Udflugter - Gran Canaria

Klitterne i Maspalomas (Las Dunas de Maspalomas).

San Bartolomé de Tirajana.

Palmitos Park. Forskellige dyr (især eksotiske fugle) og eksotiske planter. Også delfiner. Har shows med papegøjer, delfiner og rovfugle (ørne, høge, osv.). Et godt sted at gå med børn på 2 + år og opefter. Du kan nemt tilbringe 3-4 timer der.

Valsequillo. Dette område er meget grøn med imponerende klippeformationer og stejle kløfter, Den har fyrreskove, palmelunde og mandeltræer (som er i flor i januar og februar), og alle former for vegetation inden for sit 39.15 km2. Det historiske centrum og de omkringliggende kvarterer tilbyder forskellige spor af historien som kirken Saint Michael Archangel, den tidligere Cavalry kaserne, Flemisch udskæringer mv. Varierede gastronomiske tilbud omfatter traditionelle oste, vin, honning og mandler, som alle udgør en af de store attraktioner i Valsequillo.
Gran Canaria
Festivaler på Gran Canaria
Karneval - Næsten lige så berømt som den nærliggende ø Tenerife, men alligevel anderledes og måske endda bedre. Det er uden tvivl ganske spektakulær.
WOMAD Music Festival - fejres i Santa Catalina Park zone, denne festival bringer i tusindvis af tilskuere hvert år for kvalitet musik gratis.
Romeria de Vegueta - Den katolske festival fejres i Vegueta område af byen.
Gran Canaria shopping
Las Palmas. Shop i byens centrum eller i et af stormagasinerne som "El Corte Ingles". Der er billige elektroniske produkter og souvenirs til salg overalt.

For fødevarer er Hiperdino en kæde af butikker, der har et godt udvalg af produkter og fastsætte priser. Nogle af disse butikker har også et pænt udvalg af vin. Tjek Mercadona også.
Køb den lokale rom: Arehucas eller Artemi eller Armiche (og tjek den lokale honning Rum "ron miel").
Webcams Gran Canaria
Webcam The Beach of Maspalomas, Gran Canaria - Europa, Spanien, Costa MelonerasCosta MelonerasWebcam Live webcam to Playa del Ingles, Gran Canaria - Europa, Spanien, Playa del InglésPlaya del Inglés
 

Gran Canaria Spanien

Gran Canaria samler, i en næsten perfekt cirkel på 1.532 kvadratkilometer, lidt af alt fra de øvrige Kanariske Øer, foruden ferie attraktioner, der kombinerer store strande og naturlig fysisk mangfoldighed. Denne forbløffende ø er blevet ferie destination for adskillige millioner besøgende om året, der søger et sted at nyde ikke blot solen og havet, men også den smukke natur, kultur, og gode turistfaciliteter.

Ca. 50 af de 236 kilometer kyststrækning er besat af diverse strande. Maspalomas, med 250 hektar af klitter ved havet, er uden tvivl blevet omdrejningspunktet. De fleste af strandene findes på den sydlige ende af øen, hvor klimaet er solrigt og tørt. Betragtelige bjerge i indlandet sørger for at skyerne ikke kommer fra nord. Sydøen har klar himmel hele året rundt, og solbadning og svømning er muligt om vinteren såvel som i sommeren.

San Agustín og Playa del Inglés, sammen med Maspalomas, udgør de vigtigste turist-komplekser i Spanien med et stort udvalg af hoteller, lejligheder, butikker, restauranter, barer og underholdning. Puerto Rico og Mogán er to mindre resorts, hvor der er masser af vandsport, hver med sin egen marina. Puerto Rico har en rolig strand, omkring hvilken det er muligt at nyde et bredt udvalg af aktiviteter, herunder bådture, windsurfing, dybhavs-fiskeri, faldskærmsudspring i havet osv. Havnen i Mogán er en attraktiv enklave af traditionel arkitektur placeret i en fiskerby. Dens blomster-prydede gader åbner sig ned mod en havn, hvor hundredvis af både er beliggende og fremragende fersk fisk er der i rigelige mængder. 
Rejser til Gran Canaria
Hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria , i den nordøstlige del af øen, er en af Spaniens største byer. Den sydlige kyst af øen er nu domineret af turistområder, der skaber det meste af øens økonomi. Midten af øen er bjergrig, med resterne af de gamle fyrreskove på toppene. Maspalomas i det sydlige Gran Canaria er turist zone med det største udvalg af muligheder for at nyde øen.

Sproget på Gran Canaria

Det officielle sprog på Gran Canaria er spansk . Men man hører mange mennesker tale engelsk og tysk i turistområderne.

De lokale indbyggere taler Canario, en spansk dialekt karakteriseret ved en lidt mere syngende tone end fastlandet, mindre klart udtale og inkorporering af forskellige tider af et udsagnsord. Selv for udlændinge med et grundlæggende kendskab til spansk, kan det lokale talte spansk på øerne tage lidt tid at vænne sig til.

Transport på Gran Canaria

Det offentlige transportsystem er godt organiseret og økonomisk. Der er regelmæssige busser, der går over hele øen, de fleste af dem nyttige for turister kører gennem Avda, Tirajana i Playa del Inglés og nordpå til Atlantico indkøbscenter eller Las Palmas eller langs kysten mod Puerto Rico.

Udlejningsbiler er tilgængelige i alle resorts, både fra lokale virksomheder og store internationale biludlejningsfirmaer. De fleste af de store, således Avis og Hertz har kontorer i Playa del Inglés tæt på motorvejen, som dækker en stor del af øen.

