Klima & vejret Koh Samui

Koh Samui har tropisk monsun klima med to årstider, sommer og regntid. Den tørreste måned er februar, hvor gennemsnitsnedbøren er under 60 mm, men som den tørre sommer regnes normalt perioden fra midten af januar til midten af april, månedsgennemsnit cirka 75 mm. Oktober til december er de vådeste måneder med en gennemsnitsnedbør fra 210 til 490 mm. De øvrige måneder har normalt cirka 120 mm regn. Årsgennemsnittet er knap 2.000 mm, hvilket er relativt tørt i forhold til Phuket og det øvrige sydlige Thailand.

Regnen falder oftest som kraftige tropiske byger af 20-60 minutters varighed, dog kan der være længerevarende regn i flere dage under monsunen, hvor det også stormer, typisk varerende et par uger i perioden fra oktober til december. Gennemsnits dagtemperatur svinger fra 28 °C til 31 °C fra oktober til februar, og 30 °C til 34 °C den øvrige tid. Gennemsnits nattemperatur ligger året rundt mellem 23 °C og 26 °C, køligst november til januar. Årsgennemsnit er 32,6 °C om dagen og 23,9 °C om natten. 
Koh Samui

Udflugter på Koh Samui

Der er forskellige udflugtsmuligheder på såvel Koh Samui som til de omkringliggende øer. Nærmere detaljer kan findes på de fleste hoteller eller hos touragenter.

Mountain trek
Flere arrangører kører med jeeps eller Land Rovers trek i bjerge og jungle midt på øen. Ofte indgår nogle af seværdighederne i turen.

Koh Nangyuan
Havmågeøen er tre små fredede klippeøer sammenføjet af en hvid koral-sandstrand, midt i et levende koralrev, nord for øen Koh Tao. Badning og snorkling blandt tropefisk. Det er en heldagsudflugt med speedbåd eller katamaran-færge.

Ang Thong
Ang Thong Marine National Park er et øhav på 42 øer, som blev udlagt som marine park i 1980. Heldagsudflugten byder blandt andet på mulighed for kanotur og snorkling. Marineparken er lukket i monsun-sæsonen, typisk november-december.
Koh Samui
Spise ude på Koh Samui
Du vil aldrig gå sulten i seng på Koh Samui, der er sikkert. Du finder alt fra lækker Thai mad til det internationale 5 stjernede køkken, og det er nemt at finde noget der henvender sig til enhver smag. Ligegyldigt hvor du er fra, eller hvad mad du kan lide, kan du finde det på Koh Samui. Rækken af restauranter, cafeer, gadeboder, bagerier og spisesteder er enorm.

Chaweng Beach er kendt for sin høje koncentration af internationalt anerkendte restauranter. Hvis du går efter høj kvalitet og rimeligt prissat thailandsk mad, så er Lamai din bedste satsning. Koh Samui tilbyder et ubegrænset udvalg af, hvor man vil spise. Fancy dining under stjernerne på en måneoplyst strand? Eller i en chik restaurant med et live band? Eller måske i en bakketop restaurant med en fantastisk udsigt? Koh Samui har alt dette og meget mere.

Start med lokalt thailandsk mad, så for en kontrast, prøv Royal Thai køkken, det er bare sååå godt. Hvis du mangler mad fra dit hjemland, vil du finde det et sted på Koh Samui. Øen har et stort udvalg af internationale restauranter, cafeer, bagerier, noodle butikker og alle andre former for spisesteder.
Aktiviteter på Koh Samui
Der afholdes specielle sportsevents indenfor golf, maratonløb, regatta imaj-juni og triathlon i april.

Bowling
Der findes bowling-baner i Tesco-Lotus shoppingcenter i Chaweng.

Dykning
Der er adskillige dykkermuligheder i havet omkring Samui. Der findes flere dykkerskoler og mange turarrangører.

Fitness
Der findes flere fitness centre, blandt andet i Chaweng og Maenam.

Golf
Koh Samui har to golfbaner og en driving range i Lamai. Største bane er den 18-hullers Santiburi Country Club i bakkerne bag Maenam, der er i ATP-turnerings klasse. Bo Phut Hills Golf Club har en noget nemmere 9-hullers, par-3 bane.

Kitesurfing og Windsurfing
Det er muligt at leje kitesurfing og windsurfing udstyr samt få instruktion ved nogle af strandene.

Tennis
Flere af hotellerne har private tennis-baner og der findes en klub i Bang Rak.

Thaiboxing
Muay Thai er landets nationalsport. Der er adskillige bokseskoler på øen, hvor også uøvede kan få mulighed for at forsøge sig under kyndig vejledning.
 

Koh Samui Thailand

Koh Samui er en ø af naturlig skønhed og charme, et sted hvor du kan holde din ferie lige som du kan lide det, lænet tilbage og afslappet eller aktiv og actionpakket. Smukke hvide sandstrande, rent klart varmt vand, frodige tropiske haver og blide hav briser venter dig på dette ideelle feriemål. Hvis du elsker stranden, er dette stedet for dig. På Koh Samui er vejret næsten altid smukt. Blue sky and nice ocean breeze er normalen. For turister,er slutningen af december til slutningen af marts den ideelle tid for ferie på den tropiske ø.

