Vejret & sæson i Bangkok

Bangkok har et tropisk vejr mønster, der skaber tre sæsoner: køligt, varmt og regnfuldt. Udlændinge kender disse som henholdsvis varm, varmere, og varmest/våd. Ved afgørelsen om, hvornår du ønsker at rejse til Bangkok, bør du overveje vejret nøje.

Kølig, tør Sæson
De nordøstlige monsun vinde blæser fra Indokina gennem slutningen og starten af hvert år. Fra november til februar er, hvad de lokale kalder den kølige, tørre sæson. Temperaturerne er normalt mellem 25-35 grader, og luftfugtigheden er på sit laveste. Dette er uden tvivl den mest populære tid til at besøge Bangkok.

Varm, fugtig Sæson
Når vinden stopper i marts, temperaturen begynder at stige. Fra marts til maj kan du forvente de hotteste temperaturer i Bangkok. Temperaturen generelt svæver over 35 grader, men jævnligt rammer den 40 grader eller højere. Luftfugtigheden vil få dig til at svede non-stop, så vær forberedt med let tøj og masser af deodorant. Det er også en god idé at have en hat til at give dig en smule skygge og forebygge solskoldning.

Regn Sæson
Fra juni til oktober tager vejret en drejning fra varm og solrig til varmere og regnfuldt. Oktober er formentlig den vådeste måned. Temperaturen er stadig meget høj, så regnen er normalt en velkommen bruser. Medbring en paraply, hvis du ikke ønsker at blive våd, men du vil sandsynligvis tørre temmelig hurtigt. Det er også værd at bemærke, at mens vejrudsigter normalt lover daglig regn og tordenvejr, kommer det ikke altid. 
Bangkok
Spise i Bangkok
Bangkok har det bedste udvalg af restauranter i Thailand (og sandsynligvis i Sydøstasien), med mad fra hele verden, og alle typer og priser. De anbefalinger som du finder flest af, er hovedsagelig omkring Silom Street, Banglampoo eller Sukhumivit hvor de fleste besøgende opholder sig. For kinesisk mad naturligvis Chinatown er et godt område at udforske. Pahurat (og også Bangrak) er et godt område til at prøve indisk mad. Vestlig mad finder du især omkring Silom og Sukhumvit område.
Kurser i Bangkok
Thailandsk madlavning
Der er et ganske stort antal af kurser. Sandsynligvis det bedste, men temmelig dyre er Oriental Hotel Thai Cooking School. De tilbyder fem-dages kurser under ledelse af en velkendt kok. Også Landmark Hotel tilbyder en fem-dages kursus.

Meditation
En masse af udlændinge kommer til Thailand for at deltage i meditationskurser. Bangkok er absolut ikke det bedste sted. Et par steder tilbyder kurser, men det anbefales at tage mod syd, f.eks Suan Mokkh nær Chaya, hvis du virkelig er interesseret i det.

Thailandske sprogkurser
Adskillige sprogkurser i Bangkok tilbyder kurser i thailandsk sprog. Den mest berømte er den amerikanske Alumni Association (AUA) ved Thanon Ratchadamri. Det er også nemt at finde private lærere. Begyndere kan købe audiomaterialer ved hver Asia Bookshop. 
Bangkok
Værd at vide
En af de første ting, du lægger mærke som turist i Thailand er en overflod af portrætter af kongen og kongefamilien. Thailændere har en dyb respekt for deres konge, og det forventes, at udenlandske gæster også respekterer denne ærbødighed. Respektløshed mod kongen er strafbart i Thailand og kan føre til fængsel, bøder eller udvisning. Når du er i landet af smil, så husk at være respektfuld mod kulturen, og din rejse til at blive endnu mere behagelig.
 

Bangkok Thailand

Thailand 's hovedstad er et fantastisk sted at besøge. De fleste mennesker kommer her, hvis de besøger de forskellige regioner i Thailand, for eksempel Chiang mai, Koh Samui, Phuket eller Trang . Byens dårlige ry for lange bilkøer og forurening er dog stadig tildels berettiget. Ved udgangen af 2000 blev det nye BTS Sky Train taget i brug, og nye veje er blevet bygget. I sammenligning med andre storbyer, er Bangkok også en meget sikker by, og har en af de laveste kriminalitets rater i verden.

Bangkok tilbyder også et fantastisk natteliv med barer, diskoteker, live musik og endda Latin Salsa er ved at blive populær. Der tales meget om Patpong, Bangkok red-light district. Det er ikke særlig forskelligt fra rødt lys distrikter andre steder. Om natten, er Patpong lyst og farverigt oplyste gader er fyldt med mennesker, der paraderer langs klubberne. Måske er der allerede nok spænding for dig ved at gå på Kao San Road og i dets naboområde.

