Costa del Sol Spanien

Besøgende der kommer til Costa del Sol, bliver mange gange forelsket i regionen. Her er noget for alle og man bliver nærmest overvældet af de mange indtryk. Du kommer til at se smukke landskaber, smage lækker mad, og opleve varme mennesker. Men en ferie her giver også mulighed for at opdage en rig kulturarv, fantastiske strande og charmerende landsbyer i baglandet.

Costa del Sol´s strande

Fuengirola, kendt badested med lange sandstrande. Børnevenligt.

Torremolinos, brede og lange strande med mange folk og restauranter. Børnevenligt.

 

Marbella, har altid haft et lidt mere luksuriøst præg. Man går strandtur langs den rene strand med palmer. Børnevenligt.

Soto Grande, 7 kilometer lang strand. Mange golfspillere og lidt mere stille.

 

Nerja, et lidt mere roligt sted med bjergene Sierra de Almijara som baggrund. Den bedste strand er Playa Burriana øst for byen. Børnevenligt.

Rejser til Costa del Sol

Mad & drikke på Costa del Sol

Tapas, tænker de fleste vel på, når man taler om Spanien. Egentlig siger det ingenting. Som om vi ville sige, at småretter var den mest almindelige mad i Danmark. Tapas kan være hvad som helst, et kyllingelår, friturestegt blæksprutte, kartofler med aioli, kødboller, æg, skinke eller pølse.

Spanierne selv begynder deres aften (ved syvtiden) med nogle tapas, først efter klokken ni går de videre og spiser middag.

Casuela de Arroz con Mariscos, Andalusiens egen variant af paella.

Pescado a la Sal, en hel fisk under et tykt lag af groft salt. Skind og salt fjernes, og fiskekødet er guddommeligt saftigt. Serveres med flere slags sovs.

Gazpacho, en kold suppe af tomater, peberfrugter, løg, hvidløg, croutoner, citron og olie.

Ajoblanco, kold suppe med hvidløg, tørt hvidt brød, olivenolie, sherry og søde mandler.

Smag også alle de gode frugter, som findes i Andalusien: Meloner, jordbær og granatæbler.

Sangria, Den spanske nationaldrik. Den kan både fås som rødvins-sangria, der er den normale sangria, som serveres, hvis man bare bestiller sangria, og som champagne-sangria, der er mere frisk i smagen. I sangriaen tilsættes forskellige likører og friske frugter.

Vin, Vino tinto = rødvin. Vino blanco = hvidvin. Vino rosado = rosévin. Vino de la casa = husets vin. Er oftest lidt enklere vine fra distriktet Valdepeña, men kan også være en god, men billig Riojavin.


Øl, På spansk cerveza. Findes i mange lokale mærker - fx San Miguel. Desuden mange udenlandske mærker - fx Carlsberg.

Shopping på Costa del Sol

Keramik. Meget attraktivt kunsthåndværk i alle mulige farver, former og design.

Instrumenter. Guitarer og kastagnetter fra Andalusien fås til gode priser.

Læder. Køb direkte fra fabrikkerne i Ubrique, Teba og Campillos.

Designertøj. Mange eksklusive butikker findes i Puerto Banús og Marbella.

Kurveting lavet af forskellige græssorter findes i alle størrelser og former som lampeskærme, dækkeservietter, rammer og billeder.

Costa del Sol drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge i Spanien. Ca. 10 % er passende i de fleste tilfælde. Til taxichauffører, rengøringspersonale og bagagehjælpere giver man det, man mener, er passende. Det er også normalt at give drikkepenge til chaufføren efter en udflugt. Et rimeligt beløb er ca. 1-2 €.

costa del sol
Udflugt til den smukke by Sevilla
Andalusiens hovedstad er et godt alternativ til Barcelona, som danske turister valfarter til. Sevilla har masser af både kulturelle og kulinariske oplevelser og en skøn temperatur.

Sevilla ligger ca. 2 1/2 times kørsel fra Malaga i nord-vestlig retning. Byen gennemløbes af floden Guadalquivir. Den er hovedstad i Andalusien og i provinsen Sevilla. Indbyggertallet anslås til ca. 700.000.

Sevilla kaldes af mange for Spaniens stegepande grundet de meget varme somre og det flade landsskab. Turister kan stadig nyde byens middelalderstemning med snoede gader og utallige gågader. Sevilla har en rig historie, som også den dag i dag afspejler sig i form af romerske, kristne, mauriske og selvfølgelig mere moderne bygningsværker.

