Toscana 2011

Dag 1 Fredag.
Så blev det tid til at pakke kufferten endnu en gang, denne gang gik turen til Toscana. Vi blev hentet af min far kl. 02.00 og kørte til Kolding, hvor vi skulle med bussen fra, videre til Hamborg. Der var 3 timers ventetid inden at vi fløj med Airberlin ned til Rom.

Ved ankomsten til Italiens hovedstad blev vi mødt af en guide, som bad os vente indtil at han havde fundet alle fra rejseselskabet (som i øvrigt viste sig at tilhøre det grå gul alle sammen). Vi misforstod mødestedet og gik ud for at ryge en smøg, hvilket resulterede i at de andre ikke kunne finde os. Efter et stykke tid fik den noget misfornøjede guide dog styr på tropperne, og han tøede da også lidt op da vi fik forklaret ham, at det jo ikke var os der var væk, men at det var alle de andre. Vi var jo aldrig i tvivl om hvor vi var

Vi kørte videre fra Rom i bus til den by hvor vi skulle bo, kurbyen Chianciano Terme. Her ankom vi efter en lille frokostpause og en flot køretur kl. 16.00. Hotellet vi skulle bo på hed Albergo Villa Crociani og er et mindre familiedrevet hotel med 2 stjerner. Det var nu meget bedre efter vores mening.

Da vi havde fået vores værelse blev det til en lille lur inden at vi skulle ned og spise de obligatoriske 5 retter til aftensmad. De bestod i dag af brød m/tomat, minestronesuppe, pastaret, kylling m/kartofler, chokoladebudding og for lige at slutte det hele af, fik vi lidt frugt bagefter.
Dag 6 Onsdag.
Endnu en dag hvor vi skulle op og spise morgenmad kl.7.00 og så gik det ellers afsted på tur til middelalder byen S.Gimignano, som er en af Toscanas mest berømte byer, specielt kendt for sine mange middelalder tårne, sin gode hvidvin og nogle fantastiske udsigter.

Da vi ankom til byen startede vi med at gå i samlet flok ind til byens centrum, og herfra havde vi så hele dagen alene. Vi gik først op til den gamle borg for at få udsigten ud over byen, men var ikke helt tilfredse. Derfor gik vi hen til rådhuset og betalte hver 5 euro for at komme en tur op i rådhustårnet som er byens højeste tårn, og derfra var der en meget smuk udsigt over byen og hele omegnen.

Vel nede igen vandrede vi rundt i byen i et par timer, inden at vi fandt et sted at få en pizza til middag. Endnu en travetur som endte tilbage på torvet, hvor verdensmesteren i isfremstilling holder til. Verdens bedste is den skulle vi jo smage, og den smagte da også rigtig godt (men det gør alt Italiensk is jo).

Kl. 15 vendte bussen næsen hjemad, hvor det efter et lille hvil, atter blev tid til at fylde maverne. I dag fik vi brød m/kyllingelever, ost, svampe & tomat, ærtesuppe, pastaret, kalvesteg, is og frugt.
 
Firenze
Dag 2 Lørdag.
Vi startede dagen med en lækker morgenbuffet og kl. 09.00 tog vi med på en halvdagsudflugt, som gik til 2 byer lige i nærheden af hvor vi boede.

Den første by var Montepulciano, som er en kendt vinby. Vi gik en rigtig dejlig tur rundt i den flotte gamle middelalderby. Først sammen med de andre fra gruppen, hvor guiden fortalte lidt om byens historie. Derefter fik vi noget tid på egen hånd, som vi brugte på at udforske byen lidt nærmere og så fik vi en lille forfriskning.

Efter besøget i Montepulciano kørte vi videre til en anden lille by ved navn Pienza. Pienza er berømt for sine små charmerende gader, hyggelige torve og sin Piccorini-ost. Desuden er byen kendt for at have været optagelses sted for en del af tv-serien Bryggeren. Vi spiste også vores frokost i Pienza som bestod af en sandwich med svinekød fra en helstegt pattegris. Mums den var lækker :)

Da vi kom tilbage fra dagens tur, gik vi op i Chianciano Terma´s gamle bydel. Det blev til en rask lille tur på et par timer og en god omgang Italiensk is. Vel tilbage på hotellet fandt vi en skyggeplads, hvor vi sad og nød et par øl, inden at det igen blev tid til at indtage aftenens 5 retter, som i dag bestod af kogte kolde grøntsager, rissuppe, pastaret, kalvesteg, budding og frugt til sidst.
Dag 4 Mandag.
I dag var lidt af en slapperdag, idet vi kun havde en halvdagstur på programmet. Turen gik til byen Orvieto som ligger i provinsen Umbrien. Orvieto er endnu en middelalderby, og den er beliggende på en lille bakketop. For at komme op til byen skulle vi med en skinnebus, som blev trukket op med stålvirer. Efter den tur som tog ca. 3 minutter, blev vi kørt i shuttlebus ind til byens centrum og den imponerende domkirke.Kirken er efter sigende en af Italiens smukkeste og alene facaden på den har taget 300 år om at bygge. Det var nu også et imponerende syn.

