Cancun, Playa del Carmen, Isla Mujeres, tulum og andre populære turiststeder ved Yucatan har et tropisk klima, med små temperaturforskelle mellem sæsonerne, men udbredte regnfulde sæsoner. Byerne er varme året rundt, og modereret af pålands passatvinde, med en årlig middeltemperatur på 27,1 ° C. I modsætning til de indre områder af Yucatán-halvøen, der har temperaturer på 35 ° C på de fleste eftermiddage. Den årlige nedbørsmængde er på omkring 1.340 millimeter, faldende på 115 dage om året. Mere tempererede forhold forekommer fra november til februar med lejlighedsvise forfriskende nordlige briser, det er tørrere og bliver varmere i marts og april. Det er varmest fra maj til september, på grund af nærheden til Caribiske hav og Golfen er luftfugtigheden høj året rundt, især under orkan sæsonen. Hotellerne ved Det Caribiske Hav har temperaturer omkring 1-2C mindre og vindhastigheder er højere end i lufthavnen, der ligger et stykke inde i landet, og som er den officielle meteorologiske station for Cancún.

Den tropiske storm sæson varer fra maj til december, regntiden strækker sig ind i januar med mest nedbør i september. Februar til begyndelsen af maj har tendens til at være mere tør med kun lejlighedsvis spredte byger. Landsdelen er beliggende i et af de vigtigste caribiske orkan effekt områder. Selv om store orkaner er sjældne, har de ramt nær Cancún i de seneste år, orkanen Wilma i 2005 var den største. Hurricane Gilbert havde en ødelæggende direkte hit på Cancún i september 1988 og turisthoteller skulle genopbygges. I begge tilfælde var føderale, statslige og kommunale myndigheder godt forberedt til at håndtere de fleste af effekterne på turister og lokale beboere. Orkanen Dean i 2007 satte også sit præg på byerne

Acapulco har en tropisk vådt og tørt klima. Klimaet her er varmt med forskellige våde og tørre sæsoner, mere jævne temperaturer mellem årstiderne end resorts længere mod nord i Mexico, men det varierer afhængigt af højden. De varmeste områder er ved havet, hvor byen er. Tropiske storme og orkaner er truslen fra maj til november.

 

Vejret i Mexico og for rejsemålene Tulum, Cancun, Playa del Carmen,
Isla Mujeres & Acapulco.

Vejret i Mexico.

Mexico er opdelt i tempererede og tropiske zoner. De nordlige dele oplever køligere temperaturer i vintermånederne. I syd er temperaturen nogenlunde konstant året rundt og varierer udelukkende som en funktion af højde.

De sydlige dele af begge kystsletterne samt Yucatán-halvøen, har en årlig gennemsnitlig temperatur på mellem 24 og 28 ° C. Temperaturer her forbliver høje hele året, med kun 5 ° C forskel mellem vinter og sommer temperaturer. Selv om lavtliggende områder i nord er varmt og fugtigt om sommeren, har de generelt et lavere årlig temperatur gennemsnit fra 20 til 24 ° C på grund af mere moderate betingelser om vinteren.

Mellem 1.000 og 2.000 meter, støder man på en årlig gennemsnitlig temperatur på mellem 16 og 20 ° C. Byerne på denne højde i syd har relativt konstant, behagelige temperaturer hele året, mens de mere nordlige steder oplever store sæsonudsving. Over 2.000 meter, falder temperaturen så lav som et gennemsnit årligt ligger på mellem 8 og 12 ° C i Cordillera Neovolcánica. På 2.300 meter, er Mexico City med en årlig gennemsnitlig temperatur på 15 ° C med behagelige somre og milde vintre. Gennemsnitlige daglige op-og nedture for maj, den varmeste måned, er 26 og 12 ° C, og det gennemsnitlige daglige op-og nedture for januar, den koldeste måned, er 19 og 6 ° C.

Nedbøren varierer meget både placering og årstiden. Tørre eller halvtørre betingelser er stødt på i Baja California-halvøen, den nordvestlige stat Sonora, den nordlige Altiplano, og også store dele af den sydlige Altiplano. Nedbøren i disse regioner gennemsnit mellem 300 og 600 millimeter om året, men endnu mindre på nogle områder, især i Baja California Norte. Gennemsnitlige nedbør Tallene er mellem 600 og 1.000 millimeter i de fleste af de vigtigste befolkede områder i den sydlige Altiplano, herunder Mexico City og Guadalajara. Lavtliggende områder langs Den Mexicanske Golf får over 1.000 millimeter af nedbør i et gennemsnitsår, mem den vådeste region er den sydøstlige stat Tabasco, der typisk modtager cirka 2.000 millimeter nedbør på årsbasis. Dele af den nordlige Altiplano, højlandet og høje tinder i Sierra Madre Occidental og Sierra Madre Oriental kan lejlighedsvis modtage betydelige snefald.

Mexico har udtalt våde og tørre årstider. Det meste af landet oplever en regntid fra juni til midten af oktober og væsentligt mindre regn i løbet af resten af året. Februar og juli er henholdsvis den tørreste og vådeste måned. Mexico City, for eksempel får et gennemsnit på kun 5 mm af regn i løbet af februar, men mere end 160 millimeter i juli. Kystområder, især langs Den Mexicanske Golf, oplever de største mængder regn i september. Tabasco typisk registrerer over 300 mm af regn i løbet af denne måned. En lille kystområde i det nordvestlige Mexico omkring Tijuana har et middelhavsklima med meget kystnær tåge og en regntid, der opstår om vinteren.

Mexico ligger helt og holdent indenfor orkan bæltet, og alle regioner ved begge kyster er modtagelige for disse storme fra juni til november. Orkaner ved Stillehavets kyst er ofte mindre voldelige end dem, der påvirker Mexicos østlige kystlinje. Flere orkaner om året rammer Caribien og den Mexicanske Golf´s kystlinje, og disse storme bringe kraftige vinde, kraftig regn, omfattende skader, og lejlighedsvise tab af menneskeliv. Hurricane Gilbert gik direkte over Cancún i september 1988, med vindhastigheder på over 200 kilometer i timen, hvilket forårsagede store skader på hoteller i byen.

Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net