Koh Samui er med sine knap 230 km² den næststørste ø i Thailand, efter Phuket. Koh Samui og de 80 andre øer i marineparken ud for Bandon Bay, hører til provinsen Surat Thani. Koh Samui ligger cirka 35 kilometer nordøst for Surat Thani by og omtrent 700 km syd for Bangkok. Øen er omkring 25 km bred. Øens befolkning består af ca. 50.000 fastboende, den besøges hvert år af omkring en million turister. Samui, som den blot kaldes blandt de lokale, er kendetegnet ved natur, strande og kokosnødde plantager. Ved de omkringliggende øer er der gode muligheder for dykning.
Rejser til Koh Samui

Seværdigheder på Koh Samui

Koh Samui har omkring 30 thai-buddhist templer foruden nogle kinesiske. Alle templerne har sin egen historie og flere af dem er, ligesom øens smukke natur, et besøg værd.

Big Buddha
Wat Phra Yai ved Bang Rak huser den 12 meter høje, forgyldte Big Buddha-statue, der sidder på en lille klippeø, Koh Fan, ud for kysten. For turister nok synonymt med seværdigheden på Samui. Tempelkomplekset huser både restauranter og et lille forretningskvarter.

Kinesisk Buddha
Wat Plai Lem ligger en smule nordøst for Big Buddha. Her er et par store statuer af den kinesiske Budai Buddha og den 18-armede gudinde Guan Yin.

Den mumificerede munk
Wat Khunaram nær ved Muslim Village (Hua Thanon) er et lille tempel, men kendt for den unikke mumificerede munk, Loung Por Daeng, som forudsagde sin egen dødsdato i 1973. Han døde som 79-årig, men hans legeme forblev intakt, så i dag sidder han der stadig i sin meditationsstilling. Illustreret Videnskab skrev en lille artikel om ham og en teori er, at han gennem en månedstid før sin død indtog udtørrende kemikalier, hvilke medførte en smertefuld levende mumificering af legemet.

Hin Ta Hin Yai
Den attraktion, thai-turisterne absolut skal se, er Bedstefar og Bedstemor, et klippeparti lige syd for Lamai. Historien er, at et ældre par, Ta Kreng og Yai Riem, besluttede at sejle til naboprovinsen for at anmode manden Ta Monglai om tilladelse til, at hans datter kunne gifte sig med parrtes søn. En storm blæste op og båden forulykkede. Da parret ikke kunne svømme, druknede de og blev forvandlet til stenstøtter, som bevis for deres sande hensigt over for brudens forældre.

Vandfald
Samui har adskillige vandfald. Mest kendt er Namuang mod syd, som egentligt er to vandfald, hvor det 18 meter høje er nemmest at besøge. Her er der også mulighed for en svalende svømmetur i det klare kølige vand eller et elefant-trek i junglen. Ved den anden lidt længere oppe findes en lille Zoo, Namuang Safari Park, med dyreforstillinger og mulighed for elefant-ridetur, men der en lang spadseretur til det 80 meter høje fald.

Tigershow
Samui Aquarium & Tiger Zoo syd for Muslim Village har et dagligt show med søløver, fugle og kongelige bengalske tigre, dog ikke ved regnvejr.

Krokodille farm
Tæt på lufthavnen ligger en krokodille farm, hvor der dagligt er et par forestillinger med såvel krokodiller som slanger.

Buffalo Fighting
Er man til udpræget lokal kultur kan en buffalo kamp være en oplevelse. Det må ikke forveksles med tyrefægtning, det er en ganske ublodig kamp mellem to vandbøffel tyre, indtil den ene ikke gider mere og trasker væk. De lokale går derimod meget op i kampen og indgår ofte vædemål på ret store beløb om, hvem der vinder.
Koh Samui

Transport på Koh Samui

Koh Samui´s infrastruktur består af Ringvejen, som er en ca. 52 km lang cementbelagt vej rundt om øen langs eller tæt på kysten, hvorfra der udgår biveje, blandt andet til de to mest populære feriebyer Chaweng Beach og Lamai Beach. Midten af øen er næsten ubeboet bjergområde med jungle. Der er enkelte grusveje gennem bjergene, fortrinsvis kun farbare med firehjulstrækkere.

Den lokale transport varetages, foruden taxi, om dagen af såkaldte songthaews, der er en pickup-bil med to rækker sæder på ladet. De kører i rutefart og fungerer som en slags busser med faste takster. Om aftenen er der alene taxi transport, hvor også songthaew-bilerne kører som taxi – dog uden taxameter, så prisen skal aftales i forvejen. Man bør altid aftale en pris først, hvis taxien kører uden taxameter.

En anden transport mulighed er, at leje bil eller motorcykel som er meget populært på Samui. Der er venstrekørsel i Thailand og den thailandske trafik-kultur afviger også en hel del fra den, man kender hjemmefra. Man kan ikke være sikker på, at et lejet køretøj har anden forsikring end den lovpligtige og den dækker nærmest ingenting, så husk en god rejseforsikring og et internationalt kørekort.

