Zanzibar Tanzania

Arabiske købmænd, indere fra Gujarat, afrikanere fra fastlandet. Et mylder af handel og forskellige kulturer. Et fredeligt samfund, som kunne være blevet noget stort - hvis det ikke havde været så usandsynligt afslappet.


Zanzibar består af hovedøen Unguja (Zanzibar), Pemba og en mængde småøer. Der bor ca. 730.000 mennesker her. Swahili og engelsk er de officielle sprog. 97% af befolkningen er muslimer. Hovedstaden hedder Zanzibar Town. Den gamle bykerne kaldes for Stone Town.

Rejser til Zanzibar

Udflugter på Zanzibar

Byrundtur. Den bedste måde at opdage Stone Town på, er at lave en "City tour". En lokal guide vil vise dig alle de bemærkelsesværdige steder i byen som House of Wonders, huset af de største slavehandler "Tippu Tip", den anglikanske Church of Christ og det gamle Slave Market, det centrale marked og selvfølgelig de typiske udskårne døre Zanzibar.

Prison Island.
Det er den mest berømte af  naboøerne. Denne ø var engang ejet af en araber som brugte det til oprørske slaver. Senere blev det solgt til general Mathews, der omdannede den til et fængsel. Men det har dog aldrig været brugt som sådan. Øen er også hjemsted for kæmpeskildpadder, som formodes at have været hentet over fra Aldabra - en Atoll fra Seychellerne. Den lille strand forsvinder ved højvande, men det er fantastisk at svømme i det krystalklare vand med flotte koralrev.

Krydderitur. Zanzibar er kendt som "Spice Island". En krydderitur er mere end anbefalet. Det tager omkring 4 timer, inkluderer flere stop ved forskellige landsbyer for at smage på de friskplukkede lokale frugter og urter. Man besøger også persiske bade på Kidichi. Krydderituren kan kombineres med muligheden for at svømme på Fuji Strand på Vestkysten.

Delfin Safari. En time væk fra Stone Town er Kizimkazi, en lille landsby på sydspidsen af øen. Herfra starter de fleste Delfin Safaris. Når man kommer ud på åbent hav, begynder man at spotte delfiner. At svømme med vilde delfiner er altid en fantastisk oplevelse, men forvent ikke at kunne røre ved dem eller hænge på deres finner eller den slags. Snorkling udstyr er til rådighed for leje i landsbyen.

Jozani nationalpark. En lille National Park centralt placeret på øen. Det er den sidste tilbageværende fristed for den røde Colobus abe.

Safari blå. Denne udflugt er langt den bedste dagstur man kan foretage i Zanzibar. Organiseret af Adventure Afloat, er denne ekstraordinære tur organiseret med perfektion i detaljer.

Dykning.
Dykning er muligt fra Stone Town eller på den nordøstlige kyst.

Mad & drikke på Zanzibar

Hver aften tændes en lang række af små trækulsgrills langs strandlinien udenfor House of Wonders. Vælg mellem grillede blæksprutter, kyllingespyd, reger, falafel, nan-brød, grillspyd, bagt kartoffel og salat. Pas på med tamarindsauce og pepper!
Fyld en hel tallerken for 20 kroner. På samme sted kan du få vandmelon i skiver eller friskpresset sukkerrørsjuice for 2 kroner.

 

Passing Show Hotel er trods navnet et frokoststed. Ligger 50 meter fra Ciné Afrique. Ypperlig pilaffris med kylling, oksekød eller fisk for 10-20 kroner. Vil du sidde længe og nyde det, så har Sea View Restaurant en dejlig veranda, der vender mod havnen. Rejer i carry, popadams og chutney for 70 kroner.

 

Gå ikke glip af Zanzibar spice tea, syrlig te med en stærk smag af ingefær. Safranis på Baobab Restaurant i stone Town.


Barer
Verandaen på Africa Hotel er det bedste sted at nyde aftensolen. Der er en kølig brise, udsigt til åbent hav og fjerne øer, og der serveres kold Tusker øl!

Zanzibar

Drikkepenge på Zanzibar

Mange servicefolk er så dårligt betalte, at de forventer drikkepenge. Som en tommelfingerregel: 200 shilling (ca. 1,20 kroner) pr. kuffert, som portørerne slæber for jer. 10% i barer og restauranter. Omkring 500 shilling ( ca.3 kroner) om dagen til stuepigen.

Guider forventer drikkepenge, men det er helt frivilligt, hvad man vil give. Betal aldrig guiden før, I tager afsked med ham.

Zanzibar vejret

Zanzibar oplever ideelt ferie vejr for det meste af året. Den varme sommer er ofte kølet af blæsevejr, hvilket resulterer i behagelige havbrise, især på de nordlige og østlige kyster. At være tæt på ækvator betyder at øerne er varme hele året rundt. Sommer og vinter topper i december og juni. Zanzibar er velsignet med et gennemsnit på 7-8 timers solskin dagligt.

Korte regnskyl kan forekomme i november, men er karakteriseret ved korte brusebade og som ikke varer længe. Den lange regntid optræder normalt i april og maj, dette omtales som den "grønne sæson" Der er typisk ikke regn hver dag i denne tid.

 
Zanzibar

Tanzania valuta

Den lokale valuta er tanzanianske shilling (TZS). 1.000 shilling svarer rundt regnet til 5 kr.

 

Hæveautomater findes kun i Stonetown, hvor der er tre banker og bankomater, der accepterer de internationale Master- og Visa Card’s. Hotelregninger kan betales med de internationale Master- og Visa Card’s, dog kun på beløbet.

Zanzibar transport

Hvis du bor på et stort hotel eller et resort, kan de tilbyde gratis shuttle service fra Zanzibar lufthavn. Hvis du ikke har shuttle service, bliver du nødt til at hyre en taxa, en bus, eller en privat bil til at tage dig til dit logi. Dette er også de foretrukne metoder til transport ved passage af øen.

Taxi venter uden for lufthavnen.
Hvis du har brug for at leje en fra en anden placering, skal du blot ringe til en taxa service og bede dem om at sende en bil.

Der er også netværk af busser, som vil transportere dig overalt på øen.
Disse busser er faktisk mere som minibusser, og er kendt som "dalla-dallas".

Hvis du har brug for transport til en anden ø i skærgården, leje en dhow, eller fange en planlagt færge, hvis en sådan findes.

Zanzibar
Zanzibar strande

Nungwi på nordspidsen har ry for at være den bedste strand. Afslappende landsby med palmer og kridhvid sand. Hvis du vil have en strand for dig selv, så gå forbi fyret ved Ras Nungwi Beach Hotel. Ved Nungwis stranden ligger en håndfuld moderne bungalowkomplekser


Matemwe er en fiskerlandsby i nordøst med gode strande og kokospalmer. Her ligger Matemwe Bungalows, som drives af to svenske søstre, der sælger økoturisme. Der er havskildpadder på stranden og fine dykkermuligheder i området.

 

I sydøst, Bwejuu, Paje og Jamibiani med flere bungalows og værtshus. Chawka Bay har måske den fineste strand på østkysten.

Zanzibar shopping

Håndværk, antikviteter, batik, smykker og malerier. Emerson & Green er en af stenbyens smukkeste butikker. Markedet på Creek Road, en mærkelig blanding af anglosaksisk, afrikansk og orientalsk.

Zanzibar
Visum til Zanzibar

Der kræves visum for danske statsborgere. Det kan fås ved indrejse i Zanzibar lufthavn og koster 60 US-dollars (husk at medbringe 2 pasfotos).

 

Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Tanzania, og der skal være plads til ind- og udrejsestempler i passet.

Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net