Seværdigheder i Lissabon

Kloster Jeronimos
Bygget i det 16 århundrede, har dette kloster tæt på floden, været gravplads for den kongelige familie i over fire århundreder. Dette kloster er viet til Jomfru Maria. Det er et glimrende eksempel på den Manueline stil, en typisk crossover mellem sen middelalder og tidlig renæssance arkitektur, selvom det var alvorligt renoveret i det nittende århundrede.

Ajuda Palace
Dette kongelige palads, bygget i det 19. århundrede efter jordskælvet ødelagde det gamle palads, er aldrig blevet helt færdig. Det har en klassisk fassade og et kostbart bibliotek.

Oceanarium
Det er virkelig et stort rundt akvarium, synlige fra forskellige niveauer af en omgivende bygning. Udenfor er der områder som kopierer verdens førende ocean miljøer. Der er i området af 25.000 skabninger i akvariet, fisk og pattedyr, hajer inkluderet.

Edward VII-parken
Denne store park ligger på vejen ind fra lufthavnen.

Katedralen
Katedralen i Lissabon dateres tilbage til det 12. århundrede og blev bygget efter ordre fra Alfonso Henriques, første konge af Portugal, efter at have erobret byen til maurerne i 1147. Oprindeligt bygget i romanske stil, de gotiske og Barroque stilarter findes som følge af udvidelser i det 14. og 17. århundrede. Katedralen blev påvirket af flere jordskælv, hovedsagelig i 1755, der også ødelagde store dele af byen.

Voks Museum
Voks museet har udover de sædvanlige berømtheder, en stor sektion dedikeret til Portugals historie. 
Lissabon
Strande i Lissabon
Lissabon Strande er meget få i antal, da byen ligger på bredden af floden Tejo, men i et område på 20 km fra Lissabon, vil du finde mindst 20 strande, som vil give din ferie en dejlig sporty og livlig stemning.

Costa da Caparica Beach
Costa da Caparica er lige uden for by grænserne af Lissabon og kan nås med bus eller færge. Det er en 8 km lang strand og foret med mange barer og restauranter. Den er berømt for livlige nætter og barerne forbliver åben indtil godt forbi midnat. Stranden er så stor, at under højsæsoner en lille open air tog kører langs stranden, og du kan bare ringe på klokken, og træde ud hvor som helst du ønsker. De bedste steder i Costa da Caparica er Morean og Sereia som er omgivet af dejlige sandede højderygge og livlige barer. Surfing og windsurfing er de vigtigste aktiviteter her. Du vil finde mange surfing udstyrs forretninger og endda surfskoler langs stranden.

Carcavelos Beach
Carcavelos Beach er afgjort den mest berømte strand i Lissabon. Den kan nås med bus eller bil. Det tager kun 15 til 20 minutter at nå fra Lissabon. Stranden er fyldt med et ungt publikum. Stranden har barer og pubber som er åbne hele natten. Surfing er afgjort en anden attraktion. De små bølger gør det til en meget sikker strand for at lære at surfe. Hvis du ønsker at vige tilbage fra overfyldte steder, så er Carcavelos ikke for dig. At rejse lidt længere mod nord til Sao Pedro eller Parede Beaches vil give dig lidt privatliv.

São Pedro, Sao Joao og Parede
Blot 10 minutter nord for Carcavelos Beach er der 3 strande, nemlig Sao Pedro, Sao Joao og Parede, og de har helt forskellige karakteristika end Carcavelos. Disse strande er mindre overfyldt og har ikke har mange restauranter. Den rolige og fredelige atmosfære gør disse strande til en eftertragtet destination for folk der ønsker at komme væk fra menneskemængderne i byen. Disse strande har et par gode resorts. Strandene er ikke så gode for surfing som Carcavelos.

