Seværdigheder i Nice

Le Parc Floral de la ville de Nice
Verdens største drivhus. Syv forskellige tropiske klimaer dækker syv hektar, der er spækket med 2500 forskellige planter. Du kan gå i skyggen af et næsten ukendt palmetræ, kigge på en hajunge, dufte til tusinder af blomster og lytte til fuglesang.

Russian Orthodox Cathedral
En af de mest storslåede russiske kirker vest for det tidligere jerntæppe. Streng dress code.

Katedralen
Denne katedral er et mesterværk inden for barokarkitektur. Man kan beundre de smukke ornamenter og friserne i den forfriskende, kølige katedral. Udenfor er kuplens imponerende farver blevet et Nices vartegn.
Nice

Museer i Nice

Der findes et hav af museer i Nice, her kan du se nogle af de muligheder der er.

MuseAAV, (Museet for aktuel virtuel kunst). Museum, galleri og udvekslingssted for kunst og kunstnere, med en permanent samling af omkring 150 stykker nutidskunst. Hovedvægten ligger på kunst der integrerer kunst og computere.

Musée d'historie naturelle, (Det naturhistoriske museum).

Musée d'art moderne et d'art contemporain, (Museet for moderne- og nutidskunst). MAMAC i daglig tale.

Musée de la cuuriosité et de l'insolite, (Museet for kuriositeter og det uventede).

Musée de paleontologie humaine de Terra Amata (Terra Amata museet for menneskelige palæontolgi).

Musée departemental des arts asiatiques, (Museet for asiatisk kunst). Museet ligger i en bygning tegnet af den japanske arkitekt Kenzo Tange og indeholder en større samlig effekter fra forskellige dele af Asien.

Musée des beaux arts Jules Cheret, (Museet for de skønne kunster). Museet er opkaldt efter den franske maler Jules Chéret og indeholder en større samling af dennes malerier.

Musée et site archeologique de Nice-Cemenelum, (Museum og arkæologisk udgravning Nice-Cemenelum). Området indeholder dels selve den arkæologiske udgravning af den romerske by Cemenelum og dels et museum, der udstiller de fundne effekter og fortæller historien om denne periode af byens historie.

Musée Franciscain, (Fransiskanermuseet) fortæller historien om franciskanerordenens liv i Nice. Museet er placeret i et kloster fra det 17. århundrede.

Musée international d'art naïf Aanatole Jakovsky, (Museet for naivistisk kunst). Opkaldt efter den rumænske kunstkritiker Anatole Jakovsky.

Musée Massena er et museum for den regionale kunsthistorie.

Le palais Lascaris (Lascaris palæet). Er sammen med Musee Massena byens museum for regional kunsthistorie.

Musée Matisse, (Matisse museet) rummer diverse effekter der illustrerer Henri Matisse's liv og kunst.

Musée national Marc Chagall, (Det nationale Chagall museum). Museet indeholder en stor samling af den russiske maler Marc Chagall's kunst.

Prieure du vieux logis, er en gammel oliemølle der er omdannet til en Villa i 30'ernes neo-provencalske stil. Villaen indeholder diverse franske kunst og møbel effekter fra 1400-tallet til 1600-tallet.

Ecole et centre national d'art contemporain Villa Arson (Det nationale center og skole for samtidskunst Villa Arson). Museet ligger i en villa, der er opkaldt efter en rig købmand fra Avignon som ejede villaen. Den indeholder et museum for samtidskunst, et bibliotek og et kunstner hjem.

Musée de la Résistance Azuréenne (Museet for modstandskampen på Côte d'Azur). Museet belyser den franske modstandsbevægelses frihedskamp under 2. verdenskrig.
Webcams i Nice
Webcam Nice-Promenade des anglais - Europa, Frankrig, NiceNiceWebcam Bay of Villefranche Webcam, east - Europa, Frankrig, Beaulieu-sur-MerBeaulieu-sur-Mer
 

Nice Frankrig

Byen Nice ligger på den franske riviera i Provence-Alpes-Côte d'Azur. Velsignet med et solrigt og tempereret klima, tiltrækker Nice besøgende fra hele verden. Blandt sine mange attraktioner er dens smukke strande, dejlige havnepromenade, interessante museer, berømte by vartegn og andre turistattraktioner.

Man har kendt til menneskelig tilstedeværelse i området omkring Nice i omkring 400.000 år. Og mange forskellige folkeslag har i tidens løb sat deres præg på byen og området som helhed. I dag fremstår Nice som en moderne storby med international lufthavn, flere færgeruter og togforbindelser, samt en økonomi, der ikke alene bygger på turisme, men også på handel og uddannelse. Selvom turismen stadig er en meget vigtig del af aktiviteten i Nice, hvor man finder det næsthøjeste antal hotelsenge i Frankrig.