Rejser til Bangkok

Seværdigheder i Bangkok

Grand Palace
Hjemsted for den berømte Emerald Buddha, det mest beundrede Buddha billede i Thailand, Grand Palace er et åndelig center og en dejlig arkitektonisk kunststykke. Kom der tidligt for at slippe for stress og jag og husk at vise respekt ved at bære lange bukser - ingen shorts tilladt! Tag en taxa eller tuk-tuk lige til slottet.

Wat Phra Kaew (Temple of the Emerald Buddha)
Wat Phra Kaew ligger direkte op til Grand Palace og er kendt som "Temple of the Emerald Buddha-". Det er det mest hellige buddhistiske tempel i landet, og her findes den mageløse statue af Emerald Buddha, udskåret fra et enkelt stykke jade.

Wat Phra Chettuphon (Wat Pho)
Templet Wat Pho er placeret direkte ved siden af ​​Grand Palace og er kendt som "The Wat Buddha." Landets største liggende figur af Buddha er imponerende, 46 m lang og 15 m høj og prydet med perler og guld . Templet Wat Pho er ikke begrænset til en attraktion, men har over 1.000 billeder af Buddha, tårnhøje statuer, bygninger og buddhistiske stupa gravsteder. Det er også her den berømte Thai massage skole for munke ndes og besøgende kan nyde denne enestående service.

Wat Arun (Temple of Dawn)
Opkaldt efter den indiske gud Aruna. Oplev de majestætiske hvide porcelæn spir over det berømte "Temple of Dawn" fra 1800-tallet. Tilbring tid i de mystiske haver, klatre op ad stejle, hvide trapper og nyd den romantiske udsigt til solnedgangen. Tag en taxa eller flod båd på Tha Tien Pier på Thai Wang Road over Chao Praya-floden til Thonburi området.

Lumphinee Park
Den vidstrakte, grønne Lumphinee Park er Bangkoks grønne lunge, en forbløffende park med haver, damme og plæner i hjertet af byens mylder. Opkaldt efter Buddhas fødested i Nepal er denne park fyldt med karaoke sangere, tai chi udøvere, joggere og drageflyvere.

Siam Ocean World
I Siam Paragon shopping center i Siam shoppingområde ndes Siam Ocean World. Det er Bangkoks moderne og stilfuld akvarium og det største vand-center i Sydøstasien. Børn og voksne vil nyde Ocean Worlds 30.000 vanddyr fra 400 forskellige arter.

Jatujak Weekend Market (Chatuchak)
Thailands største weekend marked er en shoppers drøm. Med mere end 10 000 stande i et labyrint-lignende system, vil du opleve fantastiske priser på silke, kunsthåndværk, tøj, antikviteter, samlerobjekter, planter og meget mere.

Sala Chalermkrung Theatre: Khon Masked Dance
Nyd Thailands klassiske maskerade på Sala Chalermkrung Theatre. Denne kunstform er betragtet som en af ​​de mest rafinerede scenekunst stilarter. Tidligere kun tilgængelig for kongelige, men nu er der maskerade hver torsdag og fredag, og er en speciel oplevelse for de kulturelt interesserede.

Damnoen Saduak Floating Market
Dette flydende marked er virkelig et imponerende syn med sælgere i lange både lastet med frugt eller farverige smykker. Bådene sejler på "Klong" (kanal) og sælger deres varer til turister og lokale, der står langs floden. Markedet blev verdensberømt i en James Bond lm . Det ligger 80 km udenfor Bangkok.

Krokodille farm
Krokodille Farmen er placeret på Samut Prakarn Rd. Hvis du kan lide at se krokodiller, dette sted har mere end 30.000 af dem. Der er shows og masser af interessante udstillinger. Dagligt fra 07:00 til 18:00. Entré: 300 baht.
Bangkok

Transport i Bangkok

Bangkok lider af hvad der måske er de værste trafikpropper i verden, der kombineret med varme, fugt og forurening gør det at komme omkring lidt sværere end de fleste andre steder. Forvent ikke at gå langt, enten er fortovene besat af gadeboder, eller fyldt op med parkerede motorcykler. Men alt er ikke tabt, her er et par tips til at hjælpe dig med at komme rundt i Bangkok.

Skytrain
Skytrain (BTS) er en omfattende, moderne og airconditioneret monorail tog. Den består af to linjer, der når populære destinationer i Bangkok. Du kan købe enkelt billetter eller klippekort.

En linie, der strækker sig øst til Sukhumvit Soi 77 fra On Nut station hele vejen nordpå til Jatujak Park og Northern Bus Terminal på Mo Chit station.

Den anden linje løber fra National Stadium på MBK shopping center sydpå til den venstre side af Chao Praya floden ved Wongwan Yai.

