Udflugter fra Cancun

Tulum
Nogle mennesker siger, at den smukkeste strand i hele Mexico er Tulum. Denne spektakulære strand med sit varme turkise vand er kun ca. 100 km. syd for Cancun. Det var engang en hellig Maya ceremoniel center og en travl handelshavn. De dage er for længst forbi, men du kan stadig se de historiske rester af disse svundne tider på Tulum arkæologiske site. Lige ned af vejen fra Tulum er Xel-Ha, hvor du kan finde god snorkling og opfylde dine drømme, at svømme med delfiner.

Xcaret
Denne økologiske / arkæologiske forlystelsespark på Riviera Maya er kun 50 km. syd for Cancun. Der er arkæologiske skatte og fremragende områder med mangfoldig flora og fauna. Både børn og voksne kan nyde de mange vandaktiviteter her, herunder svømning i en underjordisk flod, så medbring badetøj og et håndklæde. Det er let at tilbringe hele dagen her, men indgangen er ikke billig, billetprisen for voksne er mere end halvtreds dollars. Svømning med delfiner er tilgængelig, men det koster ekstra. Gratis bionedbrydeligt solcreme er til rådighed.

Chichen Itza
Området omkring Cancun er berømt for at være hjemsted for det mystiske Maya folk. Chichen Itza er en af de mange historiske ruiner i Yucatan og er nummer to af de mest besøgte arkæologiske steder i Mexico. Højdepunktet i disse gamle mayaruiner er Kukulkan Pyramid, som for nylig blev gjort til en af de syv nye vidundere i verden.

Isla Mujeres
Her er en dagstur, som ikke kræver en bil. Fra downtown Cancun nyder du en tyve minutters færgetur for at komme der, eller tager en guidet katamaran tour. Den første ting du vil bemærke på Isla Mujeres er ro, især i forhold til Cancún. Der er mange havnefront restauranter, hvor du kan nyde udsigten og den friske havluft. Snorkelture er de mest populære aktivitet her og koster omkring 20 USD. Øen er ikke ret stor, og du kan udforske den ved at leje en golfvogn. Cruise i din golfvogn til Turtle Farm eller Garrafon Park.
Vandsport & aktiviteter
Vandsport og aktiviteter
Træd ind på det hvide sand på næsten enhver strand i Cancun, og du vil blive oversvømmet med tilbud på et væld af vandsportsaktiviteter. Hvis du er på jagt efter en god handel, kan du altid tage din tid og gå på stranden for at finde de bedste tilbud. Vær opmærksom på følgende: at forhandle er altid en mulighed. En god tommelfingerregel er, medmindre du opretter en reservation gennem dit hotel, bør du aldrig acceptere et første tilbud. Nogle af de mest populære vandsport og aktiviteter berømt i Cancun kan nævnes:

ATV Tours gennem klitterne
Banana Boats
Deep Sea Fishing
Fluefiskeri
Båd med glasbund Tours
Vandring
Ridning på strandene
Kajaksejlads
Mexicanske Fiestas
Parasailing
Dykning
Sightseeing Tours
Snorkeling
Sunset Dinner Cruises
Svømning med delfiner
Hval spotter ture 
Webcams i Cancun
Webcam Punta Cancún - Nordamerika, Mexico, La IslaLa IslaWebcam Cancún México Cancún
 

Cancun Mexico

Cancun er delt i to hovedområder. Zona Hotelera som er en 18 km lang ø der er placeret ud mod Caribien på den ene side langs en lang solrig strand med mange store flotte hoteller og på den anden side er det omgivet af en smuk lagune kaldet Laguna Nichupte. Den anden del af byen kaldes Ciudad Cancun, som ligger på fastlandet. Det er her, de fleste af de lokale folk bor, og også her hvor turisterne kan finde flere budget indkvarteringer. Ciudad Cancún og Zona Hotelera er forbundet af en lang dæmning.

