Temperatur i Amsterdam

Måned

Middel

temp.

celcius

januar

2.2

februar

2.5

marts

5.0

april

8.0

maj

12.3

juni

15.2

juli

16.8

august

16.7

september

14.0

oktober

10.5

november

5.9

december

3.2

Vejret Amsterdam

Forår
Foråret er altid lidt tidligere på færde i Amsterdam - 2-3 uger før Danmark.

 

Sommer
Den hollandske sommer minder meget om den danske, så du kan forvente sig lidt af hvert på din Amsterdam ferie.

 

Vinter
Vintertiden i Holland kan være mere fugtig end i Danmark. En sjælden gang bider frosten sig fast, og det giver anledning til ny fest i Amsterdam. Når kanalerne er frosset til kommer skøjterne frem sammen med boder, hvor der sælges varm kakao, æbleskiver m.m

Amsterdam
Webcams i Amsterdam
Webcam LIVE HD PTZ WebCam Amsterdam Dam - Europa, Holland, AmsterdamAmsterdamWebcam Smits Koffiehuis Amsterdam - Europa, Holland, BinnenstadBinnenstad
 

Amsterdam Holland

Med sine karakteristiske kanaler – omgivet af smalle, lave og skæve 1600-talshuse – er Amsterdam uden tvivl en af Europas mest charmerende hovedstæder.

 

Her foretages sightseeingturen med båd, butikkerne er små med personlig service, og caféerne har ofte udendørsservering mod vandet. Med et rigt kulturliv og et uovertruffet forlystelsesliv er Amsterdam en reel storby, som har bibeholdt provinsbyens præg.
 
Et kig på bykortet viser, at der cirka er lige så mange kanaler i centrum, som der er gader. Mens de fleste gader minder om stræder – korte og smalle – så er kanalerne betydeligt bredere. Derfor er der ikke så mange borgere i Amsterdam, som kører bil i byen. Det er lettere at komme frem med båd eller sporvogn. Ellers er cyklen det mest populære og praktiske befordringsmiddel i Amsterdam, som også er en meget spadserevenlig by.

 

Man kan let forvilde sig rundt i Amsterdam, hvor gaderne er som tråde i et spindelvæv – men intet andet sted er så behageligt at fare vild! Smukke husfacader, tulipansælgere, gademusikanter og et myldrende folkeliv er Amsterdam i en nøddeskal. Det er en fornøjelse i sig selv at gå planløst rundt mellem Centralstationen og Vondelpark.

 

Den, som også leder efter seriøst forlystelsesliv, bliver ikke skuffet. Her er meget mere end Red Light-distriktet. I løbet af de sidste år er der åbnet flere og flere moderne restauranter og barer i områder som Jordaan og De Pijp, selv om Leidseplein stadig er området med de fleste taverner. Tidligere tiders narkostempel føles fjernt. Selv om det er tilladt at købe og ryge hash i såkaldte ”coffeshops”, er narkokulturen derudover ikke speciel påtrængende.

 

Dagens Amsterdam er mere cocktails i moderne lounger, hvor den mest populære plante er ruccola. Men nationalmentaliteten er ekstremt liberal og social. Her kan alle være sig selv og alligevel indpasse sig.

Rejser til Amsterdam

Shopping i Amsterdam

Amsterdam er småbutikkernes by. Der åbnes hele tiden nye, sjove og aparte butikker. Det meste ligger desuden inden for gangafstand, hvilket gør shopping til en
behagelig oplevelse.

 

Kalverstraat
De store butikskæder med mode, sko og tilbehør ligger langs med gågaden Kalverstraat mellem Dam-torvet og Muntplein . De fleste forretninger har også åbent om søndagen. Oppe ved Dam ligger det fortryllende mærkevarehus De Bijenkort.

 

I midten af Kalverstraat ligger den hollandske modekæde Mexx’s flagskibsbutik. På overetagen findes Europas største udbud af Mexx Man. Ikke langt derfra ligger Rituals, en sjov butik som sælger ”home and body cosmetics”, og her findes alt fra shampo og te til vaskemiddel og luftrensere i flotte indpakninger. Storartet gavepakke som design-opvaskebørste med opvaskemidlet Lotus Touch.

 

En anden favoritbutik på Kalverstraat er American Bookcenter, som har et bredt udvalg af musik- og modelitteratur. Nede ved Muntplein ligger galleriet Kalvertårnet med mere eksklusive butikker.

