Galapagos vejret

Januar til april er de varmeste måneder på Galapagos, hvor der samtidig falder mest regn og luftfugtigheden generelt er højest. Temperaturene kan i årets første måneder komme op omkring og også over 30 grader, specielt midt på dagen, og der kan falde en byge.


Maj til december er noget køligere og også den periode, hvor der er mest tørt og meget behageligt klima – men samtidig mest blæst. Temperaturene ligger typisk på ca. 25 grader.

En del af dyrene på Galapagos begynder allerede at yngle i årets første måneder, men vores sommermåneder er pr. erfaring det tidspunkt hvor flest arter parrer sig og yngler.

 

Måned

Middel

temp.

celcius

Middel

nedbør

mm.

       
januar

25.0

68

       
februar

25.7

90

       
marts

28.3

94

       
april

28.3

72

       
maj

24.9

34

       
juni

23.4

23

       
juli

22.2

14

       
august

21.3

6

       
september

21.1

6

       
oktober

21.6

6

       
november

22.5

7

       
december

23.5

30

 

Galapagos Ecuador

Den vulkanske øgruppe Galapagos ligger ca. 1000 km fra Ecuadors kyst og består af 13 større og 17 mindre øer samt 47 rev omgivet af et maritimt reservat. Øerne gemmer på et enestående vulkansk landskab og uforlignelig flora og fauna. Både landområdet og farvandet omkring øerne er blevet erklæret ”naturarvegods for menneskeheden” af UNESCO. Galapagos er desuden kendt som et af de bedste dykkersteder i hele verden.

 

Det er et fortryllende sted, og der findes ikke ord, der beskriver den skønhed og magi, som Moder Jord har skænket disse øer. Den eneste måde at blive overbevist på, er at opleve det selv.

 

Øerne blev opdaget i 1535, og de første mange år var de hjemsted for pirater, soldater, hvalfangere, pelsjægere, eventyrere og straffefanger. Afgørende betydning for øernes historie havde dog specielt ét besøg. I 1835 besøgte Charles Darwin øerne ombord på H.M.S. Beagle. Som et resultat af dette besøg, udviklede han teorien om evolutionen, der senere blev til værket Arternes oprindelse.

Øerne i Øgruppen Galapagos

Baltra.

Her ankommer man fra fastlandet til øens lufthavn. Molen er 5 min fra lufthavnen. Der er ikke noget at se i Baltra, men du vil blive hilst velkommen af pelikaner når du stiger ud af flyet. Det vil være muligt at starte din Galapagos tur få minutter efter du er ude af lufthavnen.

 

Bartolomé.

Tør landgang. Her er der en flot udsigt over Sullivan Bay fra toppen af Pinnacle Rock, som er en udslukt vulkan. De vulkaniske formationer er spektakulære og vidner om Galapagos voldsomme naturkræfter. Søløver og pingviner samt hajer kan ofte ses omkring Pinnacle Rock. Her er mulighed for at se havskildpadder der parrer sig på den sydlige strand og hvidtippede rævhajer, hammerhajer, manta rokker og ørnerokker svømme ud for kysten.

 

Dyrearter: galapagos pingviner, lava firben, galapagos græshoppere, havskildpadder, hajer.

 

Genovesa.

Våd landgang ved Darwin bugten. Tør landgang ved Prince Phillips Steps. Øen kaldes fugleøen, da den er hjemsted for tusinder af fregatfugle, svalehalemåger og stormsvaler. Darwin bugten er en favorit blandt ornitologer og fugleelskere. Svømming og snorkling er helt i top.

 

Dyrearter: fregatfugle, rødfodede suler, noddi terne, lavamåger og svalemåger, tropikfugle, duer, lille stormsvale, darwinfinker, kortørede ugler.

Galapagos

Plazas.

Tør landgang. En lille ø med stejle klippevægge ud til havet hvorfra udsigten er vidunderlig og der er gode muligheder for at se diverse havfugle. Her er en fascinerende natur og fauna som skifter farve med årstiden. Øerne er beboet af ca. 1000 søløver, landleguaner, desuden er der fugle i overflod.

 

Dyrearter: søløver, landleguaner, tropikfugle, blåfodede suler, svalehalede måger.

 

Rabida.

Våd landgang. Bagved øens røde sandstrand, hvor man ofte finder søløver, ligger en flamingolagune. Omkring lagunen kan man finde rugende pelikaner og suler. Søløvernes ungkarle koloni ligger også på denne ø.

 

Dyrtearter: søløver, flamingo, spidsænder, pelikaner, suler.

 

San Cristobal.

