USA - Billigere end du tror

En kør-selv ferie i USA er noget som mange drømmer om, men som også rigtig mange alligevel fravælger, fordi de bliver skræmt af høje priser. Den typiske planlægning starter ved at man surfer rundt på nettet og undersøger hvad udbuddet af rejser er og hvordan priserne ligger. Her er det så at man finder ud af at de fleste kør-selv ferier, med en varighed på omkring 3 uger, koster ca. 20.000,- pr. person inkl. fly, bil og hoteller (Medmindre at man falder over et rigtig godt tilbud). Hertil skal der ligges forbrug til benzin og lommepenge oveni. En ret dyr fornøjelse.

Men sådan behøver det ikke at være. Man kan nemt lave sin egen kør-selv ferie til en langt billigere pris, og det er slet ikke så svært. Her kan du se opskriften på hvordan du selv laver en billig kør-selv ferie i USA. Undervejs i artiklen vil jeg referere til en tur jeg selv har lavet, som går til USA´s sydlige stater. Det er en 23 dages rejse, som for fly/bil/hoteller koster 8.460,- pr. person. Du kan se hele ruten her USA-Syd.

Det første du skal finde ud af, er hvor du gerne vil hen. USA er et meget stort land og det er umuligt at nå det hele på en enkelt tur. Start med at udvælge det område af USA du gerne vil se, der er måske nogle bestemte nationalparker, seværdigheder eller storbyer, som du helt sikkert vil have med på ruten. Når du har fundet ud af i hvilken del af USA, kør-selv turen skal foregå, er det tid til at finde flybilletten. Flybilletten er uden tvivl den største og dyreste post på rejsebudgettet, men også her er der mange penge at spare, ved at undersøge alle muligheder.

Der er stor forskel på prisen på flybilletter til USA, alt efter hvor du vil hen, så brug god tid på at finde det rigtige valg. Det kan være en rigtig god ide at bestille i meget god tid, da det altid er de billigste billetter der er hurtigst udsolgt. Hvis du har is i maven, kan man også med fordel vente på at de forskellige flyselskabers kampagner. Når de kører kampagnetilbud kan der være store penge at spare, men det kræver at du hele tiden holder øje med om der kommer et kampagnetilbud, og så skal du være klar til at bestille med det samme.

Det gælder også om at tænke alternativt, og have alle muligheder åbne. Hvem siger at man skal starte og slutte sin tur i en bestemt storby, der kunne jo være andre alternativer, som var billigere at flyve til. På min egen tur til USA-Syd, havde jeg tænkt mig at starte/slutte i Houston i Texas, men ved at flytte det til Orlando i Florida, blev der sparet godt 2.000,- pr. flybillet, og ruten forblev stort set den samme.

Det er også rigtig godt at tænke på høj og lav sæson. Skal du absolut afsted i midten af juli, eller lige op til jul/nytår ? Her er der også rigtig mange penge at spare, ikke bare på flybilletten, men også på bil og hoteller. Fordelen ved at rejse i lavsæsonen er også, at du ikke skal dele alle de store seværdigheder med tusindvis af andre turister, og du slipper for at køre i lange bilkøer igennem nationalparkerne.

Når du har flybilletten på plads er det tid til at tænke på billeje, og her er der også nogle ting du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du finde ud af hvilket behov du egentligt har. Det er da sjovt at køre rundt i en rigtig stor benzinslugende flyder, men er det nødvendigt ? Bilstørrelserne i USA er ikke som i Europa. I de fleste tilfælde har du nok i at bestille en økonomibil, og bare rolig, du vil ikke blive udstyret med en Smart. Nej en økonomibil i USA er det som vi hjemme i Danmark vil kalde for en normal størrelse familiebil, med rigelig plads til 4 personer.

