Sousse vejret
Det bedste tidspunkt at besøge Sousse er i løbet af de måneder mellem maj og oktober. Men i højden af ​​sommeren nogle dage kan være rigtig varmt med gennemsnitlige temperaturer i juli og august der når 32C og derover.

I vintermånederne falder temperaturen og regnfulde dage stiger. Generelt Sousse har et mildt, solrigt klima.
Sousse temperatur

Måned

Middel

temp.

celcius

Dage med

regn

januar

11.5

 

 

4.0

februar

12.6

 

 

5.0

marts

14.2

 

 

5.0

april

16.9

 

 

5.0

maj

21.0

 

 

4.0

juni

25.4

 

 

2.0

juli

28.5

 

 

1.0

august

28.7

 

 

2.0

september

25.4

 

 

4.0

oktober

20.8

 

 

5.0

november

15.9

 

 

4.0

december

12.5

 

 

4.0

Sousse transport
For Overland rejser, har Sousse de bedste forbindelser i Tunesien. Det er endda bedre end Tunis med forbindelser til alle mulige destination. Heldigvis er der kun én station til fælles taxier og en anden for busser. Men afstanden mellem disse to er for langt til at dække til fods, hvis du har bagage.

Togstationen er ikke alt for langt fra busstationen.

Sousse har et godt udvalg af biludlejningsfirmaer, og priserne er omsætningspapirer. Aldrig tage det første tilbud! Det er også værd at huske på, at internationale organisationer ikke altid tilbyder upåklagelig service og biler, så du kan lige så godt bruge et billigere lokalt agency.This gælder også ture, hvis du går til små kontorer i byen, bør du være i stand til at få en bedre håndtere, end hvis du bare gå via hotellet bare huske at tjekke at de har licens A, der er tilladelse til at køre ture, der indebærer en standard og forsikring for turister.
Sousse
Tunesien geografi
Groft kan Tunesien inddeles i tre geografiske zoner: mod nord Atlasbjergene, der strækker sig fra den algeriske grænse til middelhavskysten. I dette område ligger det bjergrige plateau Dorsale, der strækker sig mod nordøst, samt Kroumiriebjergene, der løber side om side med den nordlige kystslette langs Middelhavet. Disse systemer af bjergkæder rummer frugtbare dale og flodsækninger, hvor det ved hjælp af kunstvanding er muligt at drive agerbrug.

Lige syd for bjergene befinder der sig et tørt steppeplateau gennemhullet af saltsøer. Endnu længere sydpå slår stepperne over i Saharas ørkener.
 

Sousse Tunesien

Sousse er en betydelig by med omkring 173.000 indbyggere, omkring 140 kilometer syd for Tunesiens hovedstad, Tunis. Beliggende på kysten i det centrale østlige del af landet, det grænser bugten Hammamet som er en del af Middelhavet. Sousse har en lang historie, der går tilbage over 2.800 år, og har en stor karakter. Den blev udviklet i 1960'erne som et turistmål, og nu har en hel del at byde på fra sin historiske gamle bydel og Medina til den travle havn og lokale sandstrande.

Det er let at se, hvorfor Sousse er blevet en favorit turistmål. Den har et godt klima, en smuk medina, hoteller i alle klasser, gode restauranter (prøv fisken!), En fantastisk strand og mange muligheder for at nyde endagsture. Den nordlige strand er foret med specialbyggede hoteller, alle bygget i samme stil med en bar, restaurant og swimmingpool, disse hoteller strækker sig hele vejen til havnen.

Praktisk placeret lige over hovedvejen fra hotellerne, er stranden. Stranden tættest på centrum af Sousse er meget overfyldt i højsæsonen, først og fremmest med tunesere, der kommer her som udvidede familiegrupper. Det er nemt at møde lokale mennesker her, og holdningen er venlig og afslappet. Stranden ved byen slutningen af ​​Sousse er meget behageligt for svømning og solbadning, selv om den bliver overfyldt om eftermiddagen. Lokale folk er venlige, åbne, og hvis du bader, skal du ikke blive overrasket, hvis du pludselig befinder dig i et boldspil med de lokale!
Sousse

Mad & drikke i Sousse, Tunesien

Sousse har et bredt udvalg af restauranter og mange af dem tilbyder god mad, charme, god service og rimelige priser alle på samme tid. Jeg har testet nogle af de typiske turist-restauranter, og blev glædeligt overrasket over den generelle kvalitet. Mens reglen gælder for hele Nordafrika, at restauranter med kun et turist klientel bør undgås, Sousse er en dejlig undtagelse til reglen.

