Vejret i Sverige - Stockholm & Gøteborg.

Vejret i Sverige.

Det meste af Sverige har et tempereret klima, trods sin nordlige breddegrad, med fire forskellige årstider og milde temperaturer hele året. Landet kan inddeles i tre typer af klimaer, den sydligste del er et oceanisk klima, den centrale del har et fugtigt kontinentalt klima og den nordligste del har et subarktisk klima. Men Sverige er meget varmere og tørrere end andre steder på samme breddegrad, og endda lidt længere mod syd, hovedsagelig på grund af Golfstrømmen. For eksempel har centrale og det sydlige Sverige meget varmere vintre end mange dele af Rusland, Canada og det nordlige USA. På grund af sin høje breddegrader, varierer længden af dagslys meget. Nord for polarcirklen, at solen aldrig går ned for en del af sommeren, og den aldrig kommer frem for en del af vinteren. I hovedstaden Stockholm varer dagslyset i mere end 18 timer i slutningen af juni, men kun omkring 6 timer i slutningen af december. Sverige modtager mellem 1.100 til 1.900 solskinstimer årligt.


Temperaturerne varierer meget fra nord til syd. Sydlige og centrale dele af landet har varme somre og kolde vintre, med gennemsnitlige høje temperaturer på 20 til 25 ° C og nedture på 12 til 15 ° C om sommeren, og den gennemsnitlige temperatur på -4 til 2 ° C om vinteren, mens den nordlige del af landet har kortere, køligere somre og længere, koldere og mere snerige vintre, med temperaturer, der ofte falder til under frysepunktet fra september til maj. Den højeste temperatur, der nogensinde er registreret i Sverige, var 38 ° C i Målilla i 1947, mens den koldeste temperatur, der nogensinde er registreret var -52,6 ° C i Vuoggatjålme i 1966.

I gennemsnit modtager det meste af Sverige mellem 500 og 800 mm nedbør om året, hvilket gør det betydeligt tørrere end det globale gennemsnit. Den sydvestlige del af landet får mere nedbør, mellem 1000 og 1200 mm, og nogle bjergområder i nord er anslået til at modtage op til 2000 mm. Trods sin nordlige beliggenhed, kan det sydlige og centrale Sverige have næsten ingen sne i nogle vintre.

Stockholm der med et februar gennemsnit på -3 ° C, ligger direkte på grænsen mellem de fugtige kontinentale og oceaniske zoner. På grund af byens høje nordlige breddegrader, varierer dagslyset meget, fra mere end 18 timer omkring midsommer, til kun omkring 6 timer i slutningen af december. Trods sin nordlige beliggenhed har Stockholm relativt mildt vejr i forhold til andre steder på samme breddegrad, eller endnu længere sydpå.

Somrene er varme og behagelige med gennemsnitlige høje dagtemperaturer på 20-22 ° C og nedture på omkring 13 ° C, men temperaturerne kan nå op på 30 ° C på nogle dage. Vintrene er kolde, og til tider sne med gennemsnitlige temperaturer fra -5 til 1 ° C, og nogle gange falde til under -15 ° C. Forår og efterår er generelt kølig til mild.

Gøteborg har et oceanisk klima. På trods af sin høje nordlige breddegrad, er temperaturen ganske mild hele året og meget varmere end steder i lignende breddegrad, eller endda lidt længere mod syd, hovedsageligt på grund af den modererende indflydelse af den varme Golfstrøm. I løbet af sommeren er der dagslys 17 timer, men det varer kun omkring 7 timer i slutningen af december.

Somrene er varme og behagelige med gennemsnitlige høje temperaturer på 19 til 20 ° C og nedture på 10 til 12 ° C, men temperaturer på 25-30 ° C forekommer på mange dage i løbet af sommeren. Vintrene er kolde og blæsende med temperaturer på omkring -5 til 3 ° C, selv om det sjældent falder til under -10 ° C. Nedbør er regelmæssig, men generelt moderate hele året. Sne kommer primært fra december til marts, men er ikke usædvanligt i november og april, og kan undertiden forekomme selv i oktober og maj.

Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net