Klima & vejret i Riga

Vejret i Riga skifter oftere end lyskrydset og erfarne Riga-turister bære en trøje og paraply med dem på alle tidspunkter. Det er ikke ualmindeligt at have det meget varmt, lidt køligt og blive sjaskvåd på den tid det tager at nyde en enkelt øl på en af ​​byens mange udendørs restauranter.

Riga har et maritimt og tempereret klima, hvor vintrene dog kan være ekstremt kolde grundet den nordlige placering. De koldeste måneder er januar og februar, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på -6 °, men hvor temperaturen fra tid til anden kan komme helt ned på minus 25 grader. Snedækket kan forblive i op til 80 dage. Da byen er beliggende relativt tæt på havet, kan der i efteråret forekomme en del regn og dis. Somrene er tilgengæld varme i Riga med en gennemsnitstemperatur på 16 °, og hvor den højeste måling er 36 °.
Riga

Shopping i Riga

Der er gode muligheder for rigtig spændende shopping i Riga. Her er markeder og varehuse, små butikker og butikscentre, og priserne er generelt lavere end i Danmark.

Butikkerne i Riga er spredt rundt omkring i byen. Centrum huser mange gamle butikker og mærkevarebutikker, mens de større shoppingcentre findes i forstæderne. Hovedhandelsgaden i centrum er Audeju, der også er hjemsted for byens ældste supermarked, Centrs.

Lidt syd for centrum findes Rigas centrale marked. Markedet blev oprindeligt etableret i 1201, samtidigt med etableringen af byen. I dag ligger markedet bag tog- og busstationen i fem gamle zeppeliner hangarer. Markedet fik sin nuværende placering i 1924-30 hvor hangarerne blev rejst. De giver i dag plads til et af Europas største markeder af sin slags.

Butikkerne i Riga er generelt åbne mellem 09.00 til 18.00, dog med sen aften åbning om torsdagen. De større indkøbscentre og stormagasiner er åbne indtil 21.00 eller 22.00.
Riga
Transport i Riga
Offentlige transportmidler drives af SIA Rīgas Satiksme og omfatter 64 buslinjer, 20 trolleybuslinjer, 11 sporvognslinjer samt minibusser. Minibusserne kører faste ruter, men ikke til faste tider, og stopper kun ved stoppestederne, hvis nogen vil af eller på. De er det hurtigste alternativ, men også det dyreste. De andre transportmidler følger ruteplaner og er billigere.

Offentlig transport kører dagligt fra 05.30 indtil omkring midnat. Nogle sporvogn og trolleybus ruter har en nat service hver time. Sporvogn, bus-og trolleybus billetter kan købes ved påstigning og koster ca. 7,5 kroner. Det er gratis for børn op til 7 år at benytte offentlig transport.

Taxier er rimeligt prissat, men du skal være forsigtig, da de ikke nødvendigvis følger den korteste rute til din destination, især hvis du virker til at være ny i byen. Lejlighedsvis, vil taxachauffører forsøge at tage overpris, men de fleste er ærlige, høflige og hjælpsomme. Mange taxichauffører taler et par ord på engelsk. 
 

Riga Letland

Riga ligger i Rigabugten ved Østersøen. Det er hovedstaden i Letland og en tredjedel af landets befolkning bor her. I næsten alle henseender er byen det punkt, hvorom livet i Letland drejer. Riga er en livlig by, både om dagen og om natten. Der er mange små restauranter og steder at gå ud.