På trods af byens størrelse og status som populært turistmål har indbyggerne formået at bevare deres identitet, bl.a. på grund af byens historie, der på flere punkter adskiller sig fra resten af Frankrigs. Samt på forskellige lokale traditioner, hvoraf nogle er gået hen og blevet turistattraktioner i sig selv. Deriblandt karnevalet i Nice, der tiltrækker tusindvis af mennesker hvert år.
Rejser til Nice

Vejret & sæsoner i Nice

Forår
Med gennemsnitlige temperaturer på mellem 11 grader og 16 grader, kan forårssæsonen være lidt kølig for nogle rejsende, men kan appellere til andre, da hele byen kører i et langsommere tempo.

De resorts, som lukker for vinteren åbner igen efter påske. Rejsende bør holde sig for øje at der i maj måned er flere religiøse helligdage, og nogle attraktioner som museer, kan være lukkede.

Sommer
Sommersæsonen er langt den travleste i Nice. Store dele af Frankrigs befolkning tager ferie i juli eller august, ligesom turister fra andre lande, hvilket gør at Middelhavets strande fyldes hurtigt i disse måneder.

Nogle vil måske nyde at besøge Nice i højsæsonen. Byen er mere levende, og nattelivet er mere livlig. Andre kan finde folkemængderne og de travle restauranter uudholdelige.

Planlægger du en tur i juni kan du drage fordel af lidt off-season priser og varmere vejr. Attraktionerne kan også nydes uden skarer, før højden af sæsonen.

Den gennemsnitlige temperatur i sommermånederne er mellem 20 grader og 23 grader. Juli har den mindste mængde af nedbør i løbet af året.

Efterår
Månederne oktober og november modtager mest nedbør, især november. Temperaturerne er fortsat rimelige fra septembers gennemsnit på 20 grader til 12 grader i november.

Et besøg kan være bedst, hvis planlagt til september eller begyndelsen af oktober. De store skarer af turister vil have forladt byen, og priserne vil være faldet, men temperaturerne vil stadig være behagelige. Rejsende bør vide at nogle resorts begynder at lukke i løbet af november.

Vinter
I Nice er der karneval i midten af februar som bringer turister til fra hele verden. Det kaldes "Mardi Gras i Riviera" og består af parader, udøvende kunstnere, og et kæmpe fyrværkeri over Baie des Anges. For dem der ikke har noget imod køligere temperaturer på 8-12 grader, kan februar besøg være af interesse.
Nice

Nattelivet i Nice

Rivieraens nætter afspejler indflydelse fra orienten, Paris og Barcelona. Hele året rundt. Og grundlaget for en god nat i byen er de små barer og caféer, hvor aftenen kan starte stille og roligt og eskalere til en kæmpe fest inden natten er omme.

Berømte partysteder som Saint Tropez er hotte - men kun en del af året. Nice, på den anden side, er Europas sande hot spot med fester året rundt. Følg pulsen og rytmerne. De fleste af Nices natklubber ligger omkring cours Saleya, rue Droite og place Masséna.
Nice
Udflugter fra Nice
St Jean Cap Ferrat
Halvøen, der rager direkte ud i Middelhavet, ligger ni kilometer vest for Nice, og er legeplads for millionærer og diverse jetsettere. Promenaden langs stranden med de bittesmå badestrande er dog åben for alle. Og den er vidunderlig hele året. Baronesse Béatrice de Rothschilds extravagante pink palads ligger midt på halvøen. I dag er det et museum, der er omkranset af syv duftende og blomstrende haver.

L’île Sainte-Marguerite og L’île Saint-Honorat-øerne, uden for Cannes Fra havnen bag den statelige biograf kan du rejse ud til disse øer, som ligger henholdsvis et kvarter og en halv time væk fra Cannes. L’île Sainte-Marguerite var engang en fængselsø, hvor en gådefuld, maskeret fange sad i det 17. årh. Den stilfærdige, blomsterprydede ø, Saint-Honorat, huser et kloster.

Antibes
Antibes Juan-les-Pins er den andenstørste by i Alpes Maritimes og er en populær turistattraktion. Her kan du opleve en blanding af traditionelle skikke, vandsport, historie, natteliv, arkitektonisk arv og festivaler.

Eze
En lille landsby i bjergene.

Peillon and Peille
Peillon er en af de mest berømte landsbyer beliggende højt oppe på en bjergtop. Hvis du ikke er helt udmattet efter at have gået rundt i de små gader, kan du besøge Via Ferrata i den nærliggende Peille. Via Ferrata byder på forhindringsløb, bjergklatring og en gåtur på tovbro mellem bjergene.
Nice
Transport i Nice
Busser
Busser er en eektiv måde at komme omkring i Nice og langs med Rivieraen. Køreplaner og et kort kan fås på turistkontoret. Der kører natbusser til omkring kl. 1.00.

