Transport på Mauritius

Busser
Busser udgør rygraden af byen og er den mest almindeligt anvendte transportform i Port Louis. Der er primært to vigtige busstationer i Port Louis placeret på hver side af byens centrum. Disse busstationer er beliggende i hjertet af byen. De er kendt som Labourdonnais bus endestation og Victoria Square bus endestation. Hvis du planlægger at rejse i byen så bliver du nødt til at benytte de busforbindelser fra Immigrations Square. Busser giver transport service til kl 23:00 mellem hovedbyerne. Planlæg din tur i forvejen, så du ikke går glip af din bus.

Taxa
Taxikørsel er en anden transportform i Port Louis. Men dette er meget dyrt i forhold til dens alternativ. Der er adskillige biludlejningsfirmaer, der yder denne service til turister. Sørg for at bekræfte prisen inden turens start.
Mauritius

Seværdighederne i Port Louis Mauritius

Aapravasi Ghat er en World Heritage Site. Det var landgangssted for de arbejdere, der kom primært fra Indien, i det 19. århundrede, efter afskaffelsen af slaveriet i 1834.

Corner House. En fabelagtig papirvareforretning, sælger alle slags vidunderlige penne, blyanter og bøger. Fremragende service og et stort udvalg af varer.

Caudan Waterfront.
China Town, hvor du vil finde kinesiske butikker, restauranter og apoteker med moderne og traditionel kinesisk medicin.

Frimærke Museum, Natur Historiske Museum og Blue Penny Museum. Mauritius blå penny og penny appelsin fra 1847 er blandt de sjældneste frimærker i verden, og du kan se dem her sammen med et væld af andre sjældne kulturelle og historiske artefakter fra øen.

Champs de Mars hestevæddeløb bane.

The St Louis Cathedral.

Jummah moskeen. Et sjælden bevis for de kompetencer tamilske håndværkere og andre håndværkere i Indien, som også byggede templer og kirker. En oase af fred midt i denne travle hovedstad.

Port Louis Marked kaldet Bazaar Port Louis, hvor du finder lokale produkter, billigt tøj, og de lokale krydderier.

Port Louis Theatre
Mauritius

Sproget i Mauritius

Det officielle sprog i Mauritius er engelsk. Som sådan er alle offentlige administrative dokumenter på engelsk. Men Fransk er det sprog, der anvendes mest i formelle indstillinger, og er langt den dominerende sprog i massemedierne, såvel som i virksomheder og forretninger. Faktisk er selv engelsksprogede tv-programmer normalt eftersynkroniseret til fransk. De fleste fag bliver undervist i på engelsk i uddannelsessystemet.
Mauritius
Mad & drikke i Mauritius
Mauritius er et paradis for sanserne, ikke kun for øjnene med sit smukke landskab, men også for ganen. Gastronomer vil finde en bred vifte af smag og aroma som er arvet fra de forskellige tider gennem sin historie. Kulinariske traditioner fra Frankrig, Indien, Kina og Afrika, de bedst kendte og værdsatte køkkener i verden, er blevet videregivet gennem generationer.

Den omfattende brug af krydderier som safran, kanel, kardemomme og nelliker og urter som timian, basilikum og karry blade er de fælles ingredienser, der giver nogle kraftige, endnu stærke smage.

Ris eller en række fladbrød kaldet chapattis eller roti, kaldet farata af den lokale befolkning spises med karryretter.

Dal er en linsesuppe med mange forskellige smage, varierede efter, hvilken type linser der bliver anvendt; grøntsager, bønner og pickles ledsager retterne.

Dholl puri og roti, oprindeligt en indisk delikatesse er blevet til fisk og chips i Mauritians.

Biryani fra Mughal er en ret sagkyndigt udarbejdet af det muslimske samfund, med kød, blandet med krydret ris og kartofler.

Du kan købe mange snacks på gaderne i Mauritius, herunder den berømte gateaux Piments (en variant af den indiske vadai, bogstaveligt, chili kager), og vegetabilske eller kød samosas, sammen med blæksprutte karry i brød. Tomat og løg baserede fad kaldes Rougaille er en variation af den franske Ragoût. Skålen består normalt af kød, fisk eller skaldyr (sprængt oksekød og saltet fisk rougaille er meget populære hos de lokale), og alle Mauritians spiser denne ret ofte hvis ikke dagligt.

