Tag på storbyferie og
find Grækenlands sjæl


Grækenland er ideelt til storbyferie, hvad enten den skal være kort eller lang. Her kan du finde den græske sjæl på en langt dybere måde end ved den traditionelle køretur med en sightseeing bus.
Athen
Går du på oplevelse i en græsk by for at finde dens sjæl, får du meget mere med dig end blot en hurtig rundtur med monumenter og seværdigheder. Græske byer emmer af muligheder. De er nemt tilgængelige og besøgsvenlige året rundt. Byerne tilbyder dig og andre besøgende stribevis af moderne faciliteter i en særlig kombination af fremragende konferencemuligheder og luksuriøse hoteller, flettet sammen med unikke museer, arkæologiske lokaliteter, butiksområder og natteliv.

Det er ingen tilfældighed, at Athen for nylig blev rangeret som nr. 3 blandt de byer i Europa, der er bedst egnet til storbyferie. Hæderen kom fra de europæiske byer, der gennemførte analysen i fællesskab.

Athen
Grækenlands hovedstad er en af verdens ældste byer, og den trakterer sine gæster med en overvældende historisk og kulturel rigdom. Nu til dags er Stor-Athen som græsk metropolis hjem for mere end fire millioner indbyggere, og det politiske, sociale, kulturelle, finansielle og kommercielle center i Grækenland.

En stor del af byens historiske centrum er blevet ændret til en tre kilometer lang gågade zone, hvilket rigeligt overgår blandt andre Strøgets 1,1 kilometer, der var verdens længste i 1962. Gågaden i Athen er i dag Europas længste. Plaka, som er Athens ”Gamle Bydel” er kontinuerligt blevet befolket siden antikken, og alle de omkringliggende områder som Monastiraki, Thiesseio og Gazi er ideelle steder til at tage hul på sin storbyferie.

Endnu en nutidig bemærkning: Gå ikke glip af et besøg i ”Megaron”, der er Athens vidunderlige koncertsal, hvor du kan nyde adskillige kulturelle begivenheder året rundt – opera, ballet, klassiske koncerter og sågar seminarer.

Athen kan nemt og hurtigt nås året rundt med direkte fly fra København.

Thessaloniki
Grækenlands næststørste by tilbyder sine gæster en række enestående oplevelser med sine levende delområder som den gamle bydel og det historiske kvarter Ladadika. Et af de bedste udgangspunkter til at bryde koden til byen er den indtagende spadseretur på det smukke Aristotelous torv, hvor butikker smelter sammen med caféer og tavernaer med ouzo.

De overdækkede markeder Modiani og Kapani giver dig mulighed for at opleve et glimt af Thessaloniki, som byen oprindeligt tog sig ud. Her slår byens hjerte, hvor luften er fyldt med duften af stærke aromaer fra alle slags krydderier.

Gastronomien i Thessaloniki tages yderst alvorligt. Byen er derfor rig på smag og dufte, og mest af alt er den fyldt med konditorier, der sælger unik slik, som efterhånden er blevet et varemærke. Gaderne i Thessaloniki dufter af sirup, bagt filodej og frisk smør. Så er du førstegangs-besøgende inviterer vi dig til ekstra grundigt at udforske alle hjørner af begge byer. Er du veteran, og har besøgt enten den ene eller begge byer før, så byder vi dig endnu en gang velkommen til at opdage nye stier og finde nye smagsoplevelser.
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net