Ibiza vejret

Det dejlige vejr på Ibiza med forårstemperaturer det meste af året gør Ibiza til et sandt paradis.

 

Den varme sommersæson varer fra juni til september (30 °C), og byder på meget solskin og meget lidt regn. Frost og sne forkommer meget sjældent.

Ibiza temperatur

Måned
 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
 
15
15
16
19
22
26
28
29
27
23
19
16
Nat
 
7
7
9
11
14
18
21
22
20
15
12
9

Seværdigheder & udflugter Ibiza
Eivissa
Eivissa, også kendt som Ibiza By, har en markant attraktion i den gamle borg, som egentligt stammer fra d. 10. århundrede. I det 16. århundrede blev borgen bygget til det man kan se idag.

Den har været vigtig befæstning for de forskellige kulturer, der har regeret den, nu spanske, ø.

Også katedralen Catedral de Eivissa er et besøg værd. Katalonerne lovede at bygge en kirke, hvis det lykkedes dem at erobre øen, og det er så siden blevet til den store katedral.

Es Canar
Den rolige by på østkysten byder især på hippiemarked, som hver onsdag åbner en række boder, der sælger løstsiddende naturligt tøj, stearinlys og andre varer af kulturel art.

Markedet er ofte velbesøgt, men stemningen er afslappet og imødekommende. Gå rundt og kig på boderne, eller nyd den omgivende musik.

Formentera
Lidt syd for øen Ibiza støder man på den næsten 20km. lange ø Formentera, som tidligere var noget mere rolig end Ibiza.

Med øget trafik til øen, har flere turister dog fået øjnene op for øen, hvorpå man mange steder kan dyrke naturisme.
Ibiza
 

Ibiza Spanien

Ibiza er mest kendt som ungdommens partyø, men her er faktisk noget for alle. Søger du et sted med gode strande hvor du kan solbade er øen et godt valg.

 

Stemningen på Ibiza er løssluppen og fri, her er både plads til charterturister, hippier, de rige og selvfølgelig alle dem der kommer for dansen og musikken der hvert år tiltrækker tusinder.

 

Uden for partystederne er der et betydelig roligere tempo, og rejser man til det smukke landsbyområde, finder man spor af de gamle Ibiza. Man kan tage bådture til småøerne, Isla Verde og Isla Ispardell uden for kysten eller besøge småbyerne i indlandet med smalle gyder og torve.

 

Hvis - eller når man har fået nok at "partyøen" kan man tage færgen til naboen, Formentera. Denne lille ø er smuk og rolig med kridhvide strande og blågrønt hav.

Rejser til Ibiza

Mad & drikke på Ibiza

Spansk madkultur er for de fleste udlændinge ensbetydende med Paella og Sangria.

Det spanske køkken er dog langt fra den mad som man finder på restauranterne med internationalt køkken, dem som der findes en hel del af på turiststederne. Vil man have mulighed for at smage den rigtige spanske mad, så skal man finde de lokale restauranter, de restauranter som lokalbefolkningen går på.

Spansk madlavning udnytter først og fremmest den store tilgang af friske råvarer. Den sublime kvalitet af disse råvarer spiller selvfølgelig en stor rolle på hvorledes maden smager i den sidste ende. Dette er en årsag til at man ikke som i Danmark gemmer retterne i saucer. Ganske vist findes der gode gryde retter, supper og saucer i Spanien, men produkternes friskhed udnyttes på en helt anden måde, end den vi er vant til i danmark.

Oliven olien spiller sikkert den største rolle. Dette bunder i at klimaet for fremstilling er ideelt i Spanien. Man steger f.eks aldrig i smør i Spanien. Svinekød, lam og kalvekød anvendes også ofte. Og kylling er meget populært og så endda også billigt. Kyllingerne sælges ferske og med alle indvolde, hoved og ben. Men man kan få sin slagter til at ordne den for sig. 

Lokale retter :
 
Burrida de ratjada, fiskeret med kartofler, æg og pastis.

Garbanzos, store ærter tilberedt med olie, hvidløg og persille.

Sofrit pagès, en tapasret i form af en gryderet med kød og kartofler som koges med safran, hvidløg, kanel og nelliker.

Sobrasada, en typisk lokal ret med pølse og spansk peber.

Panades, tærter fyldt med kød, fisk eller ærter.

Coques, lokal pizza med landets råvarer.

Platano con almendros, banan med ristede mandler.

Flaó, tærte med frisk gedeost og mynteblade.
Ibiza

Aktiviteter på Ibiza

Agua Mar
Øens største vandland, med en lang række vandrutchebaner, pools, og græsarealer, hvor man kan slikke sol.


Aguq Mar finder man ved Playa d'en Bossa, lidt syd for Ibiza by.

