Sproget på Curacao

De mest talte sprog på Curacao er papiamento, spansk, engelsk og nederlandsk. Papiamento er førstesproget for de fleste af øens indbyggere. Papiamento er et kreolsk sprog, udviklet gennem århundreder som følge af kontakten imellem de forskellige befolkningsgrupper på øen.
Curacao

Curacao´s historie

Øen blev først opdaget af spanierne, men blev i 1634 overtaget af Nederland. De oprindelige indbyggere var Arawak-indianere, som imidlertid blev decimeret efter den spanske besættelse. Efter øen blev et nederlandsk territorium, begyndte strømmen af slaver fra Afrika. Hollænderne ophævede slaveriet i 1863. På grund af øens historie, har øen i dag en blandet etnisk sammensætning. Willemstad kan fremvise arkitektur fra kolonitiden samt en af de ældste synagoger på den Vestlige Halvkugle. Begge dele har været medvirkende til at sikre Willemstads plads på UNESCOs verdensarvsliste.
Curacao
Transport på Curacao
Med bil
Biler kan lejes for omkring 45 USD per dag, fra en række forskellige udlejere i lufthavnen og rundt omkring på øen. Kørsel i Willemstad er temmelig lignende de fleste steder i Caribien, med aggressive bilister, løst håndhævne færdselsregler. Der er kørsel i højre side. Skilte vil være på nederlandsk og europæiske trafik aftegninger. Hvis du er involveret i en ulykke, forbyder de lokale love at du flytter din bil. Du bliver nødt til at ringe 199 for vejservice.

Med taxa
Hvis den offentlige transport ikke er din stil, og du ikke ønsker at leje din egen bil, så er taxaer en anden populær og nem løsning. De er markeret, og deres nummerplader starter med "TX". Nogle taxachauffører vil endda være din tour guide for dagen, hvis du spørger. Men husk at blive enige om prisen før turen starter.

Med bus
Der er to typer af busser på øen, BUS og Konvoi. Den nemmeste måde at komme med er ved en af de to busstationer i Willemstad. Disse omfatter Otrobanda Station placeret på modsatte side af gaden ved Rif Fort, og Punda Station ved posthuset over for Circle marked. For det meste tjener Punda busstationen stoppesteder langs den østlige side, herunder Salina, Zelandia, Mambo, mens Otrobanda station betjener destinationer vest for bugten, til også at omfatte Lufthavn, Piscadera og endda Westpunt .

Konvoi er store busser, der kører mellem vigtige punkter.

BUS er 9-12 personers vogne, der ligner meget en taxa. Du kan få øje på en bus ved at den har et stykke pap i forruden, hvor der står en række af sine stop, i stedet for den gule Taxi skilt i forruden eller på taget.

I modsætning til taxier er priserne i BUS ikke til forhandling, men det er ruten. En almindelig praksiser at forhandle med buschauffører om hvor tæt han kan tage dig til din destination. Vær sikker på at spørge buschaufføren om bussen stopper i nærheden af din destination før indstigning.  
Curacao
Shopping på Curacao
Den hollandske Antiller gylden (også kaldet Florin) er den officielle valuta, men euroen (€) og US Dollar ($) er accepteret. Pengeautomater er bredt tilgængelige på hele øen, og mange maskiner vil udlevere både gylden og den amerikanske dollar. Valuta kan generelt veksles på lokale hoteller, kasinoer. Valutakursen er generelt knyttet til USD og stabil.

Der er en overflod af tilfældige butikker og markeder i nærheden af Willemstad som tilbyder tøj, souvenirs, kunsthåndværk og andre varer. Disse omfatter en almindelig kaldet "toldfri enklave" i downtown området. Gode priser på især europæiske varer, smykker, ure, og de sædvanlige samlinger af souvenirs.

Om søndagen er de fleste butikker undtagen restauranter i byen dog lukket. 
 

Willemstad Curacao

Forestil dig en ø, hvor skjulte bugter afslører et smaragd blåt hav. Hvor buer af gyldent sand strækker sig ud under smukke, mangefarvede solnedgange. Hvor en rig historisk arv møder Caraibisk stemning. Hvor det eneste du behøver at bekymre dig om, er at beslutte, hvordan du vil bruge din næste dag i paradis. Det er Curacao, den bedst bevarede hemmelighed i Caribien.

Curacao har knap 145.000 indbyggere hvoraf de 125.000 bor i øens hovedby Willemstad, der er hovedstad for landet som siden 10. oktober 2010 har været en selvstændig stat indenfor Kongeriget Nederlandene og ligger i den sydlige del af det Caribiske Hav.