 

Leidsestraat
Mellem Kalverstraat og Leidesplein fortsætter butikkerne langs Leidsestraat. Ved Koningsplein ligger det farveprægtige blomstermarked op til Singel-kanalen. Selv den, som ikke tænker på at købe en favnfuld billige tulipaner til sin elskede, drysser rundt og indsuger stemningen.

 

Der ligger mange velassorterede skobutikker langs Leidsestraat. Her er der også en af Amsterdams nye konceptbutikker, Spoiled. De sælger trendy jeans, designet fritidstøj, gamle plader, bøger og småting. HIP (Hair innovating people) ligger i samme lokale til dem, som har behov for en ny frisure.

 

P.C Hoofstraat
Charmerende butiksstrøg med mærkebutikker så som Armani, Chanel, Gucci og Mulberry. Gå ikke glip af den fine filial af skokæden Shoebaloo. Dette er den bedtse skobutik i byen for den, som gerne lægger nogle tusindlapper til mærker så som Miu Miu, Marc Jacobs, Dolce & Gabbana og Dior. Her ligger også Didato, en specialbutik for modeinteresserede mænd.

 

De Ni Sidegader
Kvarteret fra Koningsplein til Westerkerk (mellem kanalerne Prinsengracht og Herengracht) kaldes ”de ni sidegader” og er et fint område at strejfe rundt i. Dels er kanalerne og de gamle huse smukke, dels vrimler gaderne med små butikker, caféer og gallerier. Her kan man købe alt fra lagrede oste til brugte knapper. Området er især kendt for sine secondhand-butikker.

 

Margriet Nannings på Prinsenstraat har et mere eksklusivt sortiment. I nr. 15 sælges det nyeste fra Comme des Garçons, Stone Island, C.P Company med mere og i nr. 24 ligger butikkens salgsted med udsalgsvarer. En anden fascinerende butik er Local Service i krydset af Keizergracht og Huidenstraat, hvor der er et bredt udbud af Paul
Smith-skjorter.

 

De Bijenkorf
De Bijenkorf, midt i shopping-distriktet, er Amsterdams største varehus og byens sidestykke til Harrods i London og KDW i Berlin. Her kan man købe alt hvad man har behov for – mad, kvalitetsklæder, sminke, møbler, legetøj, hjemindretning – midt i Amsterdams hjerte, op til Damtorget. Det er ikke billigt – men du finder helt sikkert, det du ønsker. Og lidt til.

 

Magna Plaza
Det forhenværende postkontor, som blev bygget i nygotisk stil i 1898, ville passe perfekt i en gammel saga. Her er der flere end fyrre eksklusive butikker, først og fremmest med tøj, men også musik. Sørg også for at besøge den lille oste- og delikatessebutik på gadeplan!

 

Maison De Bonneterie
Et gammelt, luksuriøst varehus med trægallerier og, ikke mindst, en utrolig spændende elevator. Her finder du frem for alt tøj og sportsudstyr. Den som holder af engelsk dresscode – eller arkitektur for den sags skyld – værdsætter Maison de Bonneterie. Tips: Tag elevatoren til øverste etage og slå et par bolde i golfbutikken.

Schiphol - Amsterdams lufthavn

Amsterdams lufthavn Schiphol er Hollands hovedlufthavn, men også de mindre lufthavne – som f.eks. Rotterdam og Eindhoven – er i nærheden af Amsterdam.


Den letteste og billigste måde at komme til Amsterdam fra Schiphol på er med tog, det koster € 3,50 og tager ca. en halv time til Centralstationen.

 

Taxi koster mindst € 35 og kan tage lang tid. Der er ofte bilkøer, ikke mindst i centrum, hvor kanalerne medfører mange ensrettede gader.

Fra Rotterdam tager det 45 min. med tog til Amsterdam. Toget koster € 9 og kører ofte, en til to gange i timen. Lokalbus til togstationen tager 20 min. og koster € 2,70.


Der er dobbelt så langt fra Eindhoven, men herfra går der en direkte bus til Amsterdam centrum, hvilket tager 90 minutter. Enkeltbillet koster € 17,50 og € 30 for tur/retur.

Amsterdam

Transport i Amsterdam

Det er let at komme rundt med sporvogn. Den nye metro har et begrænset antal stationer, men busser og kanalbusser (båd) kompletterer sporvognsnettet.


 

Prisbilligt 72-timers kort til kommunaltrafikken sælges for € 13 i GVB-kontoret udenfor Centralstationen. Det fås også til 24 og 48 timer. Bed om et rejsekort med sporvognsruter. Der er natbusser mellem kl. 00.30 og 07.00, hvor der ikke kører sporvogne.

