Havana - Cuba

Havana er en magisk by, der oser af gammel spansk kultur, mørk rom, smagsrige cigarer, salsa og et stolt og imødekommende folkefærd. Tag ned til El Malecón, byens næsten 10 km lange havnepromenade, der er mødestedet for alle nationaliteter.


Stuerne i Havana vender ud mod gaderne og familielivet leves for åbne døre og vinduer. Den mindste lyd lokker nysgerrige ud på gaden, for at se hvad der sker. Når solen går ned og der er en behagelig kølende brise, flyttes stole og hele sofagrupper ud på gaden. Folk i Havanna er ikke generte. De er åbenhjertede og snaksaglige og atmosfæren er hjertelig.

Bilen er et af Cubas stolte varemærker. Vi taler ikke om nye, japanske biler - vi taler om gamle, amerikanske biler, der på egen hånd er blevet restaureret og poleret indtil de skinner stærkere end solen!

Udflugter fra Havana

Trinidad.

Flotte bygninger fra 1700- og 1800-tallet har bragt Trinidad på UNESCO’s liste over særligt bevaringsværdige steder i verden. Byen er en labyrintisk skønhed af bulede brostensgader og farverige huse. På næsten hvert et gadehjørne åbenbares en gårdhave med gallerier, udskænkning og levende musik.

 

Topes de Collantes.

På en guidet tur gennem nationalparken, der ligger cirka 20 km fra Trinidad, kan man udforske jungler med klippehuler, brusende vandfald og bade i kølige smaragdgrønne pools. Smukke blomster som engletrompeter, orkidéer og liljer vælter frem overalt.

 

Guerillahelten Che Guevaras

En cubansk helligdom af de største. De jordiske rester er stedt til hvile under en evig flamme i mausoleet ved siden af 30 kammerater fra det forfejlede revolutionsforsøg i Bolivia i 1960’erne. Det tilhørende museum er proppet med effekter fra heltens liv og rejser i Latinamerika.

 

Sierre Maestra

Udover flammende røde flamboyant-træer, kongepalmer og fugle som cubansk trogon og kolibrien cubasmaragd rummer Cubas største bjergkæde, Sierra Maestra, også Fidel Castros og Che Guevaras gamle guerillalejr fra 1950’erne. Nogle af hytterne, som Fidels bolig, står næsten komplet med det oprindelige inventar, herunder gammelt kommunikationsudstyr, lægeinstrumenter og møbler, der har tilhørt den cubanske revolutionsleder.

Havana

Strande på Cuba

Varadero.

Den billedskønne 22 km lange bountystrand, du drømmer om på en depressiv nordisk vinterdag. Charterfly fra hele Europa lander her, og all inklusive-hotellerne ligger på stribe. Det mageligste, men også mest turistede valg blandt Cubas topstrande.

 

Playa Pilar.

Den blændende hvide strandperle, Playa Pilar, med lavt og helt roligt vand, der beskyttes af en foranliggende ø, er måske Cubas bedste badeparadis. Så godt, at diktatoren Batista havde sommerresidens her, ligesom Hemingway boede på stranden under sine fiskeriekspeditioner i øriget.

 

Playa Santa Lucias.

Børnene bader trygt på lav sandbund i Playa Santa Lucías flotte turkisblå vand, og de, der ønsker adrenalinkick, kan tage med Sharks Friends Divecenter ud og sige goddag til hajer på dybt vand.

 

Playa Ancon.

Den kilometerlange hvide strand med palmer, Playa Ancón, er perfekt til at kombinere med sightseeing i den smukke nærliggende by Trinidad.

 

Cayo Largo del Sur

Er alt, hvad du kan drømme om af strandeventyr på én ø. Fra maj til oktober kan man se havskildpadder lægge æg på Playa Tortuga. Nudister kan slippe det hele løs på Playa Paraíso, mens familiebadede på Playa los Cocos finder en skøn, palmebevokset strand, hvor ungerne kan soppe i lavt, krystalklart vand, der strækker sig flere hundrede meter ud i det blå.

Havana

Visum til Cuba

Der er visumpligt i Cuba. Kontakt den cubanske ambassade eller et rejsebureau, der også kan hjælpe med at erhverve et visum. Et turistvisum gælder 1 måned og kan maksimum forlænges med 1 ekstra måned. Passet skal være gyldigt to måneder ud over opholdet. Yderligere oplysninger på www.cubaembassy.dk.

Vejret på Cuba

Cuba har tropisk fugtigt klima, varmt hele året og om sommeren kan dagtemperaturen komme op over 30 grader, nogle gange op til 35 grader. På Cuba regner det mest om sommeren og efteråret, hvor det også er orkansæson.

 

Regn- og tordenbyger forekommer og vejret er fugtigt og varmt, hvilket kan virke ubehageligt. Tropiske orkaner forekommer også, men først og fremmest på sensommeren og tidligt på efteråret.

 

Om vinteren og foråret ligger dagtemperaturen på ca. 25 grader med få byger. Om vinteren kan der på vest-Cuba komme koldere luft fra nord, hvilken kan medføre at temperaturen falder til 10 grader i få dage. 5-8 soltimer om dagen, flest i maj.

Cuba´s historie

Cuba og dets oprindelige befolkning kom under spansk kontrol i det 16. århundrede. Uafhængighedskampen begyndte i 1868 og fortsatte i det 19. århundrede indtil den spansk-amerikanske krig i 1898. USA erobrede under denne krig øen, som fik uafhængighed i 1902. USA vedblev dog med at have betydelig kontrol over cubanske forhold.


