Vejret i Dubai.

Vejret i Dubai er subtropisk og varmt med sol og blå himmel stort set hele året rundt.  Den bedste rejsetid er fra oktober til april, hvor temperaturerne ligger mellem 25 og 35ºC, med en luftfugtighed på mellem 30-40%. 

 

Fra maj til september kommer temperaturen op på mellem 35 og 45ºC og luftfugtigheden ved kysten kan nå op omkring 80%.

Temperatur i Dubai.

Måned

Middel

temp.

celcius

Antal

dage

regn

januar

18.8

3.9

februar

19.6

4.9

marts

22.6

6.0

april

26.4

3.2

maj

30.4

0.5

juni

32.2

0.0

juli

33.8

0.4

august

34.0

0.4

september

32.2

0.0

oktober

28.8

0.0

november

24.5

0.5

december

20.8

3.7

Transport i Dubai.

Mellem Jumeirah Beach og Dubai centrum kører lokalbus nr. 8 to gange i timen på hverdage, pris ca. 6,-.

 

Enkeltbillet med Emirates Express bus til Abu Dhabi tager ca. 1,5 time og koster ca. 25,-.

 

Der kører minibusser mellem Sharjah og Dubai. De har ingen køreplan, men afgår, når de er fyldt, pris ca. 9,-.

 

Alle "rigtige" taxier kører efter taxameter med startafgift på ca. 5,-. Inden for centrum koster turen ca. 15-35,-. Rejsen mellem Dubai-Sharjah koster ca. 50-60,- og tager ca. 20 min-2 timer, afhængigt af trafikken.

 

Mange hoteller har bustransport til strandene og shoppingcentre.

Generelt om Dubai.

Fredagen er muslimernes helligdag. Forretningerne er på denne dag lukket om formiddagen og åbner igen om aftenen.

 

Den muslimske fastemåned Ramadan løber fra ca. 21/8-19/9 2009. Der er visse begrænsninger i åbningstider på restauranter, butikker samt alkoholservering i denne periode.

 

I Dubai serveres der kun alkohol i hotellernes natklubber samt i restauranter og barer.

 

Toldfri varer kan købes i lufthavnen både ved ankomst og hjemrejse. Man kan indføre 4 flasker spiritus/person.

Dubai
Dykning & snorkling.

Der er gode muligheder for store oplevelser under havets overflade, hvis du besøger Dubai. På grund af de begrænsede tidevandsdønninger og strøm, er der gode muligheder for at dykke, hvis du er nybegynder, eller hvis du ønsker at snorkle. Du kan blandt andet se spændende vrag på din tur under overfladen.

 

For de mere spektakulære naturoplevelser kan du tage til Khor Fakkan eller Dibba. Her er der, afhængigt af årstiden, små gedder, skildpadder og revhajer og fra tid til anden også nurse, leopard og hvalhajer.

Dybhavsfiskeri ved Dubai.

Ombord på et luksuriøst fartøj vil du blive mødt af professionelle guides, som står klar til at give dig dit livs oplevelse på det kølige hav.


Du vil kunne fiske på det røde hav, og selvfølgelig det blå hav, hvor du selv kan bestemme, om du vil fiske i bunden og forsøge at fange førsteklasses fisk som Hammour, spydfisk og Kingfish.


Der bliver fisket med mottoet ” fisk og slip løs”, dog er det tilladt at tage en enkelt fisk med hjem, som kan nydes om aftenen. 

 

Dubai Arabiske Emirater

Dubai overgår det meste, når det drejer sig om storlåede bygninger, eksklusive shoppingcentre og spektakulære oplevelser. Du befinder dig i en hurtigtvoksende storby med et nærmest ufatteligt udbud af elegante restauranter, temaparker, vandlande, skyskrabere, marinaer med luksusyachts og kunstige øer.

 

Dubai er vokset fra at være en mellemstor havneby på Den arabiske Halvø sidst i 1950’erne til at være en sitrende storby med over en million indbyggere i det 21. århundrede.

Strande ved Dubai.