Riga er mere end 800 år gammelt og et perfekt sted for at tilbringe din ferie. Floden Daugava går gennem byen, som har tre hoveddele: Den gamle bydel, centrum på østbredden og Pardaugava på vestbredden. I den gamle bydel og centrum ligger mange bygninger i Art Nouveau-stil, og den gamle bydel rummer tillige mange bygninger fra middelalderen. Byen er relativt flad, og over tagene rager spirene på de mange kirker, samt det 368,5 meter høje tv-tårn, der er den højeste konstruktion i byen og det tredjehøjeste tårn i Europa.
Rejser til Riga

Seværdigheder i Riga

De vigtigste seværdigheder i Riga er knyttet til byens historie og specielt den gamle bydel er seværdig. Byens oprindelse fra middelalderen ses særlig tydeligt i arkitekturen med spor af gotisk og barok arkitektur. Fra en senere periode er der en stor mængde bygninger i Art Nouveaustil og centrum af byen regnes som den bedste samling af Art Nouveau-bygninger i Europa og står på UNESCOs Verdensarvsliste.

Udover Art Nouveau-bygninger er der blandt andet 24 lagerbygninger fra middelalderen i den gamle bydel, det mest kendte eksempel på middelalderarkitektur kaldes Tre brødre (Drīs brāļi). Den eneste tilbageværende byport kaldes Svenskeporten (Zviedru vārtis).

Centralt i den gamle bydel står domkirken påbegyndt i 1211. Gennem århundrederne er domkirken blevet bearbejdet og fremstår i dag som en blanding af romansk stil, renæssance, barok og klassisk arkitektur. Katedralens orgel med 6.768 piber er et af verdens største, især af de, der bruges jævnligt. Andre kirker er der mange af, men den mest kendte er St. Peter, som med sit 137 meter høje spir rager op over byen. Den mest fremtrædende russisk-ortodokse kirke bliver kaldt planetariet i folkemunde, eftersom sovjetmyndighederne brugte bygningen til dette formål under besættelsen.

Riga har omkring 50 større og mindre museer. Nogle af de bedste er :

Letlands nationalhistoriske museum, som ligger i Riga Slot og viser Letlands historie fra istiden til i dag.

Museet for Rigas Historie og Søfart ligger ved Domkirken og har historie tilbage fra 1700-tallet.

Besættelsesmuseet ligger i den gamle bydel ved siden af Sorthovedernes Hus og er et eksempel på bastant, sovjetisk arkitektur.

Krigsmuseet ligger i Krudttårnet nær den gamle bymur.

Rigas Motormuseum ligger lidt uden for centrum med blandt andet biler ejet af Stalin og Brezjnev.

Letlands Etnografiske Frilandsmuseum ligger i den nordøstlige udkant af byen.

Riga har også to store kunstmuseer.

Blandt få tilbageværende minder fra sovjettiden kan man se mindesmærket over lettiske infanterister (strēlnieki) udenfor besættelsesmuseet, og en meget større skulptur som hædrer de faldne fra revolutionen i 1905 ved Daugavas højre bred.

Det mest kendte monument er Frihedsmonumentet, rejst som et symbol for lettisk frihed og uafhængighed i 1935. Det er en søjle med en kvindeskikkelse, som holder tre stjerner, symboler på de tre oprindelige landskaber i Letland. På forsiden er en inskription, "Tēvzemei un Brīvībai", oversat "for fædreland og frihed". Monumentet blev ikke revet ned under sovjettiden, men sovjetiske myndigheder oversatte betydningen til, at kvindeskikkelsen var moder Rusland, og de tre stjerner var de baltiske republikker.

Riga er hjemsted for Baltikums eneste permanente cirkusbygning, Riga Cirkus. Bygningen er fra 1888 og kan huse 1.030 gæster. Derudover ligger Riga Zoo og en forlystelsespark i den nordvestlige del af byen i bydelen Mežaparks, som mest består af grønne områder.

Riga har en række store parker og næsten en femtedel af byens overflade er dækket af parker. En af de mest besøgte er Bastejkalnsparken med frihedsmonumentet som sammen med Riga kanal omslutter den ældte del af byen. Denne park er etableret hvor Rigas volde løb indtil 1860'erne. 
Riga

Oplevelser og forlystelser i Riga

Grand Riga Tour. Under turen vil du besøge Riga Old Town, Art Nouveau-distriktet, Central Market, Spikeri distriktet, Kipsala halvø, Agenskalns og Kalnciema Quarter.

