Transport på Barbados

Bus Systemet er omfattende, billigt og hurtigt, hvis du skal til et sted på hovedruten, men en bil er den eneste måde at se mange af de out-of-the-way seværdigheder.

Busserne køres af Barbados Transport Board (blå) og er rolige. Private selskaber omfatter de gule busser, som spiller meget højt musik og private mini-vans (hvid), som normalt er trange og overfyldte. De to privatdrevne transportformer bliver ofte kørt meget hurtigt og hensynsløst.

Alle tager den samme billetpris (BD $ 2,00). Gule busser og minibusser tilbyder byttepenge og accepterer endda amerikanske dollars. De blå busser accepterer kun Barbados dollars og giver ikke byttepenge tilbage.

Der er også mere end nok af taxier til at køre dig, uanset hvor du har brug for at tage hen på øen, til rimelige priser. De bruger ikke taxameter, og det er bedst at forhandle prisen før du starter turen. Men de fleste taxachauffører er ærlige og det er usandsynligt at du bliver snydt.

Lejebil er dyrt. Hvis du kører, så vær klar over at vejene på øen er generelt ganske smalle, med undtagelse af ABC motorvejen. Det er tilrådeligt at være ekstra forsigtig, da mange veje på øen har skarpe sving, stejle hældninger, og de er generelt temmelig ujævne, selv om de fleste er asfalteret. Kørsel er i venstre side.

Mange af disse "motorveje" har ikke fortove, så der kan være fodgængere på vejen. Vejskilte kan være temmelig forvirrende, så vær parat til at fare vild, bare hold din benzintank fyldt godt op og spørg efter vej, folk er altid ivrige efter at hjælpe.

Scootere og cykler kan også lejes til at udforske steder, der ikke nemt nås med biler. Det anbefales ikke på grund af den dårlige tilstand på mange af de sekundære og små veje. 
Barbados

Aktiviteter på Barbados

Segway Tours. En fantastisk måde at se noget af den nordlige kyst i en komfortabel, men stadig eventyrlig måde er en tur på Segways gennem landskabet.

Catamaran Cruises. Et katamaran cruise med muligheder for at snorkle med havskildpadder og snorkle over skibsvrag. Turen inkluderer transport til og fra havnen, samt alle drikkevarer (alkohol inkluderet) og en buffet frokost. Skildpadde-snorkling-only krydstogter tilbydes også.

Dykning. Der er også mange dykkerarrangører for hvert niveau af erfaring, hvor du kan udforske koralrev samt sunkne skibe. Farvandene omkring Barbados er nogle af de mest klare i Caribien.

Nightclubbing på strandbarer såsom Harbour Lights og Boat Yard og St. Lawrence Gap (en stribe af barer, restauranter og hoteller). Især populær i St. Lawrence Gap er Sugar Ultra Lounge - Bemærk, at en streng dress code håndhæves her.

Aerial Trek Zipline. Hvis du elsker eventyr kan du nyde ziplining over en tropisk skov. Det er en temmelig lille bane med kun 8 platforme. 
Barbados
Shopping på Barbados
Den lokale valuta er Bajan dollar, men amerikanske dollars accepteres i næsten alle butikker og restauranter. Valutakursen er fastsat til 2 Bajan dollars til 1 amerikansk dollar.

Mange "toldfri" butikker appellerer til de besøgende fra krydstogtskibe. Bridgetowns hovedgade har talrige guldsmede, hyppigst colombianske smaragder og diamanter. Cave Shepherd stormagasin tilbyder en bred vifte af merkantile, mens Harrisons har premium gaver, læder og kosmetik. En lille indkøbscenter på havnen tilbyder også anstændige priser.

Barbados har et velfortjent ry for at producere fremragende rom, fx Mount Gay. Rum destillerier er normalt åben for ture, og typisk tilbydes prøver og produkter til salg til priser, ofte lig med de bedste der kan findes andre steder.

Barbados har et stort udvalg af gadesælgere. Prut aggressivt om prisen. Du må ikke stoppe før du er på omkring en tredjedel af den oprindelige pris.