Hotellernes private strande og poolområder er som regel reserveret til hotellets egne gæster. Andre gæster kan nogle steder få lov at komme ind ved at betale et dagsgebyr. Byhoteller har almindeligvis en bus, der går mellem hotellet og Dubais strandområder.


Dubais bedste strandområde ligger mod syd, i Jumeirah. Her er der lange finkornede sandstrande. I Sharjah er der også en lang offentlig sandstrand; vær opmærksom på, at kvinder ikke må vise sig kun iført badedragt på den offentlige strand. At sole sig eller bade "topløs" er helt forbudt i hele landet og kan medføre strenge straffe.

På strandene er der et flagsystem, og flagene signalerer følgende: Grønt flag – tilladt at bade. Rødt flag – badning forbudt. På visse strækninger kan understrømmene være stærke. I så fald er der skilte med teksten "Dangerous currents", som advarer om dette.


Jumeirah Beach (Open Beach)
Offentlig, gratis sandstrand med brusefaciliteter og toiletter. Ca. 6 km syd for Dubais centrum.


Jumeirah Beach Park
Brusefaciliteter, toiletter og snackbar. Parasoller og solstole kan lejes. Ca 9 km syd for Dubais centrum. Åbent lørdag–onsdag kl 08–22.30, torsdag–fredag kl 08–23. Lørdag er stranden kun åben for kvinder og børn. Entre 5 AED.


Al Mamzar Beach Park
Stort, smukt og grønt strandområde med fin strand i den nordlige del af Dubai. Dejlig strand med kiosker, brusere, toiletter, legeplads til børn og swimmingpool. Solstole og parasoller kan lejes. Åbent dagligt kl 8–23. Onsdag kun for familier. Entre 5 AED, gebyr til poolområdet 10/5 AED.

Rejser til Dubai
Shopping i Dubai.

I Dubai kan du virkelig shoppe! Prisniveauet er ganske vist ikke længere meget lavere end vores priser derhjemme, men det kan stadig lade sig gøre at finde gode fund i de mere end 50 shoppingcentre, der findes i Dubai og Sharjah.

 

Når du shopper i Dubai skal du huske at prutte om prisen. I mange butikker er der ganske vist faste priser, hvor de tydeligt angivne priser på varerne er gældende. Men selv her lønner det sig altid at spørge efter "best price"!

 

Hvis du handler i soukerne, kan du få prisen ned med 15–20 procent ved at forhandle. Hvis du er rigtig dygtig til at prutte, kan du få prisen endnu længere ned! Priserne varierer meget i de forskellige forretninger, så det lønner sig tit at sammenligne priserne fra flere butikker, inden du handler.

 

Dubai og Sharjahs shoppingcentre har åbent kl 10–22 og de øvrige forretninger kl 9–13 og 16–22. Om fredagen holder forretningerne som regel lukket om formiddagen, men åbner igen efter kl 17. Dubais Lamcy Plaza har desuden åbent om fredagen fra kl 10. BurJuman, Mercato, Ibn Battuta og City Center i Dubai og Sahara Center i Sharjah åbner kl. 4 om fredagen.

 

Torve og souker begynder med deres forretningsaktiviteter allerede ved 12-tiden. De mærkevarer, der sælges her, er ikke altid ægte. Du kan som regel se det allerede på prisen. Især i Karama shoppingområde sælges der mange piratkopier. Vær opmærksom på, at det er forbudt at indføre piratkopier til Danmark.

 

Hvis du har held til at prutte prisen på en vare ned, bør du betale kontant. Ellers lægger sælgeren tit nogle procenter på, hvis du vil betale med kreditkort.

Guld & sølv i Dubai.

I guld-soukerne er der hundredvis af guld- og sølvsmykker. Alle ædelstene er importerede; en del af stenene slibes og laves til smykker i Dubai.

 

Håndværksarbejde er billigt, og derfor er prisniveauet betydelig lavere end de fleste steder i Europa. De fleste smykker er fremstillet i 18 eller 22 karat guld. Guld og sølv sælges efter vægt (gram), og prisen kan variere fra dag til dag afhængigt af guldets pris på verdensmarkedet. Den aktuelle grampris for guld kan du finde i aviserne.

