Seværdigheder i Jamaica

Blue and John Crow Mountains National Park
I den bjergrige egn kan vandrefolk udforske det skrøbelige øko-system, der er blevet fredet for ikke at bukke under for skovrydning, orkaner og jordskred.

Sørøverbyen Port Royal
Havnebyen var engang Jamaicas rigeste, men i dag er den restaurerede sørøverby et minde over en by, som fik en straf i form af en kæmpe flodbølge og et jordskælv, der begravede det meste af byen i havet.

Rocklands Feeding Station
Ved Rocklands Feeding Station findes nogle af de mest eksotiske fugle i verden. Her bor Jamaicas nationalfugl doktorfuglen sammen med flere kolibriarter.

Krokodillefarm
I sumpene på den nordlige del af øen ligger en spændende krokodillefarm.

The Cockpit Country område
Dette område er fuldstændig domineret af store kalkstensklipper. Der er spændende udflugtsmål i det ufremkommelige terræn, blandt andet Windsor Caves hvor tusindvis af flagermus holder til, og de underjordiske strømme danner kilometerlange netværk.

Bob Marley Museum
Nationens musikalske landsfader har sit eget museum, hvor reggae-ikonets ejendele er udstillet i hans tidligere hjem.

Rio Grande dalen
De gamle bananbåde, der fragtede bananer fra oplandet, fragter turister gennem et skønt landskab, hvor det er muligt at gøre stop undervejs for at udforske dalen langs floden.

Jamaicas nationale galleri
Her er mange fine nutidige kunstneres værker udstillet, men der er også ældre kunstværker fra øen samt en international sektion.

Columbus Park
Øens første opdager bliver hyldet i denne park nær Ocho Rios med sit eget museum og en park, hvor forskellige jamaicanske helligdomme er udstillet.

Throne Room koralrev
For dykkere er koralrevene lidt udenfor Negrill et paradis, hvor massevis af eksotiske fisk svømmer omkring blandt småhajer og klipperev.

Vandfaldet ved Dunns River
Man kan klatre op af det 183 meter høje vandfald og nyde at blive afkølet af det klare kildevand. 
Jamaica

Transport i Jamaica

Lejebil
Kørsel som turist i Jamaica er et eventyr i sig selv. Jamaicanske veje er ikke kendt for deres vedligeholdelse og heller ikke for deres chaufførers forsigtighed. Veje i og omkring større byer er generelt overbelastet, og landevejene har tendens til at være smalle og noget farlige, især i dårligt vejr. Forsigtig kørsel tilrådes på alle tidspunkter. Jamaica som er en tidligere britisk koloni, kører i venstre side af vejen.

Bus
Du skal ikke være bange for at tage jamaicanske lokale busser. De er billige og de vil spare dig for besværet med at forhandle med turist taxier. Vær parat til at give drikkepenge til dem der tager din bagage.

Taxa
Lokale taxaer "route taxier", er en interessant måde at komme rundt og langt billigere end turist taxier. For eksempel kan det koste 50J (mindre end en dollar) at køre 30 km. De ligner en lokal bil, og det er præcis, hvad de er. Dem med licens har normalt taxi tegn spraymalet på deres forskærme Sjældent vil du finde en med et taxa skilt på toppen.

Farven på nummerpladen vil fortælle hvilken slags køretøj det er. En rød plade vil fortælle dig, at det er til transport, mens en hvid plade vil fortælle dig, at det er et privat køretøj. Den gule plade indikerer et regerings køretøj (f.eks politibil eller ambulance).

Rute taxier er ofte pakket med mennesker, men de er venlige og glade for at have dig med dem. Rute taxier er den primære transportform for Jamaicanere og virker som et bussystem i en storby. Prisfastsættelse kan være lidt tåget, men uanset hvad, så er det en billig måde at komme rundt på, også selv om chaufføren muligvis snyder dig lidt. 
Shopping i Jamaica
Shopping i Jamaica er en oplevelse i sig selv. Øens butiksejere sælger varer af alle slags, fra lokale håndlavede håndværk til importerede designer ure og parfume, alle til priser, der kan virke som at stjæle.

Nøglen til shopping i Jamaica, er at være parat til at forhandle. Hvis du er ubehageligt med denne idé, så hold dig til indkøbscentre, Half Moon Shopping Village og Holiday Village Shopping Centre (alle i Montego Bay). Her er priserne faste og ingen studehandler er tilladt. Priserne kan være lidt højere end på markedspladser, men denne politik sparer besværet med forhandlinger med sælgere.

