Halkidiki 2004

Så var det igen blevet tid til en uges ferie i Grækenland, denne gang boede vi på fastlandet nærmere bestemt Halkidiki på halvøen Kassandra.

 

Vi havde fundet et lille lejlighedskompleks ved navn Tassos studios i byen pefkohori.

 

Pefkohori er en smuk by med flotte blomsterarrangementer og gågader. Langs den grovkornede sandstrand løber en lang strandpromenade, hvor restauranter, taverner, barer, caféer og butikker ligger side om side.

 
Halkidiki

Her vurderer jeg rejsen som jeg oplevede den.

 

Jeg bedømmer : Rejsemål, overnatningssted, rejsebureauet og den samlede oplevelse.

 

Jeg giver karakter på en skala fra 1 til 5.

 

Rejsemål :

Halkidiki 3

 

Hotellet :

Tassos 3

 

Rejsebureauet :

Apollo 4

 

Rejseoplevelse :

Samlet set 3

 

Tassos studios var et dejligt sted, ejeren gik meget op i planter, så alle steder der var plads var der planter, det resulterede i et grønt og smukt hotelområde.
 
Vi havde en rigtig slapper ferie, 4 af dagene blev brugt på at gå rundt og hygge i byen og på stranden.
 
De sidste 3 dage lejede vi en scooter og kørte rundt på halvøen og så en masse dejlige steder, vi så bl.a
 
Byen Arnaía, der er fredet på grund af sine smukke bygninger, er i øvrigt berømt for sin frugt- og vinproduktion. De traditionelle landsbyer Dionissíou og Zográfou har smukke huse, og Petrálona er kendt for sin grotte, hvor kraniet af en 260.000 år gammel neandertaler er fundet. Néa Potidéa er opført på stedet for den gamle by, og man finder stadig ruinerne af den gamle borg. Byen Nikítas har skønne sandstrande med pinjetræer, og kystbyen Sárti har smuk udsigt til Ágion Óros-halvøen. Sikiá ligger lidt tilbagetrukket 2 km inde i landet, omkranset af klipper. Pórto Koufó, der betyder den døve havn, er et dramatisk sted, der tjente som gemmested for én af grækernes u-både under 2. verdenskrig.

 

Dejlig ferie.

Ved brug af siden accepterer du at vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse - Copyright 2009-2019 - jancassoe@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net