Guincho Beach
Guincho Strand kom ind i rampelyset, da det blev brugt som klimaks placering for James Bond filmen "I Hendes Majestæts hemmelige tjeneste." Omkring 15 km fra Lissabon, denne strand er en af de bedste strande i Europa for windsurfing. Månederne fra juni til august på grund af de kraftige nordlige vinde, er bedst til windsurfing, hvor vinteren og de østlige vinde gør det til et godt område til surfing. 
Festivaler i Lissabon
Lissabon er vært for mange festivaler i løbet af året for at fejre sin kultur og kulturarv. Lissabon festivaler fejrer gamle og nye og fremhæver byens bidrag til populærkulturen.

Vinter
Det nye år skydes i gang i Lissabon med en stor nytårs festival. Arrangementerne afholdes på Comercio Square og Vasco da Gama-broen på bredden af floden. Populærmusik og fyrværkeri er de primære attraktioner.

ModaLisboa, byens modeuge, afholdes i marts og oktober hvert år.

Forår
April måned bringer Fiskefestival, for at fremhæve Lissabons havnefront og industri. Festivalen afholdes i Nations Park og består af demonstrationer og smagsprøver. Festivalen varer en hel uge. Billetter er tilgængelige for dagen, weekend eller hele ugen.

The Independent Film Festival afholdes i april og maj hvert år. Screeningerne finder sted hele vinteren og det tidlige forår og er vist igen i løbet af april festival datoer. Lokale bands er også fremhævet under festivalens 2 uger.

Rock in Rio Lisboa, en velkendt rockfestival, afholdes i slutningen af maj hvert 2. år. Chart-topping bands fremhæver festivalen, som afholdes i Parque da Bela Vista. Koncerterne blev oprindeligt afholdt i Rio de Janeiro, men blev flyttet til Lissabon.

Sommer
Der er en bred vifte af gadefester og parader hele sommeren, især i løbet af aftenerne. Disse afholdes primært i den historiske bydel. En af de mest populære er Santos Populares, som er en hyldest til St. Anthony. Festen omfatter dans i gaderne.

Jazz em Agosto er en jazz festival afholdes i et amfiteater.

Efterår
ExperimentDesign løber fra september til november hvert andet år. Det fremhæver moderne arkitektur og design, og byder på en bred vifte af foredrag og udstillinger i hele efteråret.

MOTELx, en festival dedikeret til horror film, afholdes i september. Der er også en Bøsser og Lesbiske Film Festival i september. En festival dedikeret udelukkende til dokumentarfilm, DOCLISBOA, afholdes i oktober.

ARTE LISBOA, en moderne kunst show, der afholdes i Nations Park i løbet af november. 
Webcam i Lissabon
Webcam Lisboa - Lisbon, Dom Pedro Palace - Europa, Portugal, PrazeresPrazeres
 

Lissabon Portugal

Lissabon, hovedstaden i Portugal, er en fascinerende by med gammeldags og funky kunst, charmerende arkitektur og traditioner. Det er en af Europas mest underholdende hovedstæder med sin afslappede atmosfære, kulturel mangfoldighed, og rimelige priser. Lissabon ligger på syv lave bakker ved siden af Tejo floden. Byens atmosfære er rig med vidunderlige gamle bygninger, Europas længste hængebro, og spændende museer og monumenter. Trods byens bakker, er Lissabon kompakt nok til at udforske til fods. Hvis dine ben bliver trætte, så har Lissabon et meget bekvemt system af bus, sporvogn, og metrolinjer samt funicularer som tager dig op af de stejlere bakker.

Lissabon er også vært for et stort antal bemærkelsesværdige museer af antikke og moderne kunst, hvoraf nogle er Gulbenkian-museet, National Museum of Contemporary Art, National Coach Museum og Carmo Arkæologiske Museum.

