Den brede sandstrand ligger isoleret, og der er som regel god plads.

 

Her er både et dykkercenter, en restaurant og en bar. Og desuden også et par telte, hvis man skulle få lyst til at overnatte på stranden. Transport: Taxa fra Hurghada eller som del af en arrangeret udflugt. Sharm el-Naga ligger 40 km syd for selve Hurghada.

Safaga – vragdykning.

 

I December 1991 bevægede en mægtig storm sig over Rødehavet. Færgen Salem Express, der kom fra Saudi Arabien med hundreder af egyptiske pilgrimme om bord, nærmede sig Safaga, syd for Hurghada. Men skibet kæntrede og sank, og kun få overlevede.

 

Vraget ligger der endnu. Med legetøj, klapvogne og kufferter spredt ud på havbunden. Vraget ligger på 10-30 meters dybde og tiltrækker både hærdede dykkere og begyndere. Mindre tragisk og uhyggeligt er dykning på vraget M/S El Arish-El Tor, der også ligger ud for Safaga.


Safaga ligger 60 km syd for Hurghada. Transport med taxa. Vraget af Salem Express befinder sig ca. to timers sejlads fra Safaga, mens vraget af M/S El Arish-El Tor kan nås på ca. 40 min.

 

Vandtemperaturen går fra 27-28 grader om sommeren til vintertemperatur så kold som 19-20 grader. Om vinteren tager vindene i området til, når vindene når Gubal-strædet, kan de være ret kraftige. Forholdene tillader dog normalt stadig dykning, men sejlturen herud kan være lidt af en prøve, især fordi mange af dykkerstederne ligger i åbent hav.

hurghada

Mad & drikke i Hurghada

Det vil ikke komme som nogen overraskelse, at Hurghada henvender sig godt for besøgende, der ønsker at spise ude, og med en så forskelligartet befolkning og strømmen af ​​indkommende turister, er her restauranter for enhver smag. Uanset om du er på udkig efter en traditionel ret af kushari (ris, makaroni og kikærter), en velsmagende suppe lavet af årstidens grøntsager, eller endda en takeaway pizza, Hurghada har det hele.

Hvornår skal man spise/Åbningstider
De fleste restauranter og spisesteder ved Hurghada har åbne mellem middag og midnat, selv om nogle caféer åbener tidligere. Der serveres morgenmad fra 07:00 og fremefter. Måneden Ramadan kan give problemer for de besøgende, hvilket betyder, at næsten alle restauranter over hele Egypten lukker indtil solnedgang, bortset fra et par der er gemt væk i de bedste hoteller. Men Ramadan har dog den fordel, at næsten hver nat har en festlig stemning og masser af mad til at gå rundt.

Hvad skal man spise
Når du spiser i Egypten, skal du sørge for at prøve det lokale køkken. Der er et godt udvalg af enkle, velsmagende og til tider krydrede retter, der virkelig appellerer til de fleste ganer. Bortset fra det korte af kushari, andre populære retter, som du kan forvente omfatter "Mezza 'brød, traditionelle egyptiske salater, flamme-grillet kebab og en række sæsonbetonede frisk frugt. Hurghadas fantastiske kystnære placering betyder også, at fiske-og skaldyrsretter er rigeligt, med diverse kødfulde fisk der ofte bliver bagt i salt eller grillet over Gløder.

Hvor skal man spise
Mange af de billigste restauranter i Hurghada er koncentreret omkring Ad-Dahar-området, herunder en række mere vestligt orienterede spisemuligheder, såsom Pizza Tarboush langs Sharia Abdel Aziz Mustafa og cafe Cheers på Corniche, hvor burgere, sandwich og kolde øl serveres 24 timer i døgnet.

La Casa
Specialist i italienske traditionelle retter. Også pizza.

al Dente
God italiensk mad mad og en dejlig terrasse med nogle gode synspunkter.

blue Sky
Kendt for sit omfattende kontinental buffet.

El Sol
Hver uge forskellige kontinentale retter.

Young Kang
Kinesisk / koreansk mad. Meget recommened for god service og rimelige priser.

El Khan
Traditionelle egyptiske retter.

Lagoona
Fisk og skaldyr specials. ganske godt

Horizon Restaurant
Superb, når du ønsker at have nogle fantastisk udsigt over Det Røde Hav, mens du spiser.

Fisk Corner
Frisk fisk og skaldyr.

La Gondola
Stor italiensk mad og fantastisk udsigt over Det Røde Hav.

Farwa Lake
Fremragende open air restaurant.

Neptune
Lille, men charmerende fisk restaurant.