Ved ankomsten til udlejningsfirmaet, er det meget vigtigt at du er helt oppe på dupperne og tag meget gerne NEJ TAK humøret frem. De fleste ansatte i biludlejningsfirmaerne er provisionslønnede, det vil sige at jo mere de kan sælge til dig, jo mere får de i løn. Når du hjemmefra har besluttet dig for en biltype, så hold dig til det og sig pænt nej tak til en opgradering til en større biltype.

Når du lejer en bil over nettet hos et biludlejningsfirma, så er alle de nødvendige lovpligtige forsikringer inkluderet i lejeprisen. Du kan dog være helt sikker på at de vil prøve på at sælge dig yderligere forsikringer, som dækker alle mulige (og ikke mulige) mærkelige ting. Igen, sig pænt nej tak til det hele, du er rigelig dækket med de lovpligtige forsikringer sammen med din normale rejseforsikring. På min rejse til USA-syd har jeg bestilt en økonomibil, til en pris på kun 2.638,- alt i alt for 3 ugers billeje. Jeg har selv prøvet på en tidlige tur til USA, at det blev 5.000,- dyrere at leje en bil end jeg havde regnet med, Så vær vågen.

Den sidste ting du skal bestille er overnatning. De eventyrlystne vælger kun at booke hotel til de første par dage, og så ellers finde resten undervejs på turen. Dette er en meget spændende måde at rejse på, men det er som regel også dyrere, og du risikerer at du kan få svært ved at finde et hotel, som har ledige værelser, især i højsæsonen, i nærheden af nationalparker og i storbyerne.

Ved udvælgelsen af overnatningssteder, skal du også gøre op med dig selv hvad du ønsker. Vil du bo i centrum af byerne og i midten af parkerne, er det meget dyrere end at bo på de moteller som ligger langs med de Amerikanske Highways. Vil du have luksus eller er turistklasse fint ? De store motelkæder som findes overalt i USA, er pæne, rene og billige at bo på. De ligner nærmest alle sammen hinanden og er ikke den store oplevelse, men i sidste ende skal du jo også bare sove der. Og hvis du hellere vil bruge pengene på oplevelser frem for et dyrt hotel, så er Motellerne den helt rigtige løsning. På rejsen USA-Syd er der bestilt 21 overnatninger til en samlet pris på 6.000,- hvilket giver et gennemsnit på små 300,- pr. overnatning. Et rigtig godt sted at finde billig overnatning er Booking.com

Nu har du fået nogle råd til hvordan du bestiller en billig USA rejse, så jeg vil slutte af med nogle idéer til hvordan du sætter selve ruten sammen. Jeg vil starte med at sige GOOGLE MAPS, det er simpelthen bare et super værktøj til at sætte en god rute sammen, og giver et rigtig godt overblik. Du begynder ved at sætte din startby/målby på kortet, og derefter indsætter du de seværdigheder, nationalparker og så videre, som du gerne vil opleve. Nu har du en rute, som du kan arbejde videre med, og så er det bare at finde de små og hyggelige byer/steder, som du skal bruge til overnatning undervejs.

Pas på med at du ikke bliver for grådig. Som nævnt i starten af artiklen, er USA et enormt stort land, og det kan være svært at begrænse sig, hvilket risikerer at ende i, at ruten bliver for lang. Det vil være rigtig ærgerligt at bruge alle dine feriedage på at suse afsted på de Amerikanske Highways, uden at have ordentlig tid, til at se de mange smukke steder du kommer forbi. Google Maps fortæller dig hvor langt der er fra A-B, og giver et godt bud på hvor lang tid det tager at køre strækningen. Men den tager ikke højde for pauser til at fotografere, spise, toiletbesøg og ikke mindst tiden der skal bruges på at opleve seværdighederne.

Husk at det er rigtig sjovt at planlægge sin egen rute og det bliver endnu sjovere, når man samtidig sidder og tænker på alle de penge man sparer, ved at lave det hele selv. Tilbage er der kun at ønske dig en rigtig god tur til Staterne. 
 
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net