Seværdigheder og udflugter ved Gardasøen

OLIVE OIL MUSEUM
Det er en udstilling, enestående i sin art, der ønsker at give en redegørelse for et produktionssystem, der har involveret landbefolkningen i over et årtusinde. Man får et rigtig godt indblik i hvordan oliven olie produktionen er foregået igennem tiden.

MOUNT BRIONE
Bjerget Brione stiger op isoleret i midten af alluviale sletten af Sarca, lige bag Gardasøen og adskiller de to byer Riva del Garda og Torbole. Mere end et rigtigt bjerg, er det nærmere betegnet en kalksten bakke, men dens stejle og stenede ansigt på den østlige side giver det de typiske karakteristika ved et bjerg.

MIDDELALDER BYEN CANALE DI TENNO
Den middelalderlige landsby Canale di Tenno er et obligatorisk stop for dem, der ønsker at fordybe sig i et magisk sted fra fortiden, hvor du indånder historie, kunst og kultur. Landsbyen, forskanset på en bjergskråning halvvejs mellem Gardasøen og Alperne, er for nylig blevet optaget på listen over de smukkeste landsbyer i Italien, og dette er ikke overraskende: smalle brolagte stræder, arkader, små intime torve og huse som stadig hører hjemme i det 13 århundrede.

MOUNT BALDO
Svævebanen ved Monte Baldo fører dig op i 1700 meters højde, hvor der er en fantastisk udsigt over hele Gardasøen. Ved Malcesine på den nordlige østkyst.

ARENA DI VERONA
Beliggende i Verona. Amfiteateret blev bygget i den første halvdel af det 1. århundrede e.Kr., i den periode, som markerede afslutningen på Augustus' regeringstid. Det er den tredje største amfiteater i Italien, efter Colosseum og amfiteater Capua.

CASA DEL PODESTÀ
Slottet La Casa del Podesta blev bygget i midten af det 15 århundrede som hovedkvarter for repræsentanten for Venedig, der styrede området.

CASCATA DEL VARONE
Cascata del Varone er et næsten 100 meter højt vandfald, som falder ned gennem en klippekløft ved Riva på Gardasøens nordspids.

TERME DI SIRMIONE
Terme di Sirimione er et stort termisk spa beliggende i smukke omgivelser på halvøen Sirimione i den sydlige ende af Gardasøen.

VENEDIG
Venedig er bestemt en oplevelse værd, og ligger ikke længere væk fra Gardasøen, end du kan opleve denne fantastiske by på en dagstur.
Shopping på lokale markeder ved Gardasøen
De ugentlige markeder ved Gardasøen er en spændende oplevelse og en god og billig måde at købe folkloristiske genstande og souvenirs. Her kan du se hvor og hvornår du finder de forskellige markeder.

Mandag
Peschiera del Garda
Torri del Benaco
Calmasino di Bardolino
San Zeno di Montagna

Tirsdag
Desenzano del Garda
Castelnuovo del Garda
Castelletto di Brenzone

Onsdag
Lazise
Villafranca

Torsdag
Bardolino
Bussolengo
Cola di Lazise

Fredag
Garda
Manerba del Garda
Sirmione

lørdag
Caprino Veronese
Malcesine
Saló
Valeggio sul Mincio
Pacengo di Lazise

søndag
Rivoltella del Garda
Sant'Ambrogio Valpolicella

Desuden er der markeder med produkter fra lokale landmænd "Campagna Amica", hvor du kan købe ægte produkter af fremragende kvalitet direkte af de lokale producenter:

Tirsdag
Bussolengo, Piazza XXVI Aprile

Torsdag
Brenzone, Loc. Assenza - Piazza S. Nicolò

Fredag
Pacengo di Lazise, ​​Piazza Marengo
Torri del Benaco, Via Marconi

Lørdag
Calmasino, Piazza della Battaglia

Søndag
Castelnuovo del Garda, Via Marconi
Costermano, Fraz. Albarè
Webcam ved Gardasøen
Webcam Torri del Benaco Webcam - Europa, Italien, Torri del BenacoTorri del Benaco
 

Gardasøen Italien

Gardasøen er Italiens største og mest besøgte sø. Søen er 51 km lang, men kun 17 km bred på det bredeste sted i syd. Afstanden omkring søen er 158 km. Gardasøen ligger i det nordlige Italien mellem Venedig og Milano. Søen er en del af regionen Lombardiet mod vest og Veneto mod øst. Den nordlige spids ligger i Trentino-Alto Adige-regionen. Dolomitterne er ikke langt væk og kan ses knejsende over søen.