Tuk Tuk
Bangkoks ikoniske transport, mini taxa med tre hjul, er ikke så almindeligt i dagtimerne. Det er blevet forbudt at skabe nye tuk-tuks på grund af forurening. Men disse tre-hjulede "plæneklippere" er et eventyr ride. Lad dit hår blafre i vinden, mens du optager synet, lyde og den hektiske kaos af Bangkoks travle gader. Prisen afhænger af afstand, tid på dagen (peak hour eftermiddag), og hvilket humør føreren er i.

Busser
Bus er et almindeligt transportmiddel for lokalbefolkningen til at komme på arbejde og omkring i byen. For besøgende fra udlandet er det ikke så godt. Linjerne vil følge trafikårene som ofte er tilstoppede. Bus tjenester er ikke lavet på engelsk, så find en lokal person, der kan hjælpe dig med oversættelsen.

MRT (Metro)
Metroen MRT løber fra nord til syd og dækker den østlige del af byen som Skytrain ikke når. Den nordlige endestation er Bang Sue stationen i det nordlige busterminal / Jatujak Park-området. Dens sydlige take passagerer til kanten af Chinatown (Yaowarat) ved Hua Lamphong station.

Taxa
Taxa findes til rådighed i hele byen. Sørg for, at chaufføren har et taxameter før turen. En taxatur fra lufthavnen til byens centrum bør koste mellem 200-400THB. 
Bangkok

Shopping i Bangkok

Shopping er sjovt i Bangkok, især når du besøger de utallige markeder. De tilbyder de friskeste råvarer og bredeste udvalg af varer. Det er forventet at du prutter om prisen, og en del af oplevelsen. For en uovertruffen atmosfære, gå ikke glip af Chatuchak weekend marked i Bangkok. Bangkoks tøj shoppingområde er i Siam Square, hvor designermærkerne vrimler og mange internationale navne er på tilbud i airkonditionerede butikker.

Der er mange gigantiske indkøbscentre i Bangkok, som tilbyder fremragende udsigt over byen og faste priser. Disse er normalt åbent fra 10:00 til 21:00, men nogle mindre butikker kan lukke tidligere. Et must for computer freaks er Pantip Plaza (nær World Trade Center), det bedste stormagasin med billigt edb-udstyr og software.

Patpong Night Bazaar
Omkring 19:00 hver aften vågner steder i Patpong og Silom Road til live med masser af stande, der tilbyder tøj, smykker, musik, ure og masser af lækkerier.

Antikviteter
Antikvitetssalg i Bangkok er enormt, men det er ikke altid antikviteter der sælges. Ordet antikke kan betyde, at det blev lavet til at se gammelt ud. Thailandske antikviteter, gamle som nye er avanceret håndværk og er fantastisk til gaver og dekoration. Der er antikke butikker rundt omkring i byen, især i turistområder Siam, Silom, Sukhumvit og Khaosan Road.

Tøj & skræddere
Bangkok er kendt for billigt tøj og talentfulde skræddere. Der er skræddere overalt i byen, men det er bedst at spørge rundt til velrenommerede steder. Nogle skræddere svindler turister. 
bangkok
Udflugter fra Bangkok
Ayutthaya
Bare 70 kilometer fra Bangkok er den gamle kongeby Ayutthaya et møde med UNESCO’s verdenskulturarv i et charmerende provinslandskab. Ruiner af tidligere højtbelagte templer i guld og opretstående spir ligger mellem provinsbyens toetagers huse, markeder og grønne arealer. Tempoet er trukket så meget ned, at den mest populære form for sightseeing af templerne er i cykeltaxi eller på ryggen af en elefant.

Broen over floden Kwai
Broen er blot en lille del af det, som gør Kanchanaburi, der er 2-2½ timers kørsel fra Bangkok, så tiltrækkende. Kanchanaburi tilbyder museer, kirkegårde og altså broen over floden, hvis du er til et indgående blik på Anden Verdenskrig. Her er tilbagelænet provinsstemning, lige inden du rammer naturscenerierne, og omegnen er spækket med kanaler, hvor du kan padle rundt, bambuslunde, hvor du kan ride på ryggen af en elefant, eller tætpakket regnskov, som kan udforskes til fods.

Khao Yai nationalpark
Thailands ældste nationalpark er også den mest dyreholdige. For mens mange nationalparker er under pres fra den moderne verden, så er Khao Yai for eksempel et af de få steder i Thailand, hvor du kan løbe ind i en tiger. Gibbonaber, hjorte, vilde elefanter og næsehornsfugle er du næsten sikker på at støde på, hvis du bruger et par dage ved parken. Hotellerne uden for parken er glimrende refugier, når du har været aktiv en hel dag. 
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net