En god måde at orientere dig selv og nyde en panoramaudsigt er ved at gå op på en af de syv høje - Penha de França, Senhora do Monte, Graça, São Jorge, Sao Pedro Alcantara, Santa Catarina, og Estrela. São Jorge er kronet af et berømt slot, Castelo de São Jorge, og har den mest spektakulære maleriske udsigt - især når solen går ned over Tejo-floden. Generelt kan du bruge ubegrænset tid på at opdage og genopdage denne charmerende by, men hvis du er på en stram tidsplan, så gå ikke glip af Alfama District, Bairro Alto, og Belem. Lissabon er virkelig et vidunderligt sted at udforske, på hvilket som helst tidspunkt af året. Hvis du er heldig er himlen blå og solen skinner, selv i februar og november. 
Lissabon

Områder i Lissabon

Alfama District - Lissabons ældste og mest historiske kvarter, ligger under Castelo de São Jorge. De middelalderlige gader og de utrolige udsigtspunkter fra tre af de syv bakker i Lissabon - São Jorge, Graca og Senhora do Monte. Kvarteret er en labyrint af smalle gyder og stejle trapper. Det er en af de få kvarterer, der ikke blev helt ødelagt af det ødelæggende jordskælv i 1755 og bevarede arkitektoniske elementer fra sin mauriske fortid. Kvarteret er livligt om dagen, men lidt snusket, og er ikke anbefalet om natten. Den bedste måde at komme dertil er ved at tage sporvogn nr.. 28 fra Baixa ind Alfama.

Bairro Alto var et op-skala kvarter i det 17. århundrede, nu er det betragtet som kernen i Lissabons blomstrende natteliv. To funicularer (elevadors) byder transport op af de stejle bakker til distriktet. Hvis du tager Elevador da Glória, vil du befinde dig selv på en af de panoramiske bakker - São Pedro de Alcântara, et vidunderligt sted at være, selv om natten. Gå til en af de mange fado (Portugal blues) barer i området, de fleste af dem er på Rua do Norte, og nippe til en drink. En interessant ting er at tjekke den afrikanske musikscene, såsom Discoteca A Lontra på Rua de Aso Bento. Der er også en glimrende japansk restaurant, der serverer sushi, i området.

Belém, omkring 20 minutter fra Lissabons centrum med sporvogn, var udgangspunktet for de fleste af verdens skiftende udforskninger under Age of Discoveries. Der er et spektakulært kloster (hvor Vasco da Gama er begravet), og et udkigstårn, som er nogle af de få monumenter der har overlevet jordskælvet i 1755. De er begge blevet udpeget som UNESCO World Cultural Heritage Sites, og er must-sees. The Tower of Belém, omkring 10 minutters gang fra klosteret, er symbolet på Lissabon og Age of Discoveries. Undgå mandage, da alt er lukket.
Rejser til Lissabon

Mad & Drikke i Lissabon

Lissabon byder på en enorm liste af delikatesser og unikke portugisiske køkkener. Hvis du er en ikke-vegetar, så vil dit ophold i Lissabon give dig en ultimativ gastronomisk fornøjelse. For en typisk mad freak, tilbyder Lissabons restauranter et bredt udvalg af delikatesser.

Morgenmad
Portugisiske folk indtager ikke en tung morgenmad, men det betyder ikke, du skal springe den over. Portugisisk bagværk er verdensberømt, og du skal starte din dag med en kop cappuccino og "pastel de nata" (vanillecreme wienerbrød), den mest populære wienerbrød i Portugal. Hvis du vil have at morgenmaden skal være lidt tungere og mere luksuriøs, så skal du prøve 'Uma Bica' (stærk espresso) med en langt tungere wienerbrød kaldet "Milfohles ', som er en wienerbrød med lag af fløde og chokolade mellem hvert lag.

Frokost
Det portugisiske folk indtager en tung frokost, og du vil se maksimal aktivitet og stort udvalg i restauranterne. Du bør dog ikke besøge nogle dyre restauranter til din frokost. Snarere kan du tage din frokost på en lille, men hyggelig restaurant. Du kan starte din frokost med caldo verde med kartoffel, en typisk portugisisk suppe. Baccalhau (saltet torsk) er den nationale ret i Portugal, som du ikke må gå glip af. Når du har givet din sult en indledende boosting med suppe og starters, skal du til hovedretten, som er en blanding af mad i Middelhavs stil. Hvis du besøger Lissabon engang mellem juni og november, så bør din frokost indeholde sardiner eller Cozido à Portuguesa (Porteguese gryderet). Endelig kan du slutte din frokost af med risengrød garneret med kanel.