Maleriske landsbyer, middelalderlige slotte og smukke promenader langs søbreden. Søen har et varieret landskab med strande langs de sydlige kyster og klipper over den nordlige kystlinje. Gardasøen er kendt for sit klare vand, fantastisk til svømning om sommeren. Windsurfing, sejlads og vandreture i søens mange parker er også populære aktiviteter.

Det lyse miljø, tempererede klima, og blomstrende vegetation, hovedsageligt oliven og citron lunde, palmer, cypresser og appelsintræer, som sammen med de majestætiske landskaber der er baggrunden for de bemærkelsesværdige historiske og kulturelle levn spredt i området, gør denne sø til den mest charmerende i Italien.
Rejser til Gardasøen

Aktiviteter ved Gardasøen

Sejlads
Et ideelt sted for kapsejladser tilgængelige hele året. Det er altid muligt at sejle på Gardasøen grund af dens konstante vinde: Ora, der blæser fra syd til nord fra sent om morgenen til sent på eftermiddagen og Pelèr, der blæser fra nord til syd fra tidligt om morgenen til middagstid. Denne konstante og punktlig luftstrøm er den drivende kraft bag sejlsportsbegivenheder af høj standard organiseret på søen.

Vindsurfing
Den nordlige del af søen er det bedste sted for dem der gerne vil vindsurfe eller som ønsker at lære denne sport. Der er vindsurfing centre langs søbredden, der organiserer nationale og internationale arrangementer og kurser for voksne og børn.

Cykling
Der er ikke noget bedre sted end Gardasøen for cykel elskere. Over tusind kilometer afmærkede cykelruter i alle kategorier, fra begyndere der ønsker en lille nem tur, til mere erfarne ryttere med en høj grad af engagement. Den betagende natur garanterer alle entusiaster en uforglemmelig tid og totalt frihed.

Trekking
Gardasøen er uden tvivl den ideelle destination for vandrere. Man kan opleve nye og anderledes ture hver dag, takket være den brede vifte af spor og stier. Du kan vælge ruter med en fantastisk udsigt over Gardasøen, som den på Monte Baldo, eller følge Kejserens Fodspor på de historiske ruter fra Første Verdenskrig.

Klatring
Gardasøen er kendt i hele Europa som et paradis for sportsklatring. Dens popularitet skyldes sikkert de hundredvis af stigninger af al vanskeligheder fra dem for nybegyndere til dem for de mere erfarne. Her kan alle finde den mest egnede mur til deres evne. Sommeren er uden tvivl den foretrukne sæson for bjergbestigere, men det milde klima ved Gardasøen tillader klatring hele året. Et andet kendetegn ved disse ruter er deres nærhed til søen og den smukke panorama de tilbyder under opstigningen.

Golf
Omkring Gardasøen er der forskellige golfklubber højt ratede for kvaliteten af deres baner og moderne klubhus faciliteter. Beliggende i grønne oaser på blide bakkede skråninger, Gardasøens golfbaner tilbyder faciliteter til ekspert spillere og begyndere, der ønsker at opdage fornøjelsen af denne sport. På grund af det milde klima ved Gardasøen er det muligt at spille golf hele året rundt.

Forlystelsesparker ved Gardasøen

Gardasøen og det omkringliggende område giver den besøgende mange muligheder for at nyde og opleve store følelser, takket være de mange forlystelsesparker der findes.

THEME PARK GARDALAND
Den største forlystelsespark i Italien. Gardaland har 113 hektar forlystelser, shows og attraktioner i ti tematiserede områder. Forlystelsesparken har 40 attraktioner der omfatter fire rutsjebaner, to vand forlystelser, en lodret frit fald tur, og et udvalg af høj-energi gysende forlystelser.

JUNGLE ADVENTURE PARK
Ny adventure park i San Zeno Mountain. Tre forskellige baner for forskellige aldersgrupper. En ægte jungle og Tarzan oplevelse for hele familien.

THEME WATER PARK CAVOUR
Nedsænket i en ægte, naturlig oase på 50 hektar med en frodig vegetation, er det ideelle sted at tilbringe en dag fuld af sjov og afslapning. Af de forskellige attraktioner til rådighed kan nævnes "Spiaggia Mare", som minder om en tropisk strand rig med palmer og eksotiske "Paradise Island", et hjørne skåret helt fra klippen, med sin tunesiske sand seng , dens enorme jacuzzi, vandfald og multi-level swimmingpools.

WATER PARK PICO VERDE
Et hjørne af paradis, fuld af historie og tradition. Dage du aldrig vil glemme. Parken tilbyder foruden masser af vandsjov følgende faciliteter: Bar, Restaurant og Pizzeria, omklædningsrum, brusebad, liggestole og parasoller.