Klimaet på Gran Canaria

Klimaet er subtropisk og halvtørt for de fleste steder, men det kan variere meget afhængigt af hvor du skal hen. For de vigtigste turist resorts er vejret for det meste behagelig.

I Maspalomas er der normalt 28-33 grader i juli dagtimerne, hvilket falder til 21-24 om natten. Om vinteren er dagstemperatur normalt 23 og om natten 16-17. Dårligt vejr kan forekomme, især mellem medio oktober og marts. Temperaturer kan derefter falde til 11-12 grader, og være ganske blæsende.

Arguineguín har det bedste klima, med den mindste vind, og er på grund af sin beskyttede placering blandt de tørreste i vinteren.

Las Palmas har lidt af et andet klima, og der er undertiden overskyet og regnfuldt, selv i maj eller juni, men det er ikke meget almindeligt. Hvis du rejser om vinteren bør du tage mindst en varm jakke med. Hvis du planlægger at rejse til bjergene bør du bringe eller købe et halstørklæde og handsker. Frysepunktet kan nås på Pozo de Las Nieves.

I sommeren, bring altid en flaske vand i løbet af dagen. Vind fra Sahara kan forekomme, og temperaturerne stiger så til over 40.
Gran Canaria
Aktiviteter på Gran Canaria
Cykling. Øen er et paradis for cyklister, med masser af stier til mountain biking, fra let til meget vanskelige og lange. Der er også mange muligheder for road cykling, både i bjergområdet og langs kysten. Der er cykel leje centre på øen.

Surfing (Surf School Gran Canaria). Gran Canaria er et perfekt sted at lære at surfe. Brug en velrenommeret surf skole som Surf Canaries, en mobil Surf School i den sydlige del af øen, der tager folk til de bedste strande.

Vandring
Gran Canaria er et paradis for bjergvandring med sine beboede hule landsbyer, fortove langs vandet, spektakulære bjerglandskaber og vidunderlig flora og fauna, især i foråret. Der er et stort udvalg af vandreture på afmærkede stier, mange af disse er off-the-beaten-track, og klimaet er fremragende til trekking.

Strande
Den sydlige del af Gran Canaria er berømt for de mange forskellige strande. Den længste strand er "Playa del Inglés" og "Maspalomas", den næsten 4 km lang strækning af stranden mellem Playa del Inglés og Meloneras er en nudiststrand. På Mogán området er der andre berømte strande, såsom "Amadores", "Anfi del Mar", "Puerto Rico" og "Playa de Mogán."

Golf
Øen er hjemsted for Spaniens ældste golfklub plus otte nyere baner, som hovedsageligt ligger i den sydlige del af øen.

Dykning
Den sydlige del af øen har mange store dykkersteder og mange dykkercentre. De fleste arrangerer daglige ture mandag til lørdag med hotel afhentning og rimelige udstyrs lejepriser.

De fleste rejsehåndbøger foreslår et bestemt dykkercenter. Lets dive nær Maspalomas, som arrangerer bådture til naturlige og kunstige koralrev med en række fisk og andre arter. Et vrag dyk er også muligt inden for 20m dybde. Du kan finde billigere leje af udstyr, men du vil næppe finde bedre personale. 
Kriminalitet på Gran Canaria
Der er relativt lidt kriminalitet i resorts, den største irritation er fulderikker som forårsager problemer. Som overalt, bør man ikke lade værdigenstande uden opsyn på stranden.

I Las Palmas bør man anvende sund fornuft som i andre store byer. Nogle af gaderne kan være dårligt belyst og området omkring havnen kan være en smule truende.

I syd, unge fyre kan angribe ældre mennesker og forsøge at rive en taske fra dem. Det kan ske, selv i dagtimerne på de centrale gader i Playa del Inglés.

På stranden kan afrikanske kvindelige sælgere forsøge at sætte et armbånd på håndleddet, og derefter opkræve en ublu pris for det. De vil næsten altid henvende sig til dig med et dårligt udtalt "whea min ven" Nogle af disse kvinder kan være aggressive så vær altid på vagt.
gran canaria
Mad/Drikke Gran Canaria
Udover mange gode restauranter af forskellige nationaliteter, er det kanariske køkken især værd at forsøge.
De fleste restauranter serverer lokale vine samt Rioja.

La Casa Vieja: (Nord-området i Maspalomas) serverer kanariske måltider som Gofio, fisk, blæksprutte ringe, blæksprutte med eddike, Papas arrugadas con mojo (saltede kartofler med en krydret blanding), og grillet kød.

I Las Palmas er der mange gode fiskerestauranter, specielt langs kysten nær Las Canteras stranden og El Confital i nærheden af La Isleta. En udsøgt ret er Chancletes al Limon, men mange andre lokale friske fisk er fremragende.

Restaurant Ciao Ciao nær stranden i Las Meloneras serverer italiensk køkken med gode pizzaer, kød og fisk retter.

Restaurante Olivia i Puerto de Mogán serverer godt forberedt lokale retter nær lystbådehavnen i Puerto de Mogán.

Som en sidebemærkning, når du opholder dig i området i Playa del Inglés skal du forvente at blive holdt an af tjenere som ønsker at du skal spise på deres restaurant. Det kan ikke undgås, men bliver lidt mindre irriterende over tid.

Yumbo Centrum dominerer centrum af Playa del Inglés . Det har snesevis af restauranter, barer og klubber, mange barer til det homoseksuelle samfund, især på de højere etager.

Nogle af de billigere barer er placeret i den vestlige side af bymidten.
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net