Tør landgang. Her findes øernes hovedstad, Puerto Baquerizo Moreno og lufthavnen. San Cristobal er den ældste bosættelse på Galapagosøerne. Det er her, mange cruises begynder og ender.

 

Der vil være mulighed for at observere blåfodede- og maskerede suler, ligesom der findes en søløvekoloni på klipperne. Øens strand, Playa Ochoa, er en god lang sandstrand med mulighed for at bade med søløver. San Cristobal går også under det engelske navn: Chatman.

 

Dyrearter: havskildpadder, søløver, blåfodede- og maskerede suler, fregatfugl.

Fernandina.

Tør landgang. På denne specielle ø med sorte klipper finder man hundredevis af havliguaner og søløver. På strandene finder man pingviner og pelikaner samt den frygtløse galapagosskarv, der har mistet evnen til at flyve. Øen huser den største koloni af søløver på Galapagos. Øen går også under det engelske navn: Narborogh.

 

Dyrearter: terne skarver, havleguaner, søløver, høge, pingviner.

 

Isabela.

Tør landgang. Øen skabtes af lavaen fra 6 forskellige vulkaner der flød sammen og er den største af Galapagosøerne med mere end halvdelen af øernes samlede areal. På øen findes 5 aktive vulkaner. På vulkanen Alcedo kan man finde de store Galapagos skildpadders reder. Øen går også under sit engelske navn: Albemarle.

 

Dyrearter: pingviner, suler, brune pelikaner, galapagos høg, spottedrosler, noddi terne, fregatfugl, audubon skråpe.

 

Santa Cruz.

Her ligger Darwin Forskningsstationen, hvor et internationalt hold af biologer fra hele verden forsker i Galapagosøernes specielle dyreliv. I højlandet bevæger man sig gennem flere forskellige vegetations zoner på vej mod toppen passerer man de største lavatunneller på Galapagos. Puerto Ayora som ligger her, er Galapagosøernes største by.

 

Dyrearter: Kæmpe Havskildpadder, 11 andre havskildpadderacer, cinnoberrød fluesnapper, 13 slags darwin finker, landleguaner.

 

Espanola.

Våd landgang. Landgang foregår ved Punta Suarez på denne dramatiske ø. Her byder søløver og spottedrosler velkommen, når man går i land. Det er her på øen, man finder galapagosalbatrossen, der udfører den besynderlige parringsdans (apr.-nov.). Ved de fantastiske „blæse-huller“, hvor vandet står op, når bølgerne slår mod klipperne, finder man klippekrabber.

 

Dyrarter: galapagos duer, darwin finker, søløver, spottedrosler, blå fodede suler, maskerede suler, havleguaner, albatrosser, svalemåger, stormsvaler, strandskader, pelikaner

Galapagos

Santa Fe.

Våd landgang. På de tørre klipper finder man landleguaner og lavafirben,  der er karakteristiske for denne ø. Figennkaktusskove dækker landetskabet helt ned til det krystalklart vand med havskildpadder, farverige fisk og manta rokker.

 

Dyrearter: landleguaner, havskildpadder, lavafirben, søløver.

 

North Seymour.

På øen finder man store kolonier af søløver, blåfodede suler og de fantastiske amerikanske fregatfugle. Da der er utroligt mange forskellige fugle på denne ø vil der, lige meget på hvilken årstid du ankommer, være parringsritualer igang i en af kolonierne. I vandet findes adskillige fisk, hammerhajer, store manta rokker, hvidtippede rævhajer, og til tider hvidhajer, pukkelhvaler og delfiner.

 

Dyrearter: søløver, landleguaner, fregatfugle, blåfodede suler, svalehalede måger, gul sangfugl, pelssæl.

 

Darwin & Wolf.

Dykkersted i verdensklasse. Øerne er omgivet af lodrette klipper, der gør det svært at gå i land, så når der komme besøgende vil det være for at dykke. Øerne er de nordligst øer i Galapagos, hvor der kun sjældent komme besøg. Erfarne dykkere er enige om at Darwin og Wolf er nogle af de bedste steder i verden at dykke. Darwin blev første gang besøgt af en helikopter ekspedition i 1964.

 

Dyrtearter: hammerhajer, delfiner, hvalhajer, kæmpe manta rokker, søløver, havleguaner, hvidnæsede- og galapagos hajer, moræner, blæksprutte, m.m.

Livet ombord på Galapagos bådene

Dagene på havet begynder tidligt med morgenmad og efterfølges af en formiddags ekskursion på land. Frokosten indtages på skibet, hvor der også er tid til solbadning eller en siesta, mens skibet sejler til det næste sted.