MERMAIDS’ BAY PARK
Mermaids Bay Park har altid været synonym med sindsro. I de fortryllende naturlige omgivelser, der omfatter bugten, som var det en swimmingpool. Besøgende kan have fornøjelsen af dykning i det pragtfulde farvand og tilbringe varme sommerdage i luksuriøse omgivelser, mageligt udstrakt på liggestole. Fra den private strand eller fra skyggen af storslåede oliventræer, er solnedgangene over Gardasøen en uforglemmelig oplevelse.

THEME PARK NATURA VIVA
Dette moderne center for beskyttelse af dyrearter truet af udryddelse, er vært for mere end 1500 dyr tilhørende 200 forskellige arter omgivet af en smuk vegetation. Det omfatter Safari Park, der kan besøges i dit eget køretøj som en spændende African Safari og fauna Park. Desuden findes der Aquaterrarium, tropisk drivhus og Dinosaur Park.
Gardasøen

Mad & drikke ved Gardasøen

Tre regioner omkrandser Gardasøen, hver med deres egen individuelle karakter, landskab og kultur, hvilket også påvirker det lokale køkken og mad og vin specialiteter.

Den mest typiske produkt er den ekstra jomfru olivenolie, kendt for sin lethed og delikatesse, som går godt med ferskvandsfisk fra søen og traditionelle land retter af kød og grøntsager.

Alto Garda området er hjemsted for de unikke citron farme, der ikke kan findes andre steder i verden. Citrusfrugter fra Gardasøen, er en vigtig ingrediens i mange lokale opskrifter, herunder Limoncino likør og citron cremen Riviera dei Limoni.

Et ideelt akkompagnement til hver ret er den fremragende vin produceret ved Gardasøens vinmarker: Nosiola, Merlot, Cabernet og Vino Santo i de nordlige områder og Classico Groppello della Valtenesi på de sydlige vinmarker i Bardolino og Lugana.

Salada kød er en rigtig specialitet i området, herunder Arco, Tenno og Varone. Det er magert oksekød, og det fremstilles på en meget speciel måde. Den kan blive serveret til at blive spist rå eller kogt.

Den berømte Valeggio tortellini er lavet i hånden, og de kan købes i mange pasta butikker i Valeggio og Borghetto. Disse tyndt rullet pasta ringe, fyldt med kød, er lækkert med smeltet smør og salvie eller smeltet smør og parmesanost og også velsmagende i suppe.

Honning er en af de vigtigste naturlige fødevarer fra egnen. Dens ejendommelige træk afhænger af flora sort og er derfor forskellig fra område til område. De vigtigste af Gardasøens sorter af honning er: akacie, kastanje, mælkebøtte og gran.

Den gamle tradition for mejeriprodukter fortsætter i produktionen af ost. "Formaggella di Tremosine" er med sin bløde konsistens en mellem fed ost, som afhængigt af krydderier, kan spises som et måltid eller revet.
Gardasøengardasøen
Transport ved Gardasøen
Færger
Næsten alle byer ved Gardasøen er forbundet med hinanden af forskellige typer af færger. Passagerer kan vælge mellem en afslappende rejse med panoramaudsigt på en af de små dampskibe eller klassiske færger. Man kan også vælge den hurtigere løsning på katamaranfærger eller luftpudefartøjer, der tager dig fra den ene by til den anden inden for få minutter.

Udover det store udvalg af færge-forbindelser for passagerer, findes der også to interessante muligheder for at medbringe din bil til den anden side af søen på en meget nem og stress-fri måde. Ruterne er Torri del Benaco - Toscolano – Maderno og Limone – Malcesine. Da pladser til biler er begrænset, anbefales det at dukke op på havnen i god tid før færgen sejler.

Busser
Offentlig transport ved Gardasøen er garanteret med regelmæssige busruter. Hver by ved Gardasøen har et eller flere stoppesteder, der let kan nås for gæster i hoteller, lejligheder, ferieboliger ved søen og i de omkringliggende områder.

Taxa
Taxa er til stede 24 timer i døgnet foran banegårde og ankomst terminaler ved alle lufthavne. Spørg efter faste takster, før du starter din tur. 
Vand & luft temperatur ved Gardasøen
Måned                             Vand temperatur                  Luft temperatur       

 

 

 

Januar

6° - 10° C

1° - 12° C

Februar

6° - 10° C 6° - 16° C

Marts

6° - 10° C

10° - 20° C
April

10° - 14° C

15° - 25° C

Maj 13° - 18° C 18° - 30° C

Juni

15° - 20° C

22° - 34° C

Juli

20° - 24° C

25° - 37° C

August 23° - 26° C 25° - 37° C
September 23° - 26° C 20° - 30° C

October

16° - 22° C 14° -  24° C

November

10° - 16° C

5° - 18° C

December 6° - 10° C

3° - 16° C


Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net