Lanzarote Spanien

Her kan du nyde en afslappende ferie med sol og badning på herlige strande samtidig med, at du oplever en ø med et særpræget lavalandskab, fredelige byer med hvide huse og mange seværdigheder, der er skabt af naturen. Lanzarote hører til øgruppen De Canariske Øer, som består af syv større og et antal mindre øer.

 

Lanzarote steg op af havet for cirka 18 millioner år siden efter kraftige vulkanudbrud. Den mørke lava har præget landskabet og bidraget til den nærmest magiske stemning, der råder over øen. Da Lanzarote kun er cirka 60 km og 20 km bred er den nem at udforske i udlejningsbil.

 

På øen bor der omkring 100.000 mennesker, som hovedsagelig beskæftiger sig med landbrug og turisme. Øens hovedstad er Arrecife med 50.000 indbyggere og en naturlig havn, som gennem årene har været centrum for handel og eksport

Mad & drikke på Lanzarote

Blandt den lokale befolkning og i de små byer på landet dominerer den spanske madkultur. Her kan man spise tapas – små appetitvækkere inden maden, og gryderetter med kød og friske grøntsager. Turismens hurtige udvikling i de seneste årtier har medført, at man kan finde alverdens køkkener repræsenteret i turistbyerne.

 

Men glem ikke at smage de canariske specialiteter! papas arrugadas – små kogte, rynkede kartofler med skal, som er kogt i meget saltet vand, mojo picón – rød sauce med blandt andet paprika og chili, som blandt andet serveres til den canariske kartoffel, mojo verde – grøn sauce med koriander og persille, som benyttes til både kød- og fiskeretter, conejo en salmorejo – kanin i krydret mojosauce.

 

Der er mange fiskerestauranter på Lanzarote, og de meste almindelige fisk er vieja og cherne. Fisken serveres ofte stegt, men herligt duftende fiskegryder er også normalt; sancocho de pescado er Lanzarotes specielle variant af denne ret.

Rejser til Lanzarote

Lanzarote strande

Omkring Lanzarotes kyst finder du mange smukke strande, som alle naturligt nok har sit eget præg. Visse har udlejning af solstole og strandbarer. Andre kan tilbyde forskellige former for vandsport.

Playa Blanca
Den lange gyldne strand, som strækker sig fra den gamle bydel og helt til hotel San Antonio. Her er der solstole, strandbarer og en hel del forskellige former for vandsport.


Playa Chica
En lille vig ved hotel Fariones. Her kan du prøve at dykke.

 

Playa Pocillos
Den enorme strand nord for Playa Blanca-stranden. Under visse perioder dannes der små ”indsøer” på stranden.


Playa Flamingo
Fantastisk lavvandet sandstrand med restauranter og barer. Der findes solstole. Mulighed for at udøve forskellig vandsport.

Papagayo
Ni små strandvige som er klassificeret som naturpark. For at komme ind i parken med bil må man betale en mindre afgift. Nudistbadning forekommer.

 

Playa de las Chucharas
Lys sandstrand med solstole og strandbar. Windsurfing og dykning.

Aktiviteter på Lanzarote

Bølgesurfing
På Famarastranden på vestkysten kan du lære at bølgesurfe med Lanzarote Surfschool.

 

Dykning
Du har mulighed for at tage dykkercertifikat efter PADI-systemet hos Safari Diving, som har dykkerskole i Puerto del Carmen

 

Golf
I Costa Teguise ligger Lanzarotes 18-hullers golfbane, som er middelsvær.

 

Ridning
”Lanzarote a Caballo” på vejen mellem Puerto del Carmen og Playa Blanca, har forskellige rideture for både nybegyndere og øvede ryttere. Her kan man ligeledes ride på en kamel.

 

Tennis
Du kan spille tennis på f.eks. ”Centro Deportivo Fariones” i Puerto del Carmen. I Playa Blanca kan du spille på hotel Lanzarote Park og i Costa Teguise på Lanzarote Gardens.

Rancho Texas Park

Udvandrere fra De Kanariske Øer grundlagde byen San Antonio i Texas, og dens første borgmester kom fra Teguise her på Lanzarote.


I Rancho Texas Park står oplevelserne i kø, og man kommer til at hilse på både bisonokser og kanariefugle. Desuden er der blandt andet både landskildpadder, slanger, præriehunde, miniæsler og heste.


Eller hvad med at besøge et indianertelt, vaske guld eller lytte til fugleopera? Højdepunkterne er mange: Der lokkes også med hvide tigre, pumaer, papegøjeshow, krokodilleshow og ørneshow.