Mauritians har en sød tand og laver mange typer af 'gateaux ", som de kaldes. Kagerne varierer og du kan finde kager meget som dem i Frankrig og andre ligner indisk slik som Gulab Jamun og Rasgulla blandt mange andre.

Mauritius producerer en bred vifte af sukkerrørs rom. Det er meget billigt og er en dejlig drink, når det blandes med cola og is. Glem ikke kokos vand med et strejf af citron og et stænk af lokal Rom. Den alvorlige amatør vil forsøge at finde en flaske på fem år (eller ældre) når det gælder rom. Det er prisforskellen værd. 
Mauritius
Shopping i Mauritius
Mauritius er slet ikke som Bali eller Thailand. Forvent ikke at de lokale handlende vil være interesseret i en lang forhandling om prisen. Mange butikker vil ikke slå ned på prisen og selv på markederne skal du ikke forvente mere end en 10-20% rabat. Mange store navne i tekstil verdenen er fremstillet i Mauritius, og du kan ofte finde dem til en brøkdel af de europæiske priser. Det er også et godt sted at finde unikke designet smykker, bred vifte af håndværk såsom: kunstige blomster, model både, træ kunst og meget mere. Det er muligt at nå de største indkøbscentre med offentlig transport eller prøv at tage en heldags shopping tur, som omfatter en chauffør til at tage dig til de vigtigste centre og håndværk workshops.
 

Mauritius

Port Louis, hovedstad og vigtigste havn i Mauritius, blev grundlagt af den franske guvernør Mahé de Labourdonnais i 1735. Havnen ligger i læ i en halvcirkel af bjerge. Byen har masser af karakter, og viser i visse kvarterer elegance fra sin fortid. Ved byens vigtigste plads, palmefyldte Place d'Armes, er der nogle særdeles fine franske koloniale bygninger, især regeringens Hus (attende århundrede), og det kommunale teater, bygget omkring samme tid. Der er to katedraler, anglikanske og katolske, en moske, et kinesisk Casino, en fin Højesteret, nogle 18. århundrede tals kaserner samt et naturhistorisk museum.

Hvis du vil se et fascinerende tværsnit af Mauritius liv, skal du besøge det livlige overdækkede marked. Champs de Mars, oprindeligt anlagt af franskmændene til militære parader er nu en væddeløbsbane. Den bedste udsigt over væddeløbsbanen, byen og havnen får man fra en pragtfuld boulevard kaldet Edward VII Avenue og fra Fort Adelaide, et citadel befæstet i tiden for William IV. Syd for Port Louis ligger Le Réduit, en fransk kolonial ejendom for den tidligere guvernør og generalsekretær i Mauritius. Fra Port Louis kan du køre igennem boligområderne (townships) Beau Bassin, Rose Hill, Quatre Bornes og Vacoas.
Rejser til Mauritius

Udflugts muligheder & spændende oplevelser på Mauritius

Grand Bay var det første område af øen til fuldt ud at opleve turist boomet. Grand Bay er også stedet hvor Mauritians tager hen når de ønsker en sjov aften i byen (restauranter, barer og diskoteker). Nyligt renoverede, La Cuvette beach er et besøg værd.

Pereybere. Den vidunderlige Pereybere offentlige strand er populær på grund af sine indkøbsmuligheder, restauranter og pubber. Dette er en af de bedste badestrande.

Balaclava Ruins. Nær Baie aux tortues, som det 17. århundredes sejlere opkaldte efter de mange skildpadder i området, kan findes ruinerne af den gamle Balaclava ejendom.

Den Triolet Shivala. Den længste landsby på øen, Triolet tilbyder en mulighed for at besøge det største hinduistiske tempel, Maheswarnath, først bygget i 1819 til ære for guderne Shiva, Krishna, Vishnu, Muruga, Brahma og Ganesha. Ture på mountainbikes eller vandreture er mulige.

SSR Botanisk Have. Hvis du ønsker at se nogle planter med oprindelse fra Mauritius, så er dette stedet for dig. SSR botaniske have er den ældste botaniske have på den sydlige halvkugle. Det blev grundlagt af Pierre Poivre i 1770, indeholder nogle flora unikke for Mauritius og dækker et areal på omkring 37 hektar. Det har også flere dyr, og er især kendt for sine fisk, hjorte og skildpadder, samt en gammel kopi af en sukker mølle.