Curacao er valgt som den foretrukne Caraibiske destination i 2012 af læserne af About.com. Bedømt som en af Top 10 over rejsemål i 2012 af Frommers, og et 2012 Honeymoon Hot Spot af Condé Nast Traveler. Den lille, men travle ø Curacao er blevet en af de hotteste destinationer i Caribien for kræsne rejsende. Et paradis for dykkere og naturelskere. Dens robuste smukke landskab giver uendelige muligheder for sjov. Erobrer øens åbne landskab og nyd spændende vandreture, cykling og ATV ture. Fordyb dig i mystiske og farverige undersøiske verdener på mere end 60 dykker steder. Slap af på strandene. Udforsk Curacaos kronjuvel - hovedstaden Willemstad - et UNESCO World Heritage Site, og en livlig havn fuld af high-end detailhandlere, restauranter og natteliv. Uanset hvad du leder efter, så lover Curacao dig en storslået rejseoplevelse.
Rejser til Curacao

Dykning & snorkling på Curacao

Dykkere og snorklere synes aldrig at være i stand til at stoppe med at tale om skønheden i Curaçao undersøiske verden og det er med god grund. Curacao snorkling og dykning omfatter 40 forskellige områder, som dækker 65 individuelle steder. Dykning på øen er fantastisk med varmt vand, milde strømme, og god sigtbarhed. Talrige dykker butikker/centre er tilgængelige, og den gennemsnitlige pris for et dyk er 85 gilders ($ 50 USD), med gear inkluderet.

All inclusive bådtur
The Zeelandia er en 36 meter lang motor fartøj, fuldt udstyret til en flere dages ophold. Skibbet er den eneste mini cruise båd på Curacao. Der er plads til op til 18 sovende gæster. The Zeelandia tilbyder et ophold ombord i airconditionerede værelser (7 x to-personers kabine og 1 x fire-personers kabine), eget bad og toilet, fuldt udstyret køkken og en hyggelig bar. Forskellige dæk, såsom solterrasse, stue / afslapning dæk og dykker dæk gør, at der er tilstrækkelig plads om bord.

Der organiseres flere ture langs kysten af Curacao, hvor du opdager de romantiske, små bugter. Sover på en lille øde ø som Robinson Crusoe. Har det sjovt med hele familien. For dykkere findes alt udstyr ombord inkl. luft og bly. For snorklere findes der snorkel sæt og gratis undervisning. Båden tager snorklere og dykkere til de mest uberørte Dive & snorkel steder i Curacao. 
Curacao

Strande på Curacao

Næsten alle Curacaos strande er spredt langs den rolige sydvestlige kyst, hvor vandet er roligt og krystalklart. Selvom det ikke er almindeligt, ej heller acceptabel praksis på alle strande, kan du se, europæiske besøgende topløse. Bemærk at dette ikke er tilladt ved lov, men tolereres på et par af strandene.

Playa Kalki, også kendt som Alice i Eventyrland, er placeret i den fjerneste vestlige ende af øen forbi byen Westpunt. Kura Hulanda Lodge har en restaurant ved stranden og Ocean Encounters West som er et full service dive shop er også at finde her.

Playa Grote Kenapa, også kendt som Big Knip er en stor sandstrand vest for byen Lagun.

Playa Kleine Kenapa, også kendt som Litle Knip er en anden strand forbi byen Lagun. Det er en pæn aflukket strand med masser af skygge træer, hvis du ønsker at holde dig ude af den direkte sol.

Playa Jeremi er en lille afsondret strand lidt nord for Lagun. Der er ingen faciliteter her.

Playa Lagun, er en afsondret bugt mod den vestlige ende af øen i byen Lagun. Det er en lille sandstrand på en rektangulær formet bugt med høje klipper på hver side. Farvandene ud for klipperne er fremragende sted for snorkling. Begge sider af bugten langs klipperne har en bred vifte af marine liv og koraller. Stranden har Discover Diving Curaçao dive shop, som også har en lille restaurant.

Playa Porto Mari er en stor strand med en fuld service restaurant, og en komplet dykkerbutik med ferskvandsbrusere og toiletter, der drives af Porto Mari Sports.

Cas Abao er en strand på en plantage. Det er en langstrakt sandstrand med masser af faciliteter, herunder hytter, strandstole, restaurant, ferskvandsbrusere og badeværelser.

Daaibooi Baai er nær Habitat i Rif st. Marie. Begrænsede faciliteter. Hytter, toiletter, grill område. Flot beskyttet bugt med rolige vande.

Hooks Hut er placeret på Piscadera Bay. Placeringen er en kort køretur et par km vest for centrum af Willemstad i nærheden af The Marriott og Hilton hoteller. Det har mange beach faciliteter, herunder brusere / badeværelser, dykkercenter og en fremragende fuld service restaurant.

Habitat Beach ligger i Rif St. Marie på SW kyst. Det er Curacao nyeste stranden og har en fuld service Dive Operator, DiveVersity, Habitat Dive Hotel, Oceans Restaurant.