Tog
Tog er den mest behagelige og hurtigste måde at rejse langs Rivieraen. Banegården i Nice ligger på avenue Thier. Det tager ca. 20 min. at komme til Cannes, 20 min. til Monaco og 1 time til Saint Raphaël.

Cykler
Nice har oprettet et offentligt cykeludlejnings system kaldet Velo Bleu. Abonnementer koster fra 1 euro pr dag til 25 euro pr år. De første 30 minutters brug er gratis, og du behøver ikke mere tid til at komme rundt i byen. Velo Bleu stationer kan findes over hele byen.

Både
Fra Saint Tropez sejler der både til og fra Saint-Maxime.

Taxa
Taxierne er ledige når lyset på taget er tændt. Der er taxiholdepladser på steder som ved Hotel Méridien på promenade des Anglais. Det er ikke altid, at re mennesker bliver accepteret i taxien – eller så skal man i hvert fald betale ekstra. Det samme gælder for bagage. 
nice
Shopping i Nice
Notre-Dame-Jean-Médecin-rue de Paradis
Gå en tur langs avenue de Notre Dame. Du kan nde mærkevarer for børn på udsalg i butikker som Bisque-Bisque Rage. På avenue Jean-Médecin ndes flere af de store mærker som Zara, Spaniens svar på H&M, Monoprix, Quick Silver og Virgin Megastore. På rue de la Liberté stiger modetermometeret for alvor. Dette kunne kaldes Nirvana. Det er hottere end hot og du skulle gerne kunne nde alt, hvad der gør fransk mode til det den er, Kenszo, Chanel, Mont Blanc.

Rue St-François de Paule-Préfecturerue – rue Droite
På rue St-François de Paule kan du smage Alziaris verdensberømte olivenolie. Eller nyde duften af Bruno, trøelkongens sorte svamp. Nævnes skal også slikket i Maison Aures. Tag et kig på Nices pulserende hjerte, det duftende blomstermarked (marché aux Fleurs). Gå ikke glip af Antic Boutik eller en af de andre stilfulde modeforretninger Asso og Habit Magiqu. Hvis cours Saleya er Nices hjerte, er hovedåren rue Droite. Her kan du kigge ind i nogle af de mange kunstgallerier og souvenirshops, eller stop og slap af i en café.

Mamac- Gioffredo-Gubernatis - Masséna
Efter et besøg på Mamac og dets souvenirbutik kan man gå til rue Gieredo. Denne tur byder på en spændende blanding af alt fra møbler til en hattemager. Tag en tur på rue Gubernatis hvor du kan fylde op med vin. Hvis du stadig ikke har fundet noget, du vil have, så prøv Galeries Lafayette stormagasin.
Strande ved Nice
Strandene i Nice består udelukkende af store flade sten. Enkelte private strande har tilføjet et lag af sand, men de gratis offentlige strande er en stenet oplevelse. Udover håndklæder eller måtter, bør du helt sikkert medbringe sandaler, for at gå på stenene kan være smertefuldt. Brusere findes (gratis) på alle offentlige strande, og der er en beach volleyball område.

Selv om strandene er primært småsten er det vigtigt at bemærke, at mange besøgende nyder det smukke lyseblå hav til en svømmetur. Hvis du kan klare at gå et par skridt på småsten, er der absolut en mulighed for svømning. Private strande tilbyder forskellige tjenester fra restauranter / barer til udlejning af liggestole og håndklæder.

Meget pænere strande findes i andre byer tæt ved, såsom Villefranche-sur-Mer, Antibes og Cannes, som er langt mere sandede. Villefranche er en særlig foretrukket strand valg, især hvis du rejser med børn.
Værd at vide om Nice
Nice er ikke mere farlig end andre byer i vestlige lande - ja i mange tilfælde er det sikrere - men du bør stadig følge nogle få gode råd:

Tag forholdsregler mod lommetyve, som er en konstant og alvorligt problem på Cote d'Azur. De opererer som regel i hold i overfyldte områder som busser, togstationer, og seværdigheder. Vær på vagt ved sporvogn stationen Gare Thiers, hvor lommetyve sværmer om rejse-trætte turister.

Med den varme sommer i Nice, er det at bære en flaske vand næsten et must. Husk den største årsag til klager til kommunens turist afdeling, er udbuddet i restauranter af mærkevarer vandflasker, hvor forseglingen er brudt - altså genopfyldt med vand fra hanen - og solgt som Perrier eller Evian. 
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net