Der er mange muligheder langs de vigtigste turist gader for budget rejsende til at spise. Pizzaer synes at være den bedste og mest populære budget option her, formentlig som reaktion på mange vestlige rejsende, som ikke har en sympati for tunesisk cuisine.

NightlifeThe Esplanade er hjertet af natteliv i Sousse, især for unge tunesere af begge køn. Folk slentrer op og ned for en stund og for så at sidde på væggen ud mod stranden. På tværs af gaden fra stranden er der masser af klubber, hvor levende musik udføres, men disse koster penge, og de fleste tunesere foretrækker at lytte til musikken udefra og kan endda komme op og danse! Den mest berømte natklub i Sousse er Bora -Bora, der er et stort udendørs diskotek, der er kun om sommeren, og kan være vært for tusindvis af festende.

Nogle af de bedste klubber og barer findes i turist-komplekser og hoteller i Sousse. Men det er ikke meget billigere end i Europa. Sousse har også en sektion af snuskede barer, som tilbyder sin mandlige klientel øl og ludere. Disse steder er nemme at få øje på, og det er op til dig, om du vælger at gå ind. Hvis du er usikker, huske på, at ethvert sted med entre giver dig mulighed for at gå ind og få et kig, før du køber din billet, eller spørg dørmanden, og han vil fortælle dig, hvad slags sted det er. Sousse har også en pæn del af klubber med live-optrædener. Disse steder har generelt licens,
Sousse

Aktiviteter i Sousse

De fleste af de behagelige og sportslige aktiviteter, der tilbydes til feriegæster i Sousse er beach-baserede, herunder fiskeri, dykning, windsurfing og vandski.

Der er også mange udflugter på tilbud til dem opsat på at udforske mere af den tunesiske kyst. I selve byen, er at dykke ned i det gamle romerske historie på det fremragende museum og shopping interessante adspredelser.

Bardo Museum

Det fineste museum i landet. Beliggende få kilometer fra centrale Tunis, Bardo huser en uovertruffen samling af mosaikker og har et omfattende udvalg af andre fund fra Tunesiens mange jordfaste fortidsminder. Displays er opdelt i forskellige tidsaldre.

Bulla Regia romerske ruiner

Se en anden underjordisk verden Bulla Regia, en romersk site. Her har romerne også brugt underjordisk arkitektur som en måde at holde sig kølig, når temperaturerne var højest. Sitet tilbyder en sjælden chance for at udforske hele romerske værelser.

Chott El Jerid

Oplev den uhyggelige otherworldliness på 5000 kvm. Chott El Jerid, en del af en række søer, som strækker sigind i Algeriet. Om sommeren, er overfladen tør og blærer i varmen, mens om vinteren kommer der søer oversvømmelse med vand.

ørkensafari

Følg stjerner til sand. Tunesiens ørken har medvirket i The English Patient og Star Wars filmene. Rejsearrangører i Douz og Tozeur tilbyder ørkensafari besøger de steder, hvor disse berømte blockbuster-film blev skudt.

Ørkentrekking

Gå ørken trekking fra Douz, enten ved kamel eller i 4-hjulstrukne køretøjer, ture kan vare fra en time til tre uger. Du kan også gå klit ski, ørken go-kart eller tage en flyvetur i et let fly over klitterne.
sousse

Udflugter fra Sousse

Tunis

Hovedstaden i dette nordafrikanske perle er Tunesiens største by og strækker sig langs de kystnære sletterne og de omkringliggende bakker i bugten Tunis. Gennemsyret af en rig og fascinerende historie, Tunis er hjemsted for de berømte romerske ruiner af Kartago, en UNESCO World Heritage Site, og populær turistattraktion, går tilbage til det fjerde århundrede f.Kr.. Tunis har været vidne til passage af de fønikere, romere, vandaler, byzantinere, tyrkere, spansk og fransk i løbet af de sidste 3.000 år.

Carthage

Karthago var bunden af ​​et kraftigt handelscentrum imperium i løbet af de fønikiske og puniske perioder

Djerba

Nogle hævder, at den græske eventyreren Ulysses var den første turist i Djerba, men mange flere har udforsket denne dejlige ø.

El Jem

En populær attraktion for turister, El Jem er hjemsted for nogle af de bedst bevarede romerske ruiner i Tunesien.