Middag
Efter sådan en tung frokost er du sandsynligvis ikke til tidligt aftensmad. Det er også normalt at spise sent om aftenen i Lissabon. Du kan prøve nogle gode restauranter om aftenen. Restauranter som Cipriani, Concha D'Ouro, Restaurant Eleven og Casa da Comida vil helt tilfredsstille dine gastronomiske begær. Et glas Vinho Verde (grøn vin) med Espetada (kød på spyd), vil helt sikkert være en god start. Du kan prøve Carne de Porco à alentejana Francesinha (stegt svinekød med muslinger), eller Rojões à moda do Minho (stegt flæsk med blod ris) som din hovedret. Du kan afslutte dagen med den mest populære dessert i Lissabon, Leite-creme. 
Lissabon

Transport i Lissabon

For fodgængere er det næsten altid værd at købe en billet der gælder for hele dagen. NB Disse er ikke 24 timer billetter, men udløber 02.00 om morgenen.

En af de bedste måder at komme til at kende byen er ved at prøve nogle sporvogne. Lissabon har stadig et par gamle, der kører gennem sine små gader samt nogle nye til Belem. De synes at tilhøre en tabt æra og er virkelig populære blandt både turister og lokale. Især er det værd at tage sporvogn nummer 28 på hele dens rute.

Et stort bussystem forbinder alle de vigtigste attraktioner, som ikke kan nås af sporvogne. Brug af metroen er meget hurtigere, men udsigten er selvfølgelig ikke så fascinerende og det meste af subway nettet kører først og fremmest til forstæderne. Hverken lufthavnen eller de vigtigste togstationer eller Belem er forbundet med det.  
Udflugter fra Lissabon
Der er så mange muligheder for at tage på udflugter fra Lissabon, at du kun kan være i stand til at besøge en håndfuld af dem, mens du er der. De bedste af de bedste dagsture fra Lissabon er som nedenfor.

Sintra
Omkring 30 km vest for Lissabon , Sintra er et smukt romantisk sted omkranset af stejle bjerge og frodige grønne skove. De vigtigste seværdigheder i Sintra er bl.a. den mauriske borg, Pena Palace, National Palace of Sintra Monserrate Palace og Quinta da Regaleira. Bygget af maurerne i det 8. århundrede, den mauriske borg er nu i en tilstand af ruiner. Slottet tilbyder en fantastisk view over det omgivende landskab nedenfor. Pena Palace, på den anden side, er et symbol på kærlighed. Bygget af en tysk adelig Baron Eschwege til hans elskede hustru dronning Maria II, slottet byder på en enestående smuk udsigt over Atlanterhavet og den vidtstrakte Lissabon by. The National Palace of Sintra også kendt som Royal Palace blev bygget i det 14. århundrede af den portugisiske konge Dom Juao. The Palace er en underlig blanding af forskellige arkitektoniske stilarter. Monserrate Palace og Quinta da Regaleira er også værd at bruge et par timer i hver.

Cascais
Cascais, oprindeligt en fiskerby, er en af de mest populære turist punkter. Omkring 25km væk fra Lissabon, er Cascais fyldt med små strande, hvor du kan tilbringe en begivenhedsrig dag med din familie og venner. Bugten er hovedattraktionen her, og du kan gå omkring i smukt designede brostensbelagte gader, der omgiver bugten. Der er nogle gamle strukturer i Cascais som St. George Fort og Palacio de Conde de Castro Guimarães, som nu er omdannet til museer. En vifte af restauranter langs kysten tilbyder lækre lokale retter.

