Gode råd til Trekkingturen


Hvilket tøj er bedst til trekking - Er du rigtig påklædt ?

Når du rejser rundt i verden, er der uanset hvor du befinder dig, rigelig af seværdigheder og ting at tage sig til. De fleste turistattraktioner tærer godt på rejsebudgettet, men der er dog en aktivitet som er gratis og altid byder på store oplevelser, nemlig trekking.

Men uanset om du tager på en kort tur på et par timer, en tur der varer hele dagen, eller om du er den store eventyrer der kombinerer din trekkingtur med ægte vildmarksliv, så er det vigtigt at du er rigtigt påklædt.

Du synes måske ikke at det er så vigtigt hvilket tøj du har på, når du har det varmt og er svedig på en vandrerute, men det har faktisk en rigtig stor betydning. Det rigtige tøj kan gøre forskellen mellem en fornøjelig trekkingtur og en meget ubehagelig en.

Hvad skal du så iføre dig når du skal på trekkingture ? Når du som ny, begynder på trekking, kan du bære det tøj du allerede har. Hvis du bliver mere seriøs omkring denne aktivitet, bør du investere i tøj lavet med de rigtige funktioner og designet til at holde dig varm, tør og komfortabel.

Der findes et utal af forretninger og netbutikker som alle udbyder tøj til trekkingturen. Et rigtigt godt sted er Zalando som har et stort udvalg af kvalitets produkter.

Når du bevæger dig begynder du meget normalt at få det varmt. Vandring op ad bakke vil få dig til at bryde ud i sved. Det kræver ikke så meget arbejde at gå nedad eller ligeud og dine tidligere anstrengelser og svedige tøj kan få dig til at fryse.

Der findes strategier du kan bruge til at hjælpe dig med, at forberede dig på ændrede temperaturer og betingelser.

Vid hvor du skal hen:
Hvis du er på vandretur i et bjergrigt område, så husk på at vinden normalt tiltager og temperaturen falder betydeligt i de sene eftermiddagstimer. Vær sikker på at du pakker ekstra tøj til en sådan lejlighed.

Brug tøj i lag:
Brug lag på lag systemet, på denne måde er det nemt at tage et lag tøj af, når du får det varmt. Og tage det på igen når du bevæger dig steder hvor du ikke yder så meget, og derfor begynder at miste varmen.

Valg af tøj materiale:
Når du køber nyt tøj, så bør du ikke vælge uld, da det vil absorbere vand fra sveden og regn. Når det er vådt har det ingen varmende egenskaber, og vil fjerne værdifuld varme fra din krop og dermed mindske din styrke. Tyk uld-beklædning kan blive meget tung, når det er vådt.

Husk at insekter bliver tiltrukket at stærke farver. Sorte og mørke farver har en tendens til at trække varme fra solen og vil ikke være en velkommen sideeffekt når vandreturen går op ad en stejl skråning. Vælg derfor tøjet i en lysere neutral farve.
 
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net