Miami Beach USA

Miami Beach er en farvestrålende kombination af caribiske strande, sporty amerikansk stil, shopping og forlystelsesliv. Det berømte art deco-kvarter langs med Ocean Drive ved South Beach har en stemning, der er både chik og bohemeagtig på samme tid.

 

Det en en helt speciel fornemmelse at sidde på en fortovsrestaurant i solnedgangen og se på folkelivet med rulleskøjteløbere, gadekunstnere og andre, som gerne vil ses. Eller måske tage en drink mellem pools og palmer på en udendørs bar.

 

At kalde Miami Beach for et shoppingparadis er ikke nogen overdrivelse. Her kan du finde mærkevaretøj, sko, accessories og designervarer.

 

Når byen lidt senere på aftenen forvandler sig til et hav af neon, er der masser af muligheder for at nyde forlystelseslivet. Her er alt lige fra små barer til eksklusive natklubber, hvor du måske støder på en berømthed eller to.

Mad & drikke i Miami Beach

I Florida finder du mad fra hele verden og i alle prisklasser. Nærheden til havet gør, at fisk og skaldyr er meget almindeligt på menuen.

 

Når det gælder amerikansk mad, er kødretter et sikkert kort. Er der noget amerikanerne kan, så er det at grille. Bestiller du dit kød ”medium rare”, så er det medium rare, du får. Det samme gælder hamburgere. Selv den mindste beværtning laver egne hamburgere fra bunden – her havner ingen seje halvfabrikata på tallerkenen.

 

Bemærk, at steakhouses ikke kun serverer kød, ligesom seafoodrestauranter ikke kun tilbyder fisk og skaldyr. Generelt gælder, at man serverer flere forskellige slags retter, men skilter med det, man er bedst til.


Portionerne på de fleste restauranter er næsten altid meget store, og på de fleste steder er det da også okay at dele en portion to personer, hvis man vill. Hvis ikke du kan spise op, bliver du altid tilbudt at tage resterne med hjem i en pose.

Rejser til Miami Beach

Udflugter fra Miami Beach

Florida byder på et nærmest ubegrænset udbud af udflugtsmål. Blandt de mest oplagte er Disney World i Orlando, Kennedy Space Center (knap en time fra Orlando) og Key West på Floridas sydspids.

Der er også en hel del at tage sig til i og omkring Fort Lauderdale. På de fleste hoteller finder du brochurer fra forskellige parker, seværdigheder og udflugtsarrangører.

Everglades.


I den vestlige del af Fort Lauderdale slutter byen, og den enorme nationalpark Everglades begynder. Herfra kan man bl.a. tage på bådture for at se vilde alligatorer. Everglades er også hjem for over 400 forskellige fuglearter, flere slags pattedyr, mange forskellige slags træer og andre forskellige planter.

 

Everglades Holiday Park ligger længst mod vest på Griffin Road, knap en times bilkørsel fra Fort Lauderdale og Lauderdale by the Sea. Pris for en 1-times tur med airboat er ca. 22 dollars. Der gives ingen alligatorgaranti, men du skal være ret uheldig, hvis du ikke kommer til at se et par stykker.


Jungle Island.


Dyre- og eventyrland lige uden for Miami Beach, hvor du kan se vilde og usædvanlige dyr som giftige slanger, eksotiske fugle og alligatorer. I smådyrsafdelingen kan man frit klappe dyrene. Glem ikke at medbringe badetøj; på Jungle Island kan du prøve en tur i The Hippo, en 50 meter lang vandrutsjebane. Åbent kl. 10-18 alle dage.


Miami Seaquarium.


Spækhuggere, søløver og delfiner er bare nogle af de dyr, du møder på Miami Seaquarium. Når det gælder delfinerne, har du desuden chancen for at træffe dem på rigtig tæt hold. Alle, der er fyldt fem år, er velkomne til Dolphin Harbor, hvor man kan svømme sammen med delfinerne, havets mest legesyge indbyggere.

Key West.


"The Keys" er et antal øer på Floridas sydspids, der er forbundet af en række broer. The Keys er lige så meget Caribien, som de er USA. Her er en afslappet stemning, strandene er hvide, og palmerne vajer i den lumre brise. Ikke mindst i Key West, den utroligt charmerende by længst ude på odden.

Miami Beach transport

Lokalbus (Metrobus - Miami-Dade County Transit) enkelbillet ca. 8,-. Personer under 18 år og over 65 år kører for halv pris. ID skal fremvises. En 7-dages rejsebillet koster ca. 120,- og giver dig ubegrænset adgang til al lokaltrafik fra Miami-Dade County Transit.

