Top 3: Markeder i Istanbul

Planlægger du at rejse til Istanbul i den nærmeste fremtid, skal du gøre dig selv den tjeneste, og tage på et eller flere markeder i mens du er på visit. Stemningen er autentisk ved de gigantiske bazaarer, og her findes alt hvad hjertet begærer - tøj, sko, elektronik varer, smykker, krydderier og friske råvarer.

Lige meget om du vælger at købe noget eller ej, så er dette klart anbefalelsesværdigt. Nedenfor ser du en lille guide over de tre største markeder i Istanbul.

Den store bazaar (Kapalıçarşı)
Taya Hatun Mh., 34120 Fatih/Istanbul Provinsen
Åbningstider: mandag-lørdag: 9.00-19.00 søndag: lukket


Den store bazaar er det absolut største marked i Istanbul, med et besøgstal på over 250,000 om dagen. Bazaaren har mere end 5000 butikker, og har fungeret som et marked siden tidernes morgen i 1461. Markedet er spækket med cafeer, restauranter, friske råvarer, tøj, sko, tæpper, keramik, smykker – you name it. Bazaaren er en turistfælde, men har et suverænt ry. Bazaaren holder lukket hver søndag.

Den Egytiske Bazaar (Spice bazaar) 'Mısır Çarşısı
Marpuccular Caddesi No.7 Misir Carsisi, Eminonu, Fatih, 34330 Fatih/Istanbul Provinsen
Åbningstider: mandag-lørdag 9.00-19.00 søndag: lukket


Ikke langt fra Den store bazaar, ligger den egyptiske bazaar i en L-formet bygning fra 1664. Krydderimarkedet er mest kendt for krydderierne og deres tyrkiske dessertspecialiteter: Turkish Delight. Også dette marked har mange turister, men ikke kun turister, der findes også lokale, som kommer her for at købe krydderier. Krydderierne bliver solgt til rimelige priser, og er af høj kvalitet.

Sali Pazari i Kadıköy
Seyyid Ömer Mh., 34098 Fatih/Istanbul Provinsen
Åbningstider: tirsdag 8.00-18.00 fredag 8.00-18.00


Markedet har et stort udvalg, og hvis du er på udkig efter mere end friske madvarer og krydderier, så er Sali Pazaris-markedet det helt rigtige sted, markedet er kendt for dets billige tøj og lækre tørklæder. Hvis du er på udkig efter souvenirs er Sali Pazari ikke stedet du skal lede, markedet har primært tøj og accessories, og er grundliggende mest for kvinder. Markedet har åbent hver tirsdag, og fredag, hver fredag er der bare færre sælgere, da Sali Pazari oprindeligt startede som et tirsdagsmarked.

Artiklen er skrevet af Marie Falk Petersen som skriver, fortæller og deler sine rejseanekdoter med andre rejseglade folk. Marie er til dagligt bosat i London, og har tidligere boet i Montréal og København. 

 
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net