Estoril
Ikke langt væk fra Cascais, Estoril er en anden majestætisk by, som engang var et favorit sted blandt spioner, forfattere og forviste kongelige under Anden Verdenskrig. Estoril praler af Europas største casino - Casino de Estoril - som var en inspiration for filmen Casino Royale. Bortset fra kasinoet, den største strand i Estoril, kaldet Praia de Tamariz, er et besøg værd.

Arrabida Natural Park
Beliggende over et areal på 10.800 hektar, blev Arrabida National Park grundlagt i 1976. Den højeste top af parken er omkring 500 meter høj. Du skal besøge Arravida kloster og kapel, som er en af de ældste strukturer i Portugal. Den lyse hvide kapel ligger med en baggrund af frodig grøn vegetation. Strandene i Arrabida er stille og meget gode til dykning. Portinho da Arrabida, en smuk strand i Arrabida med sin ekstremt farverige maritime flora, en lille hyggelig township og et 16. århundrede fæstning er en fascinerende turistattraktion.
lissabon
Shopping i Lissabon
Lissabon er også en by for shopping, hvor du kan vælge mellem traditionelle forretninger og moderne indkøbscentre. De bedste dele til shopping er det bilfriområde mellem Praça do Comércio og Largo S. Domingos Her finder du masser af fashionable butikker med alle de store internationale mærker. Hvis du virkelig ønsker at bruge en masse penge, gå shopping på Avenida da Liberdade. De bedste turist butikker er omkring Castello S. Jorge, hvis du ønsker at købe nogle lokale specialiteter, må du hellere gå til Bairro Alto.

Hvis du foretrækker store indkøbscentre, og shopping til meget rimelige priser, bør du ikke gå glip af Colombo, en af de største indkøbscentre i Europa. Det nås nemt via metroen, bare tage den blå linje og stop ved Colégio Militar station.

Shopping områder til alternative og dyre mærkevarer.
Hvis du er på udkig efter high fashion og de populære internationale mærker, så skal du gå til Avenida da Liberdade og Chiado kvarteret. Avenida da Liberdade er den vigtigste avenue i byen, som minder om Champs-Elysees i Paris. Denne vej indeholder Emporium Armani, Escada, Carolina Herrera, Ermenegildo Zegna, Hugo Boss, Louis Vuitton og D & G.

Chiado er det kulturelle centrum af byen og har en historie, der daterer sig tilbage til det 16. århundrede. Chiado indeholder shopping, et teater. caféer og boghandlere. Det er her, hvor du kan finde Hermes, Cartier og andre art nouveau smykkebutikker.

Hvis du er på udkig efter alternative fashion, så besøg Bairro Alto, nær Chiado, som er boheme hjertet af byen. Det er i dette område, at du vil finde de store forfattere og kunstnere. Mens området er meget stille i løbet af dagen, er det omdannet om natten. De alternative butikker holde åbent sent ind i natten.

Markeder i byen
Feira de Ladra er det vigtigste loppemarked og oversættes til "Thieves Market". Dette marked eller en version af det har eksisteret i byen siden det 12. århundrede. Dette marked finder du i Sao Vincente de Fora distriktet på Campo de Santa Clara Street. Starten er ved sporvogn 28 stop ved Arco de Sao Vincente. Her kan du finde møbler, CD'er, frimærker, militære genstande, tøj, håndværker varer og meget mere.

Ribeira marked er det største open-air fødevaremarked i byen. Det er åbent alle ugens dage undtagen søndag fra 07:00 til 01:00 Det er her, du vil finde et stort udvalg af fisk og skaldyr, krydderier, frugter, urter, kød og grøntsager. Dette er også det billigste sted at købe mad.

Indkøbscenter
Lissabon har nogle af de største indkøbscentre der findes i Europa med Colombo der er den mest populære. Den indeholder mange butikker, et fritidscenter, en biograf, en rutsjebane, en bowlingbane, restauranter og en go-cart bane. El Corte er det største stormagasin. Det ældste indkøbscenter er Amoreriras. De Armazens do Chiado er det mest centrale og øverste etage indeholder restauranter og caféer.
Lissabon
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net