 

Oven i gramprisen for råvaren kommer naturligvis prisen på arbejdet, som varierer afhængigt af, om smykket er hånd- eller maskinfremstillet. Husk altid at få lov til at se vægten på smykket samt at bede om certifikat og kvittering. I soukerne kan du ofte prutte prisen ned med op til 30 procent. Du kan også bestille en "selsela", en guld- eller sølvkæde med dit navn skrevet på arabisk. Eller køb en guldbarre med hjem. Den mindste vejer 1 gram.

Parker i Dubai og omegn.
Både i Dubai og i Sharjah er der mange parker i forskellige størrelser. I weekenderne plejer egnens familier at tage i parkerne og tilbringe hele dagen der med snak, leg og en velfyldt picnickurv.
 
Creekside Park
Tovbane, børnelegeplads og minigolfbane. Restauranter og kiosker. Ligger i Dubai mellem Al Maktoum- og Al Garhoud-broerne. Åbent dagligt, onsdag kun for kvinder og børn. Entre 5 AED.
 
Zabeel Park
Dubais nyeste park, der ligger i Bur Dubai lige inden Sheikh Zayeds skyskrabergade. Parkens størrelse svarer til 45 fodboldbaner, og i midten er der en indsø, hvor der er robåde. Caféer og restauranter.
 
Al Safa Park
Denne park har et stort område til børn med en lille indsø med både samt et tog, der kører rundt i parken. Ved Al Wasl Road i Jumeira i nærheden af Hotel Metropolitan. Åbent dagligt kl 8–23. Tirsdag kun for kvinder og børn. Entre 5 AED.
 
Al Jazeera Park
I parken er der caféer, swimmingpool, kiosker, forlystelsespark for børn, minitog m.m. Beliggende på en ø i Sharjah-lagunen. Åbent lørdag–torsdag kl 15.30–22.30, fredag 9.30–22.30. Mandag kun for kvinder og børn. Entre 5 AED, børn under 10 år 2 AED.
 
Al Nasr Leisureland
Fritidscenter i Bur Dubai ved Zabeel Road. Her er der en række sportsaktiviteter, blandt andet squash, bowling, skøjtebane og swimmingpool. Forlystelsespark for børn. Åbent dagligt kl 9–23.
 
Wonderland
Lille vandland, forlystelsespark og marinapark. Restauranter og kiosker. Ligger ved Garhoud-broen i Dubai. Åbent dagligt kl 9–23.
 
Wild Wadi
Sjov vandland til store og små! Flere vandrutsjebaner, modstrømspool, pooler, restauranter, barer, caféer etc. Udlejning af håndklæder og bagagebokse. Ligger 25 km syd for Dubai tæt ved hotellet Burj Al Arab. Åbent dagligt kl 11–18. Entre 190 AED for personer højere end 110 cm og 165 AED for personer mindre end 110 cm.
 
Global Village
En stor ny park ved Emirares Road ca 25 km syd for Dubai. På området har forskellige lande deres pavilloner, hvor der sælges diverse produkter og håndværk, men desuden restauranter og caféer. Her arrangeres hvert år Dubai Shopping Festival med forskellige arrangementer.
 
Dreamland Aqua Park
Vandland med 25 vandrutsjebaner. Ligger i Umm Al Quwain-emiratet. Åbent dagligt kl 10–18. Entre 70 AED, børn 4–11-år 40 AED.
 
Lost Chambers
Underjordiske gange og tunneler, som viser 18 forskellige marineudstillinger med sammenlagt 250 arter fra havet. Ligger i Atlantis i Palm Jumeirah. Entre 70 AED for voksne, børn 3-12 år 65 AED. Gratis for børn under 2 år.
 
