Kultur i Maldiverne

Maldivere er næsten udelukkende sunni-muslimske og den lokale kultur er en blanding af syd indisk, singalesisk og arabisk. Mens alkohol, svinekød, hunde og offentlig overholdelse af ikke-muslimske religioner er forbudt på de beboede øer, er der på resort øerne lov til at eksistere i en boble, hvor alt er tilladt.

Bemærk, at weekenden i Maldiverne løber fra fredag til lørdag, hvor banker, offentlige kontorer og mange butikker er lukket. Du vil ikke bemærke dette på de forskellige resorts, bortset fra at frokost timer kan forskydes for fredagsbønnen.
Maldiverne
Atoller i Maldiverne
Maldiverne er dannet af 26 atoller, disse er ikke enlige øer, men gigantiske ringlignende koralformationer hundrede kilometer brede, der er opsplittet i utallige øer.

Atol navngivning er kompleks, da atoller har både lange traditionelle Dhivehi navne som Maalhosmadulu Dhekunuburi og korte kode navne som Baa, der refererer til de administrative regioner, og kan bestå af mere end en geografisk atol. Af de 20 administrative atol grupper er kun 10 åbne for turisme, og fra nord til syd er disse:

Lhaviyani (Miladhunmadulu Uthuruburi)

Raa (Maalhosmadulu Uthuruburi)

Baa (Maalhosmadulu Dhekunuburi)

Kaafu (Nord og Syd Male-atoll) Stedet med hovedstaden Male og lufthavnen, hjemsted for de fleste maldiviske resorts.

Alifu (Ari) Vest for Kaafu, den anden mest populære gruppe.

Vaavu (Felidhu)

Meemu (Mulak)

Faafu (Nilandhe Atholhu Uthuruburi)

Dhaalu (Nilandhe Atholhu Dhekunuburi)

Seenu (Addu) Den sydligste atol, den næststørste i befolkningen og stedet for Gan internationale lufthavn.

De andre atoller er: Gaafu Alifu, Gaafu Dhaalu, Gnaviyani, Haa Alifu, Haa Dhaalu, Laamu, Nyavinani, Seenu, Shaviyani, and Thaa.
Maldiverne
Prisniveau i Maldiverne
Der er ingen vej udenom. Maldiverne er dyrt, og der er begrænset budget indkvartering eller transport. Resorts har monopol på tjenester for deres gæster og opkræver i overensstemmelse hermed. For mid-range feriesteder, er $ 1000 pr. uge pr. par et konservativt budget for måltider, drikkevarer og udflugter, ud over udgifterne til fly og indkvartering. Stort set alt - inklusiv hotelværelser hvis reserveret lokalt - bliver pålagt med en vilkårlig 10% "service charge", mens drikkepenge forventes overalt.
Maldiverne
Seværdigheder på Male
Friday Mosque (Hukuru Miskiiy). Bygget i 1656 under regeringstid af sultan Ibrahim Iskandar I, kompliceret udskåret med arabiske skrifter og ornamentale mønstre. Desværre er ikke-muslimer ikke tilladt indenfor, uden forudgående tilladelse.

Republic Square (Jumhooree Maidhaan). Male´s centrum er denne lille park på den nordlige kyst, præget af en flagstang med et kæmpe maldivisk flag. Det er også omdrejningspunktet for enhver politisk demonstration i hovedstaden, og dermed er en tung sikkerhedsmæssig tilstedeværelse, understøttet af politiets hovedkvarter i nabobygningen Shaheed Hussain Adam.

Islamic Centre. Male´s mest kendte arkitektoniske vartegn, lige syd for Jumhooree Maidhaan. Komplekset indeholder den største moské i Maldiverne, toppet med en gylden kuppel og kan rumme 5.000 mennesker. Besøgende er velkomne inde, udenfor bønne timer, men ingen indvendige fotografier er tilladt.

Sultan Park og Nationalmuseet. Den eneste overlevende bygning fra dengang hvor det var sultanens palads er nu det maldiviske Nationalmuseum, tilfældig samling af kongelige regalier og gamle fotografier.

Hulhumale Island er en kort bådtur væk. Hulhumale er en kunstig ø, hvor nye bygninger snart skal opføres, men i øjeblikket er det helt tomt og en slags naturpark. Der er også en pæn strand i den anden ende af øen fra anløbsbro. Der er restauranter og caféer på øen. 
Webcams på Maldiverne
Webcam Oceanwatersport, Kuredu Island,Maldives - Asien, Maldiverne, NaifaruNaifaruWebcam Medhufushi - Asien, Maldiverne, MedhufushiMedhufushi
 

Maldiverne

Male er hovedstaden i Maldiverne. Byen har en befolkning på omkring 50.000 mennesker og det må vel næsten være unødvendigt at sige at det bogstaveligt talt er en by i havet.

Der er mange steder rundt omkring i verden, der forsøger at lokke den rejsende med billeder af hvidt sand, blå himmel, palmer og klart vand. Maldiverne er et af de få steder , der ikke alene leverer dette løfte fra det øjeblik du træder ud af flyet, men også kan holde løftet hver eneste dag. Dette lille land i midten af det Indiske Ocean syd-vest for Indien består af 1200 små koraløer, med det højeste punkt over havet på omkring 2 meter.

Den vigtigste indtægtskilde for landet er turisme, og mange af øerne praler med smukke resorts til alle typer af rejsende fra backpackers til de rige og berømte. Med det sagt så er regeringen meget opmærksom på den skrøbelige karakter af det miljø de lever i, og der er et stramt styre af virkningen fra turister på både det lokale miljø og befolkning. Som turist, er du velkommen til at vandre rundt som du ønsker på øerne og i hovedstaden, men rejser til de lokale landsbyer er strengt reguleret gennem guidede ture.

Den internationale lufthavn er et interessant eventyr i sig selv. Den ligger på sin egen ø, som måtte forlænges for at få banerne lange nok til de større jetfly. Dette gør landingen til en smuk oplevelse, fordi du synes at flyve forbi små øer og fiskerbåde, og kun ser solid jord under dig et par sekunder før at flyet er landet. Fra lufthavnen kan du tage indenrigsfly, vand taxier eller private jet både til dit resort.
Rejser til Maldiverne

Transport i Maldiverne

Man kan komme rundt i Maldiverne på tre måder, med båd, luft taxi og private yachts. Bådene er det maldiviske svar på en bil, mens fly og private yachter primært er forbeholdt turister.

Luft taxier og både foretrækker ikke at operere om natten, så hvis du ankommer i lufthavnen efter mørkets frembrud og skal til en fjern atol, kan du blive nødt til at tilbringe natten i Male eller på lufthavns hotel.

Uafhængig rejse til beboede øer udover Male kræver en Inter Atoll Traveling Permit (IATP), og at modtage en kræver en kopi af dit pas og en invitation fra en beboer på øen, du ønsker at besøge. Tilladelser er ikke nødvendige for de organiserede ø-hopping ture arrangeret af resorts og liveaboards. En hotel reservation kan også klare jobbet.

Med fly
Intet punkt i Maldiverne er mere end 90 minutter væk med fly fra Male, og besøgende til de resorts der ligger længere væk bruger taxaflyservice. Der er to primære aktører: Maldivian Air Taxi med røde og hvide fly, og Trans maldivian Airways med gule og blå fly. Deres tjenester er stort set identiske med fly af typen DHC-6 Twin Otter vandfly, der tager omkring 15 passagerer.

Med båd
Taxi både tager generelt turister til og fra øerne i nord og South Male atoller. De kommer i alle forskellige former og størrelser afhængigt af kvaliteten af det resort du skal bo i. De dyre hoteller har en stor lukket motorbåd med drikkevarer og mad, mens de mindre resorts har åbne dobbeltsidet Dhoni fiskerbåde. 
Maldiverne

Dykning i Maldiverne

En af de primære aktiviteter på Maldiverne er dykning. Atollerne er alle koralrev hundredvis af kilometer væk fra enhver større landmasse, hvilket betyder, at vandets klarhed er fremragende, og det undersøiske liv er rigeligt. Djævlerokker, hajer, selv et par vrag, kan du finde i Maldiverne.

Mens dykning er meget godt af international standard, selv i umiddelbar nærhed af Male, synlighed og chancen for at støde på store pelagiske arter stiger, når du tager til de ydre atoller. Mange dykkere vælger liveaboards, som rent faktisk kan udarbejde meget billigere priser end de fleste resorts.

Strømmene varierer betydeligt, med almindeligt lidt strøm inde i atoller, mens nogle kraftigere strømme findes på siderne som vender mod det åbne hav. Vandet i Maldiverne er varmt hele året. Dykning er muligt hele året, men regn, vind og bølger er mest almindeligt i løbet af sæsonen for den sydvestlige monsun (juni-august). Det bedste tidspunkt for dykning er fra januar til april, hvor havet er roligt, solen skinner og sigtbarheden kan nå op på 30 meter.

Den eneste minus ved dykning i Maldiverne er, at det er ganske dyrt i forhold til asiatiske standarder. Priserne varierer betydeligt men specialiserede dykker resorts tilbyder bedre priser, generelt skal du regne med priser på omkring US $ 50 for et enkelt dyk med dit eget gear og tættere på US $ 75 uden. Pas på tillæg: du kan blive opkrævet ekstra for båd brug, guidede dyk, større tanke med videre. På plus siden er at sikkerhedsstandarder normalt er meget høj, med velholdt gear og streng overholdelse af sikkerhedsprotokol. 
Maldiverne

Klima & vejret i Maldiverne

Maldiverne har tropisk monsun klima, der på grund af det omgivende hav ikke føles så varmt som andre steder på samme breddegrad. Temperaturen ligger mellem 24 og 33 grader det meste af året. Monsunregnen falder om sommeren fra april til oktober.

Det mest optimale tidspunkt af besøge Maldiverne på i forhold til vejret er fra december til april, hvor der er mest sol og næsten ingen regn. Øerne kan også besøges mellem maj og november, der er stadig varmt, men der er mere skyet, og luftfugtigheden er højere.
Måned Max
Temp.
Min
Temp.
Vand
temp.
Januar 30 25 28
Februar 31 26 28
Marts 31 26 29
April 32 26 30
Maj 31 26 30
Juni 30 25 29
Juli 30 25 29
August 30 25 29
September 30 25 29
Oktober 30 25 29
November 30 25 29
December 30 25 28

Maldiverne
Shopping på Male
Tag til Male´s marked i den nordlige del af byen. Sælgere prøver energisk at afsætte deres varer på dette travle marked. Et must hvis du bruger et par dage i Male.

Fiskemarkedet. Lige vest for Independence Sq og med en klynge af fiskerbåde forankret lige overfor, det er stedet hvor fisk bliver bragt ind, renset og solgt til lokalt forbrug.

State Trading Organization, Orchid Magu. Statsdrevet supermarked med mest importerede varer fra Indien, Singapore og Mellemøsten. Ikke særligt spændende, men langt billigere end i resorts, og et godt sted at hente maldivisk tun og lokale snacks.

Majeedhee Magu. En gade der løber tværs over længden af Male fra øst til vest. Dette er det vigtigste shoppingområde i hovedstaden, hvor du kan købe tøj importeret fra Sydøst og Sydasien. Butikker forbliver åben fra 9:00 om morgenen og indtil 23:00 om aftenen, undtagen fra 18:00 til 20:00, og i 15 minutter efter hver muslimsk bøn. 
Maldiverne
Surfing i Maldiverne
Maldiverne bliver en stadig mere populær surfing destination. Turkis vand og perfekte bølger gør det til en ideel destination for surfere der søger gode surf betingelser.

Den bedste periode for surfing i Maldiverne er mellem marts og oktober, de største bølger forekommer i juni, juli og august. Dette paradis er udsat for de samme dønninger som Indonesien er, bortset fra at dens højere breddegrad og dets sydøstlige placering giver køligere og mindre hardcore surfing. Specialiserede virksomheder organiserer skræddersyede multi-dages bådture i området, så surfere kan bevæge sig let fra et punkt til et andet og maksimere surfing tiden.
Maldiverne
Mad og drikke i Maldiverne
Alle resorts er selvstændige, så de har mindst én restaurant. Morgenmad er næsten altid inkluderet, og de fleste resorts tilbyder mulighed for halvpension, hvilket betyder at du får en aftenbuffet og helpension hvilket betyder at du får en frokost-og aftenbuffet.

Det eneste andet sted at finde mad er Male. Dette kommer i to former. Enten små restauranter rettet mod turister, som ofte er dyre, eller små cafeer kaldet hotaa, sælger lokal maldivisk mad til meget lave priser for et komplet måltid.

Maldivisk mad kredser hovedsageligt omkring fisk (mas), navnlig tun (Kandu mas), og trækker kraftigt fra den srilankanske og sydlige indiske tradition, især Kerala. Retter er ofte godt krydret og aromatiseret med kokos, man bruger meget få grøntsager.

Et traditionel måltid består af ris, en klar fiske bouillon kaldet garudhiya og side retter af citron, chili og løg. Karryretter kendt som Riha er også populære, og ris er ofte suppleret med Roshi, usyret brød beslægtet med indiske roti og papadhu, den maldiviske versionen af sprøde indiske poppadums. Nogle andre almindelige retter kan nævnes:

Mas Huni - Strimlet røget fisk med revet kokosnødder og løg, den mest almindelige maldiviske morgenmad.

Fihunu mas - Grillet fisk basted med chili.

Bambukeylu Hiti – Brødfrugt med karry.

Snacks kaldet hedhikaa, næsten altid fiske baseret og dybstegte, kan findes i enhver maldivisk restaurant.

Bajiya - Brød proppet med fisk, kokos og løg.

Gulha - Brød bolde fyldt med røget fisk.

Keemia - Dybstegte fiskeruller.

Kulhi borkibaa - Krydret fiskekage.

Masroshi - Tun indpakket i Roshi brød og bagt.

Theluli mas - Stegt fisk med chili og hvidløg.

Da Maldiverne er muslimer, er alkohol forbudt for den lokale befolkning. Men næsten alle resorts og liveaboard både har licens til at sælge det, som regel til en høj pris. Det eneste sted i nærheden af Male, bortset fra feriesteder, hvor folk kan drikke alkohol er på Hulhule Island Hotel, almindeligvis kendt som HIH eller lufthavns hotellet. 
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net