Verdens nationaldrikke


De fleste kender det at være på ferie og få serveret et glas af noget lokalt spiritus og man har fået af vide at det er landets nationaldrik. Nogle smager betydeligt bedre end andre. Men hvad hed det ? Og hvad var det egentligt ? Her er en oversigt over nogle af de mest kendte nationaldrikke.

En nationaldrik kan selvfølgelig også være uden spiritus, men her er der kun medtaget alkoholholdige drikke. Status af disse drikkevarer som nationaldrik kan være uformel, men der er normalt en generel konsensus i et givet land, at en bestemt drik er den nationale drik eller i hvert fald den mest populære drik.

Land

Nationaldrikke

Hvad er drikken og hvordan laves den

Albanien

Raki

Albansk Raki er en klar spiritus og bliver lavet af druer.

Argentina

Vin

 

Fernet

Fernet er lavet af en række af urter og krydderier, som varierer efter mærke, men omfatter normalt myrra, rabarber, kamille, kardemomme, aloe, og især safran, med en base af drue destilleret spiritus, og farvet med karamel farve .

Armenien

Vin

 

Oghi

Oghi er en armensk spiritus destilleret fra frugter eller bær. Oghi minder om en klar frugt vodka.

Australien

Øl

Australske ølmærker er V.B., XXXX & Coopers

Belgien

Jenever

 

Øl

Jenever er en malt vin brygget på forskellige kornsorter som byg, hvede, spelt og rug. Den karakteristiske smag kommer fra enebær der tilsættes.

Belize

Rom

 

Øl

Rommen laves af sukkerrør. Belize´s førende ølmærke er Belikin.

Bermuda

Rom

 

Dark 'N' Stormy

Bermuda´s bedste rom hedder Black Seal Rum. For at få en Dark 'N' Stormy blander man denne rom med ingefær øl.

Bolivia

Singani

Singani er en brandy destilleret fra hvide Muscat Alexandria druer. Det produceres kun i de Bolivianske Andesbjerge og må kun laves af druer høstet i en højde på mindst 5250 m.

Bosnien-Hercegovina

Rakija (Rakia)

Rakija er en frugt brandy. I Bosnien-Hercegovina produceres den af æbler, blommer & pærer. Alkohol procenten i Rakija er normalt 40%.

Brasilien

Cachaça

 

Caipirinha

Cachaça er en destilleret spiritus lavet af sukkerrør saft. Caipirinha laves med cachaça, sukker og frugt, mest almindeligt er det lime der bruges.

Bulgarien

Rakija (Rakia)

 

Vin

 

Øl

Rakija er en frugt brandy. I Bulgarien produceres den af vindruer, blommer & abrikos. Alkohol procenten i Rakija er normalt 40%.

Canada

Whisky

 

Øl

Canadisk rug whiskey er typisk lettere og glattere end andre whisky stilarter.

Chile

Pisco

 

Vin

Pisco er en farveløs eller gullig-til-ravfarvet brandy lavet af destillation af druevin. Den har normal en alkohol procent på 30-50%.

Colombia

Aguardiente

 

Aguardiente er en fællesbetegnelse for alkoholholdige drikkevarer, der indeholder mellem 29% og 60%. Den nærmeste beskrivelse på Columbias nationaldrik er vist ildvand.

Costa Rica

Guaro

Guaro er en klar spiritus fremstillet af sukkerrør. Det er kendt som Costa Rica likør og har en neutral smag. Der findes kun et lovligt mærke Cacique Guaro.

Cuba

Mojito

Mojito er en cocktail der består af 5 ingredienser: hvid rom, sukker, limesaft, danskvand, og mynte. Den originale cubanske opskrift bruger spearmint eller Yerba Buena, myntesorte som er meget populære på øen.

Dominikanske Republik

Rom

 

Mamajuana

Mamajuana bliver lavet ved at lade rom, rødvin og honning stå og trække i en flaske med træ bark og urter. Smagen ligner portvin og farven er dyb rød.