Fly spotting

For børn og barnlige sjæle, er der mulighed for at komme helt tæt på flyene, når de lander og letter fra Lanzarotes lufthavn. Landingbanen ligger helt ud til den offentlige strand, så man kan stå lige under flyene når de passerer. Et dejligt sted at spendere 1 time eller 2.

lanzarote

Nattelivet på Lanzarote

I Puerto del Carmen er der mange barer, diskoteker, pubber samt et kasino. Playa de los Pocillos og Playa de Matagorda er lidt roligere. Her er dog flere restauranter og musikbarer, engang imellem levende musik. Nogle hoteller arrangerer dans nogle aftener om ugen.

 

I Playa Blanca og Puerto Calero er der mere roligt end i Puerto del Carmen, byen er under udvikling og her findes flere gode restauranter og barer.

Lanzarote vejret

Fra efteråret til foråret på Lanzarote ligger temperaturen om dagen mellem 17 - 23 grader. Himlen er ofte overstrøet med passatskyer, men sjældent helt overskyet, og varmende solskin er derfor reglen. Det regner sjældent på Lanzarote, men undertiden meget kraftigt.

 

Om sommeren stiger temperaturen, men den kommer sjældent varigt over 28 grader (på den sydlige del af øen er det 1-2 grader varmere), og om natten er det behageligt svalt - ca. 20 grader. Regn er et absolut særsyn om sommeren.

 

Særligt om foråret og i forsommeren kan det være meget blæsende på Lanzarote.

Læs også

rejsebeskrivelsen

Lanzarote

 
Lanzarota
Lanzarote udflugter

Arrecife
Hovedstaden på øen. Besøg borgen San José i udkanten af byen, og nyd en god frokost med udsigt over Arrecifes havn. Hvis du vil shoppe til billige priser, så er dette også stedet.


Arrieta
En lille fiskerby på østkysten som er et besøg værd.

 

Carleton Blanco
Caleton Blanco kaldes også for snestrandene! Små strandvige mellem Jameos del Agua og Orzola. Vær dog forsigtig med de kraftige undervandsstrømme.

 

El Golfo – El Charco de los Clicos
På vestkysten ligger byen El Golfo, som fremfor alt er kendt for sin grønne lagune – ”El Charco de los Clicos”. Spis en god frokost på en af fiskerestauranterne i byen.

 

Hajfiskeri/dybhavsfiskeri
Det er måske ikke så normalt at fange en haj, men der fanges tit store Marlins! Spændende udflugt med fiskerbåd ud på Atlanten. Man kan tage med som fisker eller blot som passager.

Lanzarote shopping

Langs strandpromenaden i Playa del Carmen finder du hundredvis af forskellige småbutikker med alt fra souvenir til mode, cd-afspillere og dvd'er. Biosfera Plaza er er moderne shoppingcenter med mange kendte butikker som f.eks. Zara, Jack & Jones og Okaidi.


I Playa Blanca er udbuddet betydeligt mindre end i Puerto del Carmen, men langs strandpromenaden finder du dog butikker med et godt udvalg.


I Arrecife kan du shoppe til de bedste priser. Langs gågaden Leon y Castillo ligger mange butikker. Her ligger f.eks. Vero Moda, Zara og Mango. Vær opmærksom på, at de fleste butikker i Arrecife har siestalukket mellem ca. kl. 13-17.


På søndage afholdes marked i den gamle hovedstad Teguise. Markedet er åbent mellem kl. 9-14.

Lanzarote historie

Lanzarote var den første Canarieø, som blev erobret af spanierne 1402.

 

Marokkanske pirater overfaldt øen, og mange indbyggere blev solgt som slaver i 1600-tallet.

 

Omkring midten af 1700-tallet var indbyggertallet reduceret til 300 på grund af emigration og pirater.

 

Et stort vulkanudbrud 1730 ødelagde det meste af jorden, som kunne dyrkes. Den vulkaniske jord viste sig være god til vindyrkning, som indbyggerne kunne tjene penge på.

 

I dag udgør turismen en stor indtægtskilde.

Lanzarote temperatur

Måned

Døgn

Middel

temp.

Antal

dage regn

januar

8.2

15.8

februar

9.0

14.6

marts

10.3

12.5

april

11.6

12.4

maj

13.8

11.9

juni

17.0

6.8

juli

19.1

4.1

august

18.9

4.2

september

18.0

7.2

oktober

14.9

11.8

november

11.1

13.0

december

8.7

13.7

Webcams på Lanzarote
Webcam Flughafen Arrecife: Flughafen Lanzarote - Europa, Spanien, Playa HondaPlaya HondaWebcam Lanzarote Webcam - Europa, Spanien, Puerto del CarmenPuerto del Carmen
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net