 

Der er igen landgang og ekskursion , hvorefter aftensmad indtages på skibet. Om aftenen er der gennemgang af næste dags ekskursioner. Der sejles om natten til næste ø. Alle måltider er inkluderede.

 
Galapagos

Ecuador visum

Det er ikke nødvendigt med visum for danske statsborgere, hvis man rejser i mindre end 90 dage. Ved indrejse er det vigtigt at oplyse hvor lang tid, man planlægger at blive i landet, da de nogle gange kan finde på at give et færre antal dage.

Ecuador tid

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 05.00 på fastlandet i Ecuador. Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 06.00 på fastlandet i Ecuador. Galápagosøerne er en time efter fastlandet i Ecuador.

Ecuador valuta

I Ecuador anvendes USD som betalingsmiddel over hele landet. Internationale kreditkort accepteres som betaling på hoteller og i større byer, og der findes ligeledes hæveautomater mange steder.


Hvis du medbringer USD i kontanter, så er det en god idé at sørge for at få så små sedler som muligt, idet det i lokalområderne kan være svært at få vekslet de store sedler til mindre.

Mad & drikke i Ecuador/Galapagos

I Ecuador er det almindeligt at spise grillet marsvin. Dette serveres enten fra madboder langs med vejene, eller på lokale restauranter. Majs og bananer serveres overalt og i alle tænkelige afskygninger både som tilbehør til marsvin, kylling, fisk, svinekød eller oksekød, men også i supper eller i kager. Især i de sydlige egne er fisk og skalddyr både billigt og meget lækkert!

 

Frisk frugt sælges overalt, og du vil også kunne få frisk frugtjuice af såvel velkendte som mere fremmede og eksotiske frugter. Som i resten af Sydamerika produceres der jo både kaffe og chokolade af meget høj kvalitet i Ecuador, og du vil opleve at kaffen der serveres rundt omkring er både stærk og god, og at en helt almindelig kop varm chokolade på en café smager af meget mere end herhjemme.


Prisniveauet er generelt lavt. En frokost på en lokal restaurant koster ca. 25 DKK. En 3-retters middag på en lokal restaurant koster ca. 80-100 DKK. Mineralvand, sodavand, juice og øl koster ca. 7-10 DKK.

Galapagos
Generelt om Galapagos

Priser.

Prisen på et Cruise inkluderer ikke: Drikkevarer, Nationalparkskat på 100USD pr. voksen og 50 pr. barn under 12 år (betales i lufthavnen i kontanter ved ankomst til Galapagos), drikkepenge til guide/besætningsmedlemmer, dykning.


Båd kategorier.

Deles op i tourist, superior, first og deluxe. Pris hænger sammen med kvalitet både hvad angår båd komfort, service og guidens viden og engelskkundskaber. Kvalitet og serviceniveau er lavere end i Europa. Superior svarer til en europæisk standard kategori.


Kahytter.

Alle både har 2 personers kahytter, dvs. at man kan komme til at dele kahyt med en
anden person hvis man er alene, eller er ulige antal personer i gruppen.


Flybillet.

Galapagos fly afgår fra henholdsvis Quito og Guayaquil lufthavn.


Dykning.

Nogle både tilbyder dykning under programmet. Normalt kan man udføre 3 dyk på en 5 dages tur og 6 på en 8 dages tur. Man skal have dykkerlicens og erfaring skal oplyses.


Børnerabat.

Normalt får børn fra 2-12 år 25% rabat hvis de deler kabine med forældrene, men det kan ændre sig i løbet af sæsonen.

Galapagos regler

Stierne er tydeligt afmærket, og det er forbudt at bevæge sig uden for. I et forsøg på at bevare øerne har man begrænset de besøgendes færden til kun 5 procent af øernes samlede areal.

 

Efterlad kun fodspor er øernes slogan. Et krav, som er let forståeligt, når man tænker på hvor meget skade, vi mennesker har forvoldt dette paradis.

 

Fødevarer og specielt frugt er bandlyst, når man går i land på øerne. Det er slemt nok, at der til enhver turists sko klæber sig frø, som kan være importeret fra fastlandet, og som slår rode på øerne og forskubber den naturlige balance.

 

Man må under ingen omstændigheder røre ved dyrene, men hvis de har lyst så må de godt røre ved dig.

 

Der er total rygeforbud på øerne.

 

Der må ikke udføres dyr, sten, planter eller noget som helst andet for den sags skyld. Alle kufferter bliver gennemlyst og undersøgt ved afrejse.

Du kan også læse om vores rejse til Ecuador.

Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net