En oprørshær med Fidel Castro i spidsen væltede præsident Fulgencio Batista i 1959. Magtskiftet førte til, at USA mistede sin indflydelse i landet og de to landes indbyrdes forhold forværredes derfor drastisk. Fidel Castros Cuba vendte sig mod Sovjetunionen, som de indgik en række handelsaftaler med samtidig med, at Fidel Castro i 1961 erklærede Cuba for en socialistisk stat. En sovjetisk inspireret grundlov blev indført i 1976.


Efter Sovjetunionens kollaps i 1991 blev landet ramt af økonomisk tilbagegang. I et forsøg på at vende tilbagegangen er der blevet gennemført enkelte økonomiske og politiske reformer.


Siden den kommunistiske revolution i 1959 er 1,1 million mennesker flygtet fra Cuba, ofte med livet som indsats.

Befolkningen på Cuba

Cuba er et multietnisk samfund med en befolkning af oprindelig spansk og afrikansk afstamning. Der er også en lille kinesisk gruppering.

 

Den største organiserede religion er den romersk-katolske kirke samt en række afro-cubanske religioner. Officielt har Cuba været en ateistisk stat igennem årene med Fidel Castro ved magten, men de religiøse restriktioner er blevet færre siden 1991. Mindre befolkningsgrupper af protestanter og jøder er også bosiddende på øen.

Mad & drikke i Havana

Spis gourmetmad midt i slummen, nap en pizza i farten fra en gadebod eller nyd en hummer til bølgeskulp og violinmusik. Det cubanske køkken er ikke helt så kedeligt, som rygtet siger.

 

En middag på en restaurant koster fra 35 DKK. og opefter. Vin på restaurant koster ca. 140 DKK. Lokal øl koster ca. 10 DKK.

 
Havana
Det gamle Havana

Havana er en af verdens mest fascinerende hovedstæder, med mere end 2 millioner indbyggere. Gamle Havana, eller Habana Vieja som cubanerne siger, er et virvar af snoede gader og smalle stræder. Her står stolte bygninger i kolonistil i de oprindelige stærke farver, som for længst er sprækket og falmet. De ældste kvarterer ligger omkring byens 4 torve. Disse kvarterer er siden blevet renoveret og her ligger i dag nogle af Havannas bedste restauranter og elegante hoteller i fornem kolonistil.

Havana
Kreditkort Havana

De fleste kreditkort accepteres, dog ikke American Express eller kreditkort udstedt i USA. Hæveautomater kan kun tage Visa-kort. Man kan også hæve penge med MasterCard, men det skal foregå på et bankkontor.

 

Ved hævning eller betaling med Visa eller MasterCard tilkommer et gebyr på 10-12% af beløbet.

Cuba valuta

Valutaen på Cuba hedder peso (CUP), 100 CUP er ca. 27 DKK. Denne valuta anvendes udelukkende af de lokale, og til udlændinge har den cubanske regering indført en særlig valuta, der hedder pesos convertibles (CUC) og har en helt anden værdi end cubanske pesos. 100 CUC er ca. 800 DKK.

Havana shopping

Feria de la Artesanía

Feria de la Artesanía er Havanas største marked for kunsthåndværk med det meste fra guerillakasketter til hæklede sengetæpper, træsskulpturer og malerier, deriblandt pop-art-billeder i den kitschede, men sjove genre.

La Casa Cubana del Perfume

Duft dig tilbage til kolonitidens Havana, hvor odørs som jasmin, rose, citron og tobak var på mode. Forretningen La Casa Cubana del Perfume har over 300 grunddufte, som du kan bestille i din egen unikke favoritblanding.

Casa del Habanero

Casa del Habanero har et godt udvalg af kendte cigarmærker som Cohiba og Monte Cristo. Alle er med ægthedsgaranti, så du undgår gadens falske varer. Også fristende rom og cubanita-kaffe på hylderne.

Casa de Arte Jover

En af Cubas bedste nulevende malere, laver nogle dødflotte akryl-lærreder med mennesker og dyr i ekspressionistisk stil med motiver inspireret af symboler fra Cubas gamle indianerkulturer.

Cuba´s geografi

Cuba er den største ø i Caribien. Den nordlige del af øen ligger op til Floridastrædet og det større Atlanterhav. I nordvest ligger den Mexicanske Golf, i vest Yucatan kanalen, i syd det Caribiske Hav og i øst Windward-passagen.


Republikken dækker hele øen samt en række andre øer tæt på. Eneste undtagelse er Guantanamo Bay, som er en amerikansk flådebase der er blevet leaset af USA siden 1903.


Øen består hovedsagelig af flade stepper, men har bakker og bjerge, som primært er placeret i den sydøstlige del. Det højeste punkt er Pico Real del Turquino med sine 2.005 meter.


Hovedstaden Havana er den største by. Andre vigtige byer er Santiago de Cuba og Camagüey.

Havana Transport

Her findes busforbindelser mellem de større byer. Busserne har aircondition og afgår jævnligt.

 

Taxi er relativt billigt i Havanna.

 

Der finde også mulighed for at leje bil, men udvalget er udlejningsfirmaer er meget begrænset.

Havana webcam
Webcam CubaCam - Nordamerika, Cuba, Centro HabanaCentro Habana
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net