I nærheden af Cancun er mange Maya seværdigheder, der er lette at udforske. De tilbyder et unikt indblik i precolombian civilisation i Mexico. Mange turister køber udflugter til at besøge Chichen Itza, godt 2-3 timer væk med bil. Men hvis en turist tager lokale busser, eller endnu bedre, lejer en bil er der mange dejlige steder at se. Nogle af de der ligger tættere på Cancun er Cobá og Tulum, som er i nærheden af Playa del Carmen, som er et andet turistområde på den såkaldte Ruta Maya, inden for en time fra Cancun. Tulum ruiner er nær vandet, så det er et naturskønt sted, Cobá er omkring 45 minutter inde i landet fra Tulum.

Den anden store attraktion i Cancun består af muligheden for at se verden under bølgerne. Snorkling og dykning i Cancún og nærliggende Cozumel er blandt de bedste i verden.
Rejser til Cancun

Restauranter i Cancun

Cancun har gode restauranter for besøgende både i downtown og i Hotel Zone. Restauranterne i Hotel Zone er dyrere, er mere amerikanske i både deres indretning og menupunkter end i downtown. Der er langt flere restauranter i zonen Hotel for besøgende, og omfatter alt fra Argentinske bøf huse til italiensk køkken. Mens restauranterne i downtown er meget mere lokalinspireret.

Cancun´s historie

Cancun´s historie er rig på kultur og arv. Cancun går helt tilbage til de præcolumbianske Maya tider, hvor det oprindeligt blev kendt som "Ekab", som betyder, "Black Earth".

Da den spanske conquistador Bernal Diaz del Castillo ankom til Yucatan, tilhørte befolkningen i området stadig Maya og tilbad solguden ved at tilbyde rituelle ofringer. Inden for de første par år efter erobringen havde de fleste af maya folkene i området enten forladt området eller døde af krigsførelse eller sygdomme som blev bragt til området af spanierne.

Med undtagelse af et par små fiskerlandsbyer, en militær base og en kokosplantage, der var hjem for kun tre beboere forblev Cancun forholdsvis uberørt indtil 1967 hvor den mexicanske regering gennem et lån fra Den Interamerikanske Udviklingsbank, fik finansieret et udviklingsprojekt med bygning af ni hoteller, med håb om at bringe hårdt tiltrængte turisme dollars til området. Siden 1970'erne er Cancun vokset utroligt, med folk fra hele. Efter udviklingen af hotel zonen, voksede Cancun centrum hurtigt for at imødekomme det voksende antal arbejdstagere, der flyttede til Cancun for at tage arbejde i den spirende turisme.

I 2005 blev Cancun ramt af orkanen Wilma. Mange hoteller, boliger og steder i erhvervslivet blev beskadiget. Hertil kommer, at de kraftige vinde og bølger gjorde at de fleste af de berømte Cancun strande blev skyllet væk. I 2010 finansierede byen og hoteller et projekt der skraber sand fra havbunden og flytter det ind på strandene, hvilket giver dem mere end 50 ekstra meters brede. 

Museer i Cancun

Arkæologisk museum i Cancun
Opført i 1982, er Arkæologisk museum dedikeret til Mexicos præ-koloniale fortid. Museet omfatter mere end 800 artikler fra mayaernes æra, gravet op på arkæologiske steder i Tulum, El Rey og Coba. Denne samling indeholder skulpturer og keramik og har både en midlertidig og permanent samling. Museet blev desværre ødelagt i 1988-orkanen, og var de næste 6 år lukket for offentligheden. Beliggende i nærheden af Convention Center, der er åben hele ugen fra 09:00 til 20:00

Museo de Arte Popular Mexicano
Hvis du er interesseret i den mexicanske populære kunst, kan du ikke finde et bedre museum i landet. Selvom det er lille, er det fyldt med interessante objekter af alle slags - fra instrumenter til legetøj. Dette er en af de bedste museer i Mexico og på grund af sin tilknytning til den mexicanske regering, museet er gratis og åben hver dag i ugen. Der er virkelig ikke en bedre måde at forstå Mexicos sande kultur end at tage en tur til dette museum.
Transport i Cancun
Bussystemmet i Cancun er den billigste og bedste måde at komme rundt, og du kan nemt nå alle strandene eller downtown fra Hotel Zone. Til downtown, Puerto Juarez eller til den berømte Plaza Las Americas koster det kun omkring 7 pesos.