Efter en kort introduktion af byen gik vi rundt på egen hånd og udforskede de mange små og hyggelige gader. Ved middagstid fandt vi et sted at spise, og for anden dag i træk valgte vi at spise en af de pragtfulde Italienske pizzaer. Først på eftermiddagen tog vi så skinnebussen ned fra byen igen og kørte hjemad, undervejs gjorde vi dog lige et lille fotostop, hvor der var en skøn udsigt over byen Orvieto, som vi netop havde besøgt.

Det var en rigtig dejlig og afslappende udflugt. Vel tilbage på hotellet fandt vi en plads i skyggen og fik et par kolde øl, inden at det igen blev tid til at komme igennem aftenens store måltid, som i dag bestod af grøntsager og brød, nudelsuppe, spagetti karbonara, kalkun, vandbakkelser og frugt.
Dag 7 Torsdag.
I dag skulle vi på en udflugt af en lidt anden karakter end de andre dage. Vi kørte fra hotellet lidt over halv 8 og begav os imod nabo-provinsen Umbrien. Vi kørte først til byen Passignano som er beliggende på nordsiden af Trasimenersøen (som er en af Norditaliens største søer), herfra tog vi med en lille færge ud på en 25 minutters lang sejltur ud til øen Isola Maggiore.

Det var en rigtig lille hyggelig ø med ca. 40 fastboende og kun en lille vej. Vi fik gået en tur rundt på det meste af den lille ø og der var også tid til en cola/kaffe inden at vi sejlede tilbage igen. Ovre på fastlandet fandt vi en restaurant lige ned til søen, hvor vi spiste middagsmad.

Det var en rigtig afslappende tur, som var den sidste i en lang række af herlige oplevelser, rundt i det smukke Toscana. Aftenens menu bestod af Melon & skinke, suppe m/æg, lasagne, kamsteg, kage og frugt.

Her vurderer jeg rejsen som jeg oplevede den.

Jeg bedømmer : Rejsemål, overnatningssted, rejsebureauet og den samlede oplevelse.

Jeg giver karakter på en skala fra 1 til 5.

Rejsemål :
Toscana 4

Hotellet :
Crociani 3+

Rejsebureauet :
Ans rejser 3+

Rejseoplevelse :
Samlet set 4

 
Dag 3 Søndag.
Efter morgenmaden var det tid til en heldagsudflugt til byen Siena. Byen er indbegrebet af Toscana, smukt og højt beliggende og fyldt med paladser fra byens storhedstid i 1200-tallet.

Vi startede med et besøg i en kirke, hvor vi blandt andet så det afhuggede hoved fra skytshelgen Katerina af Siena, en lidt makaber måde at ære de døde, men sådan skal det åbenbart være. Derefter gik vi lidt rundt i den smukke gamle by, inden at vi kom frem til byens domkirke. Det var en fantastisk bygning og der var sat god tid af, inden at vi gik videre til  byens hovedattraktion, nemlig den berømte Campo (byens skålformede rådhusplads).

Vi fik fortalt lidt om byens historie og det årlige vanvittige hestevæddeløb som foregår på pladsen. Efterhånden var der ved at være et stort hul i maven, så da det blev tid til "løsdrift" (som guiden kaldte tiden på egen hånd) var det første vi gjorde at finde et pizzeria og få noget at spise.

Sidst på eftermiddagen var det tid til at vende bussen hjemad mod hotellet, det foregik af små snørklede veje midt i den Toskanske natur, og det var godt nok en smuk køretur, men det var meget svært at holde øjnene åbne hele vejen, da trætheden meldte sig oven på dagens strabadser.

Aftensmaden bestod i dag af melon & skinke, grøntsagssuppe, pasta m/kødsovs, svinekød, tiramisu og frugt.
Dag 5 Tirsdag.
Vækkeuret ringede allerede kl.6.15 i dag, vi skulle på en lang udflugt til Firenze, som er hovedstaden i Toscana. Firenze er også hele verdens store kunstudstilling, hvilket rundturen i byen da også bar præg af. Der var masser af kunst på programmet og det blev næsten for meget med alle de statuer. Der var da heldigvis også en del tid på egen hånd, så vi kunne få set lidt andet.

Turen sluttede med en tur ud til/på den meget seværdige guldsmedebro. Broen er bebygget med små forretninger som før i tiden var slagtere. Husene er derfor bygget så de hænger ud over kanten af broen og der er et hul i gulvet af dem alle, så man kunne komme af med alt slagter-affaldet, åben lugen og fej det hele ned i floden, nemt.

Da vi var kommet tilbage til bussen, kørte vi op til en udsigtsplads (Piazzale Michelangelo) hvorfra vi kunne sige farvel til Firenze på smukkeste vis.

Vi var tilbage på hotellet ved 17-tiden, lige tids nok til at kunne sidde og slappe af med en af de dejlige kolde øl inden aftenens 5 retters menu bestående af grøntsager m/hvedekerner, brødsuppe, pastaret, kyllingebryst, vaniljebudding og frugt.
Dag 8 Fredag.
I dag var det så blevet hjemrejsedag og der er jo ikke så meget andet at fortælle end at vi kom godt hjem, via en lang rejse med bus & fly over Rom og Hamborg.

Vi har fået set en masse dejlig natur, rigtig mange smukke gamle middelalderbyer, og smagt noget virkelig lækkert (og noget knap så lækkert) Italiensk mad. Toscana er helt sikkert et besøg værd.
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net