Alle amsterdamborgere cykler, og hvis du også har lyst til det, så er der cykler til udlejning. For eksempel hos Bike City på Bloemengracht i Jordaan. Koster € 10 til € 15 for et døgn.

 

Taxa
Da det er svært at køre bil i Amsterdams centrum, er taxi sjældent den hurtigste måde at komme frem på. Det er også svært at få fat på en taxi på gaden, det bedste er at bede hotellet eller restauranten om at bestille en taxi. Der er mange forskellige firmaer, og priserne kan variere. Taxis hovedkontor har nr. Man bør regne med at betale ca. € 10-€ 15 for ture i byen.

Amsterdam
Mad & drikke i Amsterdam

Amsterdam kan tilbyde et kæmpe udvalg af restauranter og spisesteder. Der er mere end 1000 at vælge imellem, de fleste beliggende i centrum af byen. Også udvalget af cafeér er helt enormt, der findes alle vegne i Amsterdam

 

Het Blauwe Theehuis, Vondelpark. Tefadslignende parkcafé med udendørs servering, lidt smart bar og enkel aftenrestaurant. Boheme publikum og eksperimentel menu. Prisleje: Mellem.

 

De Nachtwacht, thorbeckeplein 2, store portioner og Europas bedste honningmarinerede ribbenssteg. Prisklasse: Mellem.

 

De Oceaan, Borneokade, R.J.H. Fortuynplein 29, Elegant lokalt spisested på Borneo Eiland. Billig cross-overmenu. Blåmuslinger á la Oceaan med koriander, citrongræs og chili eller grillet aborre med soltørrede tomater og salsa verde og så til dessert espressoparfait med grøn tesovs. Alt sammen smager dejligt. Prisleje: Mellem.

 

The Pancake Bakery, Prinsengracht 191. Kompetent pandekagehus, hvor regningen plejer at komme på 10–15€. Fyld? Lam & chili eller bacon og rosin. Alle varianter, også søde med sirup og syltetøj. Prisleje: Billigt.

 

De Reiger, Leliestraat 34,. Intim lokalt spisested i Jordaan. Ny menu hver dag. Sværdfisk, marineret portobello med gedeost og sennepssovs nybagt brød og de Koninck på fad. Glimrende! Prisleje: Mellem.

 

Supper Club, Jonge Roelensteeg 21. Meget trendy og populært sted. En anderledes oplevelse hvor man ligger på hvide madrasser og spiser. Film vises på væggene, og der er dans efter middagen. Prisleje: Dyrt.

Amsterdam
 
Amsterdam

Amsterdam seværdigheder

Blandt de mest besøgte attraktioner hører National Maritim Museum, Van Gogh Museum, Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Museum Amstelkring, Anne Frank House. De følgende attraktioner og monumenter er også interessante og er en essentiel del af en rigtig Amsterdam oplevelse !

 

Oude Kerk
Denne gamle kirke med dens små huse på siderne er en stille lille mindesmærke som står i kontrast til dens omgivelser i Red Light Distrikt. Kirkens bygninger, især det gotiske renaisance torn, blev brugt af sejlere til at orientere sig.

 

Dam Plads
Denne plads ligger i midten af midtbyen og fungerer som et centralt mødested for amsterdammere og turister. Det er måske ikke den smukkeste plads i byen, men den er værd at se på i et historisk perspektiv. Dam Plads har nemlig set mange historiske dramaer udfolde sig gennem tiden og var for eksempel receptions område for Napoleon og hans tropper da byen blev overtaget i 1808.

 

Dam Plads imponerende historier er godt dokumenteret på Amsterdam Historical Museum. Det royale Palads (Koninklijk Paleis) som er den mest dominerende bygning på pladsen, blev oprindeligt brugt som rådhus og dens klassiske facade og fine skulpturer var tiltænkt at forfine Amsterdam og dens regering. I kontrast til dens turbulente historie er Dam nu et fredfyldt sted som altid er fyldt med hundredvis af duer og turister som hviler deres trætte fødder.

 

Begijnhof
En smal gå sti fører til denne charmerende have som er omgivet af små huse. husende var engang beboet af cølibate Beguin nonner og er stadig i dag hjem for single kvinder. I midten af haven er der en middelalder kirke og hus nr. 34 er det ældste hus i Amsterdam.

 

Magere Brug
Der er cirka 1280 amsterdamske broer. Den mest populære er Magere Brug som betyder "den tynde bro". Det er en traditionel, dobbeltsidet, hollandsk bro som forbinder de to sider af floden Amstel. Cirka hvert 20. minut åbner broen for gennemsejlende skibe og både. Den originale bro blev bygget i 1670, men da der med tiden kom mere trafik over broen blev der bygget en bredere bro som afløste den gamle, smalle bro.

 

Artis Zoo
Lige i hjertet af Amsterdam finder du Hollands ældste zoo. Den består af fire hovedområder: Zoo, planetarium, Botanisk Have og Geologisk og Zoologisk -museum. I selve den zoologiske have finder man dyr fra hele verden. Derudover er der et akvarium hvor man kan se hvilke kreaturer der bebor de amsterdamske kanaler.

 

Planetariet byder på en tur gennem universet, og det er nok især spændende for børn. I de rolige, fredfyldte haver finder man mange gamle treer og statuer af samtidige kunstnere samt et indtryksvækkende tropisk regnskovs hus. På det geologiske Museum kan man se hvordan planeter har udviklet sig gennem de seneste 4 billioner år!

 

Red Light District
Øl og fest, sex til salg og masser af mulighed for at se på mennesker. Butikkerne er fulde af hardcore videoer, blade og sex legetøj. Redt Light District er noget af en sex forlystelsespark og bliver ofte set på med et smil af de kæmpe grupper turister som valfarter gennem kvarteret hver eneste dag. Måske er det mest overraskende ved dette kvarter at det egentligt er ret smukt. De populære roede vinduer står iøjefaldende mod de gamle kanal huse og selv de små lys langs broerne om natten er roede. Selvom det generelt er betragtet som et ufarligt område at færdes i, skal man være opmærksom på sine værdigenstande når man går gennem kvarterets bittesmå gader. Der er en striks 'No photo' politik i området.

 

Amsterdam Kanaler
Der er masser af vand i Amsterdam. De utroligt mange kanaler har givet byen rygte som det nordlige Venedig. Derfor er en Amsterdam ferie ikke komplet uden en bådtur. En kanaltur kan være ligeså fascinerende og afslappende om dagen som den kan være forførende og romantisk om natten når broer og huse er oplyste.
De fire hoved kanaler i byen er Prinsengracht, Herengracht, Kerizersgracht og Singel. Der er også utallige mindre kanaler. Især Brouersgracht, Bloemgracht og Leliegracht er smukke.

 

Jordaan
Engang var det et arbejder kvarter, men med tiden er Amsterdams Jordaan blevet et efterspurgt kvarter. De gamle varehuse er især populære og i dag er Jordaan beboet af en farvefuld blanding af studerende, velhavende forretningsfolk og kreative professionelle. Jordaan oser af stemning med de små, smalle gader, billedskønne kanaler, brune cafeer, kunstgallerier og unikke butikker. Man kan sagtens bruge timer på at slentre ned gennem kvarteret, hen ad de fortryllende gader som forbinder de tre hoved kanaler.

 

Leidseplein
Eller på dansk Leidseplads er en af Amsterdams mest populære steder for natteliv. Fyldt med restauranter, klubber, coffeeshops og biografer og teatre. På varme sommeraftener er stolene udenfor cafeerne fyldt med turister og lokale som nyder lange drinks med venner. Gademusikanter, jonglører, ild spisere og andre performere giver liv i kvarteret, ofte til tidligt om morgenen.

 

Rembrandtplein
Er fyldt med pubber, cafeer, restauranter og hoteller. Pladsen er en turist magnet og et populært område for natteliv. Det er også her man finder traditionelle hollandske cafeer med ægte hollandsk musik. Om sommeren er cafe terrasserne fyldt med folk som sidder og ser på bylivet. I midten af pladsen er der et stykke græs hvor man kan sidde og slappe af eller se på statuen af den store mester. Rundt omkring i området finder man også forskellige klubber, gay-cafeer. Diamant handlere samt de mindre tiltrækkende suvenier butikker.

 

Vondelpark
Ligger i den sydlige del af Amsterdam Centrum, kun 5 minutters gang fra Leidseplein og også i gå afstand fra Rijksmuseum og Van Gogh Museum. Med sine 10 millioner besøgende om året er Vondelpark den mest populære park i Nederland.

 

Albert Cuyp Marked
Må siges at være det mest velkendte og travle udendørs marked i Europa. Det tiltrækker tusinder af besøgende hver dag, og er især populært på lørdage og søndage. Der er over 300n stande og varerne varierer fra friskt frugt, grønt, fisk og kød til tøj og mærkelige plastik ting. Priserne er nogle af de laveste i Amsterdam, og markedet ligger i det hyggelige kvarter de Pijp, et område med masser af cafeer og små butikker.

Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net