Jebil National Park

Den største nationalpark i Tunesien, Jebil National Park dækker det meste af den sydlige del af landet.

Kerkouane

Ca. 50 miles (80 km) øst for Tunis ligger Kerkouane, en tidligere by af fønikiske og puniske perioder.

Generelt om Sousse

Lokal tid i Tunesien er GMT +1 (GMT 2 fra den sidste søndag i marts til sidste søndag i oktober).

Elektrisk strøm i Tunesien er 230 volt, 50Hz. Runde europæisk stil, to-bens stik bruges.

Det overvældende flertal af befolkningen i Tunesien taler arabisk og fransk. Engelsk undervises i alle skoler og i stigende grad tales især af yngre mennesker. Nogle tysk og italiensk tales også.

Ingen vaccinationer anbefales til Tunesien og ingen alvorlige sundhedsmæssige risici eksisterer, men alle rejsende er forpligtet til at vise en gul feber attest hvis de kommer fra et inficeret område. Travellers 'diarré og andre parasitære infektioner kan udliciteres, men det er usandsynligt i de moderne badebyer. Besøgende der rejser uden for disse resorts skal sikre, at de drikker kun kogt, renset vand og spise veltillavet mad. Alle medicinske udgifter skal betales umiddelbart efter behandlingen i Tunesien, og omkostningerne kan være ganske høj. Tilgængeligheden af ​​medicin er begrænset. Besøgende skal bringe tilstrækkelige forsyninger af deres egen medicin. Sygesikring er en nødvendighed.

Drikkepenge er ikke et krav i Tunesien, men værdsat for god service i lokale virksomheder. De fleste personer, der udfører en nyttig service, vil vente med at blive tippet. Tjenere i Resort and Hotel restauranter forventer en spids af omkring 10%.

Tunesien er et muslimsk land, og besøgende bør respektere de lokale følelser, især i løbet af Ramadan. Besøgende og især kvinder bør klæde sig ærbart uden for badebyerne. Kvinder bør bemærke, at kaffehuse hovedsageligt befolket af mænd og kvinder ofte indvarslede ind i 'familien afsnittet' i restauranter, da dette er for komfort.

Homoseksualitet er ulovligt, og selv om det er almindeligt at se arabiske mænd hilser på hinanden med et kys på kinden og endda holde i hånd i offentligheden, det er uacceptabelt for turister. Kun ægtepar får lov til at dele lokaler, men normen er mere afslappet i de turistområder og hoteller. At være et muslimsk land, alkohol er ikke så udbredt som i andre lande, og dem, der søger en drink i slutningen af ​​dagen skulle besøge hotellets barer og restauranter.
Tunesiens historie
Området blev i 800-t.f.Kr. koloniseret af fønikierne, der bl.a grundlagde Karthago. På kort tid udviklede landet sig til en væsentlig magtfaktor med besiddelser på blandt andet den Ibiriske Halvø.

Efter den tredje Puniske Krig blev området erobret af romerne i 146 f.Kr. I 600-t. kom araberne til landet og med dem indførelsen af islam og et nyt statsstyre. Fra 1575 var det en del af Osmannerriget.

Tunesien var fra 1881 til selvstændigheden i 1956 et fransk protektorat.

Præsident Habib Bourguiba gjorde landet til en etpartistat. Bourguiba udnævnte sig selv til præsident på livstid. På grund af alderdomssvækkelse blev man nødt til at afsætte ham, og det skete ved et kup i 1987 af Zine El Abidine Ben Ali. Et påstået flerparti-valg i 1994 blev en ren farce, da det lykkedes regeringen af vinde 99,9% af stemmerne.[Kilde mangler]

Landet har politisk lagt sig tæt op af Vesten, hvilket har ført til kritik fra islamistiske grupper.
 
Sousse
Sousse strande
Den lange hvide sandstrand Boujaffar strækker sig fra midten af ​​Sousse til Port el-Kantaoui, 10 km (6 miles) væk. Enkelte strækninger er private til de udvej hoteller, men de fleste er åbent for offentligheden.

Om sommeren er strandene er pakket med turister til langt ud på natten, når tunesiske familier kommer til at nyde en picnic og den køligere luft. Et bredt udvalg af vandsport findes langs hele stranden, herunder paragliding, windsurfing, vandski og jet-ski.
Sousse shopping
Medinaen i Sousse er ganske god for shopping. Mange handlende har taget klog politik at holde rimelige priser - de indser, at de fleste turister her bor i en uge eller to og har masser af mulighed for at vende tilbage til en butik, der giver god service. Der er meget at finde her, som ikke er tilgængelig i de fleste andre store turistmål andre steder i Tunesien.