Det var fra Sevilla Columbus i 1492 stævnede ud med kurs mod den Nye Verden. La Giralda, en maurisk minaret fra det 11. århundrede, fremstår i dag som Sevillas vartegn. Sevilla Katedral er rent teknisk den største i verden, den påbegyndtes i 1402 og stod færdig 104 år senere. Katedralen er overdådigt udsmykket, og indeholder (måske) de jordiske rester af Columbus.
Costa del Sol Markeder

Markeder har altid været en del af den spanske kultur. På markederne kan man finde alt mellem himmel og jord. Man oplever den specielle markedsstemning, hvor alle gerne vil vise, hvad de har at tilbyde, hvor folk prutter om priserne, og der bliver handlet alle vegne.

 

Enhver spansk by med lidt respekt for sig selv har marked mindst en gang om ugen, og det samme har byerne her på kysten. Disse markeder afholdes om morgenen, inden middagssolen tager over, og det bliver for varmt til at gå rundt at handle.

 

Torremolinos: Torsdag (ca. kl. 9.00-14.00). Benalmádena: Fredag (ca. kl. 9.00-14.00). Fuengirola: Tirsdag (ca. kl. 9.00-14.00). Marbella: Mandag og lørdag (ca. kl. 9.00-14.00). Malaga: Søndag i centrum (ca. kl. 9.00-14.00).

 
Costa del Sol
Udflugter ved Costa del Sol

Ronda, en klassisk udflugt til en smuk historisk by, som ligger i bjergene. Ronda siges at være tyrefægtningens hjemsted.

Gibraltar, et historisk interessant frihandelsområde.
Tilhører England, medbring pas. Advarsel: ekstremt lange bilkøer før grænsekontrollen i højsæsonen. Tag op på den enorme klippe og se på berberaber, de kommer nærmere end på safari, husk på at de kan finde på at stjæle fra dig.

Cuevas de Nerja. Nerjas grotter. Som en stor katedral, som en endnu ikke filmet scene i Ringenes Herre. Man har fundet hulemalerier, som formodentlig er over 20 000 år gamle. Verdens længste stalakit, 63 meter, findes i en af grotterne som en gigantisk søjle, der er stivnet midt i en bevægelse. I grotten afholdes fra tid til anden koncerter, alt fra rock til flamenco.

Granada, den sidste mauriske by i Spanien med kendte steder som de gamle kvarterer og Alhambra.

Axarquia, et område med de hvide byer som er typiske for Andalusien med smukke hvide huse og udsigt til bjerge.

Antequera, en forhistorisk by 45 kilometer nord for Malaga, som altid har været et religiøst centrum med mange klostre og kirker.

Mijas. Lille by oppe i bjergene, knapt ti kilometer nord for Fuengirola. Tag hertil om eftermiddagen, når turistbusserne er kørt til hotellerne nede ved havet. Slentre en tur, spis, køb bugtens billigste postkort, og se det storslåede blå Middelhav langt nede. Her ligger også en tyrefægtningsarena, som kan få den mest indædte modstander af tyrefægtning til at føle sig romantisk.

Transport ved Costa del sol
Busser.
Busserne kører med jævne mellemrum gennem byerne. Man kan tage bussen fra Malaga til Fuengirola. Stiger man på omkring centrum eller ved en busstation, skal man huske at købe billet til bussen, inden man stiger på. Ved nogle busstoppesteder finder man en lille kiosk/bod, der fungerer som billetkontor.

Taxi.
Det er meget nemt at komme rundt i området med taxi. Der er holdepladser foran hotellerne, og man kan kalde en vogn ind fra gaden. Taxierne kører efter afstande, og chaufføren har en lille bog med priser. Det anbefales, at aftale pris med chaufføren, inden køreturen påbegyndes. Det koster ekstra at køre fra by til by, fordi de kører ind i en anden taxizone.

Tog.
Toget kører fra Malaga til Fuengirola og retur. Billetten købes på perronen og skal som regel forevises, når man står af toget. Skal man videre rundt i det andalusiske, skal man ind til Malaga Renfe og derfra videre med andre togforbindelser.
Costa del Sol vejret

Costa del Sol har mere end 300 dage med solskin, og selv når det regner eller er overskyet, er lysintensiteten langt højere end hvad man kender fra Danmark.


Sommersæsonen defineres fra 1. april - 1.oktober.I vinterhalvåret kan man dog også opleve varme dage, mens nætterne kan være lidt kølige.

Costa del Sol webcam´s
Webcam Plaza Constitucion - Fuengirola ,Spain - Europa, Spanien, FuengirolaFuengirolaWebcam Benalmadena Beach - Europa, Spanien, TorrequebradaTorrequebradaWebcam Tarifa - Europa, Spanien, TarifaTarifa
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net