The Catch
Nogle af de mest opfindsomme fiskeretter.
Egypten´s geografi

Egypten er et land i Nordafrika. Sinaihalvøen er en del af Egypten, men danner en landbro til Asien. Dækkende et areal på omkring 1.001.450 km², grænser Egypten til Libyen mod vest, Sudan mod syd og Gaza-striben og Israel mod øst.

 

Den nordlige kyst grænser til Middelhavet, den østlige kyst til Rødehavet. Egypten er et af de tættest befolkede områder i Afrika. Hovedparten af dets 80.300.000 indbyggere bor nær ved Nilens bredder, hvor den eneste opdyrkelige jord findes.

 

De store områder i Sahara-ørkenen er tyndt befolket. Omkring halvdelen af Egyptens indbyggere bor i bymæssig bebyggelse, med flertallet boende i de tætbefolkede centre, Kairo, Alexandria og andre større byer i Nildeltaet.


Egypten er berømt for sin antikke civilisation og har nogle af verdens mest berømte monumenter, inklusiv Giza pyramide-komplekset. Den sydlige by Luxor rummer mange antikke kunstskatte, såsom Karnaktemplet og Kongernes Dal.

Egypten´s historie

Værktøj og andre arkæologiske fund viser, at der har levet mennesker i Nildalen i mere end 60.000 år. Omkring 3300 f.Kr. dukker en dominerende politisk og religiøs kultur op.

Historikerne opdeler almindeligvis den egyptiske civilisation i disse perioder:


Den Prædynastiske Tid, ca. 53000-3000 f.Kr

Tidlig Dynastisk Tid, 1.-2. Dynasti, 3000-2686 f.Kr.

Det Gamle Rige, 3.-8. Dynasti, 2686-2160 f.Kr.

Første Mellemtid, 9.-11. Dynasti, 2160-2055 f.Kr

Det Mellemste Rige, 11.-14. Dynasti, 2055-1650 f.Kr.

Anden Mellemtid, 15.-17. Dynasti, 1650-1550 f. Kr

Det Nye Rige, 18.-20. Dynasti, 1550-1069 f.Kr.

Tredje Mellemtid 21.-25. Dynasti, 1069-664 f.Kr

Den sene Periode, 26.-30. Dynasti, 664-332 f.Kr

Persertiden 27. Dynasti, 525-404 f.Kr og igen fra 343-332 f.Kr

Den Ptolemæiske Periode, 332-30 f.Kr

Den Romerske periode, 30 f.Kr-395 e.Kr

 

I år 639 erobrer araberne Egypten fra det byzantinske rige og introducerer dels det arabiske sprog og dels Islam. Kunsten begynder igen at blomstre med elegante offentlige bygninger og paladser.

 

I 969 erobrer det shiitiske dynasti, Fatimiderne, Egypten og etablerer Kairo som sin hovedstad. Dette styre varer til 1171, hvor Saladin erobrer Egypten og slår det sammen med Syrien. Desuden konverteres Egypten til Sunni-Islam.

 

I 1250 gør mamelukkerne, der oprindelig er kommet til Egypten som krigsfanger, oprør og vinder magten. Under deres styre bliver Egypten et vigtigt kulturelt, militært og økonomisk centrum.

 

I 1517 bliver Kairo erobret af sultan Selim I, som reducerer Egypten til en provins i det Osmanniske Rige. Det ottomanske styre består indtil 1798, hvor en fransk ekspedition under ledelse af en ung officer ved navn Napoleon Bonaparte invaderer Egypten.


I 1881-82 hjælper englænderne med at nedkæmpe et nationalistisk oprør.Det ender med, at England sætter sig på magten i Egypten og udnævner en engelsk administrator.

 

I 1922 afsluttes protektoratet med, at Egypten bliver et monarki under kong Fuad.

 

I 1937 efterfølges han af kong Farouk, og de engelske tropper trækker sig ud af Egypten bortset fra Suez området.


I 1952 overtager hæren kommandoen og tvinger kong Farouk til at træde tilbage.

 

I 1953 afskaffes monarkiet, og Egypten bliver en republik med general Muhammad Naguib som landets første præsident.


I 1954 tvinger oberst Gamal Abdel Nasser Naguib til at træde tilbage og bliver selv præsident. Da vesten afviser at finansiere den ønskede Aswandæmning, nationaliserer Nasser Suezkanalen i 1956, hvorefter England, Frankrig og Israel invaderer Egypten. Efter pres fra USA, Sovjetunionen og FN må de dog snart trække sig tilbage. Nassers omdømme i den arabiske verden vokser til skyhøjde.