Ecuador

Aguardiente

Aguardiente er en fællesbetegnelse for alkoholholdige drikkevarer, der indeholder mellem 29% og 60%. Den Ecuadorianske variant er lavet på sukkerrør.

Egypten

Bouza

Bouza er en øl lavet ud af brød der allerede er bagt.

England

Ale

 

Gin

Ale er en engelsk overgæret øl, der både kan være lys og mørk. Betegnelsen bruges ofte som fællesbetegnelse for alle typer af overgærede øl.

Estland

Vana Tallinn

Vana Tallinn er en mørkebrun og robust rom baseret likør udviklet i 1960'erne. Likøren er sød med et strejf af jamaicansk rom, aromatiseret med forskellige naturlige krydderier, herunder citrus, kanel og vanilje.

Etiopien

Tej

Tej er en mjød eller honning vin, den er krydret med de pulveriserede blade og kviste af gesho (Rhamnus prinoides), et humle-lignende bittert tilsætningsstof, der er en art af havtorn.

Filippinerne

Palmevin

 

Lambanog

 

Basi

Palm vin er skabt af saft af forskellige arter af palme såsom Palmyra, dadelpalmer og kokospalmer. Lambanóg er almindeligvis kokos vin eller kokos vodka. Basi er en gæret alkoholisk drik fremstillet af sukkerrør.

Finland

Koskenkorva Viina

 

Finlandsk Vodka

 

Sahti

Koskenkorva Viina er lavet på korn og er den mest almindelige klare spiritus (38%) i Finland. Sahti er en traditionel øl fra Finland fremstillet af en række af korn, herunder byg, rug, hvede og havre. Traditionelt er øllen krydret med enebær.

Frankrig

Brandy

 

Champagne

 

Pastis

Pastis er en anis -flavored spiritus og apéritif der typisk indeholder op til 100 g / l sukker og har en alkoholprocent på 40-45%.

Fransk Vestindien

Rom

Fransk Vestindien laver deres egen rom baseret på sukkerrør.

Georgien

Georgisk vin

 

Chacha

Chacha er en georgisk brandy, klar og stærk. Den er lavet af drue presserester (efter vinproduktion). Udtrykket ChaCha bruges i Georgien til at henvise til en hvilken som helst form for hjemmebrændt lavet af frugt, selvom det oftest refererer til druer, kan det også være figner, mandariner, appelsiner eller morbær.

Grækenland

 

Ouzo

 

Ouzo er en anis-baseret brændevin. Ouzo er meget lig absint, blot uden have-malurt. Ouzo er klart, indtil man blander det med vand, hvorefter det bliver mælkehvidt. Den er normalt mellem 37,5 og 50%, det tilladte minimum er 37,5 procent.

Guatemala

Rom

Ron Zacapa Centenario er lavet ved hjælp af den koncentrerede første presning af sukkerrør og lagres i tønder 2.300 meter under de øvre skråninger af bjergene og vulkaner i Guatemala, hvor temperaturen har et gennemsnit på 17 °.

Haiti

Rom

Rhum Barbancourt er en rom produceret og aftappet i Haiti. Rommen er en af landets mest berømte eksportvarer, bredt anerkendt som blandt de fineste rom i verden.

Holland

Jenever

Jenever er en malt vin brygget på forskellige kornsorter som byg, hvede, spelt og rug. Den karakteristiske smag kommer fra enebær der tilsættes.

Indien

Rum

 

Feni

 

Palmevin

Feni er en spiritus der udelukkende fremstilles i Goa. Der er to typer af Feni, cashew feni og kokos feni. Den Feni der laves i sydlige Goa er generelt af højere alkoholindhold (43-45%) sammenlignet med Feni produceret i nordlige Goa. Palmevin er skabt af saft af forskellige arter af palme såsom Palmyra, dadelpalmer og kokospalmer.