Du kan også rejse med bus til andre byer i Mexico, såsom Tulum eller Meridia. Hvis du ønsker at tilbringe en dag eller 2 i den nærliggende Isla Mujeres, kan du tage en færge for omkring 4,00 USD og rejsetiden varierer fra 15 til 30 minutter. Færger tilbyde tjenester hver dag fra 6:00 til 20:00 og sejler fra Puerto Juarez. 
Cancun
Strande ved Cancun
Den lange, smalle ø byder på strande hele vejen rundt dens længde, og alle strandene i Cancún er gratis og åbne for både lokale og turister.

De berømte hvide sandstrande er selvfølgelig den vigtigste attraktion. For besøgende, der ikke har haft fornøjelsen af sådan en strand, er det en behagelig overraskelse der venter. Det hvide sand forbliver kold, selv under den tropiske sol. Den kølige hvide sand og det varme caribiske farvand er en ideel kombination for en afslappende eftermiddag.

Strandene er givet navne så det er let at finde lige det rigtige sted at nyde.

North Side Beaches er stedet for blide vand og vind strømninger, som gør det til store steder for familier, prøv North Side strande som Playa Las Perlas, Playa Linda, Playa Langosta, Playa Tortugas, og Playa Caracol.

Derudover tilbyder nogle strande fremragende muligheder for mere sjov, som dykning i det rolige, klare vand i Playa Linda, eller flere aktive vandsport såsom vandski eller sejlsport på Playa Langosta og Playa Tortugas.

East Side Strande tilbyder højere bølger og stærkere briser, hvilket gør dem til tilholdssteder for mere eventyrlystne besøgende. Fra nord til syd: Gaviota Azul, Chac Mool og Playa Marlin tilbyder masser af plads til at slappe af og nyde solen. Også med den højeste offshore bølge indsats på disse strande, er windsurfing og parasailing populære.

Playa Ballenas er centralt beliggende og er kendt for familievenlige aktiviteter, som svømning, sejlsport og vandski, og San Miguelito tillader besøgende at udforske ældgamle mayaruiner, mens du spiller i sandet.

Cancun er et familievenligt paradis for strandelskere i alle aldre. 
cancun
Shopping i Cancun
Cancun shopping tilbyder besøgende masser af muligheder for at købe souvenirs og andre ting.

Hotel Zone Shopping
Lige i centrum af zonen er et loppemarked, der tilbyder sine besøgende en chance for at købe lokale varer, souvenirs og smukt håndværk. En anden stor mulighed er en af de store indkøbscentre som Kukulcan Plaza, La Isla, Plaza Flamingo og Plaza La Fiesta. Kukulcan tilbyder sine gæster shopping i den dyre skala og omfatter designer tøj, tilbehør og smykker. La Isla tilbyder moderat prissatte varer og lækre restauranter. La Isla er en smuk plaza, der følger en menneske skabt flod omkring lokale butikker og restauranter, og omfatter eget akvarium. Plaza Flamingo og Plaza La Fiesta er to andre indendørs steder som tilbyder moderat prissat souvenirs, strand tøj, anden beklædning og meget mere.

Indendørs Malls
Uden for hotel zonen tilbyder Cancun shopping masser af steder i downtown. Plaza Las Americas er en kæmpe indendørs indkøbscenter, der består af en fødevarebutik, og masser af fornem shopping til rimelige priser. En anden indendørs indkøbscenter i downtown Cancun er Paseo Cancun, og det tilbyder en fødevarebutik, restauranter, fine specialbutikker, biograf og meget mere. Selv om dette mall er mere rettet mod de lokale vil det give dig en rigtig god idé af den lokale kultur og folk.

Outdoor Strip Plaza
Disse typer af pladser er placeret over hele downtown Cancún og leverer de mest overkommelige shopping muligheder. De forskellige udendørs indkøbssteder beliggende i centrum er nemme at finde, bare gå i enhver retning, og du vil finde en. Dette er en fantastisk mulighed for at afhente store lokale håndværker, mexicanske stil home decor, tøj og meget mere. Medbring pesos på disse markeder idet at hvis de accepterer dollars vil det ikke være den bedste kurs du får.  
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net