Ibiza Bowling Center
Ved Playa d'en Bossa ligger udover Agua Mar også Ibiza Bowling Center, hvor hele familien kan deltage i løjerne.

 

Udover de 4 bowlingbaner, vil man kunne spille minigolf og lege på den tilhørende legeplads. Om lørdagen er der karaoketurnering og live underholdning.

Karting San Antonio
Er man til fart og sjov, skal man søge mod San Antonio, hvor man både kan køre gokart, pocket bike, twin kart og 3 andre køretøjer rundt på banerne.

 

Scenic Tours Train
Udforsk Ibiza og få en spændende oplevelse, med de to toge, Alfredo og Ignacio, der kører fra hhv. Santa Eulalia og San Antonio.


På begge ture oplever man spændende områder af Ibiza og øens ægte kultur. Med Alfredo fra Santa Eulalia kommer man endda forbi et museum og en 400 år gammel kirke.

 

Færgetur. I nogle ferieområder på Ibiza kan du også tage på færgetur rundt imellem seværdighederne.


Legepladser findes i de fleste ferieområder men især i Playa d'da Bossa, San Antonio Bay og Cala Llonga findes der gode aktivitetsområder for de små.

 

Her findes klatreborge, spil, rutchebaner og generelt masser af plads i et område som er sikkert og indhegnet.


Stranden byder på dykning, windsurfing, sejlads, parasailing, bananbåd og vandcykler.

Transport på Ibiza

Lokalbusser findes der masser af på Ibiza, de kører fra tidlig morgen til sen aften.

 

For turister er disse ruter nok de mest interessante:

 

Linie 3 og 8 San Antonio-Ibiza By.

Linie 10 Ibiza By-Lufthavnen.

Linie 11 Ibiza By-Salinas Beach.

 

Busstationen i Ibiza By ligger omtrent midt i byen på hovedgaden Avenida Isidoro Macabich.

 

I San Antonio ligger den i den sydlige del af byen ved fodboldstadion.

 

Man kan selvfølgelig også leje bil på øen, der findes både lokale udlejere og de store kæder som f.eks. Avis, husk at have forsikringerne i orden!

Ibiza

Natteliv & barer på Ibiza

Cafe del Mar
Ikke til at komme udenom, og måske en af Ibizas største attraktioner, er strandbaren Cafe del Mar, hvor man kan nyde stemningsfuld lounge- og ambientmusik mens man nyder en drinks i strandsandet.
Stemningen, når solen langsomt går ned, er helt speciel.

Baren er enormt populær, og har fået opkaldt en musikopsamling efter sig, med mange udgaver. På dem finder man en lang række af de mest populære numre, som bliver og er blevet spillet af stedets dj's.

Besøg Cafe del Mar på stranden ved bugten Calo des Moro i San Antonio.

Pacha
I selve Ibiza by, skal man ikke snyde sig selv for dette livlige diskotek.
Flere kendte dj's gæster hvert år stedet, og skaber den specielle Ibiza clubbing-stemning.

Privilege
Siden 1978 har verdens største club udviklet sig til det den er idag.
På hovedvejen mellem Eivissa og Sant Antonio ligger byen San Rafael. Ikke langt fra hovedvejen, finder man Privilege hvor man får hårdtpumpende techno og trance, og til tider glad house. I 2008 gæstede DJ Tiësto Privilege.

Bombay Lounge
Inspireret af Indien, sanskrit og Kama Sutra, giver baren en speciel stemning, i hvilken man kan nyde loungemusik og en drink.

Kumharas
Bliv underholdt af alverdens forskellige kunstnere på denne bar, som er et spændende alternativ til Cafe del Mar.

Der er også en restaurant, så man kan stille sin sult i de stemningsfyldte omgivelser.
Kumharas ligger ganske tæt ved San Antonio.

Udover de ovenstående steder, kan man også besøge clubben Space ved Playa d'en Bossa tæt på Ibiza by.

Club Eden i San Antonio har Judge Jules og Pete Tong som resident dj's.
Amnesia nær San Rafael byder på elektroniske toner, og på lukningstruede El Divino, vil man opleve en lang række af engelske top dj's spille indbydende house.
Ibiza fakta

Statsform:

monarki

 

Religion:

72 % katolikker

 

Valuta:

euro (EUR)

 

Tidsforskel: -1

 

Sprog:

spansk er officielt sprog

 

Den Danske Ambassade: Serrano 26, 7. 28001 Madrid.

 

Turistinfo:

Findes i lufthavnen og ved havnen på Ibiza.

 

Lejebil/uge: Daewoo Matiz 2dr 565 DKK
Opel Corsa 2dr a/c 580 DKK

 
Ibiza
Ibiza strande

Ibiza har nogle fremragende strande.