Det er vigtigt at bemærke, at som en besøgende, vil du næsten uundgåeligt blive kontaktet af de lokale narkohandlere, der tilbyder "noget særligt". Brugen af ​​marihuana er udbredt, men strengt forbudt af jamaicansk lov. En sjov Caribien ferie bør helt sikkert ikke omfatte et besøg i de lokale fængsler. Et fast, "Nej tak," burde være nok sende en narkosælger væk.

Prutte om prisen
Hvis du vælger at gøre det, skal du sørge for ikke at henvende dig til en sælger om et emne, medmindre du påtænker at købe den pågældende ting. Spørg om prisen, og derefter virk skuffet og begynd at gå væk. Hvis sælger ønsker at sænke prisen på varen, kan han tilbyde en rabat som en særlig behandling for dig som besøgende i hans land. På dette tidspunkt bestemmer du dig for hvor meget du ønsker at betale for varen og foreslå en lavere pris end det. Til sidst, vil du og din sælger kompromittere et sted i midten. Bare husk ikke at give op.

Forbudte varer
Visse ting såsom koral & skildpadde produkter er ulovlige under gældende jamaicansk lov. Selv om disse emner stadig kan findes, så lad være med at købe dem. Derudover vil cubanske cigarer, selvom de også er let tilgængelige, blive konfiskeret under enhver toldkontrol.
Webcam på Jamaica
Webcam Jamaican Beach Resort Cam | Coco LaPalm - Negril - Nordamerika, Jamaica, Long Pond PenLong Pond Pen
 

Kingston Jamaica

Kingston er hovedstad og største by i Jamaica, og ligger på den sydøstlige kyst af øen. Byen er opdelt i to dele 'downtown' som er den gamle bydel og 'uptown' også kaldet 'New Kingston.' Kingston var i lang tid Jamaica´s eneste by.

I havnen kan du besøge Fort Charles, en af omkring 24 forter, som beskyttede Jamaica mod angreb siden 1655. Port Royal er et tidligere pirat tilholdssted, nu restaureret som yacht kajplads og naturligvis en bar. Historikere vil elske de mange historiske steder i Kingston, som er blevet restaureret af Jamaica National Heritage Trust. Byen har et par fremragende museer, såsom Devon House, National Gallery, eller Arawak museum. Kingston har det eneste Bob Marley Museum i verden.

Nogen siger at Castleton Botaniske Have, Hope Botaniske Have og Caymanas Park er byens lunger. Sandheden er at hele Jamaica er en eksplosion af botaniske vidundere. Castleton er et eventyrland af blomster og buske, Caymanas har hestevæddeløb på onsdage, lørdage og helligdage. Der er ingen fantastiske strande i Kingston, men man skal ikke langt væk fra storbyen, før man kan boltre sig på nogle virkelig lækre strande.

Kingstons byliv er blandt det bedste - og det værste - i Caribien. Der er gode restauranter, førsteklasses hoteller og gode shopping tilbud. Gaderne i downtown er foret med horder af gadesælgere kendt som "higglers". De har en stil indenfor handel, der er så ubehageligt, som det overhovedet kan tænkes. Downtown Kingston er bestemt ikke en shoppers paradis. Men uptown og New Kingston´s områder tilbyder en temmelig behagelig shopping oplevelse med mange indkøbscentre. 
Rejser til Jamaica

Strande i Jamaica

Jamaica er fyldt med smukke sandstrande og turkisblåt vand. Der er flere strande på øen der skiller sig ud som ekstraordinære.

Beach of Negril
Negril har en strand langs den vestlige kyst af Jamaica af ren hvid pudder sand. Dette er stedet, hvor klippe udspringere kan ses fra Ricks Café. Pas på, der er masser af områder på denne 10 km lange strand, hvor det er tilladt at bade nøgen.

Turtle Beach
Turtle Beach er hovedstranden ved Ocho Rios, en pragtfuld strand med pudderhvidt sand. Der er masser af faciliteter da stranden ligger tæt på byen. Man kan leje parasoller og solstole samt prøve forskellige slags vandsport som jetski og paraglider hvis der skal ske noget aktivt.

Doctor´s Cave Beach
I Montego Bay er der Doctor´s Cave Beach. Det er et beskyttet sted, så vandet er altid roligt og klart og perfekt til snorkling langs med koralrevet.

