Vi vil helst køre i bil på ferien


Over hver tredje dansker vil helst transportere sig rundt i bil på ferien. Den fleksible transportform er især et hit hos børnefamilierne.
Bil, bus, tog eller gåben, der er mange måder at transportere sig rundt på på sin ferie. Men for mange danskere er bilen den helt klare favorit. Over hver tredje (35 %) svarer således i en undersøgelse foretaget af FDM travel, at de foretrækker bilen på ferien.

”Der er ingen tvivl om, at bilen giver en større frihed, og det er ofte nemmere at tage på spontane ture fra feriestedet, hvis man selv kan køre afsted. Bilen er især et populært valg hos børnefamilier, der ofte har brug for meget fleksibilitet, så man f.eks. let kan tage en afstikker til en forlystelsespark eller andre aktiviteter, der ikke lige ligger i gåafstand”, siger adm. direktør hos FDM travel, Jan Lockhart.

Ud af de 35 % svarer 22 % af de adspurgte, at de foretrækker at leje bil på ferien, mens resten foretrækker at have deres egen bil med.

På nogle ferier er bilen et særligt oplagt transportmiddel som f.eks. USA, hvor bilen også er en integreret del af kulturen, og hvor der ikke er mange alternativer til at komme rundt. Ligesom det også er populært at leje bil på øer som Mallorca og De Kanariske Øer, hvor man har mulighed for at udforske nye og anderledes sider af feriestedet.

Der er dog mange steder, hvor den offentlige transport er et oplagt valg på rejsen. Det giver sig også til udtryk i undersøgelsen, hvor 29 % af de adspurgte foretrækker at transportere sig rundt med offentlig transport, når de er ankommet til destinationen.

”På storbyferien kan det ofte være nemmere at hoppe ombord på et tog eller en bus, når man skal rundt på sightseeing. I de fleste populære storbyer finder man et velfungerende metrosystem, som lynhurtigt kan tage en fra a til b, og både bus og tog stopper ofte ved de mest populære turistmål. Vores undersøgelse viser dog også, at 18 % helt foretrækker at droppe transportmidlerne og gå rundt på ferien. Bor man centralt i en storby som f.eks. Rom, kan man således blot klare sig med et par gode sko”, siger Jan Lockhart.

Cyklen som transportmiddel vinder i stadig større grad indpas i storbyer som f.eks. New York, da det giver mulighed for at mærke byens puls på en anden måde og stoppe op præcis, når der er et sted, man er nødt til at se nærmere på.

Undersøgelsen er foretaget af Voxmeter på vegne af FDM travel og er baseret på svar fra 1.000 danskere. 
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net