I 1970 dør Nasser og efterfølges af sin vicepræsident, Anwar Sadat.

 

I 1977 tager Sadat et dramatisk skridt mod fred med Israel ved at besøge Jerusalem. Den endelige aftale underskrives den 26. marts 1979 i Washington. Efter israelsk tilbagetrækning fra Sinai etablerer Egypten og Israel diplomatiske forbindelser - til stor forbitrelse i store dele af den arabiske verden.


I 1981 bliver Sadat dræbt af muslimske fundamentalister. Hans efterfølger Hosni Mubarak opfylder den indgåede fredsaftale, men kritiserer kraftigt de manglende fremskridt i det palæstinensiske problem. Egyptens rolle som fredsmægler i den mellemøstlige fredsproces giver landet en meget stor betydning i regionen.

 
Hurghada
Hurghada strande
Hurghadas strande ved Det Røde Hav har et bemærkelsesværdig koralrev og populære sportsaktiviteter. Et af verdens fineste dykkersteder, Hurghada er også fantastisk til snorkling, windsurfing og parasailing. Strandene her er for de flestes vedkommende privatejede af hoteller og klubber, og er kun tilgængelige for deres gæster eller for et gebyr. Her er en guide til nogle af de strande der er.

Elysees Dream Beach
Elysees Dream Beach ligger ved indgangen af ​​boulevarden nogle få meter fra Old Vic Beach og er en privat strand, der er åben fra 09:00 til 19:00. Stranden har fint sand og blide skråninger sammen med moderate bølger. Besøgende har også adgang til en WiFi internetforbindelse, mens du daser rundt i sandet. Der er en restaurant og bar på stranden.

Old Vic Beach
Old Vic er en af ​​de mest velkendte og befolkede strande i byen. Sandstranden ligger på en sydvendt bugt og er grundigt beskyttet mod bølgerne og vinden fra havet, hvilket gør det til en meget populær familie attraktion. The Beach Resort har et godt vandsportscenter, en bar, restaurant og dejlige solstole med parasoller for at fuldende oplevelsen af ​​en glamourøs strandtur.

Hurghada Marriott Beach Resort
Stranden er luksuriøs, flot og eksklusiv. Beliggende i hjertet af byen, Hurghada Marriott har en privat bambus ø og et veludstyret dykkercenter med dygtige dykkere.

Coral Beach Rotana Resort
Coral Beach Rotana Resort er en anden favorit privat strand resort, der har alle moderne bekvemmeligheder og en stor forblæst strand med et komplet dykning, snorkling og andre former for vandsport center.

Aladdin Beach Resort
The Aladdin Beach Resort har et strand diskotek, en open air animationsstudie, café og meget mere. Sportsaktiviteter på resortet spænder fra dykning og snorkling til beachvolley, fodbold og golf. Besøgende kan nyde solbadning på de afslappende solsenge.

Stiegenberger Al Dau Beach
Denne strand er meget populær hos vestlige turister. Stiegenberger Al Dau Beach Resort er en smukt belyst ejendom beliggende på en dejlig strand ved Det Røde Hav. Den glitrende Ejendom er komplet med vandsportsaktiviteter sammen med en strand café og en smuk sø-side have.
Hurghada dykning & snorkling

Hurghada er et mekka for snorkle- og dykkeentusiaster. Under Rødehavets glitrende overflade gemmer der sig nogle af verdens absolut bedste dykkersteder, og du kan vælge mellem en række forskellige typer dykning: vragdyk, grottedyk og meget mere.


I Hurghada er der en mængde forskellige dykkercentre at vælge imellem. Alle centre har egne dykkerbåde, og sikkerhedsniveauet er højt (hvis du vælger et velrenommeret dykkercenter). Bådene holder i reglen også en ret høj standard i Hurghada.

OBS!
Husk, at det er forbudt at stå eller gå på revet. Der er også strenge straffe for at plukke koraller eller snegle op af vandet og udføre dem af landet. Samtlige tasker ryger igennem en røntgen i lufthavnen, og sneglehuse og koraller ses tydeligt, hvis man har puttet nogle i tasken for at tage dem med hjem. Det er før sket, at turister har fået bøder og endog fængsel for at udføre koraller.

Hurghada aktiviteter

Golf
I El Gouna, cirka 25 kilometer nord for Hurghada, ligger en af Ægyptens bedste golfbaner, Steinbergers PGA Championship. Banen ligger midt i byen og er en afvekslende og tilpas lang 18-hulsbane for alle slags spillere.