Salinas Beach
Ibizas mest berømte strand ligger på øens sydspids. Her mødes man til afslapning og chill-out musik. Alle slags mennesker kommer her, men der er klart en tendens til at det er her de unge og smukke samles.
 
Omkring strandbarene er der udlejning af solstole, men man kan også bare ligge i sandet. Salinas Beach er dejlig, men hører ikke til de bedste på Ibiza.

Es' Cavallet
Et par km fra Salinas ligger en af øens officielle nøgenstrande, Es' Cavallet, der tiltrækker mange bøsser. Stranden er bred og ligger i et naturreservat med smuk og vild natur. Her kan til tider være ret store bølger.
 
Der er solstole (naturist) i begge ender af stranden, det koster ca. 18 euro for to stole med parasol.

Playa d'en Bossa
Syd for Ibiza By ligger den lange og lækre Playa d'en Bossa hvor nattens fester fortsætter. Adskillige barer og caféer er linet op, og ungdommen flirter og lægger an til nattens erobringer, det er virkelig god underholdning! Det er også på denne strand at den berømte bar Bora Bora ligger.
 
Cala Conte
Cala Conte er en superlækker sandstrand der nærmest er en tange ud ud i vandet. Havet er klart og lavvandet og på stranden kan man leje solstole eller bare ligge på sandet eller klipperne. Fra stranden har man i øvrigt første parket til den flotte solnedgang.

Cala Salada
Her er der ikke tale om partystrand, men et stille, forholdvis uspoleret sted, med små gamle bådhuse. Her kan man nyde solen og havet, dog kan der være mange lokale i weekends og på helligdage. Her er en lille strandbar og liggestole kan lejes.


Cala Jondal
På sydkysten, ikke langt fra Ibiza By, finder man Cala Jondal der endnu ikke er så besøgt. Dette er en af øens absolut bedste strande med krystalklart vand, desværre er der her og der lidt generende sten. Den gode restaurant Tropicana og chillout stedet Jockey Club ligger på stranden.

Agua Blancas
Mod nord hedder strandparadiset Agua Blancas, lidt sværere at komme til, men absolut anbefalelsesværdig. Dette er en af Ibizas officielle nøgenstrande, men du kan sagtens nyde solen i badedragt. Vinden og bølgerne kan være hård, men til gengæld er her ikke så mange mennesker som på de andre populære strande.

Ibiza
Ibiza shopping

Shopping er populært på øen, de trendy mærkevare-butikker ligger på stribe, især i Ibiza By. Generelt er Ibiza et dyrt sted, priserne på både mad og drikke og især entré til in-diskotekerne er svimlende!

Keramik topper listen over håndlavede ting med mange andre ting til daglig brug og dekoration.

Kurvearbejder og ting i flettet strå som dækkeservietter, specielle tasker fra Ibiza og stråhatte kan købes billigt.

Smykker af guld og sølv er værd at købe. På markedet i Punta Arabí sælges billige enkle smykker.

Antikviteter. Der er nogle forretninger i Ibiza by, Santa Gertrudis og Sant Joan, hvor du kan finde interessante genstande.

Kunst. Mange gallerier udstiller billeder lavet af nogle af Ibizas kunstnere.

Tøj er stor business, og mange designere med talent sælger tøj i små butikker på Ibiza. Kig efter navne som Ad Lib, Adolfo Domínguez, Sybilla og Antonio Miró.
Ibiza kriminalitet

Ibiza har ikke nogen kriminalitet af betydning, men vær forsigtig med lommetyve og når der bliver hevet i din taske på steder med mange mennesker. Efterlad ikke værdier på stranden eller i bilen.

Ibiza´s historie

Bronzealderen på de Baleariske øer år 2000 før Kristus.

 

Kartagerne koloniserer Ibiza 600 før Kristus.

 

Romerne overtager år 146 før Kristus.

 

År 903 erobrer maurerne Balearerne.

 

Kristendommen kommer igen år 1235.

 

De baleariske øer mister sin position, og kysten hærges af pirater i 1500-tallet.

 

Ibiza rammes af pest år 1662.

Franco kommer til magten 1936.

 

Spanske Borgerkrig 1936-1938.

 

Anden Verdenskrig 1939-1945 og Spanien forbliver neutralt.

 

Turisterne begynder at komme 1960.

 

Franco dør, og Spanien bliver atter monarki.

Spanien går med i EU 1986.

Ibiza Webcams
Webcam Cala Tarida - Europa, Spanien, Cala TaridaCala TaridaWebcam Cala Vadella Ibiza - Europa, Spanien, Cala VadellaCala VadellaWebcam Ibiza Live Cam - Europa, Spanien, Playa de TalamancaPlaya de Talamanca
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net