Akvarium. Beliggende nær Pointe Aux Piments, dette akvarium indeholder en bred vifte af fisk og krabber. Du kan også se nogle hajer og skildpadder i en stor tank, placeret i akvariet. Sten fisk og Muray fisk kan også ses i akvariet.

Flacq Marked. Flacq er en af de vigtigste landsbyer i Mauritius. Dette mødested for indbyggerne i den østligedel, kan prale med landets største udendørs marked. Dette ekstremt farverige marked tiltrækker et stort antal mennesker.

Waterpark Leisure Village. Afslapning og nydelse er garanteret.

Ile aux Cerfs. Et paradis for vandsport og her er en af de smukkeste strande i Mauritius.

Dutch Ruins. Ved Vieux Grand Port, den ældste bosættelse i Mauritius, kan du se ruinerne af de første hollandske befæstninger. Udgravningsarbejde er i gang i et forsøg på at afdække en vigtig del af Mauritius historie.

Ile aux Aigrettes. Som et resultat af det bemærkelsesværdige arbejde, som Mauritius Wildlife Fund har lavet, er øen blevet af international standard for beskyttelse af naturressourcer og truede arter. Et par af verdens mest sjældne fugle, herunder tårnfalk, kan ses der. Du kan også se ekstremt sjældne Pink Pigeon, Green Gecko Phelsuma og Aldabra kæmpe skildpadde.

Mahebourg er en af de vigtigste fiskerbyer på øen. Bygget på den storslåede Grand Port Bay, blev det grundlagt i 1804 af den franske guvernør Charles Decaën. Mandags markeder er blandt de største og bedste på øen og holdes lige ved siden af den centrale busstation.

Domaine du Chasseur. Beliggende i Anse Jonchée bakker, Domaine des Grand Bois har pragtfulde jagtmarker og dækker et areal på 900 ha. Kronhjorte, aber og orner lever midt i den frodige vegetation af bjergsiden. Man kan se et par arter af truede fugle, herunder tårnfalk. Domaine indeholder fire stråtækte bungalows og en restaurant med en panoramisk udsigt over havet. Der er en stejl hike op ad bakken fra parkeringspladsen til restauranten.

Souillac. En lille badeby langs den barske kyst i Savanne distriktet. Et berømt træk er haven med udsigt over havet og opkaldt efter Dr. Charles Telfair. En populær udsigtspunkt er fundet i den sydlige ende af landsbyen, kaldet Gris Gris.

Blue Bay. Dybblåt vand og mest fantastiske hvide sandstrande, du nogensinde vil se. Tag turen tværs over øen fra Port Louis og se, hvad dette rolige sted har at tilbyde. Meget travlt med lokalbefolkningen i weekenden. Prøv at tage en dag i løbet af ugen. Glasbundsbåde er en glimrende udflugt. En del af Blue Bay er blevet udpeget til Marine Park, og snorkeling ture med båd til dette område, der udbydes til salg på de vigtigste offentlige strand er værd at forsøge.

Rochester Falls er et vandfald på Savanne floden som ligger ca 2,5 km fra Souillac. Det er berømt blandt unge, der ofte udfører dyk i vandet nedenfor.

Tamarin Beach tilbyder hvidt sand og krystalklart vand, og både nybegyndere og ekspert surfere bør besøge stedet for nogle af de bedste bølger på øen. Bugten har også en dramatiske udsigt over til Montage du Rempart, en udslukt vulkan.

Flic en Flac. En lokal fiskerby, der har udviklet sig til en populær destination for turister. Flic en Flac har en meget lang hvid sandstrand, som nydes af både lokale og turister. Dykning er en stor attraktion her med fremragende dykning blot et par minutter fra stranden.

Chamarel. En snoet vej fører fra Case Noyale landsby til de farvede jordarter i Chamarel, et bølgende landskab med forskellige og kontrasterende nuancer af farver. De forskellige nuancer af blå, grøn, rød og gul er tilsyneladende resultatet af erosion af vulkansk aske.

Casela. Beliggende i Rivière Noire distriktet, Casela Natur & Leisure Park strækker sig over 25 hektar. Den indeholder mere end 140 fuglearter fra fem kontinenter og er hjemsted for mange andre dyr som kæmpeskildpadder, zebraer, en tiger og strudse.

Yemen. Yemen Reserve er ikke det største vildtreservat på øen, men der er stadig masser at se. Du vil være i stand til at komme tæt på flokke af hjorte, og beundre nogle flotte arter af mauritiske fauna.