 

Buslinjen The South Beach Local kører forbi de fleste populære turistattraktioner og koster ca. 2,-/tur.

 

Taxi ca. 11,-/km.

miami

Kriminalitet i Miami

Kriminaliteten er relativt høj i Miami, men der er sket væsentlige forbedringer, siden nogle turister fik stjålet deres biler i 1980’erne.

 

Et generelt tip er at udvise normal forsigtighed. Undgå visse områder ved nattetid, som for eksempel Little Haiti, Downtown Miami (særligt omkring Greyhound-stationen) og de østlige og sydlige dele af South Beach (syd for 5. gade).

 

Sørg desuden for at låse pas og værdigenstande inde i pengeskabet på hotellet. Pengeskabet koster ikke noget og låses med en kode, som du vælger selv.

Miami strande

Der er flere fine strande i nærheden. I Miami Beach mellem 21st og 78th Collins Avenue er der en fin sandstrand med livreddertårn, udendørs douche, strandvolleyball, udlejning af parasoller, vandsportsudstyr og strandstole samt boder med mad og drikke. Der går en lang vej langs med stranden, som er særdeles populær blandt joggere.

 

Den nordlige del af stranden (mellem 46th og 78th Collins Avenue) er børnevenlig.

 

South Beach er en smuk strand med mange populære caféer i nærheden.

 

Stranden Key Biscayne regnes for at være en af USAs fineste. Bølgerne er forholdsvis lave, hvilket gør stranden til et godt valg for børnefamilier.

 
Miami
Miami drikkepenge

Det forventes, at man betaler drikkepenge :

Restauranter, ca. 15-20 %

Taxi ca. 10 %

Bagagehjælp i hotel/lufthavn ca. 1-2 dollar

Hotelrengøring 1-2 dollar pr. dag

 

Skat/moms på varer er ikke indregnet i varens pris. I Florida er skatten mellem 6 og 8 %.

Miami generelt

Afstande.

 

Til Fort Lauderdale 49 km, Miami 8 km, Orlando 381 km, Naples 204 km og Key West 271 km.

Indbyggere.

 

Fastboende: Ca. 88.000. Ca. 10 millioner personer besøger området hvert år.

Miami Shopping

Shopping i og omkring Miami Beach er af høj klasse. Vist er der turistfælder, ikke mindst på Ocean Drive og dele af Collins Avenue, men det opvejes af de mange tøjkæder samt designer- og specialbutikker, der også er repræsenteret her.

 

Lincoln Road er mest bekvem, hvis du vil have alting samlet på ét sted. Ellers er der de store shoppingmalls uden for Miami Beach. Specialbutikker findes der også mange af, specielt hvis du tager op mod Fort Lauderdale. Med den lave dollarkurs er det muligt at gøre mange fund.


Elektronik er ofte anseligt billigere end i Danmark, det samme gælder tøj, ikke mindst jeans. Butikkerne har åbent alle ugens dage. Der er kun lukket på Thanksgiving Day og til jul og påske. Butikkerne i et shoppingmall har normalt åbent kl. 10-21.

 

Vær opmærksom på, at sales tax altid bliver lagt på den pris, der står på prislappen, dog undtaget fødevarer.

Miami
Miami aktiviteter

Golf.


Med over 1000 baner er det næppe overdrevet at påstå, at golfspillere, der rejser til Florida, har en del at vælge imellem. De fleste hoteller tilbyder gratis Golf Maps med kort over de nærmeste baner.

Dykning.


Dykning er stort i Miami, og der findes mange dykkearrangører, butikker og instruktører for dem, der vil tage et dykkercertifikat.

Vandsport.


Rundt om på stranden finder du udlejere, der tilbyder surfbrætter, vandscootere, parasailing og sejlbåde. Priserne varierer, men leje af vandscooter i en halv time koster omkring 80 dollars. For et kvarters parasailing skal du regne med ca. 85 dollars. Beach-volleyball dukker også jævnligt op på stranden.

Miami temperatur

 

Måned

Middel

temp.

celcius

Regn

mm.

       
januar

19.6

51

       
februar

20.3

53

       

marts

22.1

61

       
april

24.0

73

       
maj

25.9

158

       
juni

27.4

237

       
juli

28.1

145

       
august

28.2

193

       
september

27.7

194

       
oktober

25.7

143

       
november

23.1

67

       
december

20.6

47

Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net