Der findes også en golfbane i Makadi: Madinat Makadi, og en golfbane i Soma Bay: The Cascades Golf & Country Club.

Kamelridning
I Hurghada findes et antal arrangører, der tilbyder kamelridning. Undersøg hvor turen går hen, og hvor mange deltagere der er. Mange af disse kamelridt er de rene turistfælder med op til 50 deltagere. Eller man kan opleve, at nok rider man i ørkenen, men det er lige op ad en stor vej.

Jeepsafari
I Hurghada findes flere arrangører af jeepsafari. Normalt starter man om eftermiddagen, hvor solen ikke er så stærk, og så kører man ud i ørkenen med cirka otte personer i hver jeep. Målet for rejsen afhænger lidt af, hvem der har arrangeret den, men oftest stopper man i en beduinby for at få et kamelridt og bag efter en traditionel middag under stjernerne.

Te & kaffe i Egypten

I Egypten drikker man meget te og kaffe. Shay, eller te, serveres i glas. Traditionelt lægges bladene i vandet, når det koges. Dette gøres for at få den bedste smag ud af dem. Teen drikkes med meget sukker, sædvanligvis 2-3 teskefulde til et glas, men oftest får man sukkeret ved siden af. Det mest almindelige er myntete.

Ahwa eller kaffe kan serveres på to forskellige måder. Den moderne kaffe er nescafe, mens den traditionelle form er som tyrkisk kaffe, der er ”sort som natten og sød som kærligheden”. Det drikkes ud af små porcelænskopper og er ret stærk. De nederste to centimeter består af kaffegrums, så lad være med at ”sluge” kaffen, som om den var en esperesso!

Hurghada
Pyramiderne

Egypten er kendt for sine pyramider, hvoraf Keopspyramiden er den største med en højde på ca. 146 meter.

 

Den største og mest berømte af alle pyramider er keopspyramiden. Kong Keops regerede fra ca. 2589 til 2566 f. Kr. (før Kristus), og selv om der blev bygget på hans pyramide i alle disse år, var den ikke færdig, da han døde.

 

Keopspyramiden blev et fantastisk bygningsværk. Der blev brugt over 2 millioner stenblokke, som hver vejede mellem 2 og 5 tons. Blokkene blev slæbt op ad lange jordvolde helt til pyramidens top. Egypterne kendte hverken til hjulet eller løftestangen, så hver blok måtte trækkes og skubbes på en slæde af hundredvis af mennesker.

 

Da den store pyramide var færdig, blev den udvendig dækket af hvide kalkplader, så den kunne stråle i solen og ses på lang afstand. Indgangen til gravkammeret blev dækket af store stenblokke, så den var skjult. Der blev lavet falske gange, så røvere ville fare vild og dø, hvis de prøvede at bryde gravfreden. For at undgå gravrøvere var der kun få, der vidste hvor i pyramiden kongens gravkammer lå.

Egypten generelt

Nilen, Egyptens eneste flod, er af uendelig stor betydning for landet. Nilen er med sine 6.500 km verdens længste flod.

 

Den kan besejles så langt sydpå som Aswan, hvor den første katarakt ligger. Aswan High Dam har skabt en reservoir - "Lake Nasser" eller "High Dam Lake" - som er verdens største kunstige sø.

 

Før reguleringen oversvømmede Nilen dalen hvert år. En stor oversvømmelse betød masser af vand til vanding og følgelig et stort udbytte. En lille oversvømmelse betød dårlig høst og sult.

 

Udover Nildalen kan der også dyrkes afgrøder i de kystnære områder på Sinai-halvøen. Ca 35 % af den indenlandske produktion kommer fra landbruget: majs, hvede, ris, byg, sukkerrør, kartofler, løg mv. Hertil kommer en særdeles stor bomuldsproduktion samt alle former for frugt.

 

Men som alle andre steder i verden er den andel af befolkningen, som ernærer sig ved landbrug, faldende. På trods af stor egenproduktion må Egypten importere næsten halvdelen af sine fødevarer.


Olie er Egyptens mest værdifulde eksportvare, efterfulgt af bomuld og bomuldsprodukter. Turisme, drift af Suezkanalen samt indtægter fra egyptere, som arbejder i udlandet, er også betydelige indtægtskilder. Egypten har siden 1930 været den betydeligste producent af arabiske film til biograf og TV.

Hurghada webcam
Webcam Hurghada - Afrika, Egypten, الغردقةالغردقةWebcam ProCenter Tommy Friedl - Hughada - Jasmin Village - Afrika, Egypten, Makadi BayMakadi Bay
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net