Indonesien

Arrak

Batavia arrak destilleres i Indonesien . Det er den "Asiatiske rom", fordi ligesom rom, er det destilleret fra sukkerrør. For at starte gæringen, bliver lokale røde ris blandet med lokal gær for at give en unik smag og lugt af destillatet. Det destilleres til ca. 70%.

Irland

Irish Whiskey

 

Poitin

 

Stout

Poitin er en traditionel irsk destilleret drik (40% -90%). Det er traditionelt destilleret fra maltet byg, korn, melasse , sukkerroer, kartofler eller valle. Stout er en mørk øl lavet ved hjælp af ristet malt eller ristet byg, humle, vand og gær. Stouts var traditionelt fællesbetegnelse for de stærkeste eller tykkeste øl, typisk 7% eller 8%, produceret af et bryggeri.

Island

Brændevin

Brennivín er en klar, usødet snaps. Det er lavet af fermenteret korn eller kartoffel og krydret med kommen, spidskommen, kvan og andre botaniske ingredienser.

Israel

Arak

Arak er en Levantine alkoholisk spiritus (40-63% Alc) fra anis drikkevarer familien. Det er en klar, farveløs, usødet anis -flavored destilleret alkoholisk drik (også betegnet som en Velkomstdrink ).

Italien

Grappa

 

Vin

 

Limoncello

Grappa er en alkoholholdig drik, en duftende, druemost-baseret olie brandy af italiensk oprindelse, der indeholder 35% -60% vol. Limoncello er en italiensk citronlikør hovedsagelig produceret i det sydlige Italien.

Jamaica

Rom

Jamaica rom produceret på sukkerrør er kendt verden over for sin gode kvalitet og smag.

Japan

Shochu

 

Sake

Shochu er typisk destilleret fra byg, søde kartofler, boghvede eller ris, selvom det undertiden er fremstillet af andre ingredienser, såsom brunt sukker, kastanje, sesamfrø, eller endda gulerødder. Typisk shochu indeholder ca. 25% vol. Sake er lavet af gæret ris. Sake indeholder 18% -20% (selv om det ofte sænkes til ca. 15% ved fortynding med vand før aftapningen).


Land Nationaldrikke Hvad er drikken og hvordan laves den

Jordan

Arak

Arak er en Levantine alkoholisk spiritus (40-63% Alc) fra anis drikkevarer familien. Det er en klar, farveløs, usødet anis -flavored destilleret alkoholisk drik (også betegnet som en Velkomstdrink ).

Kroatien

Rakija (Rakia)

Rakija er en frugt brandy. I Kroatien produceres den af blommer & pærer. Alkohol procenten i Rakija er normalt 40%.

Letland

Balsam

Balsam er et udvalg af traditionelle urtelikører med højt alkoholindhold (40-45%). Likørerne var oprindeligt brugt til medicinske formål.

Libanon

Arak

Arak er en Levantine alkoholisk spiritus (40-63% Alc) fra anis drikkevarer familien. Det er en klar, farveløs, usødet anis -flavored destilleret alkoholisk drik (også betegnet som en Velkomstdrink ).

Litauen

Midus

Midus er en type af litauisk mjød, en alkoholisk drik destilleret fra korn, honning og vand

Makedonien

Rakija (Rakia

 

Mastika

Mastika er mest almindeligt indtaget som en aperitif, normalt med is og nydes med meze. Med et indhold på 43-45% alkohol, det har en varm smag ikke ulig cognac og er normalt lavet af druer, rosiner, blommer eller figner.

Mexico

Tequila

 

pulque

Tequila er en destilleret drik lavet af blå agave. Tequila er oftest lavet på en 38-40% alkohol. Pulque er en alkoholisk drik fremstillet af gæret saft af maguey (agave) plante. Det har farven på mælk, lidt tyktflydende konsistens og en sur gær-lignende smag.

