Sommer i Spanien
Oplev de Farverige Fiestas


Når det danske sommervejr nu endnu engang har sluppet sit tag i Danmark, bestiller mange danskere ferie i sidste øjeblik. Spanien topper år efter år listen over danskernes favoritdestinationer, og er man til sol og strand kan det ikke slå fejl. Men Spanien har andet og mere at byde på, og der er rig mulighed for at supplere badeferien med kulturelle oplevelser.
I juli og august afholdes nogle af Spaniens største byfester og festivaler. Her er fem af de bedste - fra moderne musikfestivaler til traditionsrige byfester.

1. Arenal Sound
Tænk Grøn Koncert møder Roskilde Festival - og tilføj så en af Spaniens smukke strande som baggrund. Det er omtrent, hvad du kan forvente af musikfestivalen Arenal Sound, som afholdes d. 28. juli til 2. august. Festivallen foregår i Arenal de Burriana, 15 km fra feriebyen Castellón og 50 km nord for Valencia. På plakaten er bl.a. John newman, La Roux, The Hives, The Ting Tings, Mika samt et væld af nye og gamle spanske artister.

2. Moros y Cristianos
Moros y Cristianos afholdes for at mindes de kristnes generobring af Spanien efter 700 års kampe med maurerne.
En af hovedattraktionerne er de rekonstruerede kampe mellem maurere og kristne samt de overdådige processioner, der går gennem byen til en lydkulisse af hornmusik, trommer og fyrværkeri.
Festivalen afholdes mange steder i Spanien, men særligt på Costa Blanca har mange byer deres egen version af Moros y Cristianos. Eksempelvis Jávea d. 11.-19. juli og Denia omkring d. 13.-16. august.

3. Starlite Festival
En af Europas mest eksklusive byer, Marbella på Costa del Sol, er hvert år vært for op mod 30 af de største spanske og internationale artister fra de seneste 20 års populære musikscene. Dette festfyrværkeri af en festival afholdes 18. juli - 22. august i det 10.000 m2 store Auditorio de Starlite, som er indrettet i stenbruddet Cantera de Nagüeles. Under Starlite lægger Nagüeles dansegulv til 3000 musikglade gæster - om dagen!
På plakaten er bl.a. Julio og Enrique Iglesias, Anastacia, Lenny Kravitz og Andrea Bocelli, Lionel Ritchie og Village People. Billetter købes til de enkelte koncerter.

4. Festa Mayor de Gràcia
Festa Mayor de Gràcia er en af Barcelonas største kulturelle begivenheder. Selvom mange Barcelona-bydele har deres egen Festa Mayor i løbet af året, er dette uden tvivl den mest imponerende og mest besøgte.
Op til festugen, som afholdes 15.-21. august, konkurrerer Gràcia-kvarterets gader om at vinde prisen for de flotteste dekorationer inden for forskellige temaer. Udover den spektakulære oppyntning, kan man hele ugen opleve forskellige shows og koncerter.

5. La Tomatina
Den lille landsby Buñol, 38 km fra Valencia, fyldes d. 26. august til bristepunktet af 20.000 madglade mennesker og 100 ton (150.000 stk.!) overmodne tomater. Selve det store slag skydes igang kl. 11 om formiddagen og varer en time. Inden da har bolig- og butiksejere brugt dage på at dække deres facader med plastik for at beskytte dem mod de røde skyts.
For Buñols gader er tomatkrigen dog ganske gavnlig: når gaderne vaskes efter kampen, efterlades de renere end før, da syren i tomaterne virker rensende! 
Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net