Aquaventure
En kæmpestor vandpark med heftige vandrutsjebaner, egen strand og soldæk til både leg og afslapning. Beliggende ved Atlantis, Palm Island. I entreen til Aquaventure indgår også entré til Lost Chambers: 220 AED for voksne, 190 AED for børn 3-8 år (eller max. 120 cm høje). Gratis for børn under 2 år.
dubai
Aktiviteter i Dubai.

Dubai skicenter
Som om der ikke var nok af vilde og imponerende projekter i Dubai, så må der lige nævnes det nye indendørs skicenter. Et indendørs område på størrelse med 3 fodboldbaner giver dig mulighed for at stå på ski på op til 5 løjper! 400 meter lang og 85 meter høj med mulighed for snowboard.
 
Selvfølgelig med cafeer og afterskiing i bedste St. Moritz stil. Ski Dubai ligger som en del af det kæmpestore shoppingcenter Emirates Mall, med et par hundrede butikker, caféer, biograf. Der kan du snildt bruge en dag.
 
Ridning

Jebel Ali Golf Resort & Spa har ridestalde, og du kan ride ud på formiddagsture.

 

Skøjte- og skiløb

Dubai Hyatt Regency har skøjtebane. Her kan du leje skøjter.

 

Squash

Mange hoteller har squashbaner, og de findes desuden for eksempel i Dubai Al Nasr Leisureland.

 

Tennis

Mange strandhoteller har tennisbaner. Gebyr pr. time omkring 25–50 AED på hverdage, i weekenderne kan det koste op til 100 AED. Det er de fleste steder muligt at leje ketsjer og bolde.

 

Vandski

Mulighed for at stå på vandski i Dubai arrangeres bl.a. af Dubai Watersport Association. 10–15 minutter koster ca 80 AED.

 

Vandscootere I Dubai er der lige ved siden af Burj Al Arab ved den offentlige strand mulighed for at leje vandscootere. Dette kan du også gøre på den nordlige side af Ala Mamzar-stranden ved lagunen mod Sharjah.

Dubai´s historie.

Omkring 1830 slog Baniyas-stammen under ledelse af al-Maktoum-familien sig ned her.

 

I 1853 blev Dubai en af The Trucial States. Det blev optaget i FAE den 2. december 1971. Siden begyndelsen af det 19. århundrede var golfområdet vigtigt for Storbritanniens forsvar af sine interesser i Indien.

 

I 1892 indgik de englændere en traktat med lokale sheiker om at beskytte deres områder mod udenlandsk aggression. Denne traktat er en væsentlig årsag til at England kunne bevare sin indflydelse i området frem til 1971.

 

Sheik Saeed bin al-Maktoum, som var emir fra 1912 til 1958, blev efterfulgt af sønnen Rashid bin Saeed al-Maktoum. Indtil oliepengene begyndte at komme i 1960'erne, betalte England størsteparten af gildet, og hjalp eksempelvis med opbygning af lokale politistyrker efter engelsk model.


Den 30. november 1971 trak englænderne sig tilbage fra golfen, og bare to dage senere blev De Forenede Arabiske Emirater erklæret for en selvstændig statsdannelse. Den af skeptikerne forudsagte politiske uro og ustabilitet efter tilbagetrækningen udeblev, og FAE fik snart en fremtrædende position i arabisk international politik.

Om Dubai.

I modsætning til fx Abu Dhabi mangler Dubai et frugtbart bagland, selv om det har et par større oaser.

 

Dubai adskiller sig på flere områder fra de øvrige medlemmer af FAE og QEZ og benævnes ofte Mellemøstens "Singapore" eller "Hong Kong", dels pga sin økonomi, dels pga. sin fantastiske skyline med himmelstræbende skyskrabere.

 

Dubai producerer langt mindre olie end Abu Dhabi og forsøger derfor at fremme sin økonomi ved at fremme industri og serviceerhverv. Man har også indset, at de enorme olieindtægter en dag vil tørre ud, hvorfor man satser voldsomt på andre forretningsområder.