Ved hovedbyen Nathong mod vest, sejler hver time to bilfærgeruter til Don Sak på fastlandet. Desuden findes et antal mindre bådruter samt en katamaran-passagerfærge. Fra Maenam-stranden er der dels den oprindelige bådforbindelse til naboøen Koh Phangan, dels en katamaran-rute, der sejler videre til Koh Tao og Chumphon på fastlandet. Fra Bang Rak er der forbindelser til Koh Phangan og Koh Tao. 
Koh Samui
Shopping på Koh Samui
Uanset om du er på udkig efter designermærker, billige kopivarer eller thailandske kunsthåndværk, kan du finde det hele på Koh Samui. Der er bogstaveligt talt snesevis af butikker, gadeboder og markeder til at vælge imellem, men nogle steder er helt sikkert bedre end andre. De bedste steder for shopping i Samui inkluderer Chaweng, Lamai, Bophut, Mae Nam og Nathon.

Markeder
Det største og bedste marked for souvenir jægere er Bophut Plaza nede ved Bophut Beach. Plaza åbner omkring kl. 18.00. Her finder du alt fra falske designer tøj og ure, til CD'er og thailandske kunsthåndværk. Du kan finde nogle meget billige varer her, men en ting du skal huske er, altid at forhandle om prisen. Mere end sandsynligt, den første prisforlangende er ikke den reelle pris, og du vil være i stand til at forhandle den ned betydeligt. Bare husk at være høflig og smil på alle tidspunkter, mens du gør det.

Andre gode markeder omfatter den lange strækning af strandvejen i Chaweng, og markedet ved Lamai, hvor du kan finde mange lokale thailandske fødevarer, samt de sædvanlige falske varer og souvenirs.

Indkøbscentre
Chaweng Beach er hjemsted for flere indkøbscentre hvor du kan købe alt til relativt billige priser. Tesco Lotus og Big C er de to største indkøbscentre, og i begge steder, vil du være i stand til at finde mærkevare butikker, der sælger tøj, smykker, el-artikler, legetøj, farmaceutiske varer og meget mere. Såvel som dette, begge indkøbscentre har mange mindre boder og butikker, restauranter og biografer.

Butikker
For dem der ønsker at spendere, er der en hel masse dyre butikker på Bophut. Siddharta er den mest berømte af disse butikker. Placeret på hovedgaden, er det et godt sted at gå efter elegante kjoler og stilfuldt badetøj. Chaweng er også hjemsted for et par fashionable butikker, især Chandra og Udomagg & Findig på strandvejen. Begge af dem er gode steder at finde fashionable sko, tasker og tøj.

Smykker
Koh Samui har en hel væld af muligheder for at købe smykker. My Jewel International, som ligger i Nathon er en af de bedste smykkebutikker på Ko Samui. Udvalget af guld, sølv og ædelstene er ikke helt så godt som nogle andre butikker andre steder på øen, men priserne er svære at slå. På Chaweng Beach, er det bedste sted at købe smykker Classic Gems, nær det berømte Centara resort. Classic Gems har et stort udvalg af ringe, kæder, halskæder, og de tilbyder også skræddersyede smykker. En anden butik værd at tjekke ud, er Silvermania på Lamai Beach. Navnet på butikken siger det hele selvfølgelig. De sælger alle former for sølv smykker og silverwear, herunder bestik, tallerkener og ornamenter. 
koh samuiKoh Samui
Strande på Koh Samui
Chaweng Beach er det største turistområde med en fem kilometer lang strandtange, domineret af resorts. Bag hotellerne ligger en lang strandgade med restauranter og forretninger, her findes tillige det meste af øens natteliv.

Lamai Beach ligger syd for Chaweng, adskilt af en klippestrækning. Det er en fire kilometer lang sandstrand. Bagved ligger en strandgade med forretninger, restauranter og nogle barer, samt en lille gågade med aftenmarked.

Maenam Beach ligger i en fire kilometer lang hesteskoformet bugt med udsigt til naboøen Koh Phangen. Stranden kendetegnes ved de mange fem-stjernede resorts og for at være meget rolig.

Bophut Beach er en to kilometer lang bugt med flere strandhoteller, dog mest kendt for Fisherman's Village som domineres af autentiske gamle thai-træhuse, hvor mange i dag fungerer som trendy restauranter. Der afholdes et ugentligt aftermarked i gaden.

Bang Rak Beach er nabo til Bophut Beach og den strækker sig et par kilometer ud til Big Buddha. Her ligger et antal mindre resorts mod stranden, samt tre anløbsbroer for bådforbindelser til de omkringliggende øer. Der er en del restauranter og nogle barer på strandvejen.

Tong Son, Tong Sai, Choeng Mon og Lame Son er mindre strande i et meget roligt turistområde med adskillige store luksusresorts.

Lipa Noi og Taling Ngam er beliggende mod vest og med udsigt til solnedgangen og øhavet. Et roligt og stadig forholdsvis ubebygget område med enkelte resorts.
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net