Skopelos & Skiathos 2005

Årets sommerferie nærmede sig, vi havde bestil 2 uger i Grækenland.

 

Den første uge skulle være på Skopelos, som er den anden største ø i øgruppen Sporaderne, den er 96 km2 stor og har ca. 6000 indbyggere.

 

Øen har fået navnet fra de stejle klipper og revene på nordkysten. I de smukke omgivelser på øen blev store dele af Mamma Mia-filmen indspillet.

 

Lejlighedskomplekset vi havde valgt var Vardiola,som lagde højt oppe i udkanten af Skopelos by, så fra vores altan var der en fantastisk udsigt ud over byen og havnen.

 

Den anden uge hed øen Skiathos, en naboø til Skopelos, øen er 47 km2 og har også ca. 6000 indbyggere.

 

Vi skulle bo i den lille by Achladies som ligger få km fra Skiathos by, her skulle vi bo i Lejligheder Hadoula, fra stranden ved hotellet afgår der små taxabåde ind til havnen i Skiathos.

 

Vi havde på forhånd bestilt en lejebil 3 dage på hver ø, så vi kunne komme rundt og se øernes seværdigheder.

 

Vi skulle med flyet fra billund til Skiathos og derfra sejle over til Skopelos, og efter en uge skulle vi så sejle tilbage for at holde den sidste uges ferie.

 

Her vurderer jeg rejsen som jeg oplevede den.

 

Jeg bedømmer : Rejsemål, overnatningssted, rejsebureauet og den samlede oplevelse.

 

Jeg giver karakter på en skala fra 1 til 5.

 

Rejsemål :

Skopelos 4+

Skiathos 3+

 

Hotellet :

Vardiola 4

Hadoula 3+

 

Rejsebureauet :

Apollo 4

 

Rejseoplevelse :

Samlet set 4

 

Vi var landet i lufthavnen på Skiathos. og skulle nu med bussen ned til havnen for at sejle over til Skopelos.

 

Det var en flot sejltur og især indsejlingen i havnen på Skopelos kunne få fuld gang i kameraret, det var en fin lejlighed vi fik, alt var bare okay, men allerede efter den første dag fandt vi ud af hvorfor rejseselskabet skrev at det ikke var lejligheder for dårligt gående.

 

For at komme ned til havneområdet hvor alle tavernaerne lå skulle vi ned af uendeligt mange trapper, hele byen var nærmest lavet af trapper og en gang vi gik talta jeg det til over 300. Vi vidste jo godt at det lå højt oppe, men det var næsten for meget af det gode, og efter 2 dage havde vi fået "bjergben" av-av-av.

 

Men vi havde jo bil i 3 dage og det gav et velfortjent hvil fra alle trapperne. I løbet af tiden med bil kom vi rundt og så hele øen, et rigtigt smukt sted og absolut en af mine favoritter blandt de græske øer vi har været på.

Så var tiden kommet til at skifte ø og lejlighed, også på Skiathos var det en fin lejlighed vi fik, og dervar en formidabel havudsigt fra altanen, den første gang vi var inde i Skiathos by blev vi enige om at vi havde valgt rigtigt ved at bo uden for hovedbyen, Skiathos by er da en dejlig by men der er lidt for meget gang i den efter vores smag.

 

Tiden blev brugt på at bade ved stranden, besøg i Skiathos by, og så havde vi jo bilen, og også her kom vi rundt og se hele øen. Endnu en dejlig ø men den kunne nu ikke måle sig med Skopelos.

 

Efter 2 dejlige uger var det så igen tid til at vende næsen hjem ad, og vi var enige om at vi godt kunne finde på at vende tilbage til Skopelos en skønne dag.

Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net