At vælge den rigtige skidestination.

Når man sidder og skal planlægge årets skiferie, kan det være utroligt svært at finde ud af, hvilken skidestination man skal vælge, da udbuddet af skisportsområder er enormt. Uanset om man er til sorte pister, langrend eller snowboard, om man er en børnefamilie, et par eller en flok venner, så findes det perfekte sted, og det er jo vigtigt at finde netop det sted, der passer bedst til ens behov. Her beskrives et lille udvalg af de bedste, samt nogle af de lidt mere usædvanlige destinationer.

Østrig står og har altid stået højt på listen over danskernes foretrukne destination til skiferien, og det er ikke uden grund. Et af de mest populære områder er Salzburgerland i den nordvestlige del af landet. Blandt områdets mange resorts finder man kendte navne som Wagrain, St. Johann, Zeel am See og Bad Gastein. Her findes det hele, sneklædte bjerge, hyggelige landsbyer, restauranter, alpe hytter, skiskoler og alt andet som hører skiferien til. Salzburgerland har i alt 1700 km. pister, næsten 600 lifter, 110 skiskoler, og ca. 400 hytter, restauranter, pensionater og hoteller.

Frankrig er også et af Europas foretrukne skisportslande. Især er Les 3 Vallées eller på dansk ”De 3 dale” værd at nævne. Les 3 Vallées er beliggende i de franske alper nær Italien, og har titlen Verdens største skiområde. De 3 dale består af en hel række resorts, bl.a. Val Thorens, Méribel og Courchevel. Alle resorts i dalene er forbundet af et enormt stort netværk af pister og lifte. Det er muligt at løbe på ski i hele området, udelukkende med et enkelt skipas. Les 3 Vallées består af 600 km. pister, (hvoraf den længste er 5 km.), 120 km. Langrendsløjper, 183 lifte, og hvis sneen skulle svigte, står der 2000 snekanoner klar til at tage over. På Snowtrex.dk kan du finde en kør selv skiferie til Les 3 Vallées.

Tyrkiet er ikke lige det sted man tænker på i forbindelse med skiferie, men der er nogle høje bjergkæder, hvoraf flere når op i over 3000 meter, og i dag kan man stå på ski flere steder. Halvanden times kørsel fra feriestedet belek findes Saklikent, som er et lille hyggeligt skisportssted. Her er et mindre antal lifter og pister. Der er sne fra december til og med marts måned i området.

Dubai er også en af de lidt mere usædvanlige skisportssteder. Men her kan det faktisk godt lade sig gøre at kombinere indkøb og badeferie med skisport. I det nye 25 etager høje Mall of the Emirates tilbydes pister til både ski og snowboard. Der er 5 forskellige pister, og den største er over 400 meter lang, og der er et fald på 60 meter. Dette er verdens eneste indendørs sorte piste. Alt udstyr kan lejes på stedet, som i øvrigt udgør ikke mindre end 22.500 kvadratmeter.

Canada. Hvis de sorte pister i alperne ikke længere er nok til at få adrenalinet til at koge, kunne det være en mulighed at flyve til det vestlige Canada og prøve heli-skiing, som foregår på bjerge hvor der ikke findes lifte. Sammen med en guide flyves man ud med en helikopter, for at blive sat af på nogle af de højeste tinder, og så går det ellers nedad på ski af bjergskråningerne. 
For de fleste danskere er skiferie noget man kun oplever en gang om året, og det er derfor vigtigt at vælge den rigtige skidestination. Det ville jo være ærgerligt at komme afsted, og så finde ud af, at netop det man helst vil, ikke kan lade sig gøre, fordi mulighederne ikke findes på stedet. Det er derfor bedre at bruge et par timer ekstra på planlægningen, end at gå og ærgre sig i et helt år, indtil næste skiferie.
Husk rejseforsikringen. Det er en kendt sag, at mange ender skiferien ombord på flyet, der i folkemunde kaldes ”knogleekspressen”. Denne hjemtransport er ikke dækket af det gule sundhedskort. Du skal også være opmærksom på, at en standard rejseforsikring ikke dækker din skiferie. Enten skal du vælge en speciel skirejseforsikring eller tilkøbe dækning for skirejser til din normale rejseforsikring.
 
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net