I det store fire etagers indkøbscenter lige uden for medinaen de selv har varer importeret fra hele det nordlige Afrika, herunder syd for Sahara.

Desværre mange butiksejere nægter at acceptere, at nogle besøgende genkender tuja elementer fra Essaouira i Marokko eller moder-of-perle kasser fra Cairo! Det bedste råd er at købe, hvad du finder attraktivt til en rimelig pris, men tro ikke på alt, hvad du får at vide!
Sousse
Tunesien valuta

Sousse har muligheder for penge veksling over hele byen, så du får ingen problemer. Der er masser af pengeautomater. Banker og hoteller tillader, kontanthævninger på større kredit-og betalingskort og tilbyder valutaveksling. Mange butikker, restauranter og hoteller accepterer større kreditkort til indkøb

TND = Tunesiske Dinar. 100 DKK = 24,21 TND. Man kan ikke veksle TND i Danmark.

Sousse med børn

Tuk-tuk-turisttoget
Toget holder ved strandpromenaden i Sousse centrum ved Hotel Abou Nawas og udenfor byporten i Port el Kantaoui.


Her er også afgangstider slået op på lygtepælen. Man kan også stille sig ved vejsiden og række armen ud, når toget kommer. Turen koster et par dinarer.

Piratskibene i Sousse
Der sejles ud på åbent hav, og er det varmt, kan der bades direkte fra båden. Under sejladsen (der varer et par timer) bydes der på barbeque, salat, frugt og drikkevarer. Og som regel lidt festlig levende musik og hoftevrik på dækket.


Pris: Cirka 35 dinarer, børn halv pris. Billetter til udflugten købes direkte ved kajen. I Sousse ligger piratskibene i havnen, ved kajen overfor indgangen til medinaen. I Port el Kantaoui ligger skibene et stykke henne ad kajen til venstre efter indgangen gennem porten.


Acqua Palace i Port el Kantaoui

I den firesporede vandrutchebane kan hele familien konkurrere om, hvem der først plasker ned i det store bassin for enden. Eller hoppe én efter én i den snoede rutsjebanes gule rør. For dem, der ikke kan få nok af vand, er Acqua Palace et paradis.

 

En flod løber gennem hele parken, her kan man lægge sig godt til rette i store baderinge og flyde med strømmen. Der er også tænkt på de mindste børn. Midt i det hele er der et lavt bassin med et lille legetårn og korte, men sjove rutscjebaner ned i bassinet.


Entré for voksne er 12,5 dinarer, børn under 12 år koster 7,5 dinarer, mens børn under tre år kommer ind gratis.


Hannibal Park, Tivoli

Radiobiler bumler af sted i regnbuens farver, en skriggrøn kålorm kravler op ad små bakker og tager en kurve i behersket fart, mens en hel karrussel fuld af heste drejer.

 

Hannibal Park er tivoli à la dansk sommerland med masser af drejende, gyngende, svingende forlystelser i børnehøjde. Parken er mindst lige så populær blandt tunesiske middel-og velhaverfamilier om sommeren som blandt turister.


Entré er gratis, men der skal købes billetter til forlystelserne, som koster mellem 1 og 4 dinarer pr. tur.

Tunesien Festivaler
Carthage International Festival

Tunesiens største kulturelle festival med musik, dans, teater og kunst midt i antikke ruiner af Carthage.

Kharja Festival

Sufi broderskaber samles til en procession op til skrin af den lokale muslimske helgen efter hvem byen er opkaldt.

Festival d'Epervier (Falkonér Festival)

Fire dage med falkejagt demonstrationer, levende musik og et stort marked.

Hammamet International Festival

En bred vifte af internationale opførelser af musik og teater.

International Festival of Bizerte

De fire-ugers festival udforsker de traditioner og rige kulturarv i denne gamle by.

Den Carthage Festival

Den Carthage Festival er en af de vigtigste kunst og kulturelle begivenheder i Nordafrika

Festival d'Epervier

Festival d'Epervier er en fire-dages fejring af falkejagt, med regelmæssige demonstrationer sammen med levende musik, madboder og et stort marked.
Sousse

Se også rejsebeskrivelsen fra Tunesien.

Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net