 

Dubai har for eksempel oprettet "Jebel Ali Free Zone" med tilhørende dybsøhavn, hvor virksomheder ikke er underlagt de samme restriktioner (såsom krav om 51 procent ejerskab af en lokal indbygger, skattefrihed og lignende) som i resten af Dubai. Op gennem 90'erne kom omkring 30% af Dubais indkomster fra olien. I dag kommer kun ca 5% af emiratets indtægter fra olie.

Valuta i Dubai.

Valutaen i Dubai er AED-dirham. Medbring US-dollars, euro og kreditkort.

 

Kreditkort modtages de fleste steder i større forretninger og på hoteller og restauranter, men vær opmærksom på eventuelle gebyrer ved brug af kreditkort.

 

Regn ikke med at kunne veksle danske kroner.

 
Dubai
Mad & drikke i Dubai.

I Dubai er der et hav af restauranter med forskellige stile og prisniveauer. Libanesiske, indiske og kinesiske restauranter er almindeligt forekommende, men der findes restauranter, som serverer mad fra alle verdens hjørner. Alle store shoppingcentre har såkaldte "food courts", hvor du vælger din mad ved forskellige selvbetjeningsdiske.


Prisniveauerne for de forskellige restauranter varierer meget. Det er tit let at se, hvilke restauranter der har et godt prisniveau, ved at studere indretningen og personalets påklædning.

 

På de såkaldte "Folkerestauranter" er indretningen enkel, og det er personalets påklædning også. Men ofte er maden på disse steder glimrende. Det viser sig måske ligefrem, at den bedste mad, du får at spise på ferien, netop er på en "folkerestaurant"! Og uanset hvor du end indtager dine måltider i Dubai, så stiller de lokale myndigheder meget høje krav til restauranternes rengøring og hygiejne.

 

Frokosttid er som regel mellem kl 12–15, og middag serveres efter kl 19. Lokalbefolkningen plejer først at komme og spise middag efter kl 21. Bordreservation anbefales på de lidt finere restauranter, især hvis I er et større selskab, der skal spise sammen.


I Dubai er måltiderne, at spise sammen med sine venner og bekendte, en meget vigtig del af hverdagen. Man spiser længe, og bestiller en række forskellige salater, forretter og varme småretter. Når du spiser på restaurant, lægges der en såkaldt Service Charge på regningen, men ud over denne er det almindeligt at lægge 5–10 % af regningen i drikkepenge til tjeneren.

 

Alkoholiske drikkevarer serveres på hotellernes restauranter samt på visse restauranter uden for hotellerne. Vin plejer at være relativ dyr.

Dubai
Pas & visum til Dubai.

Turistvisum for skandinaviske statsborgere for 30 dage udstedes ved ankomsten. Passet skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdet og må ikke indeholde israelske stempler.

 

Børn skal uanset nationalitet have eget pas ved indrejse. Børn t.o.m. 4 år kan indrejse uden eget pas, hvis de er indskrevet i forældrenes pas.

 

Folk med tjenestepas, diplomatpas samt udenlandske statsborgere med fx dansk flygtningepas eller fremmedpas opfordres til at søge oplysning ved Udenrigsministeriet.

Prisneauet i Dubai.

Prisniveauet i Dubai svinger fra det eksklusive og dyre til det lokale og meget billige. En frokost ligger på ca. 40 kr., mens en middag koster ca. 100 kr.

 

Øl koster det samme som hjemme eller lidt billigere, mens mineralvand koster et par kroner eller fem for en stor flaske. Små, lokale spisesteder er billige men serverer aldrig alkohol.

Udflugter fra Dubai.

Abu Dhabi
Der er ca 160 km, og det tager ca 2 timer at køre fra Dubai til "Mellemøstens Manhattan", De Forenede Arabiske Emiraters hovedstad Abu Dhabi. Vil du tage på en byrundtur i Abu Dhabi, kan du gøre det med taxa. Prisen for en 2–3 timers byrundtur bør ligge på ca 100 AED pr. time.


Sharjah
Fra Dubai til Sharjah er der ca 17 km, og du kommer nemmest dertil med taxa. Der går også små busser fra Dubais busstation til Sharjah. Ingen køreplaner. Minibussen afgår, når den er fyldt op. Taxaturen koster ca 25–35 AED og med minibussen ca 5 AED. Turen fra Dubai til Sharjah tager alt fra 20 minutter til 2 timer afhængigt af trafikken.