Black River Gorges. Denne nationalpark på 6574 hektar blev oprettet i 1994 for at beskytte Mauritius tilbageværende oprindelige skove. Besøgende kan nyde storslåede landskaber med endemiske planter og sjældne fuglearter. En sti fører fra Petrin informationscenter til et område med typisk plante liv og til et fredet område. 
Klima & vejr i Mauritius
Mauritius har tropisk klima som bliver styret af sydøstlige passatvinde.

Varm, tør vinter (maj-november).

Varm, våd, fugtig sommer (fra november til maj).

Naturkatastrofer: tropiske cykloner (fra november til april), de fleste cykloner opstår normalt fra slutningen af december indtil marts.

Mauritius har kun to sæsoner, vinter og sommer. Der er ikke meget temperaturforskel mellem de to årstider. Klimaet på den centrale plateau er køligere end på de kystnære områder.

Varmeste del af øen er vestkysten. Den mest blæsende del af øen er østkysten. Den tørreste måned i året er oktober. 
mauritius
Måned Max
Temp.
Min.
Temp.
Vand temp.
Januar 30 22 27
Februar 30 22 28
Marts 30 22 27
April 29 21 27
Maj 27 19 26
Juni 25 17 25
Juli 25 17 24
August 25 17 23
September 26 17 23
Oktober 27 18 24
November 29 20 25
December 29 21 27

Mauritius
Aktiviteter på Mauritius
Dybhavsfiskeri - Mauritius er ideelt placeret til dybhavsfiskeri. Afhængig af årstiden er det muligt at fange blå eller sort marlin, sejlfisk, wahoo, gul finnet tun, giant trevally, Dogtooth tun, bonit, guldmakrel, hajer og mange flere. De fleste af de store game fiskerbåde er godt udstyret med VHF, mobiltelefon, GPS-navigationssystem, radar, radio telefon, sikkerhedsudstyr, redningsveste, medicinsk udstyr, brandslukkere, nødblus og alt relateret fiskeudstyr. Du kan vælge mellem en halvdags og heldags fisketure.

Safari jeep ture - Safari Jeep ture foregår i Yemen naturreservat på vestkysten af ​​Mauritius. Den huser to af de længste floder på øen - Rivière Rempart og Tamarin River, og er et paradis for alle former for indfødte og eksotiske dyreliv. Den faktiske størrelse denne naturlige reserve er på omkring 4.500 hektar. Yemen Park danner rammen om safariture, hvor du vil have en spændende tur, og vil være i stand til at se mange smukke dyr såsom zebraer, strudse, afrikanske antiloper, Java hjorte, aber, ænder og gæs, og vil se ekstraordinære panoramaudsigt over denne betagende del af øen.

Safari quad cykelture - Oplev en eventyrlig Quad biking aktivitet i den mest fantastiske natur. Quad-biking aktiviteter foregår i 4.500 hektar Yemen naturreservat.

Dykning - Når man dykker i Mauritius kan du udforske koralrev, multi-farvede marine liv, skibsvrag helt tilbage til det 18. og 19. århundrede, eller nogle skibe sunket mere nylig, som skaber smukke kunstige rev. Der er mange dykkersteder strøet rundt omkring øen. En af de kendte og populære dykkersteder i Mauritius er katedralen, som er placeret ud for Flic en Flac på den vestlige kyst af Mauritius. Andre dykkersteder i Mauritius omfatter Whale Rock og Roche Zozo, der er en undersøisk klippe tinde og det neddykkede krater nær Ile Ronde. Mauritius er næsten helt omkranset af en barriere af koralrev, der er hjemsted for mange svampe, søanemoner og en række farvestrålende fisk såsom Damselfish, Trompet fisk, Boxfish og klovne fisk, samt den orange Mauritius scorpionfish. De fleste af dykker stederne er placeret på vestkysten omkring Flic-en-Flac eller i nord, på Trou aux Biches eller de nordlige øer. Det bedste tidspunkt for dykning er fra november til april med meget god sigtbarhed under vandet.

Se delfiner - Up-close i deres naturlige habitat ud for den vestlige kyst af øen.

Speedbåd ture- Ture er tilgængelige fra Trou d'eau Douce til den populære ø legeplads Ile aux Cerfs med strandene, golf og vandsport. Eller, for en roligere dag, en katamaran til den nordlige Islands - Gabriel Island, flad ø og Gunner s Quoin.

Vandring og trekking - I Mauritius med betagende udsigt over bjerge, floder og skove. Nyd en vandretur gennem markerne, trekking på en zip linje og opdag dette storslåede natur paradis. Mauritius er en vulkanø og har flere betagende toppe og dale til at udforske til fods. Du kan besøge Black River Gorges National Park, et 6.794 hektar skov, for at se indfødte planter, fugle og dyreliv. Black River Peak trail går til Mauritius 'højeste bjerg, mens Maccabee Trail starter i nærheden og kaster sig ud i slugten til Black River.

Tandem faldskærmsudspring - Oplev et 10.000 fod skydive i Mauritius. Nyd en spektakulær flyvetur og en visuelt fantastisk tandem skydive. Tandem faldskærmsudspring henviser til en form for faldskærmsudspring, hvor du er forbundet via et seletøj til en tandem instruktør. Instruktøren guider dig gennem hele springet fra udspring, gennem frit fald og landing.

Hestevæddeløb - Mauritius hestevæddeløbs club kaldet Champ de Mars blev grundlagt i 1812, hvilket gør den til den ældste hestevæddeløb klub på den sydlige halvkugle. Hestevæddeløb er den mest populære sport i Mauritius, og du kan forvente at der er omkring 30.000 besøgende på hver løbsdag. Hestevæddeløbs sæsonen normalt starter i april og slutter i slutningen af november.

Parasailing - For dem der søger en sjov hav-luft aktivitet, kan prøve parasailing. Du vil blive belønnet med en betagende fugleperspektiv af den smukke lagune og strand. Parasailing begynder med en kort sikkerheds briefing. Så vil du blive taget med båd til start stedet, og så er det ellers bare at nyde turen.

Vandski - Vandski er en af de mest populære vandsport i Mauritius. Du kan nyde vandski langs flere af Mauritius kyster eller i et par af søerne. Det bedste område for vandski anses for at være den nordlige del af øen, langs kysterne, hvor lagunen giver fuld beskyttelse fra de store bølger på det åbne hav og tilbyder ideelle vandski betingelser på meget roligt vand.

Walk med løver og geparder - Oplev en up close med løver og geparder. Mærk adrenalinsuset og følelsen af spænding ved det at være så tæt på disse fantastiske skabninger. Fra det øjeblik, du møder Løverne skal dit eventyr begynde.

Blå safari ubåd - Se de vidunderlige tropiske fisk uden selv at få våde fødder. Gå i vandet til 35 m dybde, om bord på en rigtig ubåd. Du vil komme til at besøge et skibsvrag, udforske de rige koralrev og observere og støde på forskellige arter af fisk. Ubåden har air-condition og er med fuldt transparent-glas kabine, så du vil nyde usædvanlig klar panoramaudsigt over den ekstraordinære undersøiske verden.

Ubåds scooter adventure - Sejl din egen undervands scooter for dig selv eller som et par, til 3-4 m dybde i fuld sikkerhed. Mageligt siddende den ene bag den anden, du kan ånde frit og naturligt i en bred fælles, gennemsigtig og panoramisk kuppel, som tillader dig at opdage og nyde fuld visning af revet og marine liv, mens du kommunikerer sammen med din partner. Du vil modtage fuld briefing om nem kontrol over den undersøiske scooter, og vil blive udstyret med en dykkerdragt for varme og fuld sikkerhed.

Havkajak - En fantastisk måde at udforske de fine grønne laguner eller de åbne farvande i Det Indiske Ocean. Det er muligt at finde en bred vifte af havkajak ture og pakker fra kort, roligere ruter til et par dage ture omkring øen på de dybe ocean farvande.

Rock climbing - Klippe klatring på den sydvestlige kyst af Mauritius. Du vil komme til at opleve rock klatring i en smuk indramning af Belle Vue Cliffs, hvor hulerne i "La Pointe aux Caves" er beliggende, og i umiddelbar nærhed af den berømte fyrtårn i Albion. Dette er en stor udendørs sport, hvor du vil lære de grundlæggende teknikker i knob, sikker klatring og rock progression fra Mauritius top professionelle guider.

Canyoning - For dem, der søger mere adrenalin og spænding er canyoning din ideelle udflugt, der udfordrer dig til nedfiring ned de stejle vægge og kløfter. 
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net