Montenegro

Rakija (Rakia)

Rakija er en frugt brandy. I Montenegro produceres den af røde druer. Alkohol procenten i Rakija er normalt 40%.

Nepal

Chhaang

 

Raksi

Chhaang er en slægtning til øl. Byg, hirse eller ris bruges til at brygge drikken. Bryggen smager som ale. Alkohol % er ganske lav, men den producerer en intens følelse af varme. Raksi er normalt lavet af Kodo hirse eller ris. Det er en stærk drink, klar ligesom vodka eller gin og smager lidt ligesom Sake.

Norge

Akevitt

Akvavit er en aromatiseret spiritus. Akvavit får sin karakteristiske smag fra krydderier og krydderurter, og den vigtigste krydderi er kommen eller dild . Det indeholder typisk 40% vol.

Panama

Seco Herrerano

Seco Herrerano er en alkoholholdig drik destilleret fra sukkerrør. Det destilleres tre gange. Det er traditionelt at drikke det rent eller i blandede drinks som erstatning for rom eller vodka . Det er en klar væske med 35 procent alkohol.

Peru

Pisco

Pisco er en farveløs eller gullig-til-ravfarvet brandy lavet af destillation af druevin. Den har normal en alkohol procent på 30-50%. Peruviansk Pisco er kåret som den bedste spiritus i verden.

Polen

Vodka

 

Mead

Mead er en mjød lavet ved gæring af honning med vand, eller med forskellige frugter, krydderier, korn eller humle. alkoholindholdet i Mead kan variere fra ca. 8% til mere end 20%.

Portugal

Portvin

 

Ginjinha

 

Port vin er en portugisisk hedvin der udelukkende fremstilles Douro-dalen i nordlige provinser i Portugal. Det er typisk en sød vin, ofte serveret som en dessertvin. Ginjinha er en likør fremstillet ved at tilføje Ginja bær, (surkirsebær) i alkohol og tilsætte sukker sammen med andre ingredienser. Ginjinha serveres i shots med et stykke frugt i bunden af koppen.

Puerto Rico

Rom

 

Pitorro

 

Pina Colada

Pitorro er en destilleret spiritus også kaldet "moonshine rom. Pitorro er normalt meget stærkere end kommerciel rum. Til tider er der helt op til 80% alkohol. Det hjemmebrændte produkt ældes ved nedgravning i jorden. En Piña Colada er en sød drink bestående af lys rom, ananasjuice og kokosmælk.

Rumænien

Tuica

 

Palinka

Tuica er en traditionel rumænsk spiritus, der indeholder 28-60% vol (normalt 40-45%), den fremstilles af blommer. Anden spiritus der er fremstillet af en anden frugt eller et korn kaldes rachiu. Palinka er en frugtlikør. palinka kan være fremstillet af enhver lokal dyrket frugt, de mest almindelige er blommer, abrikoser, æbler, pærer og kirsebær.

Serbien

Rakija (Rakia)

 

Slivovitz

 

Vinjak

Rakija er en frugt brandy. Alkohol procenten i Rakija er normalt 40%. Slivovitz er en destilleret drik lavet af Damson blommer, og det er derfor ofte kaldet blommebrændevin. Vinjak er en brandy, tidligere markedsført som Cognac. Drikken selv er lysebrun, og indeholder 40% alkohol.

Skotland

Whisky

Skotsk whisky der ofte blot kaldes Scotch, er malt whisky eller korn whisky. Skotsk whisky skal produceres efter regler specificeret ved lov. Alt skotsk whisky skal lagre på egetræsfade i mindst tre år.

Slovakiet

Borovička

Borovička (Juniper brandy) er en slovakisk drik krydret med enebær. Det er karakteriseret ved en hvid eller gylden farve og en smag svarende til den, af tør gin. Den mindste alkoholprocent der kræves ved lov er 37,5%.