Alligator Pond Beach
På sydkysten ligger Alligator Pond, en lille fiskerby der ligger ved de bedste fiskeområder i Caribien. Stranden er ikke Jamaicas bedste og havet kan være uroligt, men strand stemningen er i top.

Aqua Sol Beach
Endnu en strand ved Montego Bay er Aqua Sol Beach, tidligere Fletcher Beach. Den er knyttet til en forlystelsespark, der er perfekt for familier med børn. Her finder du mulighed for at komme med glas-bunds båd, og du kan leje jetski, kajakker og vandcykler. Snorkeling er en yndet aktivitet her. Forlystelsesparken har en Go-Kart bane som er populær hos børnene. Den har også en tennisbane, et motionscenter, og er hjemsted for sceneshows. Der er åbent fra 09:00 til 02:00 dagligt.

Boston Bay Beach
For strandelskere er Boston Bay Beach stedet at tage til. Det er kendt som det bedste sted i landet for surfere.

Bluefields Beach
Bluefields Beach er en offentlig strand, der er værd at tage til. I 1990'erne blev den givet en overhaling og er en favorit for turister og lokalbefolkningen. Du er nødt til at medbringe dine egne strandstole og parasoller.

Bloody Bay
Bloody Bay er et vidunderligt sted at slappe af. Med den korte afstand til Negril bliver stranden betragtet som en af de mest attraktive på Jamaicas vestkyst.
jamaica

Klima & vejret i Kingston Jamaica

Kingston har et tropisk klima med varmt og fugtigt vejr hele året. Det er dog kendetegnet ved en våd sæson fra maj til november, hvilket falder sammen med orkansæsonen, og en tør sæson fra december til april. I den tørre sæson, er der ikke meget nedbør, men koldfronter kan opstå i denne periode, og bringer ofte kraftige byger, især i marts måned.

Selvom det er regntid, er temperaturen stort set den samme hele året, cirka 30 grader. I bjergene er der køligere, cirka 20 grader. Regntiden betyder, at luftfugtigheden stiger en anelse, men Jamaica er et land, der bestemt er værd at holde ferie i hele året rundt. Regntiden er delt i to perioder: maj og juni samt oktober og november. I den periode falder der noget regn oftest sent om aftenen. Om dagen kan solen skinne fra en skyfri himmel. 
Måned Maksimum Temp. Minimum Temp. Vand temp.
Januar 27 17 27
Februar 27 17 27
Marts 28 18 27
April 28 19 27
Maj 28 20 28
Juni 29 20 28
Juli 30 20 29
August 30 21 29
September 29 20 29
Oktober 28 20 29
November 28 19 29
December 28 18 28

Jamaica
Mad & drikke i Jamaica
Jamaicanske fødevarer er en blanding af caribiske retter med lokale retter. Jamaicanske fødevarer får ry for at være krydret. Nogle af de caribiske retter, som du også vil se i andre lande rundt om i regionen er ris og ærter (som er kogt med kokosmælk) og bøffer (som kaldes empanadas i spansktalende lande). Den nationale ret er Ackee og saltfish og bør prøves af alle der besøger øen. Det er lavet med den lokale frugt kaldes Ackee, som ligner røræg, men som har en unik smag og tørret torsk blandet med løg og tomater. Du vil sandsynligvis ikke få en chance for at prøve denne mad andre steder, og hvis du virkelig ønsker at sige, at du gjorde noget unikt jamaicansk, så er dette din chance. Friskplukkede og forberedte ackee er 100 gange bedre end dåse ackee, umodne ackee indeholder en potent toksin (hypoglycin A), der forårsager opkastning og hypoglykæmi. De lokale er eksperter i at forberede ackee og vil vide, hvordan du spiser den sikkert.

En anden lokal mad kaldes bammy, som faktisk blev opfundet af Arawak indianere. Det er en flad melet pandekage kassava som normalt spises til morgenmad og smager som majs brød. Der er også hårdt dejs brød, der kommer i både skiver og hele brød. Prøv at riste det, for når det er ristet, det smager bedre end de fleste brød du nogensinde har spist. Hvis du er på udkig efter retter med mere kød i, kan du prøve jerk flavored fødevarer. Den mest populære er jerk chicken, men jerk svinekød og jerk konkylie er også almindelige. Husk på, at de fleste Jamaicanere spiser deres kød vel done, så forvent at det kan være en smule mere tørt, end du er vant til. Der er også karryretter såsom curried kylling og curried ged, som er meget populære i Jamaica.