Rigas gamle bydel gåtur. Kom med lettiske turistguider og se den gamle bydel i Riga gennem en helt anden synsvinkel. På 2 timer vil du høre mange historier og interessante fakta om smukke Riga.

Riga Central Market Tour. Central Market er en af ​​de største markeder i Østeuropa, og hver dag bliver besøgt af 80-100 000 mennesker.

Latvian National Opera. En smuk bygning i sin egen ret, det er også et dejligt sted at se en opera eller ballet.

Riga Pub Crawl. Et pub crawl er en glimrende måde til at lære nattelivet i Riga at kende på sin første nat i byen, og det vil give dig en idé om, hvilke steder der er værd endnu et besøg på de følgende nætter.

Lerdueskydning. Prisen inkluderer: vejledning af professionel instruktør, sikkerhedsinstruktioner, høreværn, leje af gevær & skydebane.

4x4 Off Road Drive. Prisen inkluderer: transport, introduktion og briefing, kvalificeret instruktør og 20 minutters kørsel (kan udvides til 30, 40 minutter eller 1 time), hotel afhentning og drop off.

Riga Outdoor Gocart racing. Prisen inkluderer: introduktion og briefing, overalls, hjelm, handsker og 10 minutters kørsel (kan udvides til 15, 30 minutter eller en time), hotel afhentning og drop off.

AK-47 Skydning. Rigtige Gun Shooting Pakker for grupper fra 5 personer (inkluderer transport, vejledning, høreværn, mål og kugler).

Cable Car Bungee Jump. Kast dig selv ud fra 45 meters højde fra en svævebane.

Husky hundeslædekørsel. Et nyt eventyr i Letland. Husky hundeslæde.

Rundflyvning over den gamle bydel.

Bobslæde. Nyd spændingen ved et rigtig olympisk bobslæde løb. Det er en tur med 70 km i timen. En tur der med garanti vil blive husket som en af de bedste eventyr af dit liv.

Aerodium - Hvem kan flyve? Hvis du er af god fysisk sundhed, i alderen 5-75 år vejer fra 20 til 100 kg og ikke er højere end 2 meter, og drømmer om at flyve, så er du mere end velkommen til at lægge vejen forbi for at flyve som fuglene og komme tættere på at nå din drøm.

Paintball. Spændende paintball i en rigtig sovjetisk atmosfære.

Kanoture. Nyd en afslappende tur ned af floden Gauja. Fremragende aktivitet i Letland i sommermånederne.
riga
Mad & drikke i Riga
Når det kommer til at spise ude, tilbyder Riga en vifte af velsmagende muligheder. Priserne er også meget rimelige. Så uanset hvad dit budget er eller dine kostpræferencer, vil du være i stand til at finde noget der passer til dine behov.

Mange af Rigas restauranter er placeret i og omkring den gamle bydel. Internationale retter er godt repræsenteret, fra italienske pizzaer til amerikanske burgere til japansk sushi.

Traditionel lettisk mad kan også anbefales at prøves under et ophold i Riga. Et af de bedste steder at prøve det lettiske køkken er The Lido Recreation Centre ude ved Krasta. Her kan du vælge fra en buffet med over 500 forskellige billige og velsmagende retter.

For noget lidt anderledes, så prøv det Centrale Marked. Mellem de fem zeppelin hangar bygninger og de udendørs boder, tilbyder mange forskellige leverandører det bedste af lokale friske fødevarer, fra frugt og grøntsager til fisk og kød til lækre kager.

Hvis man vil smage noget fra det lettiske køkken, når man besøger Riga, er Borstj, Blini og Pelmeni nogle glimrende valg. Borstj er en suppe lavet på rødkål, som kan spises både varm og kold. Blini er russiske pandekager fyldt med enten kød eller noget sødt. Pelmeni er som ravioli, dog med russisk touch. Letterne laver også velsmagende ovnbagte pirogger, som også er værd at smage.
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net