Spanien

Sherry

 

Sangria

Sherry er en hedvin fremstillet af hvide druer. Sangria består normalt af rødvin, hakkede frugter, et sødemiddel og en lille mængde brandy. Hakkede frugter kan være appelsin, citron, lime, æble, fersken, melon, bær, ananas, grape, kiwier og mango. Sødemiddel kan være honning, sukker, sirup eller appelsinjuice.

Sri Lanka

Arrak

Sri Lanka er den største producent af kokos arrak. Den indeholder ud over vand kun en enkelt ingrediens, nemlig saften af uåbnede blomster fra kokospalmen. Det drikkes rent eller sammen med ingefærøl.

Taiwan

Kaoliang

Kaoliang er en stærk destilleret spiritus lavet af gæret sorghum (Durra) som er en græsart. Kaoliang svinger mellem 38 og 63 procent alkohol.

Thailand

Mekhong whisky

Den er kendt som en whisky, men Mekhong er faktisk meget tættere på en rom. Det destillerede spiritus er lavet af 95% sukkerrør/melasse og 5% ris . Det bliver derefter blandet med en hemmelig opskrift af urter og krydderier for at producere sin aroma og smag.

Tjekkiet

Becherovka

 

Slivovitz

 

Øl

Becherovka beskrives ofte som havende en ingefær eller kanel smag. Det er lavet på en hemmelig opskrift, baseret på en bred vifte af urter og krydderier. Indholdet af alkohol er 38%. Det er normalt serveret afkølet, selv om nogle drikker det med tonic vand. Slivovitz er en destilleret drik lavet af Damson blommer, og det er derfor ofte kaldet blommebrændevin.

Trinidad & Tobago

Rom

Også på disse caribiske øer er det mørk rom der er nationaldrikken.

Tyrkiet

Raki

Raki er en usødet, anis -flavored spiritus. Raki er traditionelt fremstillet ved to gange destillation af vindrueolie (eller drue olie, der er blevet blandet med ethanol ) og derefter tilsat anis.

Tyskland

Snaps

 

Øl

Den tyske snaps er en stærk alkoholisk drik som ligner gin og er ofte krydret med frugt. De vigtigste former for frugt, der anvendes til den tyske Schnaps er æbler, pærer, blommer og kirsebær.

Ukraine

Horilka

Horilka er normalt destilleret fra korn (hvede eller rug), selvom det undtagelsesvis også kan være kartofler, honning, sukkerroer. En type horilka, kaldet pertsivka er med chili peber. Næsten alle industrielt fremstillet horilka er 40%.

Ungarn

Unicum

 

Palinka

Unicum er en ungarsk urte likør eller bitter, drukket som en apéritif. Den likør der i dag produceres af Zwack efter en hemmelig opskrift, indeholder mere end 40 urter og lagres på egetræsfade. Palinka er en frugtlikør. palinka kan være fremstillet af enhver lokal dyrket frugt, de mest almindelige er blommer, abrikoser, æbler, pærer og kirsebær.

USA

Bourbon Whiskey

 

Øl

 

Vin

Bourbon whisky er en form for amerikansk whisky og er en tønde-lagret destilleret spiritus lavet primært fra majs.

Venezuela

Rom

 

Cocuy

Cocuy Likør eller Cocuy er en alkoholholdig drik lavet af den gærede saft af hovedet, kroppen eller blade fra Agave. Cocuy er kendt som Venezuelas Tequila.

Vietnam

Ruou DJE

 

Snake vin

 

Bia Hoi

Ruou DJE er en destilleret spiritus fra Vietnam, lavet af ris. Dens styrke varierer, men er typisk 40 procent alkohol. Det er normalt klar eller lidt uklar. Snake vin er en alkoholisk drik fremstillet ved at hele slanger puttes i risvin eller korn alkohol. Man bruger fortrinsvis giftslanger. Bia Hoi er en type øl. Øllet er brygget dagligt, derefter modnet i en kort periode og har ca. 3% alkohol.


Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net