Frugt og grøntsager i Jamaica er der rigeligt af, især mellem april og september, hvor de fleste lokale frugter er i sæson. De mange mango sorter er et "must have", hvis du besøger øen i løbet af sommermånederne. Prøv at drikke 'kokos vand' lige ud af kokosnødden. Dette er ikke det samme som kokosmælk. Kokos vand er klart og forfriskende, for ikke at nævne, at det har mange sundhedsmæssige fordele. Papaw stjerne æbler, guineps, ananas, appelsiner, tangeriner, ugli frugt, ortaniques er blot nogle af de vidunderlige sorter af frugt til rådighed her. Lokalt dyrkede frugter og grøntsager er billige. Besøgende kan godt finde, at importerede produkter såsom Amerikanske æbler, jordbær, blommer osv. har tendens til at være dyrere end i deres hjemland. Druer især er meget dyre på øen.

Der er mange drinks i Jamaica. Standarder såsom Pepsi og Coca-Cola kan findes, men hvis du ønsker at drikke den lokale sodavand, kan du prøve Bigga Cola, Champagne cola eller grapefrugt sodavand kaldet "Ting", og også Ginger øl. Prøv også sodavand fra Desnoes & Geddes, typisk mærket som "D & G" "Cola champagne" og "ananas" er populære varianter, som du ikke finder andre steder. Siden århundredskiftet, er de fleste af læskedrikke aftappet i plastik i stedet for glas.

Du kan prøve den lokale pilsner kaldet Red Stripe (som er eksporteret til mange lande i vest) og Drage Stout. De fleste øl kan findes i jamaicanske pubber og hoteller. En lokal alkohol er jamaicansk Rom, som er lavet af sukkerrør. Drik den med forsigtighed. Den er ikke designet til en person, der drikker det for første gang. Det er ikke uhørt at have endda meget høje procenter i Jamaican Rum. Siden Jamaica blev koloniseret af Storbritannien har loven sagt at man skal være 18 år eller derover for at drikke alkohol, men generelt håndhæver man det ikke ret strengt. 
Jamaica
Byer & områder i Jamaica
Kingston, hovedstaden i Jamaica, er placeret på den sydøstlige kyst af øen.

Montego Bay, der almindeligvis omtales som MoBay, er den anden største by på øen Jamaica. Montego Bay er hovedstaden i St. James Parish, en af de 14 sogne i Jamaica. På grund af dens placering på øens nordkyst, har Montego Bay forlængst fortjent titlen "turist-hovedstad i Jamaica. Den modtager hovedparten af de internationale flyvninger, og er hjemsted for Sangster International Airport, den største af Jamaicas to vigtigste internationale lufthavne. Det er et turistmål kendt for sin toldfri shopping, Cruise Line Terminal og Doctor´s Cave strand med sit klare turkise vand, som er en af de mest berømte strande på øen.

Negril er berømt for sine mere end 6 km hvide sandstrande. En af de smukkeste byer i Jamaica, den har en mere afslappet atmosfære end Montego Bay og er mere turistpræget end Ocho Rios. Når du bor på et hotel på stranden, er du bogstaveligt talt på stranden, når du går ud af beachside på dit hotel. Du har sikkert aldrig oplevet vand så klart eller varmt.

Ocho Rios ligger på den nordøstlige kyst af Jamaica. Almindeligvis benævnt Ochi, det er en populær destination for krydstogtskibe og turister. Den er en ægte turistby, hvor hovedparten består af resorts og turistattraktioner. Der er mange bekvemmeligheder, såsom supermarkeder og restauranter.

Port Antonio er gemt væk på den østlige side af øen, Port Antonio er stadig relativt ukendt af de fleste turister, men det har i årevis været gemmested for royalty og stjerner. Det er let at se hvorfor. Dens afsondrethed er hvad der giver denne by sin charme. Strandene er smukke, omend en smule rocky. Men væk fra flokke af andre turister er det en enorm payoff.

Morant Bay er en by i sognet Saint Thomas i Surrey County i det sydvestlige Jamaica.

Falmouth er Royal Caribbean´s nyeste krydstogthavn. Falmouth ligger mellem to populære turistmål i Jamaica, Montego Bay og Ochos Rios. Falmouth blev grundlagt i 1769, og dens havnefront distrikt er et nationalt Heritage Site, der indeholder mange georgisk-æra bygninger fra 1760'erne til 1840.
Jamaica
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net