Kontiki Beach ligger ti minutters kørsel øst fra downtown Willemstad tæt på Breezes hotel. Kontiki er en full service strand som tilbyder vandsport, butikker, beachbar og en restaurant. Det er også serviceret af Ocean Encounters dykkercenter. Kan være meget overfyldt.

Mambo Beach er nabo til Kontiki stranden og er det sted, hvor lokale og turister besøger for nattelivet. 
Curacao
Seværdigheder på Curacao
Museum Kura Hulanda, Willemstad. Åbent dagligt fra 10:00 till 17:00 Dette antropologiske museum fortæller om den afrikanske slavehandel samt kulturer på Curacao. Entre: $ 9

Post Museum, Willemstad.

Maritime Museum, Willemstad. Åbn Tirs-Lør 09:00 til 16:00.

Queen Emma Bridge (The Swinging Old Lady) Willemstad. En flydende ponton bro, der forbinder Punda og Otrobanda i Willemstad over Sint Annabaai kanalen. Du kan se broen åben når der kommer skibstrafik i St. Anna Bay. (I tilfælde af at broen er åben i længere tid, er der en færgeforbindelse over kanalen).

Shete Boka National Park, West Point. Shete Boka er hjemsted for "7 boca s", herunder Boca Tabla og Boca Pistol (også kendt som "The Shooting Pistol") I sæsonenen yngler havskildpadderne her.

Dronning Juliana Bridge, Willemstad. På 185 meter er det den højeste bro i Caribien (og en af de højeste broer i verden.).

Trolley Train Tour, Willemstad. Oplev skønheden på en tur der tager dig gennem historiske Willemstad. Du vil besøge Fort Amsterdam, se Mikve Israel Emmanuel Synagoge, den ældste i konstant brug på den vestlige halvkugle. Undervejs vil du se den berømte "Wedding Cake House", og mange andre interessante seværdigheder bragt til live af en ekspert guide. Turen begynder ved Fort Amsterdam.

Christoffel National Park, West Point. Christoffel National Park er hjemsted for Boca Grandi, indiske huler, hvor du kan se malerier efterladt af Arawak indianere og Mount Christoffel. (Med 1292 meters højde, er Mount Christoffel det højeste punkt i Curacao.)

Undervandsstation Carucao. Her kan man komme med en undervandsbåd ned på ikke mindre end 320 meters dybde.

Curacao Sea Aquarium, Bapor Kibra. Dette er en af de mest populære attraktioner i Curacao.

Hato Caves. Åbent alle ugens 7 dage, med ture hver time. Koraller og kalksten huler, der blev hugget ud under havet og opstod da havniveauet faldt. Der er smukke drypstenshuler og drypstensformationer samt vandbassiner og et vandfald. Hulen er også hjemsted for en koloni langnæsede flyvende hunde. (På grund af kolonien, er fotografering begrænset og ikke tilladt i visse kamre.)

Curacao Strudse & Game Farm, Santa Catharina. The Curacao Ostrich Farm er en af de største strudsegårde uden for Afrika.

Fort Nassau, Willemstad. Fort Nassau blev bygget på bakken til at forsvare både St. Anna Bay såvel som en del af byen Willemstad. Fortet er åbent for rundvisninger, og der er også en restaurant med udsigt over bugten.

Det flydende marked, Punda Side, Willemstad. Det "flydende marked" er faktisk en mini båd flåde, der kommer ind fra Venezuela og sælger ultra frisk fisk og frugt til de bedste priser. Du finder det omkring en blok nord for Dronning Juliana Bridge på den østlige side af havneudmundingen.

Endvidere findes der også en mængde parker, museer og andre forlystelser på øen der er værd at besøge, bl.a Atlantis Adventures, Chichi Curacao / Serena's kunst værksted, Curacao spiritus fabrik, Curacao zoo og Den Dunki national park. 
Måned Max
Temp.
Min
Temp.
Vand
temp.
Januar 29 24 27
Februar 29 23 26
Marts 30 24 26
April 30 24 27
Maj 31 25 27
Juni 31 26 28
Juli 31 25 28
August 32 26 28
September 32 26 29
Oktober 31 26 29
November 30 25 28
December 29 24 27

Mad & drikke på Curacao
Lokale retter i Curacao er en blanding af europæisk, Vest-indisk og østasiatisk (især indonesiske) varianter. Hollandske islæt findes i brugen af oste, brød og skaldyr, som også er vigtige i Curaçaoanske fødevarer.

Curaçao med sin kulturelle mangfoldighed, tilbyder et stort udvalg af smagsfulde restauranter og de præsenterer en bred vifte af internationale såvel som lokale køkken. Hver Curacao restaurant vil få dig til at føle dig hjemme. De fleste af Curacaos Restauranter tilføje et 10% gebyr udover de 5% regerings moms. Giv lidt ekstra drikkepenge, hvis du er tilfreds med den service du har fået.
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net