Vel fremme i Sharjah bør du hoppe af ved Central Souq (Blue Souq) og fortsætte til fods til fiske-, frugt- og grøntsagsmarkedet samt til museerne ved Heritage Area, den gamle souk, fæstningen og Arts Area kunstmuseum.


Al Ain
En oaseby ved grænsen til Oman ca 120 km mod syd. Busturen tager ca 2 timer. Al Ain er en grøn universitetsby med lave bygninger, og midt i byen er der et dyremarked. Du kommer nemmest til Al Ain med minibus, som afgår fra Dubais busstation i Bur Dubai ved Creeken.

Seawings

Oplev Dubai fra oven. Flyv over Pal Islands, Burj Al Arab og Dubais kyst. En halv time med fly, ca. 2.080,-/voksen, børn ca. 1.750,-.


Flyvetur i varmluftsballon

Oplev en skøn solopgang og udsigt over ørkenen i Dubai, oppe fra en varmluftsballon. Pris ca. 1.440,-.

Golf i Dubai

Starttider på Dubais golfbaner bør bookes i god tid, helst 3 til 4 dage i forvejen. Handicap for mænd er 28 og for kvinder 45. Reglementeret påklædning er et krav på golfbanerne; man må ikke være iført jeans. På Dubais golfbaner må du heller ikke benytte pigsko.


Dubai Country Club – Al Awiri sandbane med 27 huller, længde 5.900 m, par 71, blev åbnet i 1971. 9-hulsbanen er velegnet til begyndere og børn/unge. Åbent kl 8–22.


Dubai Creek Golf & Yacht Club – Ligger centralt i Dubai lige overfor City Centre Shopping. 27-hulsbane, længde ca 6.300 m, par 71. På 9-hulsbanen kan du desuden spille uden officielt handicap. Her er der også en driving range og tre øvelseshuller, der passer godt til begyndere. Alle baner har aftenbelysning. Flot klubhus og marina. Gode, kendte restauranter som bl.a. Boardwalk og Aquarium. Åbent kl 6.30–19.


Dubai Festival City Al Badia Golf Resort – Dubais nyeste 18-hulsbane, der åbnede i 2005. Ligger ved Dubai Creek. Banens arkitekt er den kendte Robert Trent Jones II. 11 indsøer, små bakker, ca 6.600 m. Åbent kl 7–19.

 
Emirates Golf Club – Her afholdes turneringen Dubai Desert Classic. Majlis-banen med 18 huller, ca 6.500 m, par 72, åbnedes i 1988. Wadi-banen med 18 huller, ca 6.400 m, par 72, åbnedes i 1996. Ligger lige over for Hard Rock Café ca 30 km syd for Dubai. Åbent kl 6–24.

Resort Course – Jebel Ali. Ved siden af hotellet Jebel Ali Golf Resort & Spa ligger denne velpassede 9-hulsbane, par 36. Smuk udsigt mod Den Persiske Golf ca 60 km fra Dubai i retning mod Abu Dhabi. Åbent: kl 6.30–24.


The Desert Course – Arabian Ranches – Ved Emirates Road ca 25 km uden for Dubai i retning mod Abu Dabi. 18 huller, ca 7.000 m, par 72. Ingen vandchikaner, kun sandbunkere. Åbent kl 7–17.30.


The Montgomerie Dubai – Ligger bag Emirates Golf Club, 18-huller, ca 6.650 m, par 72, blev åbnet i 2003. 14 indsøer, 72 bunkere samt verdens største green, der er lavet som et kort over De Forenede Arabiske Emirater. Øvebane. Åbent kl 5.30–20.

Dubai
Webcam´s i Dubai.
Webcam Al Batha Tower Cam - Asien, Forenede Arabiske Emirater, SharganSharganWebcam Dubai - Asien, Forenede Arabiske Emirater, Zabeel FirstZabeel First
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net