Besøg Astrid Lindgrens verden.

Astrid Lindgrens Verden er et slaraffenland for børn, der
ikke kan få nok af Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter
og Pippi Langstrømpe. I 2007 ville Astrid Lindgren være
fyldt 100 år, men den svenske børnebogsforfatter forlod desværre denne jord allerede i 2002.

Hendes figurer, som ethvert barn i vores del af verden kender, lever dog videre i bedste velgående i bøger og på film, og kun ca. en times kørsel fra Norrköping ligger
den fantastiske temapark Astrid Lindgrens Verden, hvor figurerne kan opleves live.

Astrid Lindgrens Verden, der strækker sig over et areal, der er ca. dobbelt så stort som Legoland, er ganske enkelt et slaraffenland for børn, der har fået læst højt af bøgerne om Emil fra Lønneberg, verdens stærkeste pige Pippi Langstrømpe, Alle vi børn i Bulderby og alle de andre velkendte figurer.

Rigtige skuespillere
Hver historie, hvert univers, har fået bygget sine egne kulisser, og i minisamfundene tror ungerne ikke deres egne øjne, når Pippi, Tommy, Annika, Emil, Alfred og Tyttebær-Maja trisser rundt.

De mange store og små stjerner er professionelle skuespillere og skuespilelever, der bliver udvalgt ved årlige castings i Stockholm og Göteborg. Skuespillerne leverer underholdning på et meget højt niveau fra flere forskellige scener. Det er ikke ualmindeligt, at figurerne pludselig hiver tilskuere op på scenen, og det er fantastisk at se børnenes reaktion, når Emil, Pippi eller lille Ida taler til DEM!

Ingen er hellige. Selv familiefaderen risikerer at blive hevet op på scenen, og så er det pludselig dig, der bliver iklædt sørøverkostume – uden at du overhovedet opdager det!

Ingen fastfood
Rent kulinarisk er Astrid Lindgrens Verden langt fremme. Her er der ikke noget, der hedder pommes frites og burgere – faktisk er her slet ingen fastfood. Ikke fordi fastfood som sådan er forbudt, men ledelsen har helt i Astrid Lindgrens ånd valgt at sige "ingen burgere" – Astrid Lindgren var nemlig selv stor tilhænger af solid og nærende mad.

Ledelsen er i øvrigt af den opfattelse, at var der fastfood på hvert hjørne i Astrid Lindgrens Verden, ville børnene have svært ved at koncentrere sig om dét, de er kommet for – nemlig at opleve alle de figurer, de kender så godt. ’Linas Kök’ serverer hver morgen en solid morgenbuffet med friskbagt brød, frugt og de obligatoriske klassikere, yoghurt, cornflakes og havregryn og naturligvis te, kaffe, og mælk. Som alle andre steder i parken lægges der vægt på det sunde, hvorfor der ikke findes kager, kakaomælk og lignende, som kan friste børnene.

Om aftenen har Astrid Lindgrens Verden masser af ’rigtig mad’ på menuen. Selvfølgelig kan du stille den lille sult med den svenske nationalret ’korv med mos’, som på dansk er pølser med katoffelmos, men konceptet er, at man spiser sig mæt i nærende kost.

’Lottas Kök’ er parkens hovedrestaurant. Her kan man spise, til man revner, fra den store pastabuffet for omkring 80 svenske kroner.

husk hvilepauser
At gå rundt i Astrid Lindgrens Verden gør de mindste trætte. Derfor er det et hit, hvis man har valgt at booke en hytte i den nærliggende hytteby, så man kan gå hjem og tage en lille lur. På den måde bliver der også overskud til at få det maksimale ud af flere dage i parken, hvilket klart kan anbefales. Der er nemlig så mange shows og så mange spændende ting at se, at det kniber med at nå det hele på en dag.

Hytterne er indrettet med overnatningsplads til fem personer, og der er badeværelse og et ganske udmærket veludstyret køkken med spisebord og fem stole. Endvidere har hver hytte en lille terrasse med en havebænk, hvor man kan nyde sin hjemmelavede mad eller eventuelt grille, hvis vejret tillader det.
 
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net