Fine Arts trives i Barbados og mange gallerier og atelierer har shows på hele året rundt, som skifter hvert par uger.  
Webcam på Barbados
Webcam Mullins Beach, Barbados - Nordamerika, Barbados, WestonWeston
 

Bridgetown Barbados

Bridgetown er hovedstaden i Barbados. Byens historiske centrum er absolut et besøg værd. De vigtigste attraktioner i byen er bl.a. Trafalgar Square med et Nelson monument. Lige øst for pladsen finder du St. Michaels Cathedral bygget mellem 1784 og 1786. Synagogen er godt 100 år ældre og er nu en National Trust ejendom.

Barbados er den østligste af de caribiske øer. Med sine 430 kvadratkilometer er det bare en lille plet jord i det caribiske hav, men de 97 kilometer kystlinje gør Barbados til en fantastisk destination for en aktiv strand ferie.
Barbados er overvejende fladt med kun et par blidt bølgende bakker mod nord, men forskellene mellem øst og vest kysten er ganske dramatisk. Vestkysten er den caribiske side. Her er strandene af fint, hvidt sand og der er naturlige koralrev. Der er masses af hoteller her, men kystlinjen er alligevel fortsat attraktiv. Den atlantiske side er mindre udviklet og meget mere klippefyldt.

På sådan en lille og menneske fyldt ø er det svært at komme væk fra alfavej. Så bare tag ud og nyd nogle af de mange vandsport og strand aktiviteter der tilbydes.
Rejser til Barbados

Strande på Barbados

Barbados har utrolige hvide sandstrande med forskellige forhold afhængigt af hvilken side af øen du besøger. Den sydlige kyst har mellemstore til store bølger, perfekt til vandsport såsom surfing, windsurfing, og bodysurfing. Den vestlige kyst er bedst, hvis du ønsker en fredelig plet med rolige vande fremragende til svømning og snorkling.

Strande du skal undgå hvis du planlægger at udøve vandsport er de østlige og nordlige strande. De kraftige bølger fra Atlanterhavet er enorme og skaber farlige strømforhold hvilket gør svømning eller bare bade i vandet umuligt. Men hvis du bare leder efter en strand med en fantastisk udsigt er de nordlige og østlige kyster ganske imponerende at se.

Crane Beach
Denne strand er blevet stemt ind som den smukkeste strand på øen. Den ligger lige foran et smukt gammelt hotel og har store, men ikke for farlige bølger, der kan være sjove at hoppe i eller bodysurfe i. Sandet er blødt, fint og hvidt og selve stranden er aldrig for overfyldt.

Batseba Beach
Dette er stranden i en lille fiskerby, som regel er her helt roligt, men pas på, for når der er surfer konkurrencer er Batseba pakket med lokalbefolkningen og ferierejsende. Bølgerne er store på grund af passatvinde og af denne grund, er surfing så populært her.

Sandy Lane Bay
Sandy Lane ligger ud foran et kæmpe luksus resort, men stranden er offentlig, det er alle strande i Barbados. Det er nok den reneste og mest velholdte strand på øen. Det er ikke ligefrem en bugt, men Sandy Lane er godt beskyttet mod farlige strømninger. Bølgerne er små og der er ingen understrøm.

Bath Beach
Navnet Bath passer denne strand perfekt, vandet er så roligt og varmt som i et badekar. Svømning er fremragende ved Bath, og der er en livredder på vagt i løbet af dagen. Picnic er almindeligt på denne uberørte strand, og der er flere spisesteder i nærheden. Bekvemt med omklædningsfaciliteter og parkering.

Udflugter & seværdigheder på Barbados

Barbados er et malerisk ø-paradis. Der er mange aktiviteter for dig og din familie at nyde. Barbados har store seværdigheder, som vil interessere både historie og naturelskere.

Welchman Hall Gully. Naturelskere er sikker på at nyde Welchman Hall Gully i Barbados. Det er det lettest tilgængelige tropiske landskab i Barbados. Dette er det første naturområde af sin art i Barbados og blev købt af Barbados National Trust i 1962. Dette frodige og fortryllende sted er fyldt med vilde planter og eksotiske fugle. Legesyge grønne aber bor her og du kan se dem lege i deres naturlige omgivelser.

Ocean Park er Barbados unikke Marine Aquarium. Der er ferskvands udstillinger, saltvands udstillinger og minigolf.

Underwater Submarine Tours. Oplev Barbados fra perspektivet af en dykker og stig ombord i en ubåd. Denne undersøiske rejse tager dig til steder, hvor du kan være tæt på farverige tropiske fisk i deres eget habitat.

Andromeda Botaniske Have. Andromeda Botanic Gardens er verdenskendt for sin mangfoldige samling af tropiske planter. Set i et malerisk landskab over skråningerne ved Atlanterhavet, huses sjældne arter af træer, palmer og sukkulenter. Fugleinteresserede vil blive fortryllet da der tiltrækkes ligeså usædvanlige fugle til dette magiske sted.

Mount Gay Rum Distillery. Turen tager omkring 45 minutter og omfatter en rom smagning.

Harrisons Cave er den mest populære attraktion i Barbados. Underjordisk grotte med drypsten, små vandfald og pools. Man kører med sporvogn gennem hulen, og du kan gå fra borde på nogle bestemte steder. 
Barbados
Klima & vejret på Barbados
Barbados har tropisk klima med en gennemsnitstemperatur på 27° året rundt. Regntiden falder mellem juni og november, og orkaner er ikke så hyppige som på de øvrige caribiske øer, da Barbados ligger lige præcis uden for orkanbæltet.

Klimaet i Barbados har tendens til at være god året rundt, i januar, er den gennemsnitlige daglige høje temperatur 28 ° C, mens det lave gennemsnit er 21 ° C. I juli, er den gennemsnitlige daglige høje 30 ° C, mens den gennemsnitlige lave er 23 ° C. Februar - Maj er de tørreste måneder (april gennemsnit kun syv dage med regn), mens Juli er den vådeste måned med omkring 18 dage med regn.

Turisten højsæsonen løber fra midten af december til midten af april. Juni til oktober er orkansæson. September og oktober er de mest fugtige måneder, og har den højeste orkan risiko, men de fleste år ses ingen. 
Bridgetown
Måned Max
Temp.
Min
Temp.
Vand temp.
Januar 28 21 27
Februar 29 21 26
Marts 30 21 26
April 30 22 27
Maj 31 23 28
Juni 31 24 28
Juli 30 23 28
August 31 23 28
September 30 23 29
Oktober 30 23 28
November 30 23 28
December 29 22 28

Barbados
Mad & drikke på Barbados
Flyvefisk, ikonet på øerne er fundet på mønter, regninger, og menuer. Flyvefisk serveres normalt let panerede og stegt, med en gul sauce. Vær advaret om, at denne gule sauce består af meget stærke Scotch Bonnet peberfrugter med løg i en sennep sauce.

Pepperpot, et must, en skål med svinekøds gryderet i en spicy mørk brun sovs.

Besøgende der søger fastfood vil sandsynligvis blive skuffet, burger kæder i USA er blevet svigtet ved introduktionen til Barbados. Men kylling og fiske sandwich er vildt populære, så KFC og den lokale kæde Chefette er allestedsnærværende. Prøv rotis på Chefette.

Bajan køkken er en mærkelig blanding af krydret, smagsfulde godbidder sammen med kedelig traditionel engelsk mad. Så vær forberedt på måltider hvor fyrige gryderetter kommer side-om-side med bønner og toast.

Fredag aften bør du være i byen Oistins (på sydkysten) til "fisk fry". Det er et marked, hvor du kan købe frisk fisk tilberedt efter lokale opskrifter. De lokale bliver der sent og danser indtil de tidlige morgentimer. Dette er nu den anden mest populære turistattraktion på øen, efter Harrisons Cave.

Der er mange fine restauranter på øen men de to øverste er The Cliff (på vestkysten) og Cin Cin by the Sea (også på vestkysten). Begge er ret dyre, men serverer rigtig gode fødevarer og en vidunderlig spise oplevelse, med udsigt over havet.

Fiskefrikadeller, BBQ svine haler, frisk kokos og ristede jordnødder tilbydes af de mange gadesælgere.

Barbados har noget af det reneste vand i verden, ded kan drikkes direkte fra hanen.

Rom og rom drinks findes på enhver bar. Måske det mest berømte mærke er Mount Gay Rum, som er meget lækker.

God øl og vin er let at finde. Banker